Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PetX
aktív tag
válasz
iMaverick #91 üzenetére
Erre szerintem gőzerővel készülnek. Nem tartom kizártnak, hogy az MS accountodhoz lesz hozzárendelve az upgrade utáni új kulcs és mivel a Win10 legálisan és illegálisan is telepíthető/frissíthető így egyszerűbb nekik szerveren vagy filemegosztókon letölthetővé tenni az image-t. Szerintem ez a legkézenfekvőbb.
-
copass
veterán
válasz
KIRA\/NOVA #343 üzenetére
"A privát családi adatok hoz ma már hackernek is felesleges lenni minden ilyen kérdésedre ott a facebook ad neked válasz ami nem ingyenes mert az adataiddal fizetsz a tagságért"
ezt hogy raktad össze? butság.
"A szerződéseket nem árt olyan helyen tárolni amit úgy hívnak pendrive ezzel a megoldással 2 legyet üthetünk egy csapásra az első és legfontosabb a mobilitás a másik hogy biztonságos mert csak a cél személy férhet hozzá ha tudja hova rakta/rejtette azt."
aki pendrive-on tárol fontos adatokat, az simán hülye. -
vzozo
senior tag
válasz
KIRA\/NOVA #343 üzenetére
A privát adatokkal-információkkal kapcsolatos fejtegetésedre csak annyit reagálnék, hogy látod, bizony ez történik, ha a butaság a szorgalommal párosul. Szerintem ne erőltesd, mert csak magadat járatod le.
Az aktiválással kapcsolatban szintén butaság, amit fejtegetsz, néhány gondolat:
1. Online kapcsolattal automatikus az aktiválás, amennyiben a telepítéskor megadtad a termékkulcsot. Miért is ne adnád meg? Időd van rá, az OS doboza pedig ott van a kezed ügyében a sorozatszámmal. Online-nak lenni 2015-ben, főleg otthoni júzernek, hát maradjunk annyiban, hogy ez alap.
2. Offline aktiválás win 2003 óta biztosan létezik, számos Server 2003-at aktiváltam már be így.
3. Előtelepített / Enterprise verziók megintcsak maguktól aktiválódnak.
Továbbra is tartom az állításomat, hogy igazából előre megfontolt, tudatos elkerülő műveletekre van szükség ahhoz, hogy valaki megakadályozza az aktiválását. Arról nem is beszélve, hogy 1. az aktiválás semmilyen negatív hatással nem jár 2. a nem aktiválás már annál több kellemetlenséggel.
-
azopi74
addikt
válasz
KIRA\/NOVA #341 üzenetére
Mi van akkor, ha nem sajnálsz? Mi segít, mit akarsz? Ha nem értem, akkor kiért? Próbálj meg már ungarische sprache, te rendszergazdák gyöngyszeme!
Vagy ma már nem is alapkövetelmény rendszergazdáknál az írás/olvasás képességének elsajátítása anyanyelven?
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Ha te láttál már offline aktiválodó Win7-est akkor az bizony hekkelt vagy Dobozos vagy esetleg rlőre megvásárolt OEM kulcsos windows volt amit ha jól emléxem akkor WinXP és 2003 után vissza is vont az MS a vissza élések miatt. Magyarán nincs ilyen amiről te beszélsz! Túl komplikálom a dolgokat.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Átlagfelhasználónak jó lesz az édesanyám? Netbanki belépési kódok több számlához, hitelkártya adatok, a vállalkozásának pénzügyi és IP cuccai, a teljesen privát családi adatokról (fotók, orvosi leletek, szerződések) pedig akkor nem is beszélek.
Igen elképzelem hogy a hacker 60millónál is több felhasználót számon tart.... Hogyan is csinálja?
Ha a pénzügyi dolgokat nézem ahhoz több kulcsos titkosításra van szükség és a banknak kell biztosítania a biztonságot nem a nagyidnak akinek fingja sincs az egészről. OTP-nél még SMS-t is kapsz egy kóddal ha beakarsz lépni ahol egy időzár fogad és minden tranzakciót egy SMS-ben kapott kóddal lehet nyugtázni!
A vállalkozók az megint más tészta ott a törvény meg követeli a jogtiszta rendszer használatát nincs kiskapu!
A privát családi adatok hoz ma már hackernek is felesleges lenni minden ilyen kérdésedre ott a facebook ad neked válasz ami nem ingyenes mert az adataiddal fizetsz a tagságért! Amugy meg ki a fenét érdekel hogy Kati néni lefotózza magát az unokáival az orvosi leletekkel se érnek semmit max ha nem valami fanatikus orvos töri fel Kati néni gépét aki azért is segítene de Kati néni nem hagyja magát... mert elege van az orvosokból
A szerződéseket nem árt olyan helyen tárolni amit úgy hívnak pendrive ezzel a megoldással 2 legyet üthetünk egy csapásra az első és legfontosabb a mobilitás a másik hogy biztonságos mert csak a cél személy férhet hozzá ha tudja hova rakta/rejtette azt.Huh, igazad van, ezekkel tényleg semmit sem lehet kezdeni... Tudom hogy igazam van!
Találkoztam olyan telepítő cd-vel is ami magát aktiválja telepítés után az emberkének semmi dolga az aktiválással nem kell szarakodni,
Na most ez lehet új infó lesz, de elárulom neked, hogy az eredeti, jogtiszta vindóz is automatikusan és magától aktiválja magát...Nem igen én úgy tudom hogy aktiválni kell egy oem kulccsal amit az ms-től kapunk a Win mellé!
Vagy az interneten lehet aktiválni online! Ha te láttál már offline aktiválodó Win7-est akkor az bizony hekkelt vagy Dobozos vagy esetleg rlőre megvásárolt OEM kulcsos windows volt amit ha jól emléxem akkor WinXP és 2003 után vissza is vont az MS a vissza élések miatt.
-
vzozo
senior tag
semmilyen tapasztalatod nincs problemas torrentes dolgokkal, szoval ugy nez ki ezt is csak a fantaziad szulte.
Jah, nyilván a fantáziám: Pirated Windows 7 leads to malware, botnet Ez egyébként az első találat volt, most már te is igazán megismerkedhetnél az internetes keresőmotorokkal...
Az pedig kimondottan qrvára nem tetszik, hogy mazsolázgatod a szavaimat, és kiragadod őket a kontextusból.
Ugyanis az "új információ volt" az erre vonatkozott, nem pedig arra, hogy ne tudnám mi az a hash: "az MSDN weboldalán pedig meg tudod nézni őket regisztráció nélkül is." Én megtisztellek azzal, hogy nem nézlek hülyének, pedig ugye rezeg a léc - elvárnám tőled is.
-
Biztos regen volt mar es felejtettel, vagy az a szakdolgozat sem sikerult tul jol. Probaltam a lenyeget osszeszedni, a kiemelt reszeket irtad te:
Pontosan. Nem a mokoltat kell letölteni. Ennyi.
Honnan is tudjuk, hogy mi a mókolt és a nem mókolt? Mert mellé írja a kedves warez huszár, hogy "eredeti msdn", és akkor azt el is kell már hinni?
Mert mellette van a hash...
Amit mióta is publikál az MSDN? Hogyan ellenőrzöd?
Mondjuk egy kis google kereséssel simán meg lehet találni.
Pl egy a találatok közül:Aha, tehát egy random 3rd party fórumba egy noname emberke beírt pár számot.
MSDN-en van hash. Szerinted mi hogyan ellenorizzuk a csillio softwaret amit betarolunk belso installhoz?
A hash-t tudod ellenőrizni direkt az erre a célre készített programokkal, az MSDN weboldalán pedig meg tudod nézni őket regisztráció nélkül is.
Ez viszont új infó volt, köszönöm, tényleg.
Hát így már más a leányzó fekvése.
Ezutan meg folytattad, sot arra is valaszt kaptunk, hogy semmilyen tapasztalatod nincs problemas torrentes dolgokkal, szoval ugy nez ki ezt is csak a fantaziad szulte.
-
vzozo
senior tag
Te most tényleg azt akarod nekem elmagyarázni, hogy mire jó a hash és hogyan kell ellenőrizni? Vagy minek linkelgetsz? Kisöreg, már akkor erről írtam szakdolgozatot, amikor még a csattogós lepkét tologattad.
Az ISO leszedhető az MS oldaláról. Ez eddig is így volt.
Olyan marha régóta nem, talán win7 timeframe óta? Előtte csak az eval ISO-k voltak letölthetőek, és most sem érhető el tetszőleges termék tetszőleges ISO-ja. Azért, mert a win8-at letölheted egy microsoft.com domainű oldalról, az azért túl sokat nem változtat a többi párszáz ISO elérhetőségén. De tudod mit? Igazad van. Örüjjé'.
Ennek így nem sok értelme van, kiszállok.
-
Az ISO leszedhető az MS oldaláról. Ez eddig is így volt. Ezek szerint az MS is erősíti a kalózkodást... Nem, a célja, hogy ne legyen még nagyobb botnet, mint ami most van. A torrenttel leszedett ISO pont olyan, mint amit az MS-től szedsz le, egy oprendszer, amihez kell kulcs és aktiválás. Ezen a hash nem változtat. A kalózkodást az aktivátorok segítik, nem az MS a hash kiadásával.
Kezd fárasztó lenni, hogy trivialitásokat kell magyaráznom... Itt egyetlen fárasztó dolog van, Te.
-
Le tudja ellenorizni, erre akkor is szukseg van/lehet, ha msdn-rol tolti le valaki: [link] [link]
Hogy ezt ki mire hasznalhatja/hasznalja fel, az mar az o felelossege. Eddig azt vitattad, honnan tudjuk, hogy valoban erintetlen msdn-e. Majd mikor tudattak veled, hogy igenis le lehet ellenorizni, visszakanyarodtunk oda, hogy a microsoft vegulis a kalozkodast segiti ezzel. Hogy a torrentes cucokkal gond van?, meg mindig nem tudjuk miert lenne, hisz lathatjuk, hogy visszaellenorizheto.
Szerintem mar magad sem tudod mit akarsz ebbol kihozni, mert mindenhol ellentmondasokba futsz.
-
vzozo
senior tag
válasz
Jim Tonic #328 üzenetére
(#328) Jim Tonic
Jó-jó, megértem, hogy ehhez már az 1+1=2-nél kicsit bonyolultabb gondolkodás szükséges, ezért levezetem. Öööö, megtisztelsz.
Kezded kapisgálni, hogy miért írtam, amit írtam? Nem. A hash adatellenőrzésre való, pont ezzel szokás ellenőrizni, hogy egy fájl eredeti állapotban van-e, esetleg módosították vagy sérült. Te kapisgálod ezt?Whoa, és akkor csak eljutottunk oda, hogy a kedves kalózka le tudja ellenőrizni, hogy a gyártó által kiadott vagy hackerek által mókolt ISO-t töltött-e le... Ergo kap egy pozitív megerősítést a kalózkodás mellett, kockázat nélkül használhatja a warezolt szoftvert.
Kezd fárasztó lenni, hogy trivialitásokat kell magyaráznom...
-
Dilikutya
félisten
Így van. A másik fajta aktiválás, amiről szó van, az meg a trükkös, amikor a telepítés után egyből egy "aktivált" rendszer fogad, aminek netre sem kellett mennie ehhez. Ezt eredetivel elég nehéz megoldani, ha mindenki ugyanazt a telepítő csomagot kapja, márpedig nem lesz annyiféle telepítő DVD meg image fájl, ahány kulcsot eladnak, csak azért, hogy a kedves usernek ne kelljen 20 karaktert begépelnie. Marha nagy kellemetlenség. Miután talál netet telepítés után, az aktiválás a háttérben szépen lezajlik, észre sem veszed.
-
Jó-jó, megértem, hogy ehhez már az 1+1=2-nél kicsit bonyolultabb gondolkodás szükséges, ezért levezetem. Öööö, megtisztelsz.
Kezded kapisgálni, hogy miért írtam, amit írtam? Nem. A hash adatellenőrzésre való, pont ezzel szokás ellenőrizni, hogy egy fájl eredeti állapotban van-e, esetleg módosították vagy sérült. Te kapisgálod ezt? -
vzozo
senior tag
válasz
Jim Tonic #309 üzenetére
(#309) Jim Tonic
elérhetőek az MSDN hash-ek, mivel ezzel kvázi a kalózkodást segíti elő az MS.
WAT?Jó-jó, megértem, hogy ehhez már az 1+1=2-nél kicsit bonyolultabb gondolkodás szükséges, ezért levezetem.
Alapból adott, hogy warezban elérhető x termék y iso-ja. Csakhogy a letöltőnek fogalma sincs róla, hogy ez az iso mennyire valódi, esetleg a kedves megosztó milyen extrákkal release-elte a cuccot. Tehát már maga a bizonytalanság léte egy elrettentő erő egyesek számára, és inkább nem kockáztatnak.
Erre jön a gyártó, és hirdeti, hogy melyek az eredeti lemezképek (hash-ei). Innentől kezdve nincs kockázat a letöltőknél, szabad a warez-vásár. Kezded kapisgálni, hogy miért írtam, amit írtam?
Persze még ezt is tovább lehet gondolni, mondván az MS inkább publikálja a hash-eket, mintsem a sötétben hagyással még jobban növelje a fertőzött telepítők miatti botnet-tagok számát. Lehet, nem tudom. Eddig abban a tudatban álltam ehhez hozzá, hogy csak az előfizetők férnek hozzá a hash-ekhez (is), hiába ütitek páran ezt a döglött lovat, beláttam, hogy hiányosak voltak az ismereteim, ennyi, kész.
(#310) Lauda
Csak arra voltam kivancsi, hogy ezt a sok veszelyt magadtol krealod-e a torrentes cuccok moge, vagy tapasztalatbol, de ezek szerint elobbi.Miféle előbbi? Azért vannak biztonsági szakemberek és szervezetek, hogy az ilyen veszélyeket elemezzék és jelentsék. Ilyen veszélyek vannak. Nem fogok guglizni helyetted.
Lószart sem kell ennem, anélkül is tudom, hogy rossz.
(#318) KIRA\/NOVA
a h4ck3rek az adataidra pályáznak főleg nem mert mit is kezdhetnének egy átlag felhasználó adataival?
Átlagfelhasználónak jó lesz az édesanyám? Netbanki belépési kódok több számlához, hitelkártya adatok, a vállalkozásának pénzügyi és IP cuccai, a teljesen privát családi adatokról (fotók, orvosi leletek, szerződések) pedig akkor nem is beszélek.Huh, igazad van, ezekkel tényleg semmit sem lehet kezdeni...
találkoztam olyan telepítő cd-vel is ami magát aktiválja telepítés után az emberkének semmi dolga az aktiválással nem kell szarakodni,
Na most ez lehet új infó lesz, de elárulom neked, hogy az eredeti, jogtiszta vindóz is automatikusan és magától aktiválja magát...
-
válasz
KIRA\/NOVA #318 üzenetére
Szerk: mivel rendszergazda is vagyok a felhasználok táborában sok illegális és legális wint láttam már, elmondhatom hogy a valódi Windows nem tükrözi a valódi előnyt! mint azt az MS állítja.
Esélyes vagy az év hozzászólására. Hol vagy rendszergazda, ahol ilyen csodák vannak? -
azopi74
addikt
válasz
KIRA\/NOVA #318 üzenetére
"mert vanak olyan felhasználók aki Win98-on XP-n nőttek fel azoknak a linux kinai.
"
???
Ezt nem nagyon értem.
Mondjuk a mondataidat amúgy is elég nagy kihívás értelmezni
Ha nem megy magyarul (mert nem az az anyanyelved), írhatod angolul is, hamarabb megértjük.
-
copass
veterán
válasz
KIRA\/NOVA #321 üzenetére
az aktiválás jó sok idő tényleg...viszont cserébe amiért kiszedik neked ezt a legálisból, kapsz egy pár meglepit. aztán megy a csodálkozás hogy de xar ez az új win!
"olyan embereknek is segítenek ezzel akik nem tehetik meg maguknak hogy modern gépet vásároljanak anyagi helyzetük miatt még szoftvert is vegyenek"
ezt azért te se gondolod komolyan...aki tört progit használt azt is megdádázzák. elég csúnyán. -
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
King Unique #319 üzenetére
Igen a többség az aki nem jó indulatból az aki, ezért nem árt az óvatosság de találkoztam olyan telepítő cd-vel is ami magát aktiválja telepítés után az emberkének semmi dolga az aktiválással nem kell szarakodni, időt spórol meg ezt a kis funkció az MS is bevezethetné a fejlesztésbe
Win10do-ws
-
Penge_4
veterán
Nadella a jó öreg Jeff Raikes nyomdokain halad.
Ezzel viszont nagy mértékben szabotálja, hogy bekövetkezzen a Linux éve.
-
King Unique
titán
válasz
KIRA\/NOVA #317 üzenetére
Mért adná ki Win7-re, mikor annak egyrészt január végét ért az alap támogatási ciklusa? Másrészt evidens, h vannak olyan fejlesztések, amik csak az új rendszerben lesznak benne, ezekkel (is) akarják eladni.
De azért a hackerek munkásságát se itt kéne dicsérni, meg amúgy se puszta felebaráti szeretetből teszi a többsége. -
KIRA\/NOVA
aktív tag
Azért mert van illegális windows nem feltételezi azt hogy a h4ck3rek az adataidra pályáznak főleg nem mert mit is kezdhetnének egy átlag felhasználó adataival? Apropó nem minden hacker gonosz! Sőt alapjaiban véve számukra ez csak szórakozás
és ezzel rámutatnak a rendszer gyengeségeire és segíthetnek a fejlesztésekben is.
Továbbá olyan embereknek is segítenek ezzel akik nem tehetik meg maguknak hogy modern gépet vásároljanak anyagi helyzetük miatt még szoftvert is vegyenek és nem minden esetbe jó kompromisszum a linux mert vanak olyan felhasználók aki Win98-on XP-n nőttek fel azoknak a linux kinai.Szerk: mivel rendszergazda is vagyok a felhasználok táborában sok illegális és legális wint láttam már, elmondhatom hogy a valódi Windows nem tükrözi a valódi előnyt! mint azt az MS állítja. Ja és vannak olyan frissítések is amik nem mindig előnyös letölteni mert csinál olyanokat a beállításokban amitől néha a hajam tépem.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Ha már ebben gondolkodik az MS mért nem dobja csak ki a DX12-őt Win7-re? Nem hinném hogy nagy biznisz lenne abban hogy lehet illegális wint frissíteni max csak akkor ha korlátozott idejű a felhasználás én max egy évre gondoltam és utána fizetned kéne érte. (Win7 alatt régen volt egy ablak ami folyton feljött azzal a szöveggel hogy ön szoftver hamisítás áldozata lett.) Persze ki lehetett ezt szedni de már win8-megjelenésóta nem találkoztam vele. Ja amúgy sincs Win-telom nem is tervezem hogy lesz így nekem és a hozzám hasonló emberkéknek felesleges a win10-re váltás. Persze valahol logikus az MS lépése mert így nem kell win7-8-8.1-re frissítéseket írni nyugottan koncentrálhatnak egy op-rendszerre ami könnyíti a munkájukat.
-
camillus
tag
Jót tesz az ms renoméjának az ilyen kamugombóc a szószban.
-
worxland
addikt
"3) aki, ne adj isten máshonnan szerzi be a fájlt az is ellenőrizheti: a fájlnevet, a fájlméretet (bájtra pontosan) és az SHA1/MD5 értékét - ha ez mind stimmel és a leszedett anyag rendesen telepíthető, akkor az NSA-n kívül nem találsz mást, aki ezt elő tudja állítani, ergo az ISO valódi (bár ez a lépés az 1) miatt most már okafogyott) - ezt rosszul tudtad
4) Win 7, 8 és 8.1-hez is van olyan aktivátor, ami minden vírus- és féregkergető ellenőrzésen átment és átmegy hónapok/évek óta úgy, hogy nincs veszélyre utaló jel és a folyamatos tűzfal-ellenőrzés se mutat szokatlan, ismeretlen forgalmat. Mindehhez persze odafigyelésre és óvatos hozzáállásra van szükség - ezt is rosszul tudtad
Olyanokat adsz a számba, amiket sohasem állítottam, ez most kapufa..."
A #252-ben ezt írtad: "Honnan is tudjuk, hogy mi a mókolt és a nem mókolt? Mert mellé írja a kedves warez huszár, hogy "eredeti msdn", és akkor azt el is kell már hinni?" - erre volt válasz a két mondat. Nem kell hinni a warez-huszárnak, hanem le lehet és le is kell ellenőrizni.
-
worxland
addikt
"1) az ISO fájlok leszedhetőek a Microsoft oldaláról (ezt nem tudtad)
Jah, ahhoz képest, hogy nem tudtam, még kaptam is az oltást, amiért ezt ajánlottam (konkrétan az eval verziók letöltését). Ha az MSDN-re célzol: említettem, hogy van előfizetésem. Tehát ezzel luftot rúgtál."
Nem evaluation, nem MSDN. Bárki mezei ember leszedheti az ISO-kat. #256-ban be is linkeltem, csak még arra is lusta voltál, hogy megnézd. [link] Hol is az a luft?
Aláíráshoz: láttad a Star Trek: Next Generationt? Ismered Q-t? Hallottál öniróniáról?
-
Kicsit túlbonyolítod szerintem ezt a torrent dolgot. Most pont Windows alól írok, mert a céges notin az van, de én speciell pont az openszósz híve vagyok, és pont azt vallom, hogy ha nincs pénze rá, akkor Linux. Ezzel együtt nem gondolom, hogy a torrent valós veszély lenne. A legtöbben alighanem zárt oldalakról szerzik be, ott meg általában rengeteg a diák (azt nem tudom, manapság mennyire védekeznek a kollégiumok ez ellen), éppen ezért hamar felkerülhetnek az eredeti ISO-k. Másrészt a torrenteknek tulajdonosaik is vannak, az oldalaknak meg gazdáik. Valószínűleg elég jó szűrés működik.
Hosszú távon egyébként nem maradhat úgy sem fizetős a Windows, elmosódik a gépek közti határ. Ha nem lesz otthonra ingyen a windows, akkor nem lesz otthon windows. Ezt az új vezetés már szerintem belátta, kész felüdülés Ballmer után. Valószínűleg átállnak az otthoni felhasználóknál a google modelljére, az üzleti felhasználóknál pedig az Office365-höz hasonlót tudok elképzelni.
-
válasz
fordfairlane #311 üzenetére
Most hogy mondod, tenyleg mokas ez a ket topik itt.
-
vzozo
senior tag
válasz
worxland #305 üzenetére
1) az ISO fájlok leszedhetőek a Microsoft oldaláról (ezt nem tudtad)
Jah, ahhoz képest, hogy nem tudtam, még kaptam is az oltást, amiért ezt ajánlottam (konkrétan az eval verziók letöltését). Ha az MSDN-re célzol: említettem, hogy van előfizetésem. Tehát ezzel luftot rúgtál.
2) a checksum-juk ellenőrizhető bárki számára (ezt nem tudtad)
Valóban nem tudtam, fel sem merült bennem, hogy publikusan előfizetés nélkül elérhetőek az MSDN hash-ek, mivel ezzel kvázi a kalózkodást segíti elő az MS. Nem logikus. Ha így nézzük, akkor igazad van.
3) aki, ne adj isten máshonnan szerzi be a fájlt az is ellenőrizheti: a fájlnevet, a fájlméretet (bájtra pontosan) és az SHA1/MD5 értékét - ha ez mind stimmel és a leszedett anyag rendesen telepíthető, akkor az NSA-n kívül nem találsz mást, aki ezt elő tudja állítani, ergo az ISO valódi (bár ez a lépés az 1) miatt most már okafogyott) - ezt rosszul tudtad
4) Win 7, 8 és 8.1-hez is van olyan aktivátor, ami minden vírus- és féregkergető ellenőrzésen átment és átmegy hónapok/évek óta úgy, hogy nincs veszélyre utaló jel és a folyamatos tűzfal-ellenőrzés se mutat szokatlan, ismeretlen forgalmat. Mindehhez persze odafigyelésre és óvatos hozzáállásra van szükség - ezt is rosszul tudtad
Olyanokat adsz a számba, amiket sohasem állítottam, ez most kapufa...
ha magadba szállnál és a magas lóról lenéző kioktatás helyett átmennél kicsit read-only üzemmódba.
Mondod ezt az aláírásoddal, LOL...
Ismersz olyan embert, akinek az msdn torrentes windowstol lett baja? Vagy a torrentes erintetlen office-tol?
Próbáltam megerőltetni magamat, agyaltam rajta, de hirtelen nem jut eszembe olyan ismerősöm, akinél kalóz vindóz vagy office futna. Pedig nem kevés emberről van szó.
Szóval nem, nem ismerek ilyen embert. Csak tedd hozzá, hogy kalózkodósat sem, szóval én rossz mintavétel vagyok most a számodra.
-
worxland
addikt
Qrva sokat írtál, nagyrészt értelmetlen zagyvaságot, ehhez képest a valóság az, hogy:
1) az ISO fájlok leszedhetőek a Microsoft oldaláról (ezt nem tudtad)
2) a checksum-juk ellenőrizhető bárki számára (ezt nem tudtad)
3) aki, ne adj isten máshonnan szerzi be a fájlt az is ellenőrizheti: a fájlnevet, a fájlméretet (bájtra pontosan) és az SHA1/MD5 értékét - ha ez mind stimmel és a leszedett anyag rendesen telepíthető, akkor az NSA-n kívül nem találsz mást, aki ezt elő tudja állítani, ergo az ISO valódi (bár ez a lépés az 1) miatt most már okafogyott) - ezt rosszul tudtad
Jó lenne, ha magadba szállnál és a magas lóról lenéző kioktatás helyett átmennél kicsit read-only üzemmódba. -
netpeti98
addikt
válasz
torma1981 #300 üzenetére
Az aktívatoroknak és egyéb warez eszközöknek nincs kiadva a forráskódja, tehát senki sem fogja megmondani, hogy miket csinálhat még a háttérben. Attól, hogy a torrent oldal felhasználói semmit nem vesznek érszre, még simán lehet benne valami. Főleg, hogy a legtöbb vírusirtó alapból riaszt az ilyen cuccokra.
-
-
vzozo
senior tag
válasz
torma1981 #296 üzenetére
Ez a "több szem többet lát" érv már az open source szoftvereknél sem vált be, hackerek és biztonsági szakemberek sorra találják az évtizedes (!) bugokat kritikus komponensekben továbbra is...
Várakozás, torrentezés, fórumozás, olvasgatás: talán a másik hasonló témában írtam: ha kell valami, megkeresem a gyártót, kattintok kettőt és ki van fizetve, le van töltve, tudom használni a garantáltan működőképes és meglepiktől mentes szoftvert...
-
torma1981
veterán
válasz
Dilikutya #298 üzenetére
Az akkor ne csodálkozzon ha szar lesz tőle a gépe.
(#299) copass
Na persze. Tuti az van. Azért nem kell üldözési mániának lenni.Ami az Ncoren,Bithumenen fent van az mind manipulált mi? Volt Windosom onnan és egyikkel sem volt semmi baj. Nem lopták el a banki adataimat stb.
-
torma1981
veterán
Te a hozzászólásokból nem tudsz semmit sem netán leszűrni? Mi ebben a hihetetlen? Nagyobb torrent oldalakon több ezer hozzászólás is lehet egy kapósabb torrentnél. Ott biztos van egypár aki ért a dolgokhoz. Netán nagy külföldi oldalakon kipróbált, meg felet szoftver szerintem elég jó garancia,hogy nem szar vírusos,hekkelt szart szedjél le. A nagyobb oldalak elég hamar kiszűrik a szart. Nem kapkodni kell kell várni amíg egy rendes jó változat felkerül é azt letölteni.
-
rt06
veterán
marmint ket azonos meretu, azonos hash-u (raadasul mondjuk ket kulon algoritmussal, mert egyre tobb helyen latok sha es valami egyeb hash-t, vagy tobbfele sha hash-t) es azonosan viselkedo file-t?
mert edeskeves, ha a filemeret es a hash egyezik, ha az iso nem mount-olhato fel, a tomoritett allomany nem bonthato ki, az exe nem indithato -
Gdi
senior tag
Lehetséges, de ez már paranoid
Ellenőrizd a fájllistát, és egyesével a hasheket is. WIM tartalmát is. Meg az ágy alatt a szörnyeketMivel SHA1 és MD5 elég különbözően számolódik, a kettőt egyszerre halmozottan nehezebb.
(bár most nem tudom, hogy MSDNen megadják-e mindkettőt) -
Dilikutya
félisten
Azoknál nem a telepítőben volt a kártevő. Nagyobb torrenteken régóta szinte csak MSDN iso-k vannak, ami meg nem az, arról is hamar kiderül, ha férges, és törlik. Cirill betűs torrenteken persze bármi előfordulhat, és rendszerint elő is fordul.
Az XP idején a hamis kódokkal Corporate Edition-t lehetett telepíteni, amit nem kell aktiválni, A Vista/7 pedig bootloaderrel megy, azt utólag kell feltenni úgy is. -
válasz
Dilikutya #284 üzenetére
Az aktivator teljesen mas teszta, szandekosan nem is hoztam elo. Az mindenkinek a maga felelossege, hogy hasznalja-e vagy sem es onnantol mar illegalis az egesz. En csak onmagaban a torrentre feltoltott msdn winekrol beszeltem, amiket aktivalhatsz sajat kulccsal es teljesen legalis rendszered van.
En a notimmal vagyok igy. Eredeti win7-el vettem, akkor elo volt telepitve, de lemez nincs, csak kulcs. Ha majd ujra kell telepiteni, leszippantok egyet torrentrol a kulcsommal beaktivalom es kesz is vagyok.
-
Dilikutya
félisten
Nem is az enkóros MSDN iso a gond, hanem az aktivátor, amit a fórumban linkelnek hozzá, vagy te vadászod le valahonnan. Meg én még ott tartok Windows 8-nál, hogy távol-keleti KMS szerver van hozzá, amit bármikor lelőhetnek, és kereshetsz másikat, vagy másik aktiválási megoldást. Nem is "aktiváltam" soha egyetlen tört Windows 8-at sem, ha valakinek pl. gépet telepítek, el is mondom, hogy nem teszem fel, mert felelősséget nem vállalok érte, hogy meddig működik, aztán pár havonta meg neki se jó, ha újra kell telepíteni. Ha nagyon Windows 8-at akar, akkor vegyen egyet, ha nem akar érte 40 ezret fizetni, 11-ért is megkapja, ha van a közelben diák, és az Professional ráadásul, na nem mintha otthonra nem lenne bőven elég az alap, viszonylag kevesen akarják otthon tartományba léptetni. Maszek laptopot meg ne vigyünk a céges hálóra.
-
vzozo
senior tag
válasz
torma1981 #277 üzenetére
Érdekes eddig egyetlen egy Windows - nál nem volt tömeges adathalászat se komolyabb hekkelés.
Jah, szóval az a pár tíz-százmillió vírusos gép meg botnet-tag akkor ezek szerint nem is vindózos? Hát akkor min futnak ezek a csodakártevők? A mikró vagy a hűtőgép oprendszerén?
Én csak olyat töltök le amit sokat szednek és elolvasom a hozzászólásokat.
Ami garancia... Mire is?
Mesélj még ilyen szépeket!
-
torma1981
veterán
Így van. Itt volt a utorrent ügy. Simán telepített bányász progit. Pedig az legális. Ennyit ezekről a sok szarokról. Én nem telepítek semmi szart még is néha felkerül valamu szar a gépre.
(#279) netpeti98
Én csak olyat töltök le amit sokat szednek és elolvasom a hozzászólásokat. -
netpeti98
addikt
válasz
torma1981 #277 üzenetére
Volt már példa rá, hogy csomagoltak pár apróságot az ISO fájlokba.
De ha valaki csak azért szed le MSDN ISO-t torrentről mert nincs telepítője, de van hivatalos kulcsa és megbizonyosodik az érintetlenségről az nem valószínű hogy bajba kerül.
-
válasz
torma1981 #277 üzenetére
Komolyan ez a cirkusz a windowsokkal, soha nem volt gond a torrentes msdn-el. Ellenben egy csomo program telepit fel mindenfele adware-t meg figyeloket meg kezdolapokat, reklamokat es persze valami szoveg oda van biggyesztve, hogy ez meg ez telepul, de az ember nem szamit ra es csak nyomja tovabb. Legutobb a coretemp szivatott fel napig, mert feltelpitett egy kartevot es csak a rendszervisszaallitas tudta eltuntetni. Persze lehet mondani, hogy az ember miert nem figyel, de a szerzodesen is ott van minden, csak kisbetuvel elrejtve.
-
Gdi
senior tag
MSDNen a hash-t látod előfizu nélkül is, sima ms accounttal bejelentkezve. (letölteni még nem tudod, meg nincs hozzá kulcs)
Összehasonlításhoz meg csinálsz egyet a saját fájlról.MD5/SHA1-et úgy hamisítani, hogy méretre is stimmeljen, és tartalma működjön is, elég nehéz.
Innen még 2 lehetőség van:
-MSDN előfizetéss ide vagy oda, de nem tudsz kivonatolót számoltatni/készíteni valami alkalmazással... akkor megérdemled.
-Csórikámat annyira érdekli a dolog, hogy ő inkább az optimizált-tuningolt-integrált Supreme Black Gamer OMFG-tuned Hiper-Ultimate verziót választja. -
vzozo
senior tag
válasz
netpeti98 #271 üzenetére
A hash-t tudod ellenőrizni direkt az erre a célre készített programokkal
Nem mondod?
Tényleg az jött le a hozzászólásaimból, hogy gondom lenne egy hash ellenőrzésével?
az MSDN weboldalán pedig meg tudod nézni őket regisztráció nélkül is.
Ez viszont új infó volt, köszönöm, tényleg.
Hát így már más a leányzó fekvése.
-
Snoop-y
veterán
En nem warezolok oprendszert mivel nekem van hivatalbol mindenem.
Ettol fuggetlenul egy normalis torrent oldalon mellekelve van a hash screenshot MSDN-rol amit egyszer ketszer mar megneztem kivancsisagbol es tenyleg az volt. Marmint a hash az tenyleg MSDN-cucc volt.
Rengetegen raknak fel hivatalos dolgokat.Amit persze ugyanugy cseszhetsz mert fogalmad sincs egy activator mit is csinal igazan a rendszereden...
-
netpeti98
addikt
A hash-t tudod ellenőrizni direkt az erre a célre készített programokkal, az MSDN weboldalán pedig meg tudod nézni őket regisztráció nélkül is.
Mondjuk ha valaki warezol akkor sokat nem ér a eredeti ISO-val, az okosítók úgyis belepiszkálnak a rendszerbe.Szerencsére az MS mára már biztosít hivatalos forrást az ISO-k letöltéséhez az eredeti licencel rendelkezők számára.
-
vzozo
senior tag
Héló, én ezzel tisztában vagyok, van MSDN előfizetésem.
Na akkor vegyük át újra:
- Ne tölts torrentről, mert nem tudhatod, hogy eredeti-e
- De ott van mellette a hash
- A hash, ami honnan származik?
- A warez jóska azt mondja, hogy az MSDN-ről másolta a hash-t is
- Aha, oké, de honnan tudod, hogy tényleg?
- Mert ott van az MSDN-en, most néztem meg
- De ha egyszer látod az MSDN-en, akkor van hozzáférésed, ergo le tudod tölteni az eredetit, miért lenne szükséged a torrentesre?Csak én gondolom azt, hogy itt a saját farkába harapott a kígyó?
Szerk: typo
-
Snoop-y
veterán
MSDN-en van hash. Szerinted mi hogyan ellenorizzuk a csillio softwaret amit betarolunk belso installhoz?
Verifying the integrity of completed downloads
After your download has completed, you can compare your download copy to the original to verify that the download was successful. For this purpose, the SHA-1 hash value is provided for each download available on Subscriber Downloads. To view the SHA-1 hash value, click “Details” in the download’s listing on Subscriber Downloads.
-
nubreed
veterán
Régebben hivatalos win 7 iso-k hashjeit összehasonlítottam az ilyen módon talált hash-ekkel, stimmeltek.
Az internet korában nagyon hamar kiderülne ha kamu lenne.(#269) Snoop-y:
na ez meg a másik, msdnről ki szoktak kerülni a publikus netre ezek a hashek elég hamar, mindenki innen veszi át.
-
King Unique
titán
válasz
Dilikutya #261 üzenetére
Maximálisan egyed tudok érteni, a 8-as kapcsán korábban és most leírtakkal.
Eleve túl van lihegve ez az egész használhatatlan dolog, de azt már kér magyarázni a keménymagnak...
Én mondjuk ritkábban szoktam keresőből indítani programokat, de most jobban megnézegetve, jó dolog. Persze inkább tálca, esetleg asztal, ahonnan kényelmesebb, de nekem leginkább kezdőképernyőről, mert az asztalt nem szeretem teleszemetelni. Előbbit meg nyugodtan lehet, kategorizálni, stb, v akár alkalmazások listájára lecserélni, ott is kategórizálni. Illetve Win billentyűvel váltani, indítani és baromi kénylemes és gyors dolog, mintsem Start menüben legózni...
+ a Start gomb menü is roppant hasznos, szerncsére Win10-ben is maghagyták egyelőre, reélem marad is.(#264) vicze1: amit én vázoltam, az se lassabb és ugyanolyan hatékony. De, ha vkinek annyira sír a szája, v korlátolt, akkor mi tartja vissza, h felrakjon egy free külső Start menüt 2 perc alatt?? Amik megjegyzem, tudásban, testreszabhatóságban lazán elverik a Win7 beépítettjét..
. -
vicze
félisten
válasz
Dilikutya #261 üzenetére
Ne kezdjük ezt könyörgök...
Valóban váltogatni a bevitelt aztán sokkal tisztább szárazabb, pláne nem gyorsabb... Mire a billentyűzethez emeled a kezed addigra fut a program nálam. A gépelés azoknak van akik ráérnek és fogalmuk sincs mit csinálnak/keresnek, nekik tök jó, de általánosan egy powerusernek, akinek jól beállított és karbantartott gépe van, felesleges. -
Dilikutya
félisten
válasz
VaniliásRönk #255 üzenetére
Te a Windows 7 start menüjében keresgélve jutottál el az indítani kívánt programhoz? Én csak elkezdtem gépelni a keresőbe, 3-4 karakter után már lehetett is indítani a találatok közül. Tisztább, szárazabb, biztons... gyorsabb érzés!
-
macman507
aktív tag
Tehát lesz hivatalos kalózverzió aka demó és lesz majd egy opció, hogy "itt veheted meg"
Eddig ezt én így értelemezem. -
SityiSXT
őstag
válasz
King Unique #253 üzenetére
"Az ingyen dolgot, itteni "másik rendszer" troll híveitől kérdezd, ők pedzegetik mindig, h minek fizetni a winfosért, mikor ott a másik, ami tökéletes kiváltja ingyééér.
"
Nem bírom ki, megkérdezem: melyik másik rendszerre gondoltál - Linux vagy OS X?
-
Dilikutya
félisten
válasz
VaniliásRönk #188 üzenetére
Több telepített programnál is működik a keresés, nem kell csempézni, meg a start képernyőt böngészni. Abszolút jelentéktelen dolog. Ugyanúgy használom a 8.1-et, mint anno az XP-t vagy a 7-et, a régi start menüből is csak a beállításokig mentem el. A felületnek nincsenek hiányosságai. Windows 7-ről nincs is jelenleg sok értelme váltani, annyi újdonságot nem hozott. De új gépre, vagy jobb gépekre XP-t leváltani érdemes. Én váltottam a Win7-ről Win8-ra majd tisztán feltéve 8.1-re. Csempéről a próbálgatás időszakát leszámítva semmit sem indítottam még el.
-
King Unique
titán
Igen részben, de én arra gondoltam, hogy áldásukat adják a warez--upgrade= teljesen szabályos, ok (netán jogtiszta is) dologra is, mert az gáz lett volna...
(#235) -RARA-: így van, számból vetted ki a gondolatokat.
Ha 5 ezer lenne a licensz, azt se venné meg a home tuja nagy átlag, inkább elszórná más hülyeségre...
Az ingyen dolgot, itteni "másik rendszer" troll híveitől kérdezd, ők pedzegetik mindig, h minek fizetni a winfosért, mikor ott a másik, ami tökéletes kiváltja ingyééér. -
Ami kokanyolt windows, ahhoz oda van irva. Amugy meg tele vannak a torrent oldalak erintetlen msdn verziokkal, amit ha nem kezdesz el aktivatorokkal bombazni, ugyan azt nyujtja, mint a bolti. Rosszul fogalmaztam. Legalabb annyira szeretetcsomag mentes, mint a bolti.
nubreed nem jogositja fel. De nem is ez volt a lenyeg.
-
nubreed
veterán
válasz
Jim Tonic #241 üzenetére
Igen csak azt is meg kéne értenie a szerencsétlennek, hogy a torrentelt vindóz, víruskereső nagy valószínűséggel tartalmaz egyéb "szeretetcsomagot" (=trójait, stb) amit azért az eredeti, legális forrásból származó nem. Ha valakinek nem ér meg a saját biztonsága 30000 Ft-ot mondjuk kb 5-6 évente, akkor az magára vessen.
Meg azt is meg kéne érteni, hogy ezek a dolgok ugyanolyan kereskedelmi termékek mint mondjuk egy doboz cigi vagy egy kiló kenyér.Mondjuk abból a szempontból jobb a helyzet, hogy mostmár legális Windowssal együtt árult notit lehet kapni akár már 120e. környékén is. Azért sokan ilyet vesznek.
(#250) Lauda:
És ez feljogosít bárkit is arra, hogy torrentezze le magának akár a nem kókányolt vindózt?
-
vzozo
senior tag
válasz
torma1981 #243 üzenetére
Ha meg tört verziót használ valaki mennyi esélye hogy becsongetnek hozzá a rendőrök?
Van, aki a rendőröktől fél.
Mások pedig attól, hogy a tört verzióban keylogger, hátsóajtó, botnet kliens, etc. található. Nyilván "nagyon" megnyugtató tudat egy kompromittált oprendszeren banki és tőzsdei ügyeket intézni, orvosi leleteket, családi fotókat, videókat tárolni...
-
D.Va
őstag
A másik:
Azt sem értem hogy miért lett elvárás egyáltalán hogy az oprendszer ingyen legyen. Ingyen a hülye sem dolgozik. Én is szeretem ha kifizetik a munkámat. Egy oprendszert meg nem 2 ember kalapál össze egy hétvége alatt... miért is kellene ingyen dolgozniuk? Nem védem őket mert nyilván jól keresnek, de azt nem várom el senkitől hogy ingyen dolgozzon... -
torma1981
veterán
Persze tuti szét mokolják a torrentes verziót. Ezt honnan veszítek?
Ha meg tört verziót használ valaki mennyi esélye hogy becsongetnek hozzá a rendőrök? Semennyi. -
D.Va
őstag
válasz
fordfairlane #236 üzenetére
Nem kevered esetleg a regisztrálást az aktiválással? Mert ha a jogtisztán megvett lemezről van feltelepítve a win akkor is ha nem aktiválja az 1 hónapon belül akkor ki fogja írni a ("jogtiszta") rendszer hogy "szoftverhamisítás áldozata lett."
Sőt mostanában amiket telepítek (jogtiszta lemezről) csak 3 nap van a kulcs aktiválására, mert ha nem akkor fekete lesz a háttér és szintén kiírja hogy hamis a windows.Szóval aktiválni mindenképp kell a windowst eredeti kulccsal, csak regisztrálni nem muszály.
-
nubreed
veterán
Na ez pontosan így van, hatalmas +1.
Órákig lehetne sorolni, hogy mire képesek az emberek irreálisan magas összegeket elszórni de a vindóz, meg úgy általában minden szoftver meg a zene az ingyen kell (nem képesek havi 1500-2000 Ft-ot kiadni egy 60millió számot tartalmazó adatbázisra, agyrém, de persze cigire, 500ezres LV táskára meg 250ezres iphonera van pénz...)
-
Mert az ő feladata eladni a Windowst egy csomó embernek, beleértve az IQ100 alattiakat is. Mesélhetne órákat a jogosultsági feltételekről, de akkor nem jelenik meg a cikk az újságban. Sokkal egyszerűbb, ha azt mondja, azért vedd meg, mert akkor neked sokkal jobb lesz. Ez rövid, lényegre törő, kattintásbarát, újságbarát.
-
vzozo
senior tag
hogy nagyobb a kockazat a nem jogtiszta winnel, hiszen ha kapok egy eredeti dvd-t, amit hasznalok elvileg nem legalisan, ugyan ugy tudok frissiteni mint aki megvette es semmivel nem vallalok nagyobb kockazatot.
Az a baj, hogy még mindig nem érted mit jelentenek és mi a különbség az alábbi fogalmak között: eredeti szoftver, aktiválás, jogtisztaság.
-
D.Va
őstag
Nem értem miért nem bír bárki kiadni 30 ezret egy olyan termékért amit évekig használ... ha 5 évig használ valaki egy oprendszert akkor kb 500 Ft-ra jön ki havonta... van aki 2x ennyit elfüstöl NAPONTA...
Ez csak tipikus magyar (ill. kínai) hozzáállás hogy szoftverért minek fizetni...
Még egy vírusirtó is többe kerül havonta...
Bezzeg VGA-ra kiad bárki 20-40 ezret (vagy többet) pedig az nem húzza ki addig mint egy oprendszer...
Egy 10 e Ft-os játék ára sokkal irreálisabb egy 30 ezres oprendszeréhez képest...Egy átlag irodai PC 60 + 30 -ból megvan (opeoffice-al), egy apple irodai gép ingyen oprendszerrel mennyiből jön ki? 300 ezer? Köszi az ingyen oprendszert
-
FіkuszKukіsz
őstag
Így van. A legkönnyebben az Enterprise-zal lehetne a legjobban szemléltetni. Van mondjuk egy 250 db-os VL licence-ed. Szépen sorban aktiválod az op. rendszereket. Majd amikor a 251.-et is aktiválod, mi történik? Semmi. Szépen átmegy az ellenőrzésen. De attól még az nem jogtiszta. Majd akkor lesz az, mikor a cég kifizeti az MS-nek többlet licenc felhasználást.
-
Ertem oke, szoval ha nem aktivalom soha, nem kovetek el szabalysertes, szerzodesszegest stb, ha a win legalisan jutott hozzam. Ez igy oke, koszonom!
Viszont amire valaszoltam neked [link], meg mindig nem tiszta miert mondja, hogy nagyobb a kockazat a nem jogtiszta winnel, hiszen ha kapok egy eredeti dvd-t, amit hasznalok elvileg nem legalisan, ugyan ugy tudok frissiteni mint aki megvette es semmivel nem vallalok nagyobb kockazatot. Persze aki nem ert hozza ezeket lehet nem tudja es probaljak azt sulykolni az emberekbe, hogy ugy neki rosszabb lesz.
bwooster na amit irtal is pont ugyan ez.
-
mitol
nemjogtiszta a win
Attól, hogy megszerezted a használati jogosultságot. Megvásároltad, géppel együtt megvásároltad, vagy bármi egyéb okból kifolyólag jogosultságot szereztél (pl tanár vagy, hallgató vagy, stb, stb, stb). Rengeteg oka lehet, annak, hogy jogosult felhasználó vagy. De attól még nem leszel jogosult felhasználó, hogy van egy aktivált windowsod. Nem az a feltétel. -
vzozo
senior tag
(#228) Snoop-y
Az emberek 95%-a, de még az ide írogatók cirka 70-80%-a sincs tisztában alapfogalmakkal. Teljesen feleslegesnek véltem még jobban megbonyolítani a képletet, ráadásul jelenleg TBD kategóriába tartozó fejleményekkel.
(#229) Lauda
Az már agyturkászok feladata kideríteni, hogy miért nem akarsz aktiválni egy állításod szerint jogtiszta, kifizetett, megvásárolt rendszert - különösen annak fényében, hogy emlékeim szerint teljesen automatikus a dolog, tehát azért kell neked extra lépéseket tenned, hogy NE legyen aktiválva a rendszer. Én nem vagyok pszichomókus, inkább nem kezdek bele elemzésekbe ezzel a döntéseddel kapcsoladban.
Abban biztos lehetsz, hogy az MS nem fog házhoz menni, nem fog felnégyelni, de még csak a kiskutyádat sem fogja lelőni, ha nem aktiválod. Egyedül magadat szivatod vele, ennyi a történet.
Szoval van itt kavarc.
Nincs. Lásd: #215
-
Hat ez tobbfelekeppen is ertelmezheto szerintem. Az egyik amit irtal, a masik meg az, hogy a szoftver hasznalataval en elfogadom azt, hogy kotelezo 30 napon belul aktivalni. Ha ezt megsem teszem meg, akkor nem egeszen szabalyosan jartam el.
Egyebkent nezhetjuk onnan is, hogy akkor mitol nem jogtiszta a win? Ha mar eredeti lemezrol/isobol telepitem, akkor barmit is is csinalok vagy nem csinalok (aktivalas stb) vele, az jogtiszta marad? Ami torrentrol van pl msdn erintetlen file, azt mar ha feltelepitem is kaloz? Mert ha azokat aktivalom ervenyes kulccsal, elfogadja a mikrofos. Szoval van itt kavarc.
-
Még mindig, ez egy jogi kérdés. Nem azt írja, hogy ha nem aktiválod, akkor nem leszel jogosult felhasználó, hanem azt írja, hogy az ő szoftverjük úgy van megalkotva, hogy 30 napon belül elvárja az aktiválást. Ha ezt fejben tartva újra elolvasod, mi van odaírva, végre megérted a lényeget.
És amúgy is az EULA csak az EU-s és magyarországi jogi környezetben működik. A Microsoft EULA egy csomó eleme már megbukott az EU bíróságon. Tök mindegy, hogy mi van az EULÁ-ban, ha az nem felel meg a jogi környezetnek, akkor az adott szakasz egyszerűen nem érvényes, mindegy mit ír bármilyen weboldal, szerződés, kutyafüle.
(#228) Snoop-y
A változás joga fenntartva. -
Elvileg ha nem aktivalom, akkor nem jogtiszta egy ido utan.
Komoly zavar van itt egyesek fejében.
A Windows aktiválása: gyakori kérdések
Kötelező az aktiválás?
Igen. A telepítés után 30 napja van a Windows rendszer aktiválására. Ezt az interneten vagy telefonon keresztül végezheti el. A Windows aktiválását követően az összes Windows-szolgáltatás használható.????
schawo ertem, koszi! Akkor itt komoly gondok vannak, mert latod az ms oldalan is azt irjak, hogy kotelezo aktivalni.
-
Mert mondjuk nem erdekel az egesz, tojok az aktivalasra. Akkor is jogtiszta marad vagy sem?
Igen. Ha megszerezted a használati jogosultságot, akkor "jogtiszta". Amúgy ezt az ostoba jogtiszta szót a buta infósok találták ki, akik nem értik a jogot. Így egy szóban leírva még ők is úgy érezték, hogy értik, ezért ragadt bent ez a baromság a nyelvben.
(#223) Snoop-y
Ő most a jelen helyzetről beszélt. win10 a jövőben lesz. Nem hiszem, hogy látsz a jövőbe, hogy ezt biztosan állítsd. Hacsak nem tudsz valamit, mert te is a döntéshozók közé tartozol a microsoft igazgatótanácsában. -
Snoop-y
veterán
"Termékkulcs: ez kell az aktiváláshoz, figyelem: mind a kalóz, mind az eredeti aktiválható (!) egy érvényes (!) termékkulccsal, amennyiben az a megfelelő editionhöz tartozik (tehát pl. home-ot nem fogsz tudni enterprise kulccsal aktiválni)"
De fogsz tudni. Pont ez lesz az egyik alapkove a 10-nek, hogy nem kell kulon media hozza es az adott kulcshoz tartozo funkciokat aktivalja/letoltve elerhetove teszi a rendszeren.
-
vzozo
senior tag
(#218) nubreed
És a szériaszám kérdéssel mi van?
Mi lenne? Majd lesz rá valami mondás, ha megjelenik a Win10.
Jelenleg nincs ilyen termék a piacon. Jelenleg senki sem tud meglévő oprendszerről win10-re frissíteni. Akkor miért is olyan qrva sürgős és fontos minden részletet megtudni?
Szerinted majd sötétben lesz hagyva másfél milliárd vindóz használó? Vagy esetleg az MS már tudja, hogy mi lesz, csak mivel egy egyelőre még ki sem adott OS-ről van szó, ezért nem traktálja felesleges infókkal az embereket?
(#219) Lauda
De miért ne aktiválnád? Ez nem tüdőszűrés, hogy minden egyes alkalommal kapod a sugárzást, és potenciálisan csökken az élettartamod.
-
Szoval ha nem aktivalom mondjuk a 8.1-et soha, akkor az jogtiszta marad? Lehet rosszul tudom, azert kerdem. Nem az van, hogy egy ido utan aktivalni kell?
copass en filmezek, kozben jatszom is, bar nem sokat manapsag, netezek stb a geppel es en nem vettem eszre, hogy gyorsabb lenne a 8.1, ezert maradtam a 7-nel. Meg elobbinel hiaba kapcsoltam ki a gyorsinditast, allandoan konszisztenciakat ellenorzott, utobbinak meg semmi baja. Azert is fogalmaztam ugy, hogy nalam nem hozott ujat, egy mas felhasznalasi korben, siman lehet jobb teljesitmenye, mint a sevennek.
-
vzozo
senior tag
Elvileg ha nem aktivalom, akkor nem jogtiszta egy ido utan.
Komoly zavar van itt egyesek fejében. Akkor nézzük részletesen:
- Kalóz szoftver: nem a gyártótól származik, hanem pl. torrentről. Nem tudhatod, hogy mit mókoltak vele, mit integráltak bele.
