- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
Úgy látom ez az 1GByte RAM vs. 2GByte RAM központi kérdés, fel kellene oldani ezt az ellentétet.
Vannak akik otthon, a fotelben, vagy bent a cégnél használják az iPadet WiFi-ről. Vagy ha van is 3G/4G modem a cuccban, akkor is nagyvárosban mozognak főleg.
És vannak, akik sokat utaznak, autópályán, vonaton, és dolgozni szeretnének.
Én a második csoporthoz tartozom, saját tulajdonban eddig egy 1. gen iPad és egy 3. gen iPad volt (van) és üzenem a első csoportnak, hogy az iPad ezen a téren a használhatatlanságot közelíti.
A böngészőkben az "új lap" funkciót nem csak azért találták ki, hogy ne kelljen megjegyezned az előző oldal címét, hanem hogy ne töltsön újra minden oldalt, ezáltal letöltött adatmennyiséget és időt spórolhatunk meg.
Nos, az iPad egy valamit tesz: újratölt, újratölt, újratölt, újratölt, újratölt és a végén a újratölt.
Ez mondjuk egy autópályán, ahol akár 30 perces 3G szünetek vannak, állati jó, felhívom a kollégát, hogy bocsi, de nem tudom megnézni, amit szeretnék. Ehhez járul hozzá, hogy EDGE esetén nem jelentősen lassul le a hálózat, hanem legtöbbször egyszerűen megáll az adatátvitel (ez korábban nem volt így), egy 4KByte-os levelet nem tud elküldeni, megnyitni, maximális térerőnél (Telekom, iPad, iPhone, Samu Note 1, S3 tapasztalat)
Ez egyetlen nagyobb oldal, pl. egy hírportál után megtörténik, tehát egyszerre kettő (decimálisan:2, binárisan: 10) oldalt nem tud tárolni egyidőben.
Ehhez jön a Safari botrányos minősége, naponta százszor omlik össze, és ez már iPad (1.gen) iOS 5.X óta így van.
Szóval nem azért akarunk 2GByte RAM-ot (vagy többet), mert felültünk a számháborúnak, hanem mert használni szeretnénk az eszközt. Ha képtelen ezen változtatni az Apple, én lemondok a lehetőségről, hogy a terméküket válasszam. Ha ebben komoly előrelépés történik, akkor az Air 2 nagyon vonzó.
[ Szerkesztve ]
-
hue2000
tag
hát az élet mindig drága de az APPLE is
Az élet mindig drága
-
spawn21
veterán
-
hue2000
tag
-
KraX
őstag
válasz FollowTheORI #146 üzenetére
Detto.
@Cuccok:
Nem lehet, hogy az appal van vmi hiba esetleg? no offense.[ Szerkesztve ]
For the God Emperor!
-
dreamdancer
őstag
A leírtak részben alátámasztom (iPad Air), a Safari valóban szeret újratölteni, és a gyári appok közül ez az egyetlen, ami valóban képes összeomlani (van pár nemszeretem oldal, ami ki tudja csinálni).
A napi többszáz összeomlás azonban enyhe költői túlzás, régen mondjuk volt napi egy (borzasztó sok), most meg hetu 2 (még mindig kettővel több az elvártnál). És azt se tudom, mennyit segítene 2 GB RAM, valamennyit biztos, de 2-3 combosabb honlap azt is kiütné.
A problémád fő oka azonban alapvetően a gyenge telekommunikációs hálózat, ezen pedig az Apple nem tud segíteni.
Nem a lényeg a fontos.
-
ROBOTER
addikt
válasz dreamdancer #161 üzenetére
"A problémád fő oka azonban alapvetően a gyenge telekommunikációs hálózat, ezen pedig az Apple nem tud segíteni."
Érdekes, iPhone személyes hotspot, MacBook Pro, és a MacBook nem tölt újra, vissza tudok térni a 20-adik laphoz is, amit korábban megnyitottam, ezzel minimalizálni az adatforgalmat és rengeteg időt takarítani meg.
De nem azért vesz az ember iPadet, hogy a kocsi anyósülésén is mindig a notebookkal szerencsétlenkedjen, hanem mert egy hatékony és könnyű eszközre van szüksége.
Az iPad újratölt és újratölt. A notebookok meg nem töltenek újra.
Persze lehet "hello world" kategóriás honlapokkal jól működik, csak az a baj, hogy nem én döntöm el, hogy milyen szerkezetű egy webes vállalati alkalmazás, vagy egy webáruház amit használnom kell, hanem a munkámhoz tartozik.
Persze igen, segítene, ha a vasútvonalak és az autópályák, főbb országutak mentén legalább alapszintű szolgáltatás lenne végig, megbízhatóan. De ettől jóval olcsóbb, kb. $5 lenne az a +1GByte RAM, amit szerintem megfizetünk a 200 E Ft feletti vételárban.
Összeomlás: van pár honlap, amivel kérésre össze tudom omlasztani. A mintaboltban is sikerült az Airt összeomlasztani. Szóval ez honlapfüggő. A 3. generációs iPadem a használhatatlanságot közelíti sebességben, rohadt nagy türelem kell megvárni, amíg végleg összerak egy honlapot és megáll az ide-oda ugrálásban, hogy a menükben az ujjam bökését ne az alatta vagy felette lévő soroknak érzékelje. És még mindig egy rakás alkalmazás van, ami nem iOS 8 kompatibilis, pl. QuickOffice működésképtelen egy hónapja, és fizettem érte!
Persze máshol sem kolbászból van a kerítés, pár napja elszórakoztam egy Z2 tablettel, hát a görgetést nem sikerült nekik normálisan leprogramozniuk. Utána hirtelen elkezdtem értékelni az iPadet.
[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
Tök jó lenne az EDGE is, levelezés, nem túl nagy honlapok, akár ez a fórum is megy vele. De ki van írva, hogy "E", maximális a térerő, csak nincs adatátvitel (Telekom). Általában. Aztán néha megindul. Ezt Apple, Samsung, HP készülékekkel tapasztaltam.
Azért az durva, hogy az 2..3KByte-os bélyegképet tartalmazó MMS nem megy el EDGE mellett...
A HSCSD időszakban kezdtem netezni, jött a GPRS, majd az EDGE, ami már kiválóan használható volt fórumozni, levelezni. Most nem.
[ Szerkesztve ]
-
Gicz
addikt
-
ROBOTER
addikt
Ha az egyik tab az index.hu, akkor nincs más tab, ami abból megnyitható, és az elsőt nem tölti újra.
És a honlapok csak nőnek, nőnek, soknak nincs mobilverziója, vagy béna a mobilverziója. Nem az eszközöknek kellene a honlapok után kullogni, amikor filléres memóriáról beszélünk.
No az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy ez a honlap ide-ida ugrálva összerakás a HTML5 + CSS3 megjelenésével kezdődött. Hogy miért kell egy portálon 47 DIV-et egymásba ágyazni, azt a franc tudja. Biztosan ettől menő.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
Hát nem tudom, hogy ti mit csináltok, de nekem nem fogy ela RAM Air alatt. Chrome-ot használok, mert a Safari nem tünteti el a cuccait felül, de 2-3 oldalnál nincs több megnyitva. Néha csinál olyat, hogy újratölti az oldalt, miután kilépek HearthStone-ból, esetleg bevadultam és vagy 10-15 app van a memóriában (Pages, Evernote, Tayasui Scripts, Manga Storm, Adobe Reader, stb.) - de ez mind olyasmi, ami más rendszer alatt is előfordulhat (kiv. Windows RT, mert ott nincs mivel leterhelni a rendszert )
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Roadhammer
tag
válasz Menthirist #26 üzenetére
Ilyen innovatív ötletekkel ha az Apple designere lennél, már rég Ferrarival járhatnál. x)
-
bok92
addikt
[link] 2 GB RAM
-
CoDWaW07
őstag
Plusz ha minden igaz, akkor az A8X nem 2 magos, hanem 3, pár Apple-ös oldal már lehozta.
SZERK: Most nézem, az általad linkelt cikkben is írják hogy 3 magos
[ Szerkesztve ]
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
Cuccok
tag
válasz Touch-ko #148 üzenetére
Nah többek között ezért is kell a 2gb (vagy több) ram
Az már csak persze hab a tortán hogy remote desktopon keresztül írom ezt a hozzászólást immáron másodjára mert a chrome ismételten összeomlott a mai nap kb tizedjére az első próbálkozás közben.
Olvasom a másik topikban hogy az Air2-ben végre valahára ezzel valószínűleg nem kell majd szopni. a bosszantó az egészben az a szánalmas lehúzás hogy már 1 évvel ezelőtt is kb gépenkénti 1-2USD többletköltséggel megoldhatták volna.
-
Cuccok
tag
Valóban az alkalmazás hibaüzenete ez, de a lényegen semmit nem változtat, miszerint az 1gb édeskevés volt már 1 éve, a csudaoptimizált ios7 alá is.
Sejtettem hogy a fanoknak az jön le hogy nem az Apple hibája az oldalújratöltés és a memóra elfogyása esetén az alkalmazás összeomlása, de a szomorú tény az hogy safari esetében is pontosan ugyanúgy fennállnak ezek mint a chromenál.
Plusz safari esetében ezen felül nincs alapból fullscreen, és cross platform szinkronizáció, de gondolom az sem az apple hibája, sőt egyenesen featureDe sebaj mert itt a megmentő az Air2 személyében, bár az előzetes tesztek alapján az ész nélküli vékonyítás miatti üzemidő csökkenéssel, valamint fizikai mute/rotate lock csúszka elhagyással.
Mondjuk valamivel el kell baszni, mert akkor ki venné meg az Air3-at?[ Szerkesztve ]
-
p87
senior tag
iFixit szétszedés:[link]
-
Touch-ko
őstag
A velemenyem: az osszes mas appilkacionak eleg az 1GB? Mert en nem lattam Pages, RR3, Keynote, CNN appokat osszeomlani memoriahiany vegett..
Nem vitatom, hogy ez esetben keves a memoria, de ha a fejleszto raszanot volna tobb idot, akkor lehet, hogy ne fogyna el a memoria. Ha olyan veszesen keves lenne akkor a tobbi applikacio is ugyanezt az uzenetet irna ki.
Persze ez meg nem valtoztat a tenyeken, hogy a program megeszi a memoriat. -
Cuccok
tag
válasz Touch-ko #183 üzenetére
Maga az alkalmazás nem lép ki vagy ilyesmi csak jelzi az alacsony memóriát.
Ellenben a safari, chrome, ebay, Google táblázatok, HBO go és pár játék, melyek mindegyike omlott már össze és lépett ki ezen a héten nálam az Air-en, egy részük többször is. A chromeot nem úszom meg napi 5-10 alatt. A dolog nem egyedi mert a Mini retina pont ugyanezt csinálja.
Nem mindig ugyanazzal az oldallal, de jellemzően akkor amikor a ipcamview dobálja fel a low memory üzeneteket. -
Touch-ko
őstag
válasz worxland #185 üzenetére
Nekem iPad3-on nem lep ki.. Van amikor versenyzek es valami dolgom van, megallitom es aztan folytatni szeretnem kesobb es ujratolti a jatekot, a verseny pedig eluszik... epp tegnap toltam vegig a 24 HRS challenge-et, 10 koros, nem mertem meg WC-re sem elmenni azalatt a 31 percnyi verseny alatt
Kilepni nekem nem szokott. Neha Safari, heti szinten 1-2 alkalommal.. -
Darda Csabi
tag
Ipad minin már netezni sem tudok, nemhogy játszani, kilép félóránként a Safarit is bezára egyik pillanatról a másikra, remélte, hogy a 8.1-nél nem lesz már ilyen, de csak sűrűbb a hiba... Úgyhogy ebből csere lesz egy mini retinára!
-
Dzsabba
aktív tag
Sziasztok.
Gondolkozom egy air 2 vásárlásán.
Az tűnt fel,hogy ha Amerikában rendelem meg akkor 500$,de ha itthon akarom megvenni akkor átszámolva olyan 670$.
Ez a nagy árkülönbség miért van?Ennyi lenne a vám? -
Dzsabba
aktív tag
Ezekre nem gondoltam.
Akkor jobban járok,hogy ha kint veszem meg.
Köszönöm a segítségeteket. -
addikt
válasz Darda Csabi #193 üzenetére
Csak az a baj hogy amcsiba nem surun jar az ember.😁😂. De ha jonnek az ismeroseim fogok nekik szolni h hozzanak. Ez azt jelenti hogy kis poggyaszba mondjuk 2db belefer es nem kell utana semmit fizetni?
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
mrkorooo
aktív tag
válasz Jeanne d'Arc #194 üzenetére
700 dollar a vammentesseg ugy tudom de javitson ki aki jobban tudja
Asus VI Hero, Intel i7 4770K, Corsair Dominator 2133Mhz 16Gb, Asus 7990 6GB, Corsair Graphite 600T , Corsair AX860, 2xDell 2713HM,Ducky Shine 3, Logitech G502 Proteus Core, iPad Air 2, rMBP CTO
-
mrkorooo
aktív tag
nyilvan, de ha van 3db ipad a taskadba az nem feltuno?
Valszeg azok se hulyek
De amugy en is vennek kint, sot sztem hazautazas kozbe semmi nem lenne a taskamba csak e-kutyukAsus VI Hero, Intel i7 4770K, Corsair Dominator 2133Mhz 16Gb, Asus 7990 6GB, Corsair Graphite 600T , Corsair AX860, 2xDell 2713HM,Ducky Shine 3, Logitech G502 Proteus Core, iPad Air 2, rMBP CTO
-
addikt
Tényleg nem rossz. Új küldetés hogy vadásszak valakit aki megveszi és még korrekt is, mert csak nyáron jönnek haza a rokonok akkor meg használtan úgyis ocó ötszá" lesz.
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
knyitogato
őstag
Használja már vki az Air 2-t? Csomó helyen olvastam, hogy durván rezonál az egész az erps hangszóró és a vékonyság miatt...elvette a kedvem.,..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen notebookot vegyek?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- EA Sports WRC '23
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest