Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Gondwana

  addikt

  A cserélhető objektívessel a fő terv tudtommal a digitális középformátum iránya, úgy fogalmaztak, hogy better than full-frame DSLR
  A másik, ami DSLR-alakú lesz, de nem cserélhető objektíves, az az X-S1, ami gyakorlatilag az S100fs valódi utódja - szintén kétharmados szenzor, nem cserélhető objektív, 26x zoom.
  Én mindenesetre továbbra is az X10-est várom, mert a Fuji színkezelése nekem alapvetően nagyon bejön, m4/3-hoz képest az 1/4 szenztorméret az két blende, azaz 112mm f/2.8 ugyanazt kell, hogy tudja érzékenységben (értsd: amikor mft iso 400-on, akkor az X10 iso 100-on van, ezért 2 blende), amit egy MFT 56mm f/5.6-on, illteve 28mm f/2 a 14mm f/4-gyel egy szinvonal, aktív EXR-rel meg (6MPix) 14mm f/2.8 m4/3-dal egyenértékű - picit barátibb áron és méretben.

  ... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

 • Gondwana

  addikt

  válasz t72killer #12 üzenetére

  Ez most egy kicsit olyan lesz, mint amikor az örömleány a nyilvánosházban rákérdez, hogy "Ezzel akarsz te engem kielégíteni?" mire a válasz: "Nem, ezzel én magamat fogom...
  A Fujinak miért van arra szüksége, hogy pont a Nikon szekerét tolja? (Az, hogy ez már előfordult egyszer, nem érv). Árulnak saját rendszervakut (20 vagy 42 GN, lehet válogatni), objektívekben a Fujinon még a Canonhoz képest is nagyon tud - a legprofibb televiziós zoomoptikák nagyrészét ők követték el, CCTV/HD-SDI optikákat nagyon tudnak gyártani, innentől kezdve, ha minden megvan házon belül, miért kellene bárkihez alkalmazkodniuk? Ha pl. kidobnak egy vázat, ami a példa kedvéért az 5D Mk2-t alázza felbontásban és képminőségben is (nem csak pár százalékkal, mint a várható D800, hanem nagyságrendileg 3x 5x jobb képminőséget produkál), és árban csak duplája pl. egy 5D Mk2+ 24-70 f/2.8 szetnek, abból rengeteget el fognak adni, és nem 10%-os árréssel, hanem inkább 50-60%-ossal.

  szerk.: nord_: nekem ez kb. ugyanazt mondja, a fizika határait ők se fogják tudni átlépni, a larger sensor nálam felveti a kérdést, hogy larger than what?. Ehhez ha hozzáveszem, hogy a Canon-szivárgások alapján az 5D Mk2 utódját már a középformátumok ellen küldenék harcba, még logikusnak is tartom, hogy 36x24mm feletti szenzorméreten gondolkodnak a Fujinál.

  [ Szerkesztve ]

  ... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

 • Gondwana

  addikt

  válasz optikus #21 üzenetére

  Én úgy tudom, hogy a képminőségnek is vannak olyan objektív paraméterei, mint az autóknak (ugye, átlagfogyasztás, végsebesség, gyorsulás, mittudomén...), azaz van objektíven mérhető jel-zaj viszony, dinamikai átfogás, az AD konvertálás bitmélysége, a képkiolvasás sebessége, meg hasonlók. Az első olvasatomban FX-től nagyobb szenzort vártam, ami a már piacon lévő technikai szinvonalon is tudna javulást produkálni a nevezett számokban, nem is beszélve a várható technikai újításokról.
  (Ráadásul logaritmikusan észlelt mennyiségeknél egyáltalán nem sok az a 2x - 5x!)

  ... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

 • Gondwana

  addikt

  válasz t72killer #25 üzenetére

  ... illetve a nagyobb szenzorméret rosszabb %-os kihozatalt eredményez, egy pici hiba miatt nagyobb waferdarabot lehet eldobni.

  ... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés