Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz Noukoum #1652 üzenetére

    Ezért szerintem kár az embereket hibáztatni. Mármint úgy kompletten.
    Ez így lett kitalálva, direkt.
    Még ma is beleborzongok, ha megnézem az első keynote-ot vagy épp Jony Ive i5-ös promóvidóját. Ez egy "szakma", hogy ők rávegyenek arra, hogy megvedd azt a valamit. Marketing. Egyetemen is oktatják. :D És az Apple ezt elég jól csinálja, de persze a többi gyártó se panaszkodhat.

    Tehát arra célzok, hogy a "hülye emberek" csak félig meddig felelősek a pazarlásért. De inkább csak töredékében. Hiszen komplett iparágak épültek arra, hogy már-már tudományos alapon eladjanak nekünk minden szart olyat is, amire nincs szükségünk.

    Plusz ott a másik érdekesség, a "tervezett elavulás". LINK. Ami részben a gazdaság mozgatórugója és elősegíti a fejlődést. Elég belegondolni, ha nem lenne alapvető vágyunk a jobbnál jobb elérése, akkor a mai napig 2Mpxl-es kamera lenne az iPhone-ban és 4GB tárhely. Ugyanígy az elavulás is, ha minden örökélet+1napig tartana, akkor jóformán elég lenne mindent csak 1x legyártani, feltölteni a piacot vele, aztán a gyárak 90%-át be is lehetne zárni, a maradék százezer dolgozót meg hazaküldeni.

Új hozzászólás Aktív témák