- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeSanto
őstag
Nálam a CPU dolgozik még.
Valami különleges programmal lehet ezt kihasználni vagy a codec-el kell variálni? -
WonderCSabo
félisten
Szóval akkor GPU támogatással lehet h.264-be és abból ki dekódolni?
-
kisedi
csendes tag
Új 4850 vs GTX260 tesztet akarunk!!!!
-
tzsolesz
nagyúr
De minek? A két kártya a között árban és teljesítményben is egy szakadék tátong....
A helyes megfogalmazás ez lett volna: 4850 vs 9800GTX.
A GTX260 a 4870-el versenyezhet. Egyébként nem is igazán idevaló ez a téma. Ha csak annyiban nem, hogy az új driver fényében elkészíteni egy újat. A külföldi oldalakon úgy is lesznek ilyenek.
-
Egzee
őstag
"De az a chip mit csinál? Az végzi a kódolást, vagy az csak ahhoz kell hogy véletlen se lehessen befogni a többi (2000/3000 szériát) kártya GPUját kódolásra?"
Ennél a szériánál találták ki.
Kicsit bővebben:
Az RV770 funkciólista részét képezi az Avivo HD kiterjesztése is, amely az UVD2, azaz Unified Video Decoder 2 nevet viseli. Ez lényegében az AMD-nek az NVIDIA G92 és G94 chipjeiben megjelent funkciókra adott válasza, illetve annál még egy kicsit több is. Részét képezi a már ismerős Dual Stream Playback (NVIDIA-nál Dual Stream Decode Acceleration) technológia, amely lehetőséget ad két HD videó szimultán lejátszására, kép a képben módon. Fejlődött a videók dinamikus kontrasztjának beállítása is, továbbá színek, tónusok valós időben feljavított megjelenítése. Újdonság a DVD-ből Full HD (vagy ahhoz közeli PC-monitoros) felbontásra skálázás (például 720x576-ról 1920x1200-ra), amit az UVD2 a különböző videolejátszó szoftvereknél elvileg szebben jelenít meg. Bizonyára egyre többen örülnek majd az RV770-re épülő videokártyák esetében az új, 7.1 surround hangzást is átvivő HDMI csatlakozónak (192 kHz, 24 bit, AC3/DTS/Dolby True HD/DTS HD).Az Intelesek ne háborogjanak, ha télleg nem megy a videokonvertálás GPU-val támogatva... Sztem még az is meglehet, hogy úgyis gyorsabbak lesznek. -.- Én még nem próbáltam mert azt sem toom, hogy kell...
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
LOL
4830 a 8.12-ben még nem támogatott?
Legalábbis 4830-at kiválasztva AMD/ATIéknál még mindig a 8.10-est kínálja letöltésreread-only mode on the forum
-
Egzee
őstag
Hát AVIVO már lóf@sz tudja mióta van, de már a 9600XT-m driverén is volt...
Nem lehet, hogy ez a GPU kihasználósdi csak Windows 7-től lesz használható???
AtHos: Én nem is értem miért ilyen fekete bárány a 4830... Mármint úgy értem, hogy még a szériaválasztásnál is ott van, hogy 4800 Series és külön van a 4830. Pedig RV770-es. Valszeg Oliverdának lesz igaza! Én lazán feldobnám rá az új drivert... WHQL-es, elvileg az összes DX9, DX10, DX10.1-es vidkarit támogatja.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na, megváltást most sem kaptam. XP-n felmegy, crossfire bekapcsolható a 2400XT és az alaplap (790gx) között, de persze abban a pillanatban, ahogy elindítok egy játékot, lefagy a gép. CF kikapcsolva megy tökéletesen. 8.11 ugyanezt csinálta, meg XP-n összes catalyst, ami már támogatta hcf-et.
Win7 6956 - Telepítem, telepítés közben kékhalál, valszeg a 8.11-ből ismert atikdmag.dll hiba, de olyan gyors a restart, hogy nem lehet elolvasni... Ujraindít, chekdisk bejön, vagy 1000 bejegyzést javít, boot csak csökkentett módban van, akkor meg nem lehet telepíteni/eltávolítani a catalystot.
Win7 6801 - Felment hiba nélkül, próbálom hcf-et bekapcsolni, monitor villog, próbálkozik, de nem kapcsol be a hcf mód. Itt és Vistán utoljára a 8.10-es driver működött jól hcf-ben.
Szóval meg vagyok lőve, kénytelen eladom a 2400XT-t (ha kell valakinek, 4K ), és holnap veszek egy gddr4-es 3870-et. Valszeg egy jó ideig elég lesz 1280*720-ra.
Jááááj, pedig még logout tesztet is szerettem volna hcf-el csinálni.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Egzee
őstag
4670-est vegyél, mert gondolom valami HTPC szerűség lehet a tied. Jobban áll hozzá a 4xxx-es széria a videókhoz és több a jövője is.
FIGYELEM!
Ha valaki igazi teljesítmény növekedést szeretne elérni és AMD processzora van ATI VGA-val akkor annak figyelmébe ajánlom az AMD Fusion nevű extrém egyszerű programocskát!Well I want to start posting comparisions of perfomance between not using Fusion and while using Fusion
Please post your comparisions while using the Expert Profile!
----------------------------------------------------------------------------------------------
*Using the 'Ranch Small' Benchmark*
FarCry 2 while running at:Resolution: 1440x900 (60Hz)
Anti-Aliasing: 8x (Max)
Windowed: Off
VSync: Off
D3D Version: Direct3D 10 (Direct X 10) (Max)Fire: Very High (Max)
Physics: Very High (Max)
Real Trees: Very High (Max)Vegetation: Very High (Max)
Shading: Ultra High (Max)
Terrain: Ultra High (Max)
Geometry: Ultra High (Max)
Post FX: High (Max)Texture: Ultra High (Max)
Shadow: Ultra High (Max)
Ambient: High (Max)HDR: On
Bloom: On
-------------------------------------------------------
*Without* the Fusion Utillity:
Total Frames: 564, Total Time: 51.04s
Average Framerate: 11.05
Max. Framerate: 19.11 (Frame:473, 44.03s)
Min. Framerate: 0.90 (Frame:138, 12.35s)
-----------------------------------------
*With* Fusion Utillity (Expert profile):
Total Frames: 1310, Total Time: 51.01s
Average Framerate: 25.68
Max. Framerate: 39.15 (Frame:606, 25.92s)
Min. Framerate: 14.89 (Frame:511, 23.24s)
---------------------------------------------------AMD Phenom 9600 Black Edition (AM2+)
MSI K9A2 Platinum (Socket AM2+) (790FX Chipset)
AMD/ATI Radeon HD 4870 512mb (GDDR5) (900MHz - 1100Mhz)
4GB DDR2 800MHz (OCZ Platinum)
1TB Samsung Spinpoint F1
Corsair tx750W
Vista Home Premium x64Ez a program leállítja az windows háttérben futó alkalmazásait (persze lehet konfigurálni is!) és ezzel ahogy láthatjátok nagy erőtartalékok szabadulnak fel! Működik XP-vel is Vistával is, de a teljesítménytöbblet Vista alatt szembetűnőbb, gondolom értitek miért...
Bővebben:
Hogyan működik?
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Ha amott kattyingatok, akkor elvileg ugyanoda kéne jutnom, ahová a tiedről annyi különbséggel, hogy egyes típusoknál pl. Radeon9200 valóban azt kínálja amivel működni is fog: álá 6.11
Ha ideér végre a 4830, meglesem jó e hozzá ez a 8.12
Mod:
Egzee akkor ezzel a Fusion-nal AMD-ék feltalálták a spanyol viaszt?[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
blaireau
csendes tag
Valaki meg tudja válaszolni, hogy jól értem-e? Ezekszerint ez a videókódolás csak HD4xxx-re lesz (nem igazán érdekelne), de az ATI Stream SDK + OpenCL lesz HD3000 szériára is? ( Technikailag én nem igazán látnám akadályát, csakhát ki tudja... )
Üdv! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem HTPC, csak nem volt kedvem videokártyát venni mikor alaplap+proc+ram csere volt. Ezt a fusion dolgot majd megnézem, ha lesz időm. Igazából arra vártam, hogy lemenjen a 4670-ek ára - használtan sem igen van-, de inkább csak felfelé megy. Most kiskerben kb. 22k egy 4670, ha minden igaz 24k pénzért tudok venni 3870-et, ami azért erősebb nem kicsit. HD lejátszás eddig is ment faján, proci elég erős a 1080p lejátszásához, ha netán 3870 UVD-je sem tud besegíteni (már ha szükség lesz uvd-re),akkor addig kikapom a gépből, mert az alaplapon uvd2 van...
Egyébként 640*480, sőt még 800*600-ban is elmegyeget a CoD4,5 szal a kis 2400XT-ben is van kraft.
VaniliásRönk: legfrissebb bios, már próbáltam mindent, semmi állítás sehová nem oldotta meg a gondjaimat.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Egzee
őstag
Én úgy toom, hogy a 3870-nnél jobb a 4670, de te tood.
Lehet, hogy feltalálta az AMD a spanyol viaszt, de legalább próbálkozik... Én most próbálkoztam vele, fainul leállít mindent és amikor visszakapcsoltam normálra akkor is ment minden rendesen! Hasznos progi és használni is fogom! AMD-ék 3DMark06-al 9950BE és 4870-el tesztelték. Alapjába véve 12800pontot kaptak aztán let belőle 13800... Sztem elég meggyőző és amit bemásoltam azt a fórumból másoltam egy forma tesztelte! Sztem használható dolog, főleg, hogy mindenki prüszköl a Vista lassúsága miatt...
-
mephi666
nagyúr
na, ezt megnézem otthon... farcry2 max részletességgel, fsaa nélkül, 1280x1024-ben nálam 25.9-es átlagot adott egy 9600gt-vel...
régen, amikor win98 alatt tesztelgettünk 3dmark-ban, akkor alap dolog volt, hogy kitakarítottunk szinte mindent a memóriából és csont friss rendszeren néztük akkor ez a progi elvileg megoldja ezt helyettünk... amúgy vista alatt mi szokott időnként futni a háttérben alapból? bizonyos időnként hallani szoktam, hogy ész nélkül nekiáll "darálni" a vinyó... olyan, mint pl az office97-el feltelepülő findfast vagy mi, ami sok bosszúságot okozott anno, mert ha játék közben elindult, akkor elkezdett szaggatni rendesen ki is gyalultuk az indítópultból meg mindenhonnan...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
szilchi
őstag
És innen hogy lehet letölteni ?Eddig Nv kártyám volt és az NV oldaláról pofonegyszerü volt.Itt nincs download.Csak valami kis program,ami ellenőrzi,hogy kompatibilis e a kártyám a driverrel és utánna szednéle a drivert.Persze nem az... .Vagyis az,csak ez a program nem látja annak.A 8.11-re is ezt mondta.Ja egy mobility radeon X1400.A támogatott chipek között ott van.Szal hogy a manóba tudnám leszedni.Máshol nem nagyon láttam,mert ugye a mobility verzió.
Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...
-
veterán
Rá kell bökni a linkek valamelyikére az oprendszerek alatt.
Mobility Radeonokat sajnos már nem nagyon támogatnak. Az én X600-amhoz sincs driver, viszont Vistát használok, ami tett fel hozzá driver-t. Ez előtt pedig a mobilty modder kis trükköt alkalmaztam. Nekem bejött...
-
old gray
addikt
Az Unreal Tournament 3. 20FPS-el lassabb lett az új meghajtó által: [link]
[ Szerkesztve ]
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
mephi666
nagyúr
160fps helyett 140-nal megy? nem akarok okoskodni, de az ut3 szerintem rossz példa, mert elég cpu-limitált játéknak tűnik számomra... minden valamire való vga-val hasít, mint a szél...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
veterán
Az a baj, hogy a kolléga telenyomta a fórumot ezekkel a dolgokkal több topikban, hogy neki mi lett lassabb (szerintem csak ez), de ez nem tendencia, mert szinte egyiket sem erősítették meg. Valami történt nála, de ebből nem lehet általánosítani... (persze nem mondom, hogy nem lehet igaza, csak nem ez az általános vélemény)
Inkább telepítési hiba vagy hasonló ebből kiindulva:
[link][ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Gondolom nem szedte le a régi drivert. A legújabb Catalyst-nél már probléma van ha nem szakszerűen van telepítve. Ugye egy csomó új dolog került bele ... ha megmaradnak a régi fájlok akkor cumi.
[link] - befutott ez a teszt. Új karik legújabb driverekkel és játékokkal.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
old gray
addikt
Szerintem is a driver-cseréjének a módja a probléma nála.
CPU limit: igen, az UT3 nagyban függ a cpu sebességétől, az unreal 3 engine nagyon jól optimalizált, kihasználja a 4 magos procikat stb. (A hálózati kódról már sajnos nem tudok ilyen jókat elmondani, 3 patch után is katasztrofális ).
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
mephi666
nagyúr
nem olyan rossz teszt... itt-ott elhúz az a rondabékás 4870x2, pár helyen meg a gtx280 az erősebb... egyik sem rossz kártya...
egy gta4 tesztet megnéztem volna még poénból jót röhögtem volna, ha ott 1024ben dob a 4870x2 egy 25fps-es átlagot... a 9800gtx meg 512 rammal nem ment volna high-on mindez persze azért, mert a rockstar nyilatkozata szerint: "a jövő generáció gépeire írta a játékot, hogy azokon menjen csak hipermagas beállításokkal" :S
-
old gray
addikt
Ez az igazi pozitív hozzáállás! Sajnos nálam más a helyzet, az UT3 számomra "the one and only", nagyon komoly szintre fejlesztettem a skillemet (ez volt a nagyképűség helye ) és amikor napi szinten szívok a connection failed / host timeout stb. problémákkal, akkor az ember nem tud ilyen módon gondolkozni.
-
-
Az AVIVO még X1000-es karikkal is fut, sőt már évek óta. Én már akkor használtam az AVIVO convertert az X1950-emmel, amikor még nem is volt HD 2000-es széria. Egyébként meg tényleg nem volt intelligens hozzászólás a #26-os.
Egzee #33: rosszul hiszed, lásd fent.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
attiLANte
tag
Már most is sokat csúszik...
Június 30-án jelentették be - a HD48xx széria megjelenése után -, hogy a Power Director támogatni fogja az AVT-t, amit 2008 Q3-ra (később Q4-re) ígértek. Máig nem adták ki.
Közben beharangozták a CUDA-s változatot szeptember 24-én, ami november elejére el is készült. December elején megjelent a Core i7-t támogató kiadás is.
No comment... -
FefeeX
veterán
Valaki próbálta már a 8.12-t vista64 alatt? Csak mert nálam a 8.10 óta bugos az összes... 8.11 újra hozta a VGA driver újraindulásokat, meg HD filmen bezöldült a kép, 8.12ben már driver újraindulást nem tapasztaltam, de a kép-szétcsúszás, meg a közben észrevett, video-sötétítés erősen megfigyelhető... Ritkán találok ilyet, de ezek nagyon idegesítenek...
Ma próba vissza 8.10, remélem azzal még normális lesz... -
Logic5
csendes tag
Sztem ez qrva jó! A Far Cry 2 mostmár úgy megy ahogy kell. 1280x1024 ULTRA 2x élsimítás 35-40FPS. Jahh és egy Sapphire HD4850-em van, Arctic cooling Accelero Twin turbo-val 700/1300-on . Ezen kívül a GRID is jobban megy... Végre egy jó driver. A GTAIV ugyanolyan szar, de az említésre sem méltó. Most az ATI-k támogatják a CUDA-t vagy nem??
[ Szerkesztve ]
Házasság! Mert megérdemlem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Kupon kunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Futás, futópályák
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest