Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folytatja küzdelmét az Intel az NVIDIA (és az AMD) ellen
- Akciókamerák
- Gaming notebook topik
- Takarékoskodj az erőforrásokkal!
- Milyen processzort vegyek?
- Impozáns lesz a következő Intel CPU generáció csúcsmodellje - is
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
do3om
addikt
Ja inkább ezt felejtsétek el és kérem töröljék a hozzászólásom.
Ha ezt az NV vagy az AMD (vagy a játékkészítők képesek még csak ilyenre)) megtudja kitalál valamit ami figyeli a kontrasztot és amikor hozzányúlsz automatikusan levesz 20fpst a sebességből. Nehogy mán kikerült az új fasza ficsőrt ingyen na.
-
Azert megjegyeznem, hogy a sugarkovetett ao sem egy fizikailag helyes megoldas hiszen a fenyforrasokat es az anyagokat ez sem veszi figyelembe. Jo minosegu globalis illuminacio teljesen helyettesiti az ao-t.
-
FLATRONW
őstag
Akkor ezek szerint muszáj használni az OF-et, ha AO-t akarunk.
Mondjuk ez elég szomorú, mert jelenleg ha jól gondolom ez a leghardverigényesebb eljárás.
A fals árnyékok annyira nem zavarnak, mert ennek ellenére az összképen sokat dob egy HBAO vagy HDAO.
Igazából szerintem a játékos nem is tudja eldönteni, hogy egy AO által létrehozott árnyék valós vagy hamis. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Egy módosított HDAO-t használ, aminek az eredményét az OF-hez igazították. Ezt vagy kikapcsolod, vagy nem, de igazából annyira módosítva van, hogy inkább az OF kiegészítése, mintsem önálló effekt. OF nélkül alig látod a játékba épített SSAO eredményét.
Ezek az SSAO-k amúgy is nagyon fals megoldások. Csupa helytelen árnyékot hoznak létre, amelyeket csak azért tűrtünk el eddig, mert nem volt jobb alternatíva. Egy lecsupaszított SSAO+OF elég cool eredményt ad, ahogy elnéztem. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Magával az effekttel nem hiszem, hogy lenne gondja. Az R9 270X a Rebellion szerint 3,8 ms-ból számolja Full HD-ben. A két konzolon 3,5-3,7 ms-ból van meg, maga az effekt, de valójában aszinkron compute-ban át van lapolva, vagyis gyakorlatilag zéró sebességvesztéssel jár. Ha ezt átmentik PC-be, akkor itt is zéróhoz közeli lesz a deficit.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Na erre is tök felesleges a 2GB VRAM , úgy érzem. De ilyen effektek, és kicsit magasabb felbontás már fektetné keményen szerintem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FLATRONW
őstag
Ezek az összehasonlító képek nagyon megtévesztőek. Jól látható, hogy az első képen teljesen kivan kapcsolva az AO. Jó lenne látni egy olyan összehasonlítást, ahol a HDAO, HBAO-t vetik össze ezzel az új eljárással. Nem lennének nagy különbségek.
(#6) Akula: Nyisd meg egyszerre mindkét képet és váltogass közöttük, látni fogod a különbséget.
-
Akula
őstag
Én nem látok semmi különbséget az OFF ON ábrák között

-
Dr. Romano
veterán
Sima ügy lenne neki, hisz mai vga-nak nem jelenthet problémát

Bár elvileg ez alapján alacsony felbontásban még akár élvezhető is rajta a játék.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Ez csúnya volt, azért megnézném, hogy viselkedne alatta 
-
Dr. Romano
veterán
"Obscurance Fields effekt számítására vonatkozóan, ám ez a mai grafikus vezérlőknek már nem jelenthet problémát"
Na ennek örülök, akkor ideje vennem egy R7 240-et
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
A játék grafikája szerintem jó. Árnyékon én nem vettem észre semmit , valoszinüleg mert rendben volt.

"Obscurance Fields effekt számítására vonatkozóan, ám ez a mai grafikus vezérlőknek már nem jelenthet problémát"
Max grafikán ,fullhd-ban viszont majd letérdelt a 7950-es karim, 1100/1500 as orajelen 30-40 fps közt megy ,(folyamatos 100% terheléssel) de extra robbanások esetén lement már 22fps-re is.
-
orbano
félisten
Nagy élethűek az árnyékok, közben meg a jelenet összesen áll vagy 5 háromszögből

Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folytatja küzdelmét az Intel az NVIDIA (és az AMD) ellen
- Akciókamerák
- Battlefield 6
- Hardcore café
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- PC bontás - Thermaltake ház, Fsp 650W, GIGYBYTE AB350M, AMD RYZEN 5 1600x, 16GB DDR4 3000, GTX 1080
- Sapphire Pulse 6800XT 16Gb Kitűnő! Ingyen posta!
- Veszek RTX 4070!!
- EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING 10GB GDDR6X (10G-P5-3897-KR) Videokártya
- ASUS GeForce GTX 660 DirectCU II OC 2GB GDDR5 192bit Videokártya
- LG UltraGear Gaming Monitorok : BLACK NOVEMBER -30%
- Samsung DLP projektor, The Freestyle SP-LSP3B
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Zalman T4 PLUS ADATA 600W
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3253,100% Akkumulá
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Jogos 
, te írtad, hogy ezt akartad kérdezni, aztán írtam, hogy ha esetleg nincs élsimítás, akkor el lehet mondani sok játékról, hogy ilyen max, olyan max, de igazából az élsimítás fektet meg mindent.
Közvetve szántam na.. fáradt vagyok 
És igazad van

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)