- Eredeti szoftver: a gyártótól származik (fizikai média vagy letöltött ISO)
- Aktiválás: ez szimplán egy folyamat, enélkül is működik többé-kevésbé az oprendszer. Aktivált rendszert persze kisebb nyűg használni, és egyéb extra szolgáltatások, alkalmazások is elérhetőek az aktivált rendszer használója számára.
- Termékkulcs: ez kell az aktiváláshoz, figyelem: mind a kalóz, mind az eredeti aktiválható (!) egy érvényes (!) termékkulccsal, amennyiben az a megfelelő editionhöz tartozik (tehát pl. home-ot nem fogsz tudni enterprise kulccsal aktiválni).
- Törés: az aktiváló vagy egyéb folyamatokba való beavatkozás, megintcsak kétes a forrás, nem tudhatod, hogy milyen "ajándékot" kapsz vele.
- Jogtisztaság: ez egy jogi (!) fogalom, semmi köze nincs sem a telepítőmédiához, sem a kulcshoz, sem az aktiválás meglétéhez. -
Ezert nem ertem, amit itt nyilatkozik a pali: [link]
Iparági szakértők szerint, a kalóz szoftverek (így a nem jogtiszta Windows is) nagyobb kockázatnak vannak kitéve kártevőknek, csalásoknak (személyazonosság eltulajdonítása, bankkártya adatok eltulajdonítása stb.), személyes adatok publikálásának, illetve nagyobb eséllyel nyújtanak alacsonyabb teljesítmény vagy működnek hibásan.
Tóth András Mihály
Windows üzletágvezető
Elvileg ha nem aktivalom, akkor nem jogtiszta egy ido utan. De ettol meg miert lenne nagyobb a kockazat, ha tudok frissiteni stb stb?
copass azert irtam, hogy ha neked gyorsabb es stabilabb, az jo, en nem tapasztalom, amit irtal, viszont en mas celokra hasznalom a gepet, lehet ha terveznek meg meloznek rajta, en is mast tapasztalnek.
Snoop-y kivancsi leszek, en kiprobalom majd az biztos.
-
madrac
senior tag
válasz
fordfairlane #207 üzenetére
Ingyenes?! Ezzel nem adnak semmi pluszt, hisz a frissített windows se válik legálissá ezzel, és nyilván aktiválni se lehet. Ez semmi másról nem szól mint hogy az illegális windows-ok is nagyobb számban, gördülékenyebben térjenek át a 10-re, miután a 8-al eléggé befürödtek. Az emberek pedig joggal hirtelen úgy értelmezték a hírt elsőre, hogy kapnak egy legális windows 10-et upgrade formájában, ami mint kiderült nem igaz.
-
vzozo
senior tag
Letölthetőek lesznek legálisan iso formátumban majd a windows 10 telepítő készletek is?
Ez 10+ éve így van, letölthetőek a telepítőkészletek ISO-ban is. Illetve a tegnap este nyilvánosságra került MS preziben is szerepel, hogy a win10 telepítő is elérhető lesz ISO-ban az upgrade keretein belül.
Szóval nyitott kapukat döngetsz. Sőt, olyannyira és olyan régóta nyitottak, hogy már a kapuk helye sincs meg.
-
Snoop-y
veterán
10 -en valtozik majd az egesz koncepcio
Lesz egy alap rendszered mondjuk egy home verzio.
Ha vallalati kornyezetbe azt betolod csak a licencet kell cserelned es aktivak lesznek pl az enterprise funkciok ( az OS automatikusan letolti az uj modulokat ) es nem kell az egesz hobelevancot ujrarakni. ( ez hasznos ha szuz OS erkezik egy uj laptoppal persze ha mar hasznalta azt barki is en preferalom az ujrahuzast image-bol )
-
copass
veterán
ugyanaz a vas és szaporább na!
én folyamatosan hajtom archicad/artlantis,látványterv,stb. proci egekben, számol a háttérben, közben tervezek, netezek,stbstb. nem akad meg. jó mondjuk classic-shell-t felraktam. de mondjuk mindíg az első dolgom hogy feltolom teljesítményre ahol tudom!
helló eon!
w10-től én a progi fehérlistát várom,asszem lesz benne. -
Secunda
csendes tag
Az új hírek megcáfolják ezt a legalizációs dolgot, de akkor az egész nem világos számomra . . . akkor az MS tulajdonképpen mit is jelentett be, és annak mi értelme volt? A warez winesek eddig is oda és annyiszor telepítették a warez wint, ahová és ahányszor akarták. Ha valaki abban élte ki a perverzitását, warez wint is frissíthetett warez winre, bár szvsz az esetek többségében a ritka újratelepítésnél inkább újrarakták és csókolom.
Ezeket a warezolók eddig is gond nélkül megcsinálták, az MS eddig is tudatában volt ennek, de akkor lényegében mit jelentettek be?
Szvsz itt az MS-től valaki valami olyat nyilatkozott, aminek az értelme nagyon nem az volt, aminek szánták, és erre ráugrott az IT szféra teljesen. Most pedig mosdathatnak, hogy ők nem is, nem úgy mondták. Legközelebb nem ártana világosan beszélni, mert ez a nagy dobbantásnak szánt valami ugyanazzal a lendülettel a fejükre is szakadt.
-
En egyiket sem tapasztalom, amit irtal, persze mas a felhasznalasi korunk, szoval lehet nalad gyorsabb es stabilabb. Magam reszerol ugy erzem, a microsoft a win7-el elerte azt a maximalis sebesseget es stabilitast, amit ma egy operacios rendszerbol ki lehet hozni szoftveres szinten. Ezert a 8.1-el se tudott mar mit kezdeni, csak beletett par csicsa funkciot, itt ott par dolgot atfaragott es a sebesseggel is ugy probal csalni, hogy nem friss inditasokat csinal a rendszer, hanem hibernalasbol kel fel, viszont friss inditasnal kb semmivel sem gyorsabb mint a 7.
madrac Hat ez nem valami sok.
-
fordfairlane
veterán
-
madrac
senior tag
válasz
fordfairlane #203 üzenetére
Miért, a warezt eddig nem lehetett upgrade-elni? A legtöbben egyébként is tisztán telepítik. Nem értem mi ebben akkora hír.
-
nubreed
veterán
Snoop-y, copass:
Tudom miről szól a topic, csak így akartam jelezni, hogy nem kéne ennyire szétoffolni szvsz.
Ezekkel a frissítésekkel nekem mindig az volt a bajom, hogy ha egyszer újra kell telepíteni a gépet (ugyanazon hardveren egy image készítéssel mondjuk ez még megoldható), mondjuk azért mert új alaplapot veszel és nincs telepítő lemezed, kenheted a hajadra a frissítést a fizikai telepítő adathordoző hiányában.
Vagy ezt hogy lehet áthidalni majd? Letölthetőek lesznek legálisan iso formátumban majd a windows 10 telepítő készletek is? De még ha így is lesz, egy esetleges újratelepítésnél szériaszámnak beírhatom azt, amit mondjuk az eredeti windows 7 -hez kaptam és amelyről adott esetben felfrissítettem Windows 10-re?
Ezeken a licenszelési kérdésekben mindig váltiztat valamit az MS, minden új windows megjelenése előtt, ezekről a kérdésekről van már infó? -
bambano
titán
elég szomorú, hogy még mindig ilyen marhaságokkal kötözködnek egyesek egy it portálon, mint ez: "Szerintem az ugyanis alapvető egy felhasználó szemszögéből, a hiányosságait a rendszer működésével elhessegetni a Linuxosokra jellemző terelés."
oké, hogy én offtopic voltam, de nem keltettem flame wart. ezzel szemben az ilyen piszkálódásokból mindig anyázás lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A kínai terjeszkedés miatt szokatlan lépésre szánta el magát a Microsoft, ám egyelőre nem teljesen világos, hogy mi is fog történni.
- Ukrajnai háború
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fali konzol lapos tévékhez
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Diablo 3 Collector's Edition
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H110M i5 6500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Deepcool D-Shield V2 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest