- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / Autós szimulátorok topic-ja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
veterán
Ezek az ertekek gyartok kozott nem nagyon vethetoek ossze, mert lesz egy raklap elteres hofokban.
Inkabb gyarton beluli termekek eseten jon jol. -
fatpingvin
őstag
a hővezetési tényező jól mérhető és abszolút értékben szuperül összehasonlítható.. amire te gondolsz az az hogy egy konkrét hardverösszeállításban ez mennyit fog számítani. ha ugyanis csak egy vaskockát fogatsz fel a procira az alá kenhetsz akár tiszta indiumot is, nem leszel vele kisegítve.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Busterftw
veterán
válasz
fatpingvin #2 üzenetére
Papiron, igen.
Viszont a gyartok mas osszetevokkel is dolgoznak, mas a viszkozitas stb. Ugyanazon a hardveren egy 15 W/m-K hovezeto paszta ket eltero gyartotol nem fog ugyanolyan hofokokat produkalni.Foleg nem peldaul 3-6-12 honap utan.
Ezt vga topikban hovezeto padoknal is megfigyeltuk, egy bizonyos gyarto kisebb W/m-K erteku padja jobb eredmenyt ert el mint mas gyartoe, tobb W/m-K-al.
Ezert szamitanak inkabb gyarton beluli kiindulo ertekeknek, hogy ket eltero W/m-K ossze tudj hasonlitani.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
őstag
öööööö, ezt pontosítsuk egy picit.
amiket írsz az nem a hővezetési tényezőtől függ. az egy adott, mérhető érték, lehet hogy nem passzol pontosan a dobozra írttal de attól még az adott szmötyire fix érték lesz.
az eltérés amit írsz az sokkal inkább betudható annak, hogy mennyire sikerül vékony réteget létrehozni belőle (a paszta hővezetése rosszabb az IHS és a hűtő anyagánál) ami igen, függhet a paszta viszkozitásától és a leszorító erőtől.
3-6-12 hónap után meg nyilván lesz változás, a folyamatos nyomóerő szép lassan préseli ki a pasztát a gapből, közben meg a paszta szárad és jellemzően csökken a hővezetése, ez nyilván kihatással lesz a teljes rendszerre.
ezek közül viszont egyik sem önmagában a paszta hővezetési tényezőjétől függ, az egy ugyanolyan egzakt módon mérhető vagy számítható mennyiség mint teszem azt a hűtőnek a hasznos hőleadó felülete.
a praktikum szempontjából teljesen jó amit írsz, csak a magyarázat volt némileg pontatlan.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Én ezt használom, és nagyon jó:
Alphacool Subzero Thermal grease 3,5g 16W/mK
Allcore 4800MHz (10mag 20 szál) , és játék alatt ~30C a CPU, VGA szintén ezzel, ami ~ 30C terhelve. Jó anyag. A legjobb.
Kipróbálom legközelebb ezt, mivel 1 éve pasztáztam, ideje frissíteni.[ Szerkesztve ]
-
-
-FreaK-
veterán
válasz
fatpingvin #4 üzenetére
Így van, ez egy olyan érték kellene legyen amit pontosan mérhetsz és összehasonlíthatsz.
A probléma, hogy akkor úgy néz ki, hogy megint konkrétan hazudnak a marketingesek, legalább is ennél a gyártónál, de így akkor feltételezem a többinél is.
Tehát hiába kéne ez egy egzakt érték legyen, gyakorlatilag nem fogod tudni, hogy melyik a jobb hővezető, mert kérdés, hogy melyik gyártó kummantott nagyobbat.
Remek.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
Es ezert is mukodik gyarton belul az ertek.
Tehat ha most van az apex ennyi ertekkel es ket ev mulva kihoznak egy jobbat, akkor nagyjabol garantalhato, hogy utobbi termek nagyobb erteke valojaban is jobban teljesit, a korabbi termekuknel.De gyartok kozott sajnos nincs atjarhatosag, hiaba standard es merheto elvileg.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
-FreaK-
veterán
válasz
fatpingvin #11 üzenetére
Hát pont ez a problémám.. pl. most akarnék venni pasztát, melyiket vegyem? korábban pont ezt az értéket néztem, a Kryonaut volt a legjobb (akkor), azt vettem.
Most azt tudom csinálni, hogy nézek teszteket, csak ott meg kicsit lutrinak érzem a dolgot, mert 1: nem biztos hogy minden (jobb) típust tesztelnek (talán igen) 2: megfelelően kontrollált, tudományos igényességű-e a teszt.
Oké, mondjuk ez elég ismert dolog a számítástechnikában, hogy a gyártói (marketing) adatokra nem sokat lehet adni, de azt hittem volna, hogy egy ilyen egyszerű műszaki paraméter azért kivétel lesz, hát nem
-
válasz
Synthwave #10 üzenetére
Busterftw jól írja, alattam a pincébe vannak a radik és ventik, de jelenleg 19C van ott is. Inkább annak élvezem az előnyét, hogy rendkívül alulfeszeltem, optimalizáltam a cuccot, nem csak úgy durrbele bumm, oc. Azok mai mérések, télen épphogy eléri terhelve a 20C-t. Az egy más világ, de a hővezetésről kell gondoskodni. Az sztem nagyon jó, hogy 20C-os hűtővíz, és játék alatt ~30C maxi teljesítménnyel. A jelenlegi 16W/mk sem rossz, kipróbálom ezt is ;)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
zebra_hun #15 üzenetére
Wait wat?
Te vagy a földszinten, és a géped vízhűtése le van vezetve a pincébe?
>>>ELADÓ effektíve új, full dobozos MikroTik RB2011iLS-IN router – 23k, bolti ára 50 felett. Posta ON. Két darab van, a másodikon nincs SFP, azért 20 pénzt kérek. Ha érdekel, dobj privit!<<<
-
válasz
Synthwave #16 üzenetére
Igen
Nyáron sokat nem nyerek, ilyenkor azért felmelegszik 18-19C-ra a pince, de télen akár 5-8C a hőmérséklet, olyankor azért másképp fest.
FH5 1440 extreme preset ~8C hűtővízzel:
[link]
2200MHz-re állítva az RTX3080 terhelve kb 20C. Ehhez kellettek spéci padok, normális paszta.
Jelenleg a nyári üzem sem rossz így a kánikulában a 3080 ezen a hőmérsékleten. Proci szintén. Lenti videón a nyári, illetve egy brutális avx stressz teszt. Az, hogy visszaveszek 4.8GHz-re minden magot, nem jelent semmit, teljesen feleslegesnek tartom az extrém oc-t. -
Robert07
aktív tag
Nekem csak az tetszik hogy egy 10 éves lappal demózzák a pasztát.
Nincs vele semmi gond, sőt, nekem is volt ilyen lapom, csak azon csodálkozok hogy ezt vajon honnan húzták elő, amikor egy modernebb lapot valószínű könnzebben találtak volna.
-
Köszi, nincs. Nem is foglalkozom a hangjával, maxon pörögnek. A tápegységből 2 ér megy le fix 12V-tal. Hűvös, nyirkos pince előnye, hogy nincs por. 1 éve üzemel, de egyszer sem kellett takarítani. Vadi új kinézete van. Rozsdamentes csavarokkal, mert azok már igencsak azok lennének. Így szűrővel sem kell foglalkoznom, 1 db 280-as, és egy db 480-as radi maxon járatott ventikkel. Szépen lehűti, panasz nincs rá. Sajnos a pincelejáró az a föld felett van, azt tűzi a nap, illetve egy ratyi deszka ajtó van, így erősen felmelegíti. Tervben van a szigetelés, új ajtó szintén szigetelve, csak az idő... Az kevés.
-
Amikor idle állapotban van, vagyis a cpu 800MHz-en, vga is 210MHz-en, alá tud mérni, ugyanis 3C-os helységben volt a hűtő, ekkor elvileg lehetetlen a 2C cpu, és az 1.6C vga.
Másik verzió, hogy csal a higanyos a pincébe.
Jó lenne ha ilyen lenne mindig, bár ez már veszélyes.
Itt már törölgetnem kellett a párát, harmatpont alatt voltam. Benchmarkolásra pont ideális hőmérséklet -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
válasz
Synthwave #26 üzenetére
OFF!
Ne gondolj semmi extrára, normál ház, először cpu - vga - ram, aztán hátul a pumpa, és le a pincébe. 2m cső, mivel alattam van.
Egy 480mm, és egy ideiglenes amíg nem találok még egy ugyanilyet, egy 280-as radiátor.
4 db 120mm és 2 db 140mm venti fix 12V-on.
Házban benne hagytam a sok ventit, de BIOS-ban kikapcsolva, hátul 1 db van, az is 60%-on. így csendes, semmi hangja.
Ház belül
Radiátorok
Harmatpont alatt, 3C víz, veszélyes
Ez egy borospince bor nélkül, nemes penész, és pár meztelen csiga van, de nem érdekel.
Festo csövek és fittingek a hidraulika boltból, nem bemutatóra készült, de működikON!
-
Fred23
nagyúr
Most erről a cikkről eszembe jutott, hogy sokan csinálták anno azt is, hogy polírozták az IHS-t, és nem használtak pasztát. Az IHS nikkelezett réz, elég jól vezeti a hőt sima felülettel.
Asszem, kíváncsiságból próbálok majd keresni tesztet arról, hogy különféle paszták vs polírozott IHS. Mondjuk nem tudom, vannak -e ilyenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ha hihetünk a brosúrának, a napokban debütáló kenőcs hővezetési tényezője 17 W/m-K, és természetesen nem vezeti az áramot.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- Óra topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / Autós szimulátorok topic-ja
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Commodore 64
- Parfüm topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest