- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs1956
senior tag
válasz icemad #12147 üzenetére
S20 FE Snapdragon processzorral van.
A súlya nem érdekel, mert többnyire az asztalon van, ha meg nem, akkor a nyakamban lóg.
A dizájn, hogy néz ki, mit szól a haver/szomszéd, cseppet sem érdekel.
Ez számomra egy használati tárgy navigálásra, bankolásra, fotózásra tartalomfogyasztásra.
És ahogy említettem alapvetés az sd kártya bővítési lehetőség.
Szeretnék további pro és kontra érveket hallani.Előre is köszönöm
-
Dilikutya
félisten
válasz balazs1956 #12151 üzenetére
Még fél évig jön biztonsági frissítés az S20FE-re, addig biztos nem cserélném le A szériásra. Utána sem szívesen, tudva, hogy jobbat nem kapok még abban a kategóriában. S22 esetleg? Bár az is csak a szoftvertámogatásban előrelépés.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
balazs1956
senior tag
válasz Dilikutya #12152 üzenetére
Mivel általában telefonról bankolok, elsőrendű követelmény a biztonság.
További feltételeim: cserélhető sd kártya
-jó minőségű kamera.Mindezt megkaptam az S20FE-ben
Az újabbakon akármennyibe is kerülnek hiányzik az SD csere lehetősége
Az A55-ös talán kamerában lenne visszalépés, a többi kívánalmaimnak megfelel (talán, de ezt olyasvalakitől szeretném hallani, aki már birtokolta mindkét készüléket) -
senior tag
válasz balazs1956 #12153 üzenetére
Szerintem engedd el az SD kártyát. Hasonló cipőben járok, mint te, én is ezt fogom tenni. Akkora belső tárhely kell, hogy bőven elférjenek. Nálam kb. 20-20 GB kép és videó van, ez még 128 GB belső tárhely esetén sem vészes (inkább a 80 GB offline zene az).
Annyit vesztesz, hogy reset / új telefon esetén nem elég áttolni a kártyát, hanem vissza kell másolni mentésből. De ettől eltekintve, ha nem szoktad kivenni az SD kártyát, ugyanott vagy.
Nekem A54 a tartalék telefonom, kezesség / használati komfort alapján a nyomába nem ér az S20 FE-nek. Az A55 ugyanez pepitában, minimális facelift. -
Dilikutya
félisten
válasz balazs1956 #12153 üzenetére
Ezért mondtam, hogy várhatsz velem, amíg van hozzá frissítés. Én is kitolom szerintem addig a cserét, utána megy anyámnak fotelből netezős telefonnak, ő úgyse bankol. Én igen, sőt bankkártyaként is használom, nyilván nem fogok biztonsági frissítés nélküli telóval mászkálni, akkor se, ha amúgy ez a bank alkalmazásokra nézve szerintem nem jelent veszélyt.
De ki hogy érzi. Nekem váltáskor nem opció, hogy az új gyengébb legyen, elsősorban kamera és SoC terén, mivel kell a megszokott minőség és sebesség. Az SD kártya más kérdés, az most sincs a telefonban, száműztem, amikor lecseréltem a 32GB-os A5-öt. A fényképeket mindig mentem, offline pedig már évek óta nem tárolok zenét, ott a Spotify. Az a kevés marad otthonra offline, ami a Spotify-on nincs, max CD-n vagy Bandcamp-en, ezek úgyis többnyire olyan felvételek, amik autóban nem szólnak túl jól (30-40 éves magyar metal demók alapból fos hangzással ).
A55 még nem, de A50, A52 és A52s járt már a kezemben, nem voltak rosszak, de messze nem volt ugyanaz a felhasználói élmény, mint az S20FE, ami azért akárhogy is nézzük, egy magasabb kategóriás telefon, és ez valóban az, mert a sima S20 hardverét kapta, nem úgy, mint az utódmodellek. Értelmes utód, hogy a fejlődés maradjon, akárcsak a felhasználói élmény, ennél a telefonnál csak valamelyik S szériás modell lesz, de engem az S24 sem győzött meg.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
balazs1956
senior tag
válasz kutyek #12154 üzenetére
Nekem 500 Gb-os kártyám van, rajta kb. 13-14 ezer különféle fotó, videó. Ebben benne van rengeteg kamerafotó, de Viber is.
Zenét sosem hallgatok, nem is játszottam még telefonnal .
A google drive-ra feltöltéssel nincs még tapasztalatom, lehet futok vele néhány kört.
Nem szeretnék lebutított képeket tárolni, mert -igaz ritkán-, de nyomtatni is szoktam a4-es méretben, tűrhető minőségben.
A minőségből én sem szeretnék engedni, de elvi kérdés, hogy 5-8 százezer forintot nem adok telefonért. Kompromisszumot keresek a minőség, fotók minősége, és a tárhely között.
Az S20 mindenben megfelelt, csak hát a fogyasztói társadalom belehajszol az újabb készülékbe (megszűnő biztonsági frissítés) -
balazs1956
senior tag
válasz Dilikutya #12155 üzenetére
Igen és is húzom halasztom a cserét, és minőségben sem szeretném alább adni.
A fotók legyenek mindig kéznél, és ennek nem tudom mennyire felel meg egy Google Drive mentés.
A fényképeket használom jegyzetnek is, a készítés dátumáról tudom mikor, hol, készült a kép. stb. Nincsen tapasztalatom a drive-val kapcsolatban, mennyire hagyja meg az eredeti dátumokat, hogyan lehet keresni benne.
a telón csak lepörgetem a miniatűröket és már meg is van amit keresek.
Rengeteg Viber képem is van, azokat pláne nem tudom hogy kezelné a Google Drive -
Dilikutya
félisten
válasz balazs1956 #12157 üzenetére
Én a Drive-ot elengedtem. Egyszer kipróbáltam, direkt a tárhely terhére (régen lehetett úgy is feltenni, hogy nem számított bele, de az tömörítette), és így is a fájldátum a feltöltésé lett, nagyon minimálisan, pár kb-ot, de változott a méret, és a szinkronizálandó mappában lévőé is változott a gépen. Mentésből visszaraktam, majd hanyagoltam a Drive-ot. Több tapasztalatom nincs vele, ez volt 5-6 éve, azóta ilyesmire nem használtam.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
vihartigris
őstag
válasz balazs1956 #12156 üzenetére
Nekem is az SD kártya hiánya a legfájóbb az újabb telefonoknál.
Én most vettem nagyobb tárhelyet a Google Drive-on, első három hónapban, azt hiszem 200 Ft, majd 6 vagy 700 Ft/hó. 100 Gb-os csomag.
Lehet veszteségmentesen feltölteni a fényképeket, videókat.bármi reciproka a semmi
-
válasz vihartigris #12159 üzenetére
Úgy emlékszem Amazon előfizetésnél is kapsz korlátlan felhőt, de csak fényképeknek. Sajnos azt nem tudom, hogy módosít e a képeken. Akinek van esetleg ideje/előfizetése megnézheti.
Másik megoldás lehet, ha van korlátlan neted, akkor otthon csinálsz egy szervert csak magadnak. Egy raspberry pi 3 is elég már hozzá. És az úgy szinkronizál meg olyan minőségben, ahogy neked jó. Ha meg nincs korlátlan net, akkor esténként az otthoni wifin is meglehet oldani. Hátránya, hogy lassabban működik, mint a legtöbb nagyobb felhő, és kell hozzá Linux ismeret is. (vagy ismerős, aki ért hozzá)Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
senior tag
válasz balazs1956 #12156 üzenetére
Nálam csak 10k körüli kép / videó van, biztosan kevesebb, mint neked. A Google Drive-ot sohasem használtam, viszont már a Nokiás idők óta van OneDrive előfizetésem (akkor még SkyDrive-nak hívták). WinPhone (Lumia1020) is már arra mentette automatikusan a képeket, semmiféle lebutítás / minőségromlás nincs. Minden fotónk ott van, DSLR is, nemcsak a telefonok.
Sajnos nem tudom, mennyit kóstál önmagában, de M365 Home (családi) előfizetésben 6x 1 TB-ot adnak, az mindenre is elég (6 user, 6+6 Office licensz, 6x 1TB tárhely, Win licenszek egyben ~100 EUR / év). -
válasz balazs1956 #12162 üzenetére
Onedrive nekem van.
100gb, 1 évre, csak nekem, 20 euró alatt volt. Lehet, hogy az is elég.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
samu74
addikt
válasz balazs1956 #12162 üzenetére
Vagy úgy csinálsz mint én ,veszel egy 512-es tárhelyü telefont+ google drive 100 giga 700 forintért havonta.
-----------
-
-
samu74
addikt
válasz balazs1956 #12165 üzenetére
Gondolom Google Fotók van a telefonodon, na ott láthatod hogy mennyire részletes(hely/idő/mivel és milyen záridövel készült).Helyre és időpontra listáz. Az ha nálad nem volt szinkronizálva soha, próbáld ki hogy ha most felnyomsz vagy 100 képet aznapra dátumozza e...Mert így hírtelen passz.Nekem 14 éve szinkronizálva van kb.
-----------
-
Badboys
őstag
Látom vannak akik váltottak S23-24 re. 23 u ra gondoltam, de nincs a T nél az MM ben csak 10 havi kamatmentesre nem szívesen fizetnék havi 50 et. A sima 24 kiesett az exifos miatt még ingyen sem. Maradt a két sima 23 as vagy várjak a 23U ra. Nem sürgős. A Sony l V lett volna a befutó, de az 1 év hátra lévő frissítés miatt kiesett. Kérdezem akik 23 ra váltottak előnyők és hátrányok az U val szemben? Mondjuk az SD hiánya hiba.
-
Dilikutya
félisten
válasz Badboys #12167 üzenetére
Nemrég volt a T-nél Samsung akció, majdnem vettem egy S23U-t én is. Végül nem.
Lehet megvárom, mit tud a Pixel9, az hivatalosan is kapható lesz nálunk. Kínai csoda meg iPhone a szoftverük miatt nem kell.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz Badboys #12169 üzenetére
Lesz Pixel 9 itthon. Csak azt nem tudom, meddig tart a Yettel fogság, mert én nem akarok Yettel előfizetést csak ezért. De biztos lesz az más szolgáltatónál, meg boltban is.
-
Badboys
őstag
válasz Dilikutya #12170 üzenetére
Köszönöm ez nem egy bíztató kezdet. Őszig várakozás aztán kiderül egy brutál ár. Yettel felejtős a voda szintén. Abban meg nem lehet bízni, hogy szürke importon kívül lesz más is. Tehát ez jelenleg egy nagy kérdőjel számomra. Be kockáztattam volna egy Sony t, de a frissítések miatt bukott. Pedig nincs kamera sziget meg lyuk majdnem tiszta szofver. Hát nem is tudom ?
-
Dilikutya
félisten
válasz Badboys #12171 üzenetére
Nekem a Sony az utóbbi években annyira kívül esik a látókörömön, alig hallani felőlük, pedig 10 éve még nagyon jó készülékeik voltak (a csúnya tájidegen ezüst power gombos korszakban). Még valamelyik Bond filmben is szerepelt.
A Pixelnek azért várjuk ki a végét, hátha csak az elején lesz exkluzív.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
-
samu74
addikt
-
-
Badboys
őstag
válasz samu74 #12175 üzenetére
Köszönöm gondoltam 2 helyről összecsordogál némi infó. Nekem a T nél semmi gondom nem volt csak az exinossal voltak térerő problémák. Snapival megoldódott. Az az igazság, U ban gondolkodom, de a T nél csak a legnagyobb van 512 es. Már egy ideje készlet hiány van a kisebb verzióból. Sajnos abban a topikban állandóan egymás torkának esnek minden szir szaron. Inkább ott nem is kérdezősködtem. Az SD hiánya ami visszatartó. A Sony Xperia l V volt a befutó. Sajnos 1 évesen is 480 ezer HUF az ár és gyenge support ami miatt ki esett. Akkor gyakorlatilag 3 év fő frissítés és 7 év biztonsági jár ehhez a szériához 2023 tól számítva?
[ Szerkesztve ]
-
samu74
addikt
válasz Badboys #12176 üzenetére
Mondjuk én a pluszba 512-est vettem ,tárhely problémám nemigen lesz.Kolléganőmnek 23ultra van meg telekomos,nincs panasza.2027-ig biztos támogatva lesz az S23,a 7 év az S24-hez jár .Ott csak az Ultra snapis, az nálam nem játszott.Bár ahogy olvasom az S24 topikot nem panaszkodnak a hálózatkezelésre.
-----------
-
őstag
Valaki Regalaxy-ba újítatott fel már ilyen készüléket? Mik az alkatrész árak, és mennyi idő a felújítás?
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * Új Kyson 128GB pendrive * adatlapomon
-
zombei
aktív tag
A sima 4G-s verzió támogatja a vezetékes Dex-et ?
-
-
őstag
-
Phobion
őstag
Sziasztok
Tapasztalt valaki melegedést a telefonnal? Nálam az elmúlt napokban jelentkezett:
Snapdragon-os verzióOneUI: 5.1
Android: 13
Security patch level: 2024 June 01Semmi extra terhelést nem kap, 0 km-es korától nálam van, nem játszok rajta
-
-
kóóó
aktív tag
De. Nekem is feltűnt, hogy sokszor forró a kijelző is.
Pedig klímás szobában vagyok...Üdv.: kóóó!
-
samu74
addikt
Ha látványos a merülés is akkor valami app vagy folyamat pörgeti és azért meleg.Vagy vársz a következő frissítésre(ha kap) vagy mented a dolgaid és nyomsz neki egy gyári visszaállítást. Kényelmetlen újra felpakolni mindent meg bejelentkezni, de én biztos hogy nem nyomozgatnék.
-----------
-
szmozes888
csendes tag
Sziasztok!
Három napja meghalt a telefonom. Egyik este (50% körüli állapotban) kikapcsolt és azóta semmire sem reagál, töltésre, kikapcsoló+fel/le hangerőgombok, semmi. Anyukám elvileg látta egyszer felvillanni 2 napja egy pillanatra, nem tudom, hogy valóban felvillant-e, vagy csak valami optikai csalódás volt.
Jó értékelésű szervizesek azt mondták, hogy alaplap hiba. Láttatok már ezzel a típussal ilyesmit, van rá remény, hogy valamelyik szervíz helyre tudja pofozni, vagy lőttek neki?
Amennyiben lőttek, van tippetek adatmentő cégre és új, hasonló telefonra? Használtan kb 70-ig tudnék rászánni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest