- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- OLED TV topic
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roni1972
csendes tag
Amúgy a munkahelyekről gyakran eszembe jut a "Gyökerek" című, a '70-es évek végén TV-ben leadott sorozat: na ezt akkor még mindenki látta, tekintve hogy nem volt más adás Ebben van az a jelenet, amikor az új rabszolgáknak nevet ad a "gazda", de az egyik (a főszereplő) nem hajlandó elfogadni az új nevét. Jelenet a következő: faszi kikötve, gazda kezében korbács, és mondja neki: "Mától kezve a neved: Tobi. Szóval, hogy hívnak?" Mire a rabszolga: "Kunta-Kinte!". Durr, megy a csapás. "Hogy hívnak?" "Kunta-Kinte!" Na ez megy még vagy háromszor, mire a végén szerencsétlen félholtra verve megadja magát, és azt válaszolja: "Tobiiiiii". (A "Kincs, ami nincs"-ben ennek a lájtosabb változata van páncélautóval.)
Update: most olvasom, hogy augusztusban halt meg a Kunta-Kintét játszó színész.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Lenne egy beszerzés, nem tudják még az értékét, a pontos tartalmat, de kivételi körösnek kell lennie, nincsen idő közbeszerezni, félórán belül jelezzünk vissza, hogy hogyan lehet megvalósítani, nagyon fontos, ott várják a tárgyalóban a választ, 2 héten belül meg kell lennie.
Válasz elmegy, utána 3 hónapig néma csend. Ezt évi 2-3 alkalommal biztosan előadják.
No money, no honey.
-
bambano
titán
-
Roni1972
csendes tag
válasz bambano #39253 üzenetére
Én is utáltam. Onedint is, Kórház a város szélén-t is, a többi szarsággal együtt - de nem volt más :-I 20 éve, hogy nincs TV-nk (kislányom már csak a nagyiknál látott először), rádió csak a kocsiban van (de inkább mp3-akat hallgatok), és a nyomtatott sajtó is kipusztulna, ha rajtam múlna.
-
válasz davenport #39252 üzenetére
Átlagos nap multinál is
Másik ilyen : Itt a tuti megoldás a ***** projekt keretében, már csomó helyen használják, szolgáltatásképnt adja a globál ****.
Mondjuk, hogy akkor kéne ide is, mert kéne a gyárnak.
Hátööööööö akkor hogy is ööööööööö
Fél évig semmi, amikoris megoldjuk másképpen.@i400 : Jaja
ON
Vészhelyzeti teszt, szimuált problémák, hogyan tud működni a gyár mindenféle hálózati kiesés/full globál minden leállás/zsarolóvírus/stb esetén.
Auditor kér valami tök mást, mint ami meg lett beszélve. Menjen el a háló a *****on, mert az megy offline is. Húzzam le a vezérlő PC-t.
Kihúzom. Nem működik.
Hát, elment.
De miért nem megy? Ennek mennie kéne.
Igen, ha a SQL kapcsolat megy el, akkor tud működni lokál adatbázissal, de ha a vezérlő PC-t kihúzod a hálóról, akkor a PLC-kkel sincs kapcsolat...
OK, mi van, ha az uplinket húzzuk le?
Akkor megáll az éles termelés, ami itt mellettünk dübörög, mert a **** **** és a *** onnan megy.
Miért onnan megy?
Mert 10 éve, amikor lerakták a csarnokban a kábelezést, akkor ugyanabba a rackbe húzták be.
Nagy pislogás, hogy ez hogyan. Fogalmuk nincs, hogy épül fel egy hálózati kábelezés patchpanelekkel. A managerek OK, de az auditor kifejezetten vészhelyzeti tervezéssel foglalkozik.
(Hogy egy PLC-s arcot odahívtak volna, az fel se merült.)Virtuális Windows következetesen "Windows szimulátor" (néha emulátor).
A gyári oldalról érkezett auditornak fogalma nincs a saját folyamataikról, úgy általában.
Kértek spec. gépeket, hogy azokkal mire lehet menni, ha se domain, se semmi. Legyártottuk. Hozzá se nyúltak.
Mutogatni való hater díszpinty
-
frescho
addikt
Kértek spec. gépeket, hogy azokkal mire lehet menni, ha se domain, se semmi. Legyártottuk.
Kérték a tesztgép törlését. Letöröltük. 1 órával később jött a kérdés: Van valami gép amin tesztelni tudnánk... Holnap majd a kényelmes reggeli kv után kapnak új gépet.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
Pötyi
őstag
válasz bambano #39245 üzenetére
A nexon a felrögzített vezetéknév-utónév párosból képez egy júzert és FELKÍNÁLJA, hogy átírd... Ja, meg hát én is át tudom írni az AD-ban. Ééérted, így ilyen elbaszott nevekkel sincs gond, hogy Sergeevich-Windischgräcz Nicolette Hannaróza. (Nyilván jelzi az ütközést is, ha már a huszonhatodik szabo.janost rögzítik -> szabo.janos_26)
QNX is cool!
-
-
koby11h
őstag
válasz bambano #39255 üzenetére
Ügyfél vett lézernyomtatót, drágát, pályázatba beírták, akkor legyen. 2 és fél éve ott áll bontatlanul, már lejárt a garancia, de lehet mostanra a toner is belekövült...
Az elején még kérdezgettem, hogy hová telepítsük, de belefáradtam... ennél lényegesebb kérdésekre sem kapok választ."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
F.E.K..
senior tag
Most mond, van arab, Kína és Spanyol userunk is...
Azon töprengtem egyszer, hogy ahol a teljes nevet kell aláírni egy papíron, ott pechükre tuti nem férnek el a nevükkel... Pláne, ahol egy keretbe kéne belepaszírozniuk...
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
koby11h
őstag
válasz F.E.K.. #39265 üzenetére
Igen, az a szép, amikor átmész a HR-re és megkérdezed, hogy az adott névnek melyik része a first name és melyik a last name, mert az öt átküldött szóból ezt nem tudod kibogarászni...
Ez is spanyol név volt"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
frescho
addikt
Reggel befelé menet még az autóban elintézem a reggeli megbeszélést. Miután beére mindenki együtt kávézunk. Ha ez megvan, akkor ránézek a monitoring migráció állására. Ha még nem értük el az ebédet, akkor megnyomom a gombot. Ha delet üt az óra, akkor így jártak...
https://frescho.hu
-
Munkahely, nem infós sztori:
Két adag ételt vettem, egyet otthonra az asszonynak meg a gyerkőcnek. Enyémet megettem, másikat betettem a céges hűtőbe. Na most olyan történt, amit koli óta nem tapasztaltam, belefalatoztak . Ki is derült, az egyik kolléga azt hitte, a múlt heti kajája, vagy nem is értettem. Mindegy. Mondta, vesz egy adagot vagy kifizeti. Én mondtam egy lefelé kerekített diszkont árat, ez egy nagy adag főétel volt, 2000 Ft.
Na itt lett szürreál. Elkezdi, az nem létezik, hogy ilyen sok, meg hagyott is (nem mintha lenne kedvem így hazavinni) . Inkább nem mondtam semmit, záróra, húztam haza, volt más dolgom.
Erre jön egy levél, céges e-mail , tőle, hogy ne nézzem hülyének és levezette az előállítási költséget. Én meg elküldtem válaszban az étterem oldaláról az ételt árral, ami több is volt, mint 2000 + még csomagolási díj.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Top cat
addikt
válasz E.Kaufmann #39268 üzenetére
Pofán kellett volna csapni.
Pénz így se lett volna, de legalább jobban érezted volna magad.
-
válasz Top cat #39269 üzenetére
Engem az lepett meg, hogy egy olyan összeg, amiért a közeli hambisnál csak alaphambit sem kapsz már, mert drágább 200 Ft-tal, akkor egy teli műanyag doboz főételre miért hihetetlen egy nagyvárosban 2000 Ft?
Amúgy tényleg az lassan, hogy ennyire olcsóA másik, hogy én szoktam túlreagálni, ha szórakoznak a kajámmal és ahhoz képest most próbáltam a lehető legnyugodtabban megoldani, erre kapok egy ilyen számomra irracionális reakciót.
[ Szerkesztve ]
-
válasz koby11h #39264 üzenetére
Admin nélkül tudnak telepíteni a userek bármit. Illetve talán a MS is öli kifele? De ha letöltöd a cuccot (le lehet), akkor simán felmegy xapp-ból
@frescho :
@E. Kaufmann :
Mutogatni való hater díszpinty
-
szebe
addikt
válasz E.Kaufmann #39270 üzenetére
Teljesen megértem, hogy nem szereted ha szórakoznak a kajáddal.
Bennem már attól felmegy a pumpa, ha látom, hogy kiveszi a lejárt (ha lejárt ugye...) mikróból, hogy betegye a sajátját, mert addig én elmentem tálcáért, evőeszközért, esetleg venni még valamit. Fél percet ha kéne várnia, meg aztán ki tudja milyen kézzel, meg hogy nyúl hozzá. Ha meg kicsit felemelem a hangom, hogy légyszi ne, akkor megy a pislogás."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Lenry
félisten
abból, hogy levezette az előállítási költséget, úgy gondolom, hogy azt hitte otthon főzted.
mondjuk ennek ellenére csatlakozom az előttem szólóhoz és támogatom a pofáncsapástGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
bambano
titán
válasz F.E.K.. #39265 üzenetére
Anno nagy multinál csináltak új arculatot, az bejött a magyar leányvállalathoz.Jött róla arculati kézikönyv. Akkora bullshit dumák voltak benne, hogy az új arculat milyen lendületes, stb. hogy leültem tőle. és akkor lett vállalati színskála, meg vettek vállalati fontot is.
felraktam a fontot, nem volt benne egy darab magyar ékezetes betű se. egy lendülettel küldtem az egészet a kukába. a lendületes nyugateurópai központ szépen ellendült amellett, hogy egy csomó leánynál nem csak angol abc van...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
senior tag
válasz E.Kaufmann #39268 üzenetére
Mindig elcsodálkozom, hogy mennyi pofátlan ember van, 20 éve nem csaptam meg senkit munkahelyen, de erre lehet hogy elszaladna a kezem.
