- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Evonys
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek. Ismerősömnek van egy K3 (K50-T5) telefonja, még az eredeti Kínában ráhegesztett rommal (5.0, Vibeui V2_5_1512). Szörnyű állapotban van, így mindenképp új romot varázsolnék rá. Nézegettem a NeedRomot, de tapasztalat híján nem tudom eldönteni, melyik lenne alkalmas mindennapos használatra, mivel ilyen készülék még nem volt a kezemben. Ráadásul sokszor a fórumozók egymást cáfolják, mi működik, mi nem. Amire mindenképp szükség lenne az alapfunkciók mellett: dupla koppintásos felébresztés, kikapcsolt állapotban is ébresszen a telefon és kamera. Ez a három létszükség. Root főként Titanium backup miatt, bár ez gondolom SuperSuval ennél a telefonnál is megoldható. Egy kigyomlált, tiszta rendszert szeretnék rakni, 5.0-nál mindenképpen frissebbet és mivel a leírásból is kitűnik, hogy a tulaj nem éppen a technika ördöge, így a megbízhatóság és a stabilitás is szempont. Hálás lennék, ha tudnátok ajánlani egy ilyesfajta romot.
-
matyasb
csendes tag
Nekem az eredeti ROM-al futott majd egy évig döccenés mentesen. Majd a próbálgatások után szintén 5.02 alapú de miui v7 el majd egy évet, amit ugyan ilyen miui v8 követett megelégedéssel, de itt nincs duplakattos ébresztés. Most így eladás előtt 7.1.1 -es AOSP-al használom. Duplakatt helyett van egy nagyon kellemes proximity szenzor figyelés lezárt állapotba, és zsebből elővéve, vagy a szenzort megsimogatva felébred egy szimpatikus notifikációkat és órát tartalmazó black screennel. Ez zéró kattal ugyanaz, mint a duplakatt.
Van egy kis gps gondja, amire van workaround:repülő üzemmód be és vissza. Illetve a waze valamiért beszakította az aksit, de a gmaps navigálás és autós töltő mellett még fél óra alatt fel is engedte tölteni magát 60℅-ról100-ra.Más hibáját nem találtam. Ha ez nem tetszik majd a vevőnek, akkor rakok rá szintén 7.1.1-es lájnédzset.Még nem tudom milyen, de aktívan fejlesztő nagy közösség van mögötte, ami a főzött ROM oknál talán a leg fontosabb szempont. Fontosabb a napi apró hibáknál. -
Dominó85
addikt
A fórumban érdemes a kereső használata, mert a needromon a romok többsége önjelölt vagy másoktól lopó fejlesztők munkája. A Citrancs blogomban megleled jobbra a Google drive-om. Ott fent van (ha a google még nem törölte) TWRP és Flashtool rom is. Én a gyári google alapú romokat mondjuk pont nem ajánlanám, mert többnyire rosszabb és szegényesebb bennük a kamera, a wifi jelerőssége gyengébb és apró, de zavaró bugoktól nem mentesek. Ugyanez igaz a VibeUI romokra is, bár a hivatalos 6.0 és afeletti romok közt vannak betonstabil verziók is. Lásd S422/424 vagy S433 (ez fent is van driveon).
* Péter - 06302461862 *
-
-
Evonys
csendes tag
Így már könnyebb lesz elindulni melyiket is válasszam. Megnézem a matyasb által említett romokat illetve szétnézek a Citrancs blogban. Köszönöm a segítőkész hozzászólásokat.
-
Evonys
csendes tag
Jelzésként írom, megvolt a telepítés. Végül a Citrancs blogon található S433-as rom mellett döntöttem. Minden ott van, ami kell egy helyen, kész főnyeremény az az oldal és elsőre hiba nélkül települt is illetve TWRP és root is rendben volt. Nekem ez így, hogy a telefon nem az enyém, csak telepítettem nagyon nagy segítség volt. Köszönet érte Dominó85.
-
Dominó85
addikt
Hűha, nagyon jó kérdés, mert a gépemen 2 mappa van 2.x és 3.x verziójú is, de hogy anno melyiket tettem fel... Nagyobb valószínűséggel a 3-as lesz az. Minden fájlnak (jelen esetben TWRP) saját scattere van, hiába az azonos verziószám, tilos másikhoz használni! Csomagban jönnek, csomagban kell maradniuk (scatter.txt + twrp.img)
* Péter - 06302461862 *
-
Üdv,csatlakoznék a táborhoz egy ilyen kis telóval ma vettem...igaz nem 100%os,érintő cserés mert bal oldalt a kávától kb fél centire 1centis sávban nem érzékel...de találtam ebayen 3000ért csak érintő...
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Technikai kérdésem lenne:
a K50-t5-re fel lehet tenni probléma nélkül a K50a40 romját?
Most néztem hogy nekem K50-T5-öm van, de K50a40 Couco92 v66 féle rom van rajta...
Illetve full gyári romot honnan tudok leszedni?Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Dominó85
addikt
válasz st3v3np3t3r #5071 üzenetére
K50a40 - Indiai rom
K50-t50, K50T3S - kínai, gyári romMinimális modembeli eltérés lehet a romok között, de általában nem zavar be a hazai használatnál. A citrancs blogomban jobb oldalt megtalálod a googledrive-om. Azon minden fent van. Nagyon sokan az S433-as Flashtool alól felrakható romot használják. Üdv
* Péter - 06302461862 *
-
DraXoN
addikt
válasz st3v3np3t3r #5070 üzenetére
Szia, érdemes kerettel rendelni inkább, nem sokkal drágább, de sokkal egyszerűbb a csere (mondhatni kevesebb a szívás faktor az esetleges ragasztás miatt.. pl. nem eléggé megtisztított felület ragasztás előtt, vagy az új panel esetleges rossz minőségű ragasztója miatt).
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
Mondjuk ja, 2400-2600 az érintő, 4-6ezer egyben...Amúgy érdekes,mert jobb alul van megrepedve,de bal oldalt érzéketlen 1-1.5centis sávban...Ez a couco féle rom kicsit laggol,meg ha appot telepít beáll a teló...
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
A k50a40 Romjában hogy lehet lecserélni az indítót meg a zárképernyőt olyanra mint a k50-t5 romban van?
-
JKalo
tag
Na, kaptam friss választ a TD-töl, a lassan 5hónapja tartó K3Note huzavonára. Megint le akarnak húzni további 8 dolcsival..., de ha a postaktg. állják belemegyek.
"Sorry, we sent an email before, but you did not reply.
The manufacturer has checked the item, and the repair fee is expensive. We made a compromise about change a new phone with manufactory. They agreed to change, but you need to pay 8USD.
We really appreciate if you can cover the cost.
(FAQ: How to send money? http://help.tinydeal.com/faq/detail/78)
Please get back to us when the payment is finished, then we will request the manufactory to repair it soon.
We are looking forward to your early reply."Volt már valaki hasonló cipöben? A visszaküldött telefonról kitöltött vámmentesítö papírral megúszhatom a küldött cseretelefon vám és áfa ktg-t?
[ Szerkesztve ]
-
Ha szabad mondanom, akkor megszívtad... Ha kintről vettél telót áfa és vámmentesen, akkor még tedd össze a két kezed hogy nem fogták meg anno...
20$ig áfa és vámmentességet élvez minden ha cégtől veszel...
Csak a termék ára jár vissza reklamáció esetén,a posta nem...hacsak az eladó önszántából nem téríti meg,ha nem téríti meg,akkor nem kötelezhető...a TinyDeal csak köztes résztvevő...[ Szerkesztve ]
-
JKalo
tag
válasz st3v3np3t3r #5077 üzenetére
Lehet hogy rosszul fogalmaztam..
A telot anno eu-s német raktárból vettem, de a TD-nek kinaba küldtem vissza, amikor kitoltottem a szokásos nyomtatványt, hogy ha javítás után visszaküldik ne kelljen vámot és áfát fizetnem. De most egy cseretelo jön vissza elvileg. Ez esetben mi a helyzet a vámeljárás során?
A postaktg. kifelé az én saram, mivel (tudatlanságom miatt) 30 napon belül a paypal-tól nem igényeltem vissza. De befelé csak remélem most Ök állják, de erre még rákérdezek...
-
Dominó85
addikt
Sziasztok,
rajtam maradt két darab Lenovo K3 Note gyári akkumulátor. Állapotukról nem tudok nyilatkozni, de szívesen odaadom annak akinek kell. Használatuk csak saját felelősségre! Kb 6-7 hónapja nem voltak töltve. Szóval simán lehet kuka kategória. Ezek tudatában ingyen Budapesten átadom.* Péter - 06302461862 *
-
fogas kérdés...S433-as rendszeren hogy tudom a a K50a40-es Lenovo UI-t K50-t5-ös VibeUI-ra cserélni?
-
Dominó85
addikt
válasz st3v3np3t3r #5080 üzenetére
A K50a40 csak azt jelzi, hogy indiai rom van a telefonon. A K50t5 pedig a kínai verzió. Az S433-as rom tuti VibeUI alapú, mivel hivatalos gyári rom. Amennyiben nem tetszik a kinézete a telefonnak, érdemes másik romot vagy launchert feltenni.
* Péter - 06302461862 *
-
válasz Dominó85 #5081 üzenetére
pont ez az hogy a kínai romon lévő UI szebb mint az indiai... csak kérdés ha egy kínai alapú romból kiszedem azokat appokat, hogy az indiai verzión elindul-e...az a baj hogy az indiai témakezelőben nincs benne az a kinézet...
-
Dominó85
addikt
válasz st3v3np3t3r #5082 üzenetére
Hatalmas problémáid vannak hallod-e.
Keress egy kipucolt gyári kínai romot, aminek olyan a kinézete, amit keresel. Aztán tedd fel a leírtak szerint (TWRP vagy Flashtool). De tudtommal a témák importálhatóak. Azaz rá kell keresni a neten mondjuk arra hogy Lenovo K3 Note VibeUI 2. akármennyi theme.
* Péter - 06302461862 *
-
válasz Dominó85 #5083 üzenetére
neeem, a leghatalmasabb problémám az az érintő hibás működése, de ma megrendelem bele az újat komplett alvázzal [link] meg rendelek mellé egy ilyet [link]
amúgy azzal mit lehet kezdeni hogy az indiai rommal dobálja elég sűrűn ledobja a wifi kapcsolatot, de a kínai alapú rommal nem?
-
Dominó85
addikt
válasz st3v3np3t3r #5084 üzenetére
S433 alatt nem volt ilyen panasz. Wifi beállításokat törölheted esetleg. Halkan jelzem, hogy vannak fóliáim a telóra. A TG-vel is voltak gondok érintésérzékenységűek. Jobb a fólia.
* Péter - 06302461862 *
-
-
Dominó85
addikt
válasz st3v3np3t3r #5086 üzenetére
Bizonyos romokban és a gyárikban alapból benne van S422 óta, amennyire jól emlékszem.
* Péter - 06302461862 *
-
-
Dominó85
addikt
válasz st3v3np3t3r #5088 üzenetére
Sajna már eladtam a telefont, így romok közti különbségekről nyilatkozni nem tudok.
* Péter - 06302461862 *
-
matyasb
csendes tag
válasz st3v3np3t3r #5088 üzenetére
Bizonyos flottáknál nem biztos, hogy bekapcsolja azonnal a szolgáltatást a T.
Magán SIM-el lehetsz csak biztos a tesztedben, ha nem tudod tutira mit intézett céged a T-nél. -
-
matyasb
csendes tag
válasz st3v3np3t3r #5091 üzenetére
Ha jobban megfigyeled :-P nem gondoltam, csak lehetőségként felvázoltam!
-
-
Toth_Jani
őstag
De ebben is a Kínai rádió van ami nem tudja a vidéki 4G-t, vagy a K3-ban univerzális mobil rádió van?
-
Dominó85
addikt
válasz st3v3np3t3r #5093 üzenetére
Nem csak villognak vele. Nekem Telenor kártyám volt hanghívásokhoz a K3 Note-ban anno és ment a Volte. Azért XDA-n és 4pda.ru-n nem hülyék, mg kamusok vannak ám. De amúgy a 800Mhz hiánya miatt a nem mindig fix 4G miatt sokat nem is nyernél a volte-val. Itthon egyszerűen továbbra is csapnivaló valamennyi szolgáltató hálózata, még ha ezt fáj is beismernie egyeseknek (általánosságban mondva)
Toth_Jani
2 féle modem van K3 Note-hoz. Nagyon minimális köztük az eltérés és 99%-ban flashelhetőek bármely romra. Akinek wifi, hálózati jel gondja van, azoknak ajánlatos cserélni. Mivel már nincs K3 Note-om így a fájlok kipróbálása és felkutatása a fórumlakók feladata. Én már (inkább) a Zuk Z2 topikban is pörgök. Természetesen romcsere, felélesztést, egyebet továbbra is vállalok.* Péter - 06302461862 *
-
-
Dominó85
addikt
válasz st3v3np3t3r #5096 üzenetére
Jáj, most komolyan MediaMarkt-os infó? Jól ismerem a telefont, köszi.
* Péter - 06302461862 *
-
-
Dominó85
addikt
válasz st3v3np3t3r #5098 üzenetére
Benéztem, ahogyan itt a stílust is... No akkor mindenki legyen jó. Ezentúl st3v3np3t3r az új segítőtök. A blog marad, de ezentúl forduljatok hozzá. Köszi, legyetek jók.
* Péter - 06302461862 *
-
válasz Toth_Jani #5094 üzenetére
itthon B3(1800) és a nem rég indított B20(800)-on megy a 4G/LTE... a 800as freki is,meg az 1800 is elérhető ugyan úgy nagy városban mind vidéken... a hálózati lefedettség függ a szolgáltatótól és a helytől,hogy kültéri vagy beltéri a vétel...a Telenor és a Telekom kb.95%os 4G/LTE lefedettséggel rendelkezik,külön-külön, a Vodafone valamivel kevessbbel...a B20 inkább a beltéri 4G/LTE vételt javítja,mert a kisebb hullámhosszú rádiójel könnyebben átjut a falakon.
Aki vidéken lakik meg messze egy adótoronytól, annak lehet hogy nem csatlakozik 4G-re, vagy a tarifa csomag nem engedi a használatát...
a K50a40 és K50-T5 támogatja a B3 LTE sávot...
az hogy TD-LTE vagy FDD-LTE sokat nem nagyon jelent, mert az csak a frekik közötti váltásnál jelentős...itthon csak a B3at tudja használni,tehát nincs jelentőssége a telefon modemnek...
a 2 teló modemje csak 3G frekiben tér el, míg a kínai 4sávos 3G-t, az indiai 1sávos 3G-t támogat...itthon 1 sávon megy a 3G, ami pont a 2100as, amit mind2 rom tánogat...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest