Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zed juron

    aktív tag

    válasz #40047616 #11501 üzenetére

    1., Szoknyácskával (? és tsaival:

    az a poén benne hogy nem agyonszerkesztett, ez jön ki a telefonból.

    Ha valakinek volna pici szemecskéje, észreveheti hogy a nagyon távoli dolgok is élesek. Ugye a tájfotozás egyik unalmas vacka az hogy minél messzebb van valami annál inkább mosottabb, főleg az emberi szemhez képest a fényképeken, ahol még erősebb ez a mosás.

    A pixel binning több információt tud kihozni mint egy egyszerű sharpness állítás, ezt nem is lehet azzal.

    Szóval kikérem magamnak hogy agyonszerkesztett: ez gyárilag jön ki. Eljött hozzám egy srác nem hitte el ő se, neki is p20 pro ja volt, megmutattam neki azt a néhány trükköt, oszt azóta ő is ilyen képeket lő. Persze nem mindig működik azért ez se.

    2., a mellékelt p30 pro képek másoktól nekem dögunalom, ahhoz elég a legolcsóbb mobiltelefon is, nincs túl sok különbség

    3., Még a legjobb DSLR sem a valóságot adja, egy mobiltól meg pláne ne várjuk ezt soha. Látványt akarunk, színeket, formákat, rejtett dolgokat amiket nem annyira fogunk fel mozgásában stb. Az emberi szem pláne nem úgy működik hogy van egy téglap érzékelő és a látás - érzékelés meg pláne nem. Ezért kell olyan színeket és vonalélességeket csinálni, amelyek kellemesek és informatívak. A fenti p30 pro képek amiket 75%-nnak tituláltak unalmasak, max dokumentációnak jók. Semmi élvezetes nincs rajtuk. Kit nyűgöz le? Mert engem nem.

    ps.: mi egy mobilfotónak a funkciója vagy célja? Menjen fel azonnal az instára vagy facebookra. Nem szerkesztgetni meg vágni, molyolni vele... valami céltévesztés van, ha valaki erre veszi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák