- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Samsung LCD és LED TV-k
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topik
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giovan!
addikt
válasz
-Skylake- #1323 üzenetére
Az én véleményem, hogy az Epic keresete nincs megfelelően alátámasztva, az Applenek nincs monopóliuma (mivel ennek nincs bizonyítva az ellenkezője továbbra sem).
Nem az, hogy az Apple sérthetetlen lenne. Ha visszaolvasol te is láthatod, szerintem a céget a bizonyított törvénysértései miatt elő kell venni és meg kell büntetni. Illetve a fejlesztőknek igenis fel kellene lépnie a jobb feltételek kiharcolása érdekében. Csak nem így, ennek nem látom értelmét.
Vagy muszáj terelni? Arra reagálni amit le is írtam, ahelyett amit szerinted gondolok, már túl nagy feladat lenne? -
Giovan!
addikt
válasz
-Skylake- #1324 üzenetére
Persze én teljesen debil vagyok és nyílván nem tudok összekötni két pontot, kösz hogy felhívtad rá a figyelmemet
A jogi aktushoz mondjuk ennek nem sok köze van, legalábbis a bírót szerintem pont hidegen fogja hagyni ez, mivel mint mondtam, a vád validsága szempontjából nincs jelentősége annak, hogy milyen pénzből lett milliárdos az Epic.
Ez a közvélemény hergelésére van, akárcsak az Epic szabadságharcos narratívája. -
azbest
félisten
válasz
-Skylake- #878 üzenetére
köszönöm, hogy rögtön igazoltad is, hogy képtelen vagy alkalmazottként felfogni ezt és nem érted a vállalkozások működését.
Egyáltalán nem nullszaldó egy vállalkozás célja. Senki sem azért vállalkozik, hogy legyen hol lébecolni az unatkozó embereknek. A 30%-ból kell kitermelni több ezer ember bérköltségét, az infrastruktúrát, az irodákat. A számtalan adót. Mert divatos azzal dobálózni, hogy az apple nem fizet adót, de ez csak a társasági adóra vonatkozik, amit úgy is hívhatnék, hogy profitadó. A 137 ezer alkalmazottja után csillagászati adót fizet. Az épületei után, és még számtalan jogcímen fizet egy ekkora vállalkozás adót. A 30%-ból alapból lejön adó és csak utána a többi.
És igen, a végén kell maradjon profit is. Mert a befektetők azért tették bele a pénzüket, hogy gyarapodjon. Az azonnali profit kárára előre meg kell finanszírozni a fejlesztéseket is.
(#885) Giovan!
a nyílt forrás kapcsán ráadásul egyáltalán nem kell, hogy ingyen adják a terméket. Lassan ott tartunk, hogy ha valaki ragaszkodik hozzá, már össze tudja vásárolni egy mobiltelefon alkatrészeit, össze tudja rakni, még aosp androidot is fordíthat rá. De valamiért mégis a többség inkább készen szeretné ezt megkapni, úgy hogy nem neki kell dolgozni vele. Inkább fizetnek az emberek a kész megoldásért, mert többet ér a szabadidejük. Csak van aki azt hiszi, mindenki fillérszabó és bármekkora erőfeszítéssel is meg akar spórolni két fillért. -
vhw
addikt
válasz
-Skylake- #899 üzenetére
Béke időben 5 Ft-ért megy el a maszk.
Jelenleg nem az van.Miért lett drágább?
Mert a gyártónak is plusz költsége keletkezett a megváltozott körülmények miatt.
A normál kapacitásától többet "kell" gyártania.
Túlóra, nyersanyag beszerzési problémák, a dolgozóit járvány veszély ellenére is dolgoztatja - ennek a feltételeit biztosítani kell. A megnövekedett keresletre tekintettel esetleg új befektetéseket kellett tenni: gép, épület, munkaerő, szolgáltatások...És ja, ezen felül "van az a pénz"-faktor.
Mikor a harmadik szomszéd bejárója elől már nem lapátolod el a havat egy tálca süteményért, viszont, ha kicsit többet kínál...
Most hirtelen nem csak az utcában lett fontos, hogy "el legyen takarítva a hó".Nem vettek el senkitől semmit, a világon nincs elfekvőben olyan gyártókapacitás senkinél, amivel egyik napról a másikra 10ezres igény helyett 100milliósat ki lehet elégíteni - ugyanolyan áron - de tegnapra.
