Hirdetés

Kodak V1273 – a tömb

Hirdetés

Bevezető, külső I.

Utóbbi időben a gyártó csak úgy ontja magából az újabbnál újabb gépeket. Egyre több készülék viseli a manapság oly’ divatossá vált „HD” feliratot, ám ez a Kodak V1273 esetén nem csupán annyit jelent, hogy HD-felbontásban képes fényképeket készíteni (1920 x 1080), hanem 1280 x 720 pixeles mozgóképeket is rögzít másodpercenként 30 képkockás sebességgel – ám erről kicsit később.

A V1273-t kézbe véve egy külsőleg nagyon jó minőségű, tömbszerű gépet érezhetünk, amely a kütyüimádóknál első fogásra képes birtoklási vágyat kelteni. A formája nagyon letisztult; maga a váz gyakorlatilag egy lekerekített sarkú téglatest.
Mint számos más Kodak-kompakt, így a V1273 is a Schneider-Kreuznachtól kapott optikát, s ezt büszkén közli is a gépet nézegetővel. A frontoldalon az objektív kivételével már csak a vakut találjuk.

A hátoldalt a 3” átmérőjű érintésérzékeny kijelző dominálja. Mivoltából kifolyólag nem sok kezelőszerv került mellé: egy menü, egy képvisszajátszás és egy többfunkciós gombon kívül csak a zoomolást végrehajtó, pöttöm méretű billenőkapcsoló figyel a fotósra.

Sajnálatos módon az exponáló egy szintbe került a váz vonalaival, így nem könnyű kitapintani hollétét. A bekapcsoló süllyesztett és világít (kéken), ha a gép működésre kész állapotban van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Kodak

Előzmények

Hirdetés