Az egy dolog hogy elszúrja, de hogy ezek után még itt műsorozik?[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
Pikari
addikt
epyc 9754
-van benne homok, amiből kb egy kiskanálnyi 0.01 forint, vagy még annyi sem
-némi réz a kivezetéseiben, aminek az értéke legalább 300 forint
-műanyag a tokozásban, az legyen mondjuk 100 ft
-fém a fémsapkában, ami talán alu, legyen mondjuk 200 ft.És te 1.8 milliót akartál lehúzni rólam. Erről tudni fog a HR!
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Roni1972
csendes tag
Én azt gondolom, hogy bár az életben sokszor meg kell alkudjunk dolgokkal, de aki elengedi, hogy tiszta maradhasson a lelkiismerete, abból menthetetlenül sz*r ember lesz. Rokont is simán ki lehet kukázni, ha ezt tiszta lelkiismerettel tesszük. Ez még mindig sokkal jobb döntés, mint kínlódni egy életen át olyan ember miatt, akit nem is volt lehetőségünk megválasztani.
(Hoppá, kicsit elkeveredtem, ez egy jó régi bejegyzés volt - na mindegy :-)[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
erre kapok egy ilyen számomra irracionális reakciót.
Erre 1db normális reakció van: Ó, bocsánat, ne haragudj, benéztem. Bár nem tudok lemenni venni egy újat, de alap, hogy kifizetem. Mennyivel tartozom érte?
2000Ft.
Oké, itt van 2500Ft, a kellemetlenségért. És még egyszer bocs.Minden más csak a saját gerinctelenségének a megnyilvánulása.
#39273 szebe : ezzel én is így vagyok. egyszerűen NE nyúljon hozzá. Jövök, itt vagyok, nem órákra felejtettem bent a mikróban, csak minek szobrozzak előtte, tényleg 30mp-et kellett volna várnia, de a türelmetlenje nem bírja ki.
[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
Nem, filmben nem szerepelt, és rövidebb is volt a neve, de büszke volt a családjáraFőiskolán szobatársamat pl. Mokbel Fehd Abdul Sadek Tamásnak hívták, vagyis a többiek Mokbel Tamásnak, mi haverjai már ennyit tudtunk a közel 30 nevéből
[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
senior tag
-
-
Top cat
addikt
válasz E.Kaufmann #39291 üzenetére
Akkor a többi fogja azt hinni, hogy beleehet.
-
veterán
kaptam egy projekthez egy kupac heic képet, rögtön gondoltam, hogy első lépés: xnview. davince resolve-val dolgozom, próbaképp beleszórtam a képeket, és hibaüzenet helyett simán kezelte őket. egészen meg vagyok hatódva.
utóbb kiderült, hogy a flac is megy neki, őrület. meg az utóbbi verziókban a psd is, de persze a premiere szintjén ez nincs még, ahol igény szerint rétegenként is lehet használni, de az ember ne legyen telhetetlen.
hanyas vagy, te disznó?
-
veterán
válasz koby11h #39239 üzenetére
a google drive megoldásától vagyok ki, ha több fájlt töltenék le egyszerre, akkor összezippeli.
tegnap 65 gb-nyi fájlt kaptam drive-on, nyomtam egy letöltést, zipping... és elkezdett egyszerre letölteni 30 darab kétgigás zipet. még azt is tudnám értelmezni, ha rendes, darabolt zip lenne, de nem. szétosztogatta a fájlokat, hogy kb kiadja a 2 gb-ot, a néhány két gigánál nagyobb fájlt meg elindította külön, de úgy, hogy a nevük végére írt egy sorszámot. én meg találjam meg az eredeti helyüket a könyvtárstruktúrábanhogy ennek mi értelme van...? még csak a szakadás kezelése se, mert ha a tizenhetedik darab áll meg, azt nem lehet külön újrakezdeni.
hanyas vagy, te disznó?
-
BiP
nagyúr
-
-
Az az érzésem, hogy kétféle fejlesztő van náluk. Van a Core csapat, akik azon dolgoznak, hogy össze ne roskadjon ez a remek nagy májkrémszaftos felhő, meg vannak a dizájnerek, akik csicsázni tudnak, de ergonómiához nem értenek és megvetik a józan paraszti eszet is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest