Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Akkor egy kis ízelítő abból, hogy én miket tartok a karácsony ászának. :D A látszólag nem összeillő fogások csak annak köszönhetők, hogy előfordulhatnak a társaságban nem húsevők meg olyanok is akik amúgy is mindent összezabálnak ami eléjük kerül. :)

    Előétel:

    - Csontvelő pirítóson
    - Kacsamáj zsírjában almaszósszal
    - Sajttál, pirított dióval és almaecetes rukkola salátával

    Leves:

    - Csontvelő leves
    - Fahéjas-vaníliás almaleves

    Főétel:

    - Lazac citromkarikával és vajon megfuttatott zöldség körettel
    - Fokhagymás tejben pácolt pulykamell birsalmás-áfonyás mártással
    - Grillezett zöldséges lasagne

    Desszert:

    - A szokásos: Bejgli, mézes zserbó, pogácsa, stb
    - Csokoládé mousse, vanília fagyival és gyümölcs kompóttal
    - Forralt bor

    Meg persze a megfelelően válogatott borok a fogásokhoz. Ráadásul ha az ember értelmesen csinálja és nem a mennyiségre, hanem a minőségre megy (a legtöbb vendég egyébként is értékeli, ha a szokásokkal ellentétben nem tömöd őket gyomorégésig), akkor nem is kell komolyabb költségekbe verned magad, mint amikor 15 kiló csirkéből csinálsz annyi kaját, hogy nem győzöd csomagolni a távozó vendégeknek, hogy vigyék haza mert csak rád rohadna.

Új hozzászólás Aktív témák