- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Olvasd el a topik összefoglalót!
Google Nexus 5X
A Google 2015 szeptemberében kiadta a 2013 végén megjelent Nexus 5 utódját. Az utód már 5,2"-es fullHD IPS megjelenítőt kapott. Az LG G4-ből már ismert Qualcomm Snapdragon 808-as processzor mellett, 2GB ram és 16 vagy 32GB belső tárhely teljesít szolgálatot. A kraftott egy 2700 mAh-s akkumulátor biztosítja. A készülék, fekete, fehér és jégkék színben kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
addikt
válasz dobolson #5350 üzenetére
Hát, én is arról jöttem, és azért mikor haverommal néha összefutok, aki azt tőlem megvette, sokszor rá kell csodálkozzak, hogy mennyire is jó volt anno az N4! És mennyire jó még ma is! Persze, az idő eljárt felette, de ez a topik közelről sem pörög úgy, mint anno azé... Szerintem ez meg sem fogja közelíteni a 60000+ bejegyzést...
De persze a véleményem továbbra is az, hogy pöpec kis gép ez, nagyobb/súlyosabb problémák nélkül. Akinek nincsenek hardcore igényei, meg nem nagyobb kocka (vagy geek, kinek hogy tetszik ) nálunk, azoknak a mai napig tökéletesen megfelel. A kamerája meg egyenesen kiemelkedően jó! Le is írták a PH-s fényképezős teszt végén, hogy bár a 6P-t tesztelték, ebben ugyanaz a kamera van.
Azért én kíváncsi leszek az eljövendő Nexus-okra, hogy a Google melyik irányba megy majd el! A saját Hi-Tech szolgáltatásait (akaratát?) helyezi majd előtérbe még jobban, vagy inkább a tömegtermelésre állnak majd rá? Megmondom őszintén, az utóbbinak nem örülnék, mert akkor sokat bukna a Nexus készülékek már amúgy is kissé megtépázott nimbusza.
Krisztián
Ez a videó remek példa az első soraimban írtakra! Mikor haveromnál azt látom a csont szűz droidra visszacsinált N4-en, hogy 30 alkalmazás van megnyitva neki, és kb. meg sem kottyan, akkor azért ott el szoktam kicsit gondolkodni...[ Szerkesztve ]
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
dnelb
veterán
-
dobolson
senior tag
Persze, nem fikázni akartam az n4et, tudom, h fasza kis gép, csak azért mivel közel 4 évvel ezelőtt jelent meg, az 5x-nek illik gyorsabbnak lennie nála. Nekem az N5 volt az első nexus, 2 évig használtam is elégedetten. De most már nem gondolom, h ezt is addig fogom. Ettől persze igaz az, amit mondasz, h aki ezekkel nem foglalkozik ilyen "komolyan", annak nagyon is elég az 5x. És valójában nekem is elég, csak na, nem visszalépni szerettem volna sebesség tekintetében.
-
niof
addikt
Nekem a kijelzővel nem volt gondom. Kivéve, hogy a melegedő alkatrészek fölött besárgult egy idő után, ami persze kihűlés után helyre is jött. Meg még az, hogy a power switch nálam is vacakolni kezdett, mint sokaknál, csak én rájöttem mi volt a baja (konstrukciós hiba), és meg is csináltam, nem kellett cserélni sem, a mai napig úgy van, és érintésre pikk-pakk működik, ahogy kell. A csúszkálást meg a hangszóró "kitakarást" meg amúgy is megoldotta a Ringke Fusion, ezek nem zavartak egyáltalán.
dobolson
Igazad van. Úgy illett volna, ha a Google megtartja a lépéselőnyt a többiekkel szemben, és olyan büszkén foghattuk volna a kezünkbe az 5X-et, mint anno az N4-et. De sajnos nem így lett...
Amúgy nem gondoltam, hogy fikáztad.[ Szerkesztve ]
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Örni
senior tag
Na jó, lassan eléritek, hogy ne vegyek ilyen telefont...
There's too many men, too many people, making too many problems!
-
slice14
veterán
Kint van az ehavi biztonsági frissítés. Ebből a Nugátból hónap végén lesz valami, vagy szeptemberben.....szerintem.
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
bl4ze
veterán
mivel az AZ Camera folyamatosan leáll (fura, elsőre ment szépen) ezért feltettem az itt is ajánlott Zoom FX-et.
Ez elég sokat tud tényleg, de valahogyan a fókusz nem az igazi. A google cam app sokkal jobban fókuszál.
Mi lehet a bibi, vagy kell valami spéci beállítás ? Ki használja ? ThxSajnálom, hogy az AZ Camera fotózáskor leáll, pedig tetszett. Nem is értem. 1-2 napig megy, majd leáll
.:. bl4ze .:.
-
csakany2001
senior tag
Minden telefonnál el lehet érni mivel tökéletes nincs és nem is lesz.
Ennél az hogy visszavesz a SoC(ezt egy idő után észrevettem Asphalt Nitro esetén is),más hátránya nincs.(SW stimmel,kijelző jó,összeszerelés jó,tok mondjuk ajánlott de így is egyben van,a kamera szuper)Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
bl4ze
veterán
-
slice14
veterán
Most toltam fel FlashFire-vel az augusztusi update-et. Most számolgatja az appokat. Remélem nem lesz gond az új bl hiánya miatt, de mondjuk múltkor sem volt.
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
TOZ
addikt
Ismerős a szitu, előző hónapból.
Én megvarom az 5eit
-
stickermajom
addikt
Nekem is felkerült, Flashfire-rel raktam fel. 10 perc volt kb, elindult bootloader flash nélkül is, az marad otthonra.
-
TOZ
addikt
'szomse vár még 3 napot. Már bootol.
-
CyberPunk666
senior tag
Amatőr kérdés, de egyáltalán nem foglalkoztam még a témával.
Ha veszek egy ilyen telefont és szeretnék rá saját appot is fejleszteni, akkor erre van olyan mód, amivel nem vesztem el a garanciát? -
TOZ
addikt
válasz CyberPunk666 #5385 üzenetére
Van.
-
Skyhigh
aktív tag
Olvasva, hogy mekkora, különbség van a titkosított és titkosítatlan rendszerek között, felmerül a kérdés, hogy milyen kompromisszumokat kell emiatt vállalni, ha valaki kikapcsolja a titkosítást?
Az összefoglalóban leírtakon felül van-e bármilyen más tudnivaló/tapasztalat ha leszedem a titkosítást?
Tényleg érezhető a sebesség különbség?
A titkosítatlan rendszert lehet/érdemes unrootolni, bootloadert újra zárni, hogy pl Factory Reset Protection miatt?
Custom Rom-nál van lehetőség titkosítatlan használatra, tapasztalat?
Előre is köszi!A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
TOZ
addikt
válasz Skyhigh #5388 üzenetére
Szerintem nem érdemes visszazárni, sőt igazából nem is szerencsés.
Visszazárt rendszerrel nem fogod tudni a következő OTA verziót úgy felrakni, hogy a titkosítás ne aktiválódjon.
A leírásokból látható, hogy ha a Google a frissítés során változtatja a boot.img-t (már pedig fogja), akkor nyitott bl kell neked, hogy az első boot ELŐTT még megpatcheld (de szep szo) a boot.img-t, es kiiktasd a forced encryptiont.Egyetlen hatranya a mutatvanynak (szerintem) a FRP-tol valo bucsu.
De lehet másnak más gondolta, én így vélem ezt legjobb tudásom szerint.
Custom rom esetében pedig egyáltalán nem para a tiktositas hianya. Lenyeg, hogy a boot.img ne akarja titkositani a keszuleket.
[ Szerkesztve ]
-
troszti
aktív tag
válasz tomboy0013 #5391 üzenetére
Én még a Google Store-on kívül máshol nem lattam, de ha jól emlékszem, ingyen szállítanak
fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
Skyhigh
aktív tag
Köszi,
Sajnos céges program nem tűri a root-ot tehát akkor marad majd kódolva, kérdés hogy mennyi a teljesítménybeli különbség.
Más:
Ha vkinek van tapasztalata custom rom-al és van kedve írni róla az valamilyen módon bekerülhetne az összefoglalóba.[ Szerkesztve ]
A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
slice14
veterán
-
TOZ
addikt
válasz slice14 #5395 üzenetére
Korabban volt a CMnek valami installer cucca, ami root nelkul is megoldotta a installt (csak es kizarolag cyanogenmod-ot), de az mintha mar down lenne.
De mintha most is lenne a cynben olyan opcio ami alapbol letiltja a rootot. Kerdes, hogy a ceges program mennyire haklis.
https://www.youtube.com/watch?v=ti2XBgrp-FI
[ Szerkesztve ]
-
szimisi
tag
válasz tomboy0013 #5391 üzenetére
Szia!
Aliexpressről rendeltem, 3 hónapja használom, tökéletes, eddig aki látta, mindenki dícsérte, hogy milyen jól néz ki. 10 dollár volt, annyit bőven megért.
-
troszti
aktív tag
válasz slice14 #5395 üzenetére
Erről nem is tudtam, de akkor ez nagyszerű. Pont a közeljövőben szerettem volna rendelni egy ilyen eredeti tokot, mert már elegem lett a sok kínai gagyiból (bár azokból is biztos van jobb minőség) és nagyon bejön ez a microfiber a tok hátoldalán...
fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest