Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz E.Kaufmann #35520 üzenetére

    Az ibm főnöke nem hitt abban, hogy a számítógépből tömegtermék lehet. Anno az ibm csak mainframe-t meg a többi hozzávalót gyártotta, amelyek klimatizált termeket igényeltek, meg fehér köpenyes sámánok üzemeltették őket.

    Ezzel szemben a Digital azt találta ki, hogy nagyteljesítményű gépeket gyárt, amelyek nem igényelnek extrát, hanem sima dolgozószoba környezetben is elüzemelnek. Így lettek a mikrovaxok, vax stationök, decstationök. hogy ez mennyire kkv, azt nem tudom, főleg, hogy nyugaton más volt a kkv, mint nálunk. de mindenesetre törekedtek arra, hogy az üzemeltetés olyan egyszerű legyen, hogy bárhol működhessenek a gépeik.

    egy mikrovaxII nagyságrendileg egy stacker1-es ház, csak kicsit más geometriával. három esdi diszk fért bele, és komoly teljesítménye volt (anno, ahhoz képest). Persze nagyon nem volt mihez mérni őket, mert 1985-ben, amikor pl. a mikrovaxII megjelent, akkor még nem volt olyan pc, aminek ehhez a szinthez köze lett volna.

    utána vált szét az egész, ezek a vasak architekturálisan nem voltak olyan jók egy felhasználós felhasználásra, mint a pc-k. arra voltak jók, hogy amikor egy gépet megrohan egy rakás user, amitől egy pc régen betérdelt volna, ezek simán működtek tovább. vms-nek mekkora király memóriamenedzsmentje volt... meg processz elszámolása...

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák