Hirdetés
-
Asus X515UA TDP "Tortúra"
lo Idén január óta boldog tulaja vagyok egy Asus X515UA típusú notebook-nak mely a következő specifikácókkal...
-
Metaphor: ReFantazio - Befutottak az első tesztek
gp A beszámolók alapján elmondható, hogy érdemes várni a játékot.
-
Újult erővel támad a ZLUDA
ph A legújabb iterációban a CUDA-alapú AI szoftvereken lesz a fókusz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Pár ingyen fps-nek mindig örül az ember...
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
LGG555
aktív tag
Jó lenne ha teljes körű támogatást kapnának a régebbi GCN kártyák is, a Vegák még igazan megérdemelnék.
Konfig:MSI MEG B550 UNIFY-X, Ryzen5 5600x, G.Skill 16GB 4000Mhz, Radeon VII, Seasonic Snow Silent 550w..
-
Kansas
addikt
És miből gondolod hogy nem kapnak? GCN4-ig(RX460/470/480) visszamenőleg van support a legújabb driverekben.
Nyilván olyan feature-re nem tudnak támogatást kapni, aminek a támogatására nem alkalmas a HW design-juk - legnyilvánvalóbb példa a raytracing, de ott van még a variable-rate shading és a mesh shader, amiket a GCN kártyák nem támogatnak, mert nem tudnak, ez rögtön a DirectX 12 Ultimate feature-ök többsége.[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Molyzsa
aktív tag
Lehet hülyeséget kérdezek, de ez akkor szinte ugyanaz mint az AMD Preview Driver?
..o.O..
-
Sz_Imre
senior tag
Saját tapasztalatom szerint, nem hozott javulást a driver, de fps droppot annál inkább.
Az órajel sem stabil, megy majd egy jelentés amd-nek, utána visszatelepítem a utolsó whql-t.Amikor segítséget kérek, arra szinte 0 válasz van, de ha valami termék-eszközt rossznak mondom, egyből jön rá ellen válasz (prioritás). Idáig juttot a mai ph fórumozás...
-
Kansas
addikt
Ez elvileg annak a nem-bétás verziója, de nem is WHQL...
#5 Sz_Imre ez viszont nem hangzik jól... és egyforma GPU-nk is van...
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Milyen játékban?
-
Sz_Imre
senior tag
Apex Legends, R6 Siege (vulkan), Genshin Impact, amit így hirtelen kipróbáltam.
Ja azt nem írtam oda, hogy 22.5.1 whql verzió programon belül frissítettem erre a 22.5.2-re.(+ Wreckfest, de ott nem volt drop, csak vártam volna hátha javít a teljesítményen, de ezt itt írtam le.)
[ Szerkesztve ]
Amikor segítséget kérek, arra szinte 0 válasz van, de ha valami termék-eszközt rossznak mondom, egyből jön rá ellen válasz (prioritás). Idáig juttot a mai ph fórumozás...
-
Kansas
addikt
Mi volt beígérve, amit szerinted nem kaptak?
-
Kansas
addikt
"22.5.1 whql verzió programon belül frissítettem erre a 22.5.2-re"
Dettó. Ezek egyikével se játszok... majd kiderül, hogy azokkal van-e gond amikkel igen...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
bodo753
tag
A Dragon age Inquisition-ben csak a betöltés utáni jelenetet hasonlítottam össze.
80 helyett 82 fps viszont 10 wattal többet is kért (245W vs 255W)
2 óra játék alatt nem vettem észre akadást,vagy ingadozást. -
Pet84
tag
Hi! Wreckfestet próbáltam épp a preview driverrel és nálam óriásit gyorsult pont az általad írt sok autós részeknél, rajtoknál vettem észre. 100 fps alá nem ment, korábban meg volt vagy 70. Rx 6600, win10, 1920x1200 felbontás. Én leszedtem a régi drivert és még ddu-t is ráengedtem úgy tettem fel tisztán az újat. Most hozza kb azt a teljesítményt amit a gtx 1080am hozott korábban
[ Szerkesztve ]
Nasenscheidewandverkrümmung
-
félisten
a Ryzen 6000-es sorozatú APU-k IGP-jével
He? Lemaradtam valamiről?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Kansas
addikt
válasz AxBattler #15 üzenetére
Ezek szerint... Rembrandt-ról pl.
-
KillBorn
senior tag
AC Odyssey-ben a minimum és a maximum FPS is kevesebb lett több mint 10 FPS-sel a preview driverben. A min 73 helyett 62 lett FHD ban a Max 120 helyett 85 körül; az Avg meg 70 lett 83 helyett. Visszaállva a 22.5.1-re helyreállt(vezérlőpultból uninstall--> majd DDU törlés-->ujraindítás után CCleaner) Úgyhogy a hivatalos 22.5.2-t kihagyom. A többi gamet nem mértem, de érzésre sincs az a javulás amit beharangoztak (GTA5, 2077, BF2042).
"I guess your purge wasn't efficient enough, Vader!"
-
-
LGG555
aktív tag
A Metro Exodusban nekem hozott úgy + 8FPS-t.
Konfig:MSI MEG B550 UNIFY-X, Ryzen5 5600x, G.Skill 16GB 4000Mhz, Radeon VII, Seasonic Snow Silent 550w..
-
Kansas
addikt
válasz AxBattler #19 üzenetére
Sajna nem, pedig lehet én is vevő lennék egyre... igaz, ezek se AM4-be jöttek volna a DDR5 RAMjukkal...
-
félisten
Ja, a DDR5 plusz költséggel fog járni sajnos.
Ugye azt írták, hogy az RSR kompatibilitását folyamatosan bővíteni fogják... arra lennék kíváncsi, hogy a korábbi APU-k VEGA egységei vajon támogatottak lesznek belátható időn belül?
Mert ha igen, akkor szívesen ugranék APU-ra...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Kansas
addikt
válasz AxBattler #22 üzenetére
Annak rohadtul örülnék, épp most raktam össze egy mini-gamer PC-t Ryzen 3 2200GE alapon, annak az IGP-nek nem jönne rosszul az RSR... eredetileg ugyan retro szerű gamingre szántam, de ki tudja mire lenne elég RSR mellett.
Minden esetre alighanem választanom kell majd retro gaming és RSR közt, előbbi ugyanis Win7-en alapulna, azon meg tuti nem lesz RSR...[ Szerkesztve ]
-
Sz_Imre
senior tag
Szia!
Akkor nálam valami gond lesz, mert ugyebár nvidia gtx 1060-ról váltottal XFX Radeon RX 6700 XT-re, előtte driver uninstall és utána ddu, de nekem már első radeon drivernél sem volt jó a teljesítmény. Rajtoknál kb 40-44 fps-t kapok, mindezt fhd 240hz monitoron. De ha nincsenek az autók a közelbe, akkor 140fps+ is megvan. Lehetséges, hogy valami játékban kell beállítani, mert én mindent maxra vittem, gondolván hogy bírnia kéne.
Vagy lehet bios-t kéne frissítsek? Jelenleg Agesa 1.0.0.6-al fut, lehet nem kezeli normálisan a vga-t?
[ Szerkesztve ]
Amikor segítséget kérek, arra szinte 0 válasz van, de ha valami termék-eszközt rossznak mondom, egyből jön rá ellen válasz (prioritás). Idáig juttot a mai ph fórumozás...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az RSR lassan lejöhet minden hardverre. Azért van RDNA-ra engedélyezve, mert a PAL-ban erre van megírva. A GCN-nek egy másik PAL kód kell. Ezek viszonylag alacsony szintű kódok, így több munka megírni őket, mint egy szimpla shadert.
Windows 10 és 11 alatt lesz csak RSR. Az AMD már nem támogatja a régebbi OS-eket.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Pet84
tag
Nekem is maxon van, de ha hazaértem még megnézem. De nálad valami nem stimmel az nagyon kevés azzal a kártyával,feltéve hogy nincs baja. Menüben mennyit kapsz? Nekem ott 200 fps körül mozog. Bios frissítés, chipset driver frissítés, sam-et kapcsold be, ja és driverből kapcsolj ki mindent ha esetleg valami ott be lenne kapcsolva fps cap ilyesmi. Ezek jutottak így az eszembe.
-
Sz_Imre
senior tag
(off-ba írom, mert már nem teljesen hír topikhoz tartozik)
Szóval a menüben nekem is megvan 200 fps körül.
Radeon driverben amit lehetett off-ba van.
Sam (rebar) offon van alapból.
Chipset drivert is frissítettem 3.10.08.506-ra
2020-07-24 AMD AGESA ComboAm4PI 1.0.0.6 - ez a bios verzió van fent jelenleg, de akkor megpróbálok frissíteni a legújabbra (AMD AGESA ComboAm4v2PI 1.2.0.6c).#26 ETOM: Sam (rebar) offon van alapból.
-
hokuszpk
nagyúr
egy gpu-z -vel nezd meg, x16 modban van a pcie slot ? nekem nemreg még x4 volt, biosbol kenyszeritve x8 ; most lendulok neki matekolni, hogy mi a stajsz, mert delutan raprobaltam a legujabb radeon drivert, ami nemjottossze.
ha van a biosban rebar opcio, akkor azt tedd on -ba, elmeletileg hoz par% -ot.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Sz_Imre
senior tag
Hát mutathatom, bár eddig mutatta az órajeleket, shadert stb, de most egyszerűen nem érzékeli az órajelet, stb. De legalább a szenzor működik.
[ Szerkesztve ]
-
Sz_Imre
senior tag
Na újratelepítettem a drivert és most már tökéletesen mutassa az órajelet.
x16 3.0 módba megy, ami szerintem tökéletes.(majd holnap lesz időm bios-t frissíteni)
-
Pet84
tag
Az alaplap chipset driverét is frissítsd. Plusz a sam még mindig ki van kapcsolva nálad. Biosból kapcsold be a rebar-t és utána tudod driverből a sam-et bekapcsolni a tuning fülön.
Közbe néztem egy wreckfest tesztet, minden maxon 80 fps volt a legalja amit láttam.Nasenscheidewandverkrümmung
-
Sz_Imre
senior tag
Na bios lefrissítve, új chipset driver 4.03, igaz a rebart nem kapcsoltam be, de még így is úgy gondolom, hogy nélküle azért ennél sokkalta jobb eredmény kéne elérnie.
Játékról kép msi afterburner-rel.Azért köszönöm mindenkinek a segítséget.
Majd remélem megjavul valami oknál fogva.Amikor segítséget kérek, arra szinte 0 válasz van, de ha valami termék-eszközt rossznak mondom, egyből jön rá ellen válasz (prioritás). Idáig juttot a mai ph fórumozás...
-
Pet84
tag
Ott valami nem stimmel. Teljesen ki van hajtva a kártya de csak 88 wattot eszik?? 200 felett kéne neki. Lőjj már légyszi egy ugyanilyen screenshotot más játékban is lehetőleg valami olyan részen ami megdolgoztatja a kárytát. Valami nagyon furcsa nálad. Mintha alul lenne feszelve de nagyon durván.
-
Sz_Imre
senior tag
Volt amikor 130 watt is volt, csak változik az érték.
De itt van Kena: Bridge of Spirits amennyi időm most jutott hirtelen.
A kártyát nem piszkáltam, nem feszeltem alul. De igen valami biztos, hogy furcsa...
Lehet kevés a cpu-erő, a legmagasabb mag érték is kb. 4125 mhz megy...
#40 hokuszpk: Itt a kép róla. Alapértelmezetten van. 22.5.2-es verzióval is így volt a beállítás.Amikor segítséget kérek, arra szinte 0 válasz van, de ha valami termék-eszközt rossznak mondom, egyből jön rá ellen válasz (prioritás). Idáig juttot a mai ph fórumozás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Politika
- MIUI / HyperOS topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 3D nyomtatás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Horgász topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Elkelt, értékelésre vár! ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 OC Edition
- ZOTAC RTX 3070 8GB GDDR6 AMP HOLO Eladó! 107.000.-
- Eladó Msi gtx 1650 4gb videókártya
- (Akár komplett PC-vel is eladó!) AORUS GeForce RTX 4090 MASTER 24G - 3+ év garancia
- Sapphire Radeon HD 6670 2 GB DDR3 / 128 bit PCI-E videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen