Hirdetés

Lenovo ThinkPad blog: ThinkCentre X1 all-in-one

Monitorral egybeépített asztali PC is tartozik a Lenovo X1 presztízsmodelljeinek kínálatába.

Az elmúlt hetekben bemutattuk a Lenovo X1 családjából az X1 Carbon notebookot, az X1 Yoga kettő az egyben notebook-tabletet és az X1 Tablet táblagépet, de még ezen felül is van egy X1-es. Igaz, hogy nem a mobil ThinkPadek családjába, hanem az asztali gépek közé tartozik a ThinkCentre X1 all-in-one, vagyis minden egyben számítógép. A 23,8 hüvelykes kijelzőbe integrált eszköz gépháza karcsú, elegáns és alumíniumból készült, így az exkluzív irodai környezetbe is beleillik. Légies, de magasságában nem állítható állványt kapott.


[+]

Belsejében hatodik generációs Core i processzorra alapozó hardver dolgozik, a Core i5 és i7 lapkák közül 15 wattos TDP fogyasztási értékű kétmagosakat választhatunk akár vállalati környezetben jelentős vPro támogatással is. A memóriát egy darab SO-DIMM DDR4 memóriafoglalat várja, így 16 GB a maximuma, az adattár szerepét pedig 2,5 hüvelykes merevlemez, hibrid merevlemez vagy SSD tölti be. Ha mégis szükség lenne rá, optikai meghajtót a számos USB kapu egyikére köthetünk.


[+]

A 23,8 hüvelykes, keskeny kávás kijelző Full HD, vagyis 1920x1080 pixel felbontású, panelje IPS technológiás, felülete pedig matt. Speciális 3M fólia is kérhető rá, aminek köszönhetően oldalról avatatlan szemlélő nem látja a tartalmát. Meghajtásáról a központi processzorba integrált grafikus alrendszer gondoskodik. A kijelző fölé Skype for Business tanúsítvánnyal rendelkező 1080p felbontású kamerát integráltak, ami egy kis retesszel takarható el. A két darab, fejenként 5 wattos hangszóró Dolby rendszerű, mikrofonból is kettő van. Természetesen az ac-s Wi-Fi és a Bluetooth modul sem hiányzik.

A legtöbb csatlakozót a hátfal közepére tették, itt van az egyetlen DisplayPort is, ami intelligensen vált kimenet és bemenet funkció között. A hátsó három mellett még két USB 3.0 csatlakozót telepítettek a bal oldalra, az egyik a számítógép kikapcsolása után is tölteni tudja a rákötött mobil eszközöket. Végül, de nem utolsósorban hét az egyben kártyaolvasóval is felszerelték a Lenovo ThinkCentre X1-et. Bízunk benne, hogy a későbbiekben 27 hüvelykes méretben is elkészítik majd valami komolyabb GeForce GTX 1000M grafikus alrendszerrel.

Előzmények