Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • <Adamsky>

    nagyúr

    válasz Harcsai #8784 üzenetére

    Szerintem kérdezz rá, Te is, de én anno ezt a választ kaptam:

    Kérdéseim a magyar support felé: (az első válaszban volt egy PDF, aminek kitöltésével igényelhetnék kódot ...)

    Átolvastam a mellékelt PDF-et, de egy-két dolog nem világos számomra:
    - A bootloader nyitó kód kérés ugye nem egyenlő annak használatával?
    - Vagyis, mindaddig amíg azt nem használom fel - annak a megléte csupán - nem befolyásolja a jogaimat, ugye?
    - Csupán a bootloader nyitás befolyással van-e az OTA frissítésekre, és ha, igen, milyen formában?
    -- a készülék nem is fogja jelezni a frissítéseket
    -- jelezni fogja, de a rendszer nem lesz frissíthető
    - A PDF említ bizonyos DRM kulcsokat. Ilyen van a P10-ben? Vagyis egy bootloader nyitás, majd zárást követően már nem ugyanazt a készüléket kapom?
    - Nyitott bootloader és módosított rendszer esetén garanciális ügyben tesznek-e különbséget a hibát illetően? Itt most arra gondolok, hogy ha olyan valami hibásodik meg a készülékben, aminek a működését nem befolyásolhatta egy módosított rendszer, akkor él-e a garancia?

    ... és a válasz

    Kérdéseire válaszolván, amennyiben kitölti a csatolt dokumentumot, azzal elfogadja az abban foglaltakat. A kód kiadásával a készülék gyári garanciája automatikusan megvonásra kerül, mivel a nyitott Bootloader vissza is zárható, amelynek nincs nyoma és lehetetlen ellenőrizni, de nem a Huawei által forgalomba került telefonról beszélünk már. Az OTA frissítések nagy része nem lesz elérhető, illetve amennyiben elérhető lesz, az nem fog települni. Ez a változtatások mértékétől függ. A DRM kulcsokkal kapcsolatban nincs érdemi információm sajnos és az illetékesektől sem kaptam bővebb információt. Az utolsó kérdésével kapcsolatban, sajnos a telefon gyári garanciája megvonásra kerül, ezáltal bármilyen javítás vagy szervizelés csak fizetős keretek között végeznek el.

    Más:
    Nekem egyébként kezd a tököm tele lenni az Emui-val, ill. a gyári rendszerrel (a sötétedéssel kapcs. holnap még tesztelek, aztán megírom, mire jutottam). Ha lesz egy kis időm, szétnézek ROM ügyben, és ha ígéretes lesz, amit találok, akkor "dobom" a garanciát és "repül" az Emui. :(((

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák