Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Szten Márs

  nagyúr

  "A V1273 fehéregyensúlya a különböző ISO értékeken konstansnak és élethűnek bizonyult. Azonban ISO 400 fölött, mintha ezt a gépet is megbabonázták volna: a képek minősége hirtelen nagyot romlik. Nagyon erős zajszűrő algoritmus kerülhetett a fényképezőbe, mert festményszerűen (talán aquarellhez lehetne hasonlítani a képet), pacákban mossa el a részleteket."

  A fehéregyensúly szokott változni az ISO értékek változtatásával, hogy ezt ki kell emelni, hogy itt konstans? :F Mert én még nem nagyon láttam olyat, hogy az érzékenység változtatása megváltoztatta volna a fehéregyensúlyt.
  Egyébként is az élethű fehéregyensúly mire értendő? Napfényben, borús időben, vagy bennt szobában is sikerült enek a gépnek a lámpaégők fényéhez élethűen igazodó awb-t produkálnia? Mert akkor az igen klassz teljesítmény a géptől.
  Fura a következő mondat "azonban" kezdése. Az "azonban" szóval kezdődő mondat visszautal az azt megelőző mondatra, azzal szembeállítja. Azonban ott (na itt is egy azonban :D ) a fehéregyensúlyról volt szó, itt pedig arról, hogy a képminőség a zajszűrés mosó hatása miatt erősen romlik, tehát nincs kapcsolat, nincs szembenállás a két mondat között.

  Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

 • MLaca

  őstag

  válasz Szten Márs #1 üzenetére

  értem. a fehéregyensúly, amint látni is lehet, van, hogy változik az ISO értékének módosítása mellett. a képeken is látszik, hogy nem volt képes az automatikus WB konstans K-értékeket adni, pedig fix 4300 K-es környezetben készülnek a tesztfotók.
  "élethű" WB: tesztkörnyezetben (4300 K) és "valóvilágban" (kint a szabadban, napos, felhős időben - ahogy tetszik) az emberi szemmel és aggyal érzékelt színkörnyezet visszaadása. persze nem 100%-ban, mert azt az érzékelőt és monitort megnézném :)

  [ Szerkesztve ]

  http://mlzphoto.hu/

 • Szten Márs

  nagyúr

  válasz MLaca #2 üzenetére

  Igen, azóta láttam a tesztjeitekben, hogy változik néha az ISO-val, igazából nagyon fura. Igazából kiváncsi lennék, hogy ha azon adott ISO-n az adott megvilágítás mellett több képet lősz, akkor is ugyanúgy marad-e a fehéregyensúly, és mindig ugyanúgy tolódik az ISO-val, azaz valóban az ISO-val változik, nem pedig csak valamiért máshogy határozta meg ugyanolyan fénynél egy másik expó alkalmávall a fehéregyensúlyt - mert ilyet már viszont láttam. Szerintem érdemes lenne kipróbálni, ha még nem tettétek meg.

  [ Szerkesztve ]

  Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

 • MLaca

  őstag

  válasz Szten Márs #3 üzenetére

  általában több képet lövök, van olyan gép, ami konstans az adott irányba ront, van amelyik teljesen random. lehetséges, hogy a 4300 K-s folytonfényű lámpa zavar be, de ezek elvileg profi, kifejezetten fotózáshoz gyártott lámpák. ki fogom próbálni majd sima izzós megvilágítással is, nehogy az 50 Hz-es villogás okozza a gondot. mondjuk ezek a gépek, amik itt hibáznak, a való világban is eltolják a fehéregyensúlyt, szal...

  http://mlzphoto.hu/

Hozzászólok Aktív témák