-
Coyot
őstag
válasz
-Skylake- #863 üzenetére
A végtelenszer kisebb rendszert nem tudom értelmezni
Szóval végeredményben a sáp mértéke a gond, ez továbbra is magával fogja rántani az összes említett hasonló megoldást, emennyiben precedens értékű lesz. Én úgy vélem nem szabadna nyitni az almának - nekem pl csökkenne az értéke, mivel pont a zártság és megbízhatósága miatt választom, nomeg meg mert nincs tele szeméttel az appstore. És ebben benne van az is, hogy azért költ a nép itt, mert rendben van tartva a kínálat.Várjuk meg a bíróságok mit mondanak.
Tényleg érdekel, hogy Epic hónapok óta tárgyal-e vagy próbált-e az Apple-el tárgyalni a sáp értékéről vagy egyből bedobták a tuti megszivatva minden usert és partnerüket is, van erről bármi infó?
-
Giovan!
addikt
válasz
-Skylake- #899 üzenetére
Nem , a fejlesztők nem "hajlandóak" a bevételük 30%-át az AppStore jelenlétért adni hanem a fejlesztőknek le kell mondani 30%-ról az AppStore jelenlétért. Van különbség.
De hajlandóak. Ha nem lennének hajlandóak, nem fejlesztenének iOS-re. Erre ugyanis nincsenek kényszerítve.Ezért nem jó a maszkos példád. Az Apple nem vásárolta fel hirtelen a piacot, hogy ne legyen konkurencia, és nem hirtelen ugrott meg a sáp sem, 30% volt mindig is. Tisztában volt ezzel a fejlesztő is, mikor elkezdett appot fejleszteni a rendszerre. Tudta, mégsem az alternatíva mellett döntött, hanem az iOS mellett. Amellett, hogy a bevétele 30%-át el fogja venni az Apple. Szóval hagyjuk ezt. Nincs kényszerítés továbbra sem.
-
pakesz
aktív tag
válasz
-Skylake- #868 üzenetére
>> "Én nagyon sajnálom , ha Te/Ti nem érzitek azt, hogy a cég méretének növekedése együtt jár egy nagyobb "társadalmi felelősséggel" i"
hozzatennem, hogy azert novekedett az utobbi idoben mert trendy volt meg ueberkuul a Frotnite -ot tolni rajta
na most az App Store visszaesik picit, raadasul a Tencent is alapakol Kinaban, valami olyan hurokat pengetve hogy a Kommunista Kinaban az emberek kellene hogy megkapjak az adot az utan a jovedelem utan, amit ott keresett az Apple -
Giovan!
addikt
válasz
-Skylake- #882 üzenetére
attól még nem siklok el a problémái felett , mert attól még azok problémák maradnak , hogy úgy döntöttem azokkal élek együtt és nem a másik rendszer más jellegű problémáival.
És ki mondja meg, hogy ami számodra probléma, az másnak is probléma kell hogy legyen? Mi van ha számomra meg pont az okozna problémát, ami másnak egy probléma megoldását jelentené?
Szerintem ez az első alkalom az életemben amikor valakitől azt olvastam, hogy az open source hátráltatja a versenyt. Az azért egy érdekes nézőpont , de hát mindenki más.
Ne forgasd ki a szavaimat. Nem az open source hátráltatja a versenyt, hanem az a hozzáállás, ami szerint mindennek open source-é kell válnia, és nincs helye más modellnek a piacon.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
-Skylake- #875 üzenetére
"amikor az Apple a 30%-ot eldöntötte ,ergó hozott egy olyan döntést ami tisztességtelen , mert ez az. Mert nem áll arányban az elvett összeg az érte adott szolgáltatással."
A piac eldonti, hogy mi a tisztessegtelen es megeri-e a szolgaltatast.
Ez a normalis mukodes.
Ha en Ebayen csillamponis gyufasdobozt arulok 1000 dollert, de azt megveszik, akkor az tisztessegtelen? Lehet.
De miert tiltakoznek ellene, ha ezrek megis megveszik?Az a baj, hogy a piacra probalod rahuzni a nemtetszesedet. Szerinted "nyilvanvaloan" tisztessegtelen, holott a piacon az userek es fejlesztok millioinak nyilvanvaloan nem az.
Akkor nem nott volna ekkorara az Apple Store. -
Giovan!
addikt
válasz
-Skylake- #875 üzenetére
Aha, tehát akkor azért nézel hülyének, mert szerintem meg van létjogosultsága a zárt rendszernek. Máris jobban érzem magam
Nincs ellehetelenítve a verseny. Akinek nem tetszik az hogy az Apple mit csinál az iOS-el (azt amit csak akar), az vesz droidot. Nekem speciel jobban megfelel az iOS (fentebb már írtam miért, nem térnék ki rá megint) mégsem akarom erőszakkal elvenni a lehetőséget azoktól, akik droidot használnának. Hajrá, virágozzék minden virág, legyen boldog mindenki azzal, ami neki tetszik. De akkor más se akarjon már beleszólni, hogy én milyen rendszert használhatok.
Szerintem itt nem az Apple akarja korlátozni a versenyt, hanem épp ellenkezőleg, azok, akik ki akarják irtani a zárt rendszert a piacról pusztán azért, mert szerintük nem etikus. Könyörgöm hagy döntse már el a fogyasztó, ő mit gondol erről.Szerk: Mert nem áll arányban az elvett összeg az érte adott szolgáltatással.
Jézusom, mindjárt a proletariátus kifosztásánál leszünk
Ki dönti el mit mennyiért lehet adni? A piac. Minden annyit ér, amennyit az emberek hajlandóak adni érte. Ha a fejlesztők hajlandóak a bevételük 30%-át adni az App Store-ban való jelenlétért, akkor az a jelenlét ennyit ér. A bevétel 30%-át. Ha nem lettek volna hajlandóak a fejlesztők ezt kiadni érte, akkor nem lett volna sikeres az Apple modellje. De az lett. -
Giovan!
addikt
válasz
-Skylake- #868 üzenetére
Most látom hogy szerkesztettél, szóval mivel lejárt a szerkesztési idő, kénytelen vagyok külön hsz-ban válaszolni a szerkesztett részre: A versenyhivatal feladata a piaci verseny tisztaságának biztosítása (ne verjék át a fogyasztót, ne legyenek visszaélések, monopoliumok és kartellek elleni fellépés, stb.), és nem az, hogy megszabja, ki mennyit kérhet a portékájáért. Érdekes is lenne, ha így működne a piac, hogy az állam eldönti mi mennyit ér, és akkor azt annyirét kellene adni.
-
Giovan!
addikt
válasz
-Skylake- #868 üzenetére
Azt kellene megérteni, hogy amiről te beszélsz, az a feltételek módosítását jelentené, hiszen az MC egyik napról a másikra növelne árat. Itt ilyenről szó sincs, ugyanakkor sáppal dolgozik az Apple most is, mint 10 éve. Szóval senki sincs átverve.
Persze hogy nem tehetsz meg bármit, a törvényeket tisztelned kell akkor is, ha cégvezető vagy. De amit a törvények nem tiltanak, azt megteheted. Ilyen pl. az is hogy zárt rendszert fejlesztessz.
Az utolsó bekezdésedhez: az, hogy hülyének nézed azt, aki nem ért veled egyet (akárcsak az Epic, aki szegény világtalan iPhone userek megmentésével indokolja a harcát), az nem sok szimpátiát fog szerezni számodra. Egyszerűen más megközelítést tartunk indokoltnak az állam részéről. De hogy emiatt valamiféle retardáltnak állítsanak be, aki nincs tisztában a saját érdekeivel, és tapsol a saját kifosztásának, nos ez azért kicsit túlzás szerintem.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
-Skylake- #864 üzenetére
Profit alapu piacon, mit jelent a sok? Mennyit a sok?
Tudjuk mekkorak a fenntartasi/mukodtetesi koltsegek?
Apple 30%-ot ker ha a platformjat akarod hasznalni. A Mastercard meg X-et.Eleve az Apple Store nem egy fizetesi rendszer, nem lehet csak annak tekinteni.
A hirdetesek Facebook Adson sokkal dragabbak, mintha Pinteresten hirdetnek.
Miert? Mert a Facebook olyan adatbazissal rendelkezik brutalis userbase filterezessel, amivel a Pinterest nem.
Nana, hogy dragabb lesz az adott hirdetes, de igy is megeri, mert tobb usert ersz el, jobb a KPI.Azert erdekes a gondolatmenet, mert ha annyira elonytelen es ellenszenves ez a 30%, mikozben vannak nagyobb, olcsobb alternativak, akkor hogy a viharba nott a 12 ev alatt az userbase es az Apple Store ekkorara.
Na pont ezert komplikaltabb a kerdes. Akik Apple termekeket vesznek es az Apple okoszisztemat akarjak, eleve nem atlagjoskakrol beszelunk, hanem olyan egyenekrol, akik nem bannak tobbet fizetni valami masert. Az Apple sosem arrol szolt, hogy okosba letoltjuk az APK-t es ROM-ot forkolok, hanem az 1000 dollaros designer monitor allvanyrol.Az Apple Storeban eleve minden app dragabb volt (hagyomanyosan jobb quality is mint Androidnal) az Apple usereket nem hatotta meg, hogy 10 dollar a kamera app.
-
Giovan!
addikt
válasz
-Skylake- #863 üzenetére
Otthagyod a Mastercardot és kész. Akkora haszonnal dolgozik a MC is amekkorával akar, max nem használják a szolgáltatásukat ha nem versenyképesek. Ezt kellene megérteni, hogy sem az Apple, sem a MC nem egyedül vannak jelen a piacaikon, mindkettőnek van konkurenciája, amihez bármikor átmehetnek az elégedetlenek.
Komolyan elképesztő, hogy egyesek tudni vélik mi számít "igazságos" profitnak. Mármint ok, mindenkinek van véleménye, de ne állítsuk már be valami bűncselekménynek, hogy a piac nem úgy működik, ahogy mi elképzeljük -
Busterftw
nagyúr
válasz
-Skylake- #859 üzenetére
Egyetertek. Szerintem ez a monopolium, de az szamit amit a biro majd kimond.
Szoval a te velemenyed arrol, hogy marpedig ez monopolium, ugyanolyan sullyal bir mint az enyem."Itt egyértelművé tetted, hogy mint oly sokan mások , te sem látsz tovább egy lépésnél"
Nalam az egy lepes jelenleg az, hogy mindenki monopoliumot kiallt es perel, ahelyett hogy tobb lepessel es valodi munkaval hosszutavon lerakna valami hasonlot az asztalra. -
Coyot
őstag
válasz
-Skylake- #831 üzenetére
Ugye az ár meg alku kérdése is lehet, tudunk arról valamit, hogy az Epic már hónapok óta ostromolja az almát hogy tárgyaljanak az egyedi sáp elbírálásról?
Azért sántít szerintem a lakbéres példa, mert minden ilyen szolgáltatónál 30% a sáp. Legyen az PSN vagy Xbox, vagy google store vagy steam vagy akármi. Ami egyből eszembejut, hogy ez a 30% ez kartell-e vagy simán a piac árazta így?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
-Skylake- #819 üzenetére
Nalam a monopolium ez lenne:
A telefon, hasznalattol fuggetlenul az eletunk resze. Ha csak Appletol lehetne Iphone-t venni es nincs mas alternativa.
Na nalam ez monopolium.Amugy a Linuxos peldad sem ilyen egyszeru. Kinek a hibaja, hogy a Linux nem olyan jo alternativa mint a Windows az emberek tobbsegenek?
A Microsoft hibaja, hogy felhasznalobaratabb OS-t fejlesztett?
Miert nem a Linux asztalara csapunk, hogy rakjanak le valami jobbat az asztalra? -
Giovan!
addikt
válasz
-Skylake- #843 üzenetére
A fő külöbség ezek szerint az köztünk ebben a témában, hogy én nem próbálom meg összemosni a nagyvállalatokat. Szerintem mindet külön kell vizsgálni, sőt, még az is előfordulhat, hogy egy nagyvállalat egyes tetteit törvénysértőek, és ezért elítélem őket (pl. az Apple adóelkerülése, ami teljesen nyílvánvalóan károsítja a közösséget azzal, hogy nem a fizeti be a közös kasszába amivel tartozik), más tetteket meg nem tartok annak (ilyen pl. az Apple részéről az, hogy zárt rendszert működtet). Szóval van amit szabályozni kell, mert egyértelműen megszegi a törvényeket, és van amit nem kell szabályozni, mert nem történik törvénysértés, ennélfogva az állami beavatkozás sem indokolt. Márpedig ha nem indokolt, akkor csak kárt okoz.
-
Giovan!
addikt
válasz
-Skylake- #826 üzenetére
Én azt védem, hogy a cégnek joga van úgy fejlesztenie a termékét, ahogy akarja, amennyiben megfelel a hatályos törvényeknek. Ha ő luxusprofittal (amit továbbra sem magyarázott el nekem semmi, hogy ez mi) akar dolgozni, akkor azzal dolgozik. A piac meg eldönti, hogy életképes-e ez, vagy nem. Mert ezt jelentené a szabadpiaci verseny, hogy az állam nem pofázik bele ok nélkül a piac működésébe. Ha kinyírja a mobilpiacon a zárt rendszer koncepcióját, akkor meg pont ezt fogja tenni.
-
Giovan!
addikt
válasz
-Skylake- #819 üzenetére
Én értem a monopólium fogalmát, csak itt nem erről van szó szerintem. Amíg ott az alternatíva, amit pontosan ugyanolyan könnyen levesz a polcról bárki akinek kell, mint egy iPhone-t, addig hagyjuk ezt. Aki elfogadja az Apple korlátozott rendszerét, az megveszi, de aki nem, és most jön a csavar: AZ NEM. És használ helyette olyat amit megfelel neki. Az Android egy kiforrott alternatíva, ami a piac több mint felét birtokolja.
Na mindegy, ha szerinted monopólium van, az a te dolgod. De én meg más véleményen vagyok, és amíg a bíróság nem dönt, addig nem gondolom azt, hogy neked lenne igazad. -
-
Coyot
őstag
válasz
-Skylake- #819 üzenetére
Itt továbbra is az a kérdés, hogy a hw a kapcsolat sw-el a szolgáltatás része amin a gyártó dirigál megállja e a helyét a bíróság előtt. De ha nem akkor pápá Playstation és pápá XBOX is... valamint pápá Nintendo - merthogy saját rendszereiken belül bizony ők monopóliummal rendelkeznek ráadásul 100%-ossal. De ugye a Sony egyszer ezt a pert már megnyerte.
Az alma okostelefon eladásban talán 50% feletti részesedéssel rendelkezik USA-ban, EU-ban 25%. Akkor ez most monopólium vagy nem?
-
-
duracell89
senior tag
válasz
-Skylake- #98 üzenetére
Abszolút nem gondolom azt, amit leirtál... Személyeskedés meg minek kell? Ez nem egy iskolaudvar, hanem egy szakmai fórum. “Ennyire nem megy az értő olvasás itt senkinek vagy mi van ?”.
Elolvastad mire válaszoltam? Pusztán megválaszoltam azt a korábbi idióta kijelentést, hogy “az Apple meg a Google a semmiért von le 30%-ot”. Annyit tettem, hogy megindokoltam miért nem “semmi” a szolgáltatásuk. Semmilyen módon nem mondom, hogy az epic elvárná, hogy ingyen legyen, ahogy azt sem mondtam, hogy az epic azon “sír” hogy miért nincs ingyen. SŐT néhány kommenttel korábban pont azt írtam, hogy teljesen jogos az Apple és Google díjkövetelése az epic szerint is, maximum annyi róható fel, hogy a 30% kicsit magas.Ironikus, hogy az értő olvasást kérdőjelezed meg, miközben a kommentjeim tartalma (és kontextusba helyezése) sem jött át, ám ezt támadó hangnemmel helyettesited. Nincs értelme egy ilyen témán rugózni ennyit.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
-Skylake- #98 üzenetére
Akkor nem kell ott arulni. Szerintem inkabb ezt akarjak mondani.
Mert ugye a tobb user base az kene, csak nem "annyiert". Ilyen a show business.
Csak egyszerubb monopoliumot kialtani, meg pereskedni.Inkabb azon kene agyalni, miert nem kell a kutyanak sem a 3rd party Epic Games Appjuk.
En nem latok kollektiv forradalmat mas fejlesztoktol.Dr. Akula
Meg tanc!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat szándékosan előkészített akcióval kényszerítette ki az Apple és a Google lépését.
- EAFC 25
- Óvodások homokozója
- Milyen autót vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- GTA VI
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest