- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
Végre egy videó, ahol (valószínűleg) nem a jó győz.
-
bacsis
Közösségépítő
VISTA-n miért nem indul el?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert arra a runtime-ra épül a program, ugyanis egyedül ez a runtime definiálja a minimum adattípus specifikációkat. A DX10/10.1/11 runtime fix adattípust definiál, vagyis nem futna az alkalmazás Tegra 3-on például.
Aztán lehet, hogy a véglegesig ez változik, de kétséges, hogy csak a Vista miatt megtennék.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
juzer78
tag
Frenetikus, egy újabb 3D szutyokmérő... Teljesen felesleges ennek a valaminek az előállítására pénzt és idő pocsékolni, egyrészt a hitelessége 0, ha a korábbi verziók eredményeit és a játékok alatt mért eredményeket hasonlítgatjuk akkor, ez homlokegyenest ütközik. Kettő, "az eredmények teljes mértékben összehasonlíthatók"? ne bohóckodjunk már, a körte és a trapista sajt sem hasonlítható össze, egy táblát se hasonlítgassunk egy asztali géppel. "egy fizikára kihegyezett részre bontották fel" itt kapásból felmerül, hogy milyen fizikai motort fognak használni??? és ezzel máris megjelenik ismét a hitelesség kérdése. Szóval hagyjuk már ezt a 3D Mark szarságokat! Inkább foglalkoznának játékfejlesztéssel, bár abba beletört a bicskájuk, lehet el kellene gondolkozni azon, hogy valami mással kellene elkezdeni foglalkozniuk, mondjuk árulhatnának sütit egy aluljáróban!
-
Youri
veterán
Gondolom még folyik az árverés. Melyik cég fizet többet a nagyobb pontszámokért
RTX ON
-
nap
addikt
Akkor jövőre két 3DMark jelenik meg?
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
-
total90
veterán
... én azt sem értem minek ilyen program
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Nem jelenik meg idén? Pedig ezzel akartam játszani karácsonykor, de most ennek is lőttek
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Dilikutya
félisten
Jól értem, hogy ez baromság? Persze sosem volt szempont a hitelesség, csak a pontszám számít a 3D Marknál. Teljesítménytesztben hogy lehet figyelmen kívül hagyni az extra képességeket, hisz felhasználásnál azok is közrejátszanak a teljesítményben.
Az asztali és mobil rendszereket össze lehet hasonlítani, de csak ugyanazt a tesztet futtatják. Aminek nincs értelme, mobil eszközön nem várom el a 300 ezres PC teljesítményét, különböző tesztnél pedig értelmetlen összehasonlítani.
Lehet, hogy sokat lehet vele keresni, de értelmetlen az egész program. Arra jó, hogy pár hülye gyerek drága gépeket tuningoljon szarrá a minél több pontért szabadidejében.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Tirexi
addikt
Szomorúan hallom, hogy nem jön.
-
jones965
Modder
válasz Dilikutya #22 üzenetére
"-Lehet, hogy sokat lehet vele keresni, de értelmetlen az egész program. Arra jó, hogy pár hülye gyerek drága gépeket tuningoljon szarrá a minél több pontért szabadidejében.-"
Végül is ez is egyfajta vélemény, bár a tartalmával messzemenőkig nem értek egyet. Ezek szerint csak az a megfelelő dolog, amit az adott ember a magáénak vall. Hmmm, érdekes elgondolás.
-
atike
nagyúr
Háááát... Ez az összehasonlítósdi... Több mint érdekes.
-
Joly-Joker
csendes tag
Használnak manapság még ilyen teszteket?
Anno a 3DMark 2001 környékén volt ez divat, hogy mindent ebben mértek, Xp alatt,,nem Xp alatt, Tuningolva nem tuningolva azt akinek picivel több pontja volt annak volt csak igazán jó gépe,,,,nem számított, hogy felső hangon is maximum nyert a kedves delikvens vagy 5FPS-t bizonyos játékoknál.....Köcsög figyeljé,, A teszt aszonta, hogy nekem 500 ponttal jobb mint a tijedééééé ne vicceljéé mán szar a géped,,,ennyi..
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz Joly-Joker #27 üzenetére
Én például igen. Bár soha nem osztom meg a pontjaimat és magamnak sem igazából a pontok miatt csinálom, sokkal inkább azért, hogy az aktuális konfigom "megbírkózik-e" vele. Egyszerűen szeretem tudni, hogy a hierarchia melyik lépcsőfokán áll a kis gépem a PC-k nagy családjában.
Nem utolsó sorban nagyszerűen ki lehet szűrni, hogy defektes-e a rendszered. És itt nem 100 pontokról beszélünk, hanem mondjuk ha egy tök ugyanolyan konfig mint amit használ az ember (hasra ütve) 2000-el többet kap, mint a saját, akkor azért érdemes elgondolkodni, hogy valami nincs rendben, vagy nincs jól beállítva.
Én például SSD-nél is így kezdtem. Megvettem futtattam egy bench-et és csodálkoztam a 200-250 MB/s-es olvasáson, amikor 400-500 között kellene lennie. Na ja kiderült, hogy Sata2 portba dugtam véletlenül. Ugyanigy a gép általános ellenőrzésénél is jó a 3DM.
Egyszóval hasznosak a teszt programok, csak helyén kell tudni kezelni őket.
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
Én kiváncsian várom. Számomra nem mérvadó, de ha cserélni fogom, cserélem a hardvereimet azért kíváncsiságból mindig utána járok hogy az adott legújabb 3DMARK programban mit érnek el.
Ez miatt én meg is szoktam vásárolni ezt a programot!
Nem rosz dolog ez.
Gond akkor van mikor egymásra mutogatnak az emberek hogy vérpistikének mennyivel jobb... értitek.ÁdiBá
-
Mumukuki
aktív tag
Nagyon jól használható új gépnél terheléses stabilitás tesztnek. Több más perogram mellett ezt is futtatni pár órát, kb erre jó
-
Puro
aktív tag
Én sosem értettem ezeket a markokat, valaki oktasson ki Most hogyan mér ez? Mi van, ha nincs rendesen optimalizálva és direkt atomenergiával működő gépek kellenek a magas pontszámhoz? Ha én vga-t veszek sosem nézem ezeket a pontokat, inkább elolvasok egy halom cikket, amiben az adott kártyát kipróbálják több játékkal és abból vonom le, hogy na ez jó lesz nekem.
-
Dilikutya
félisten
Ugyebár hiábavaló a magas ATI pontszámokat vadászni a 3DMarkban, ha a játékok, amik téged érdekelnek, "powered by Nvidia & Intel".
Így hirtelen nem ugrik be, itt a ph!-n egyáltalán használják-e a 3DMarkot tesztelésre.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Dilikutya #35 üzenetére
Nem használjuk. Csak azért írom meg ezeket, mert jó a kapcsolatunk a FutureMarkkal. Nekik már elmondtam, hogy miért nem tesztelünk a programjukkal, amit megértenek, de ettől még egységesen fenntartjuk a partnerkapcsolatunkat, és hírekben beszámolok a fejlesztéseikről. Ennyit megtehetünk, hiszen sokan szeretik a PH-n a 3DMarkot.
A Futuremark amúgy egy végtelenül kedves cég. Soha semmi probléma nem volt velük, mindig küldenek licenceket, hátha meggondoljuk magunkat. Nem ígértem nekik semmit, de néhány fejlesztésük azért tetszik. Imponáló, hogy az igazgató azonnal rendelkezésünkre állt, amint kérdeztünk néhány dolgot.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Elég jól néz ki!
Ki várja, és ki nem....
Amúgy ez a videó csak Tech demó, pontszámot erre is kapok? Mert mark11-alatt nem emlékszem ilyen jelenetre.LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
Underground2
tag
És mért nem használjátok? nem kell megírnod a pontos okot, ha titok...
inkább csak arra vagyok kíváncsi h szerintetek sem érdemes majomkodni meg összehasonlítgatni vele?
és mi van akkor ha gépet akarok venni, használtan, a csávó 100km-re van innen...
kérek tőle egy 3dmark eredményt és abból kb megtudom h h muzsikál a gépe!
akkor erre legközelebb ne is alapozzak?
vagy mondjuk leteszelem a saját gépem két különböző vga-val, akkor amelyik több pontot csinál valószinű h az lesz a jobb, vagy nem?
én azt hittem eddig h ez 1 teljesen jó kis progi, de ezek szerint....
gondolom akkor mindenre (vga,cpu,stb) külön tesztprogit szoktatok használni?!You'll never walk alone!
-
Dilikutya
félisten
válasz Underground2 #40 üzenetére
Kapsz egy pontszámot, mire mész vele? Tapasztalat, hogy amíg a 3DMark fossá szaggatta magát a gépemen, a játékok nem. Gépek egymáshoz való viszonyát jellemezheti, de te attól még nem leszel okosabb a valós használatot illetően. Mond egy számot, 3000 pont, vagy elárulja, hogy a Far Cry 3 simán fut közepes beállításokkal 1920*1080-ban...
A legtöbb felhasználót nem érdeklik a szintetikus tesztek pontszámai, mivel nem azokat akarja 0-24 futtatni, hanem a Far Cry 3-at. Az ilyen teszteket én is átugrom, mint ahogy a processzoroknál is.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Puro
aktív tag
válasz Underground2 #40 üzenetére
és mi van akkor ha gépet akarok venni, használtan, a csávó 100km-re van innen...
kérek tőle egy 3dmark eredményt és abból kb megtudom h h muzsikál a gépe!
akkor erre legközelebb ne is alapozzak?Még is mit tudnál meg belőle? Mondjon akkor egy pontot, pl 15 ezer 1920x1080-ban, minden beállítás max. Azután elindítasz egy Metro2033-at, ami megszaggatja, mint az állat és az FPS is csak 25-35 között mocorog. Majd csodálkozol, hogy 15 ezret ért el 3dmarkban, ezen hasítania kéne', de nem. Régebben valamelyik pc-s újság is 3dmarkkal tesztelte a kártyákat és volt egy táblázat, amiben egymás mellé állítottak 10db-ot. Azután ha a legnagyobb pontszámot elérő kártyán elindítanék egy akkori vga zabáló játékot, nem tudom mire vélnéd, ha szaggatna.
Nekem sincs bajom a futureval, csak ezeknek a teszteknek semmi értelme. Max a tuningosoknak, hogy tudjanak vele villogni, amikor az utolsó szuszt is kifacsarják a konfigból.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
én speciel úgy vagyok vele, hogy vásárlás előtt átnyálazok csomó tesztet/összehasonlítást (pl itt és a techpowerupos ilyen-olyan vga-teszteket) és meghozom a döntést ...viszont főleg a régi idők emlékére végigeresztek beépítés után 3dmark2000-től kezdve a szőrös fánkig fél tucat benchmarkot pusztán a terhelés miatt, hogy stabil-e a cucc... közben meg magamban mosolygok nagyokat, amikor eszembe jut, hogy valamelyik szénné szaggatta anno pl a gef2 mx200-at ...viszont semmit nem adok ezekre az eredményekre: pár sör mellett elmozizok 1órát a grafikus benchmarkokon és utána uninstall, majd jöhetnek a játékok (amikkel valószínű nem is lesz gond, mert előre tisztában vagyok vele, mire számítsak)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Puro
aktív tag
Én is így vagyok vele. Sosem a 3DMark pontszámok alapján választottam VGA-t. Összerakás után természetesen a legelső, hogy ráeresztek pár ilyen tesztet Ha elér pl 8 ezret, akkor is tudom, hogy a legtöbb játékot vígan viszi FullHD-ben maxon 60FPS-el. Ha van egy játék ami egy ócska konzolport bődületes gépigénnyel, akkor sem csodálkozom rajta, hogy miért szaggat, mikor 8 ezret elért.
-
Underground2
tag
válasz Dilikutya #41 üzenetére
Nem konkrétan arra gondoltam, h pontszámból el lehet dönteni, h menni fog e a far cry 3 vagy sem!
de mondjuk van Neked 1 configod meg nekem is...mondod h fullon tolod a far cry 3at már napok óta és minden egyébb szaggatás és melegedés nélkül viszi a gép!
tegyük fel h kint vagyunk a Margit sziget közepén és meg szeretném tudni h nálam menni fog e a játék ugyan úgy mint Nálad?! mivel tisztába vagyok a saját gépem 3dmark eredményével, ezért megkérdezem tőled is, h mennyit csinál a Te géped?! tegyünk fel az enyém 13k a Tiéd meg 15k!
vagy akkor ez az infó nem elég hozzá?
vagy ha ez mind hülyeség amit leírtam, akkor Ti h döntitek el, h melyiket vegyétek, ha minden fórum meg teszt szinte egyformának mutatja a két hardvert?! azért biztos megvan h az én gépembe melyik fog szebben muzsikálniYou'll never walk alone!
-
Youri
veterán
-
afterwhite09
tag
Nembaj, van Catzilla benchmark (igaz még béta, de marha jó)
People had more, than they needed...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Gaming notebook topik
- Farming Simulator 25
- Path of Exile 2
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gumi és felni topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Garanciális! Asus WHITE TuF GeForce RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X! BeszámítOK
- 2db Asus ROG STRIX RX 580 8Gb videokártya eladó JEGELVE Zsolt részére
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Turbo RTX 3090! 24GB GDDR6X 384bit Videokártya!
- RTX 3090 Videókártyák Azonnali Felvsárálása,akár nagy tételben is!
- Hibátlan - GIGABYTE GeForce GTX 1080 Windforce OC 8G GDDR5X 256bit VGA videókártya
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest