- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Apple asztali gépek
- HP nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Apple notebookok
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabipaci
őstag
Meghajlok a teljesítményed előtt
Én már túl felnőtt voltam, mikor megadatott a lehetőség, hogy egyáltalán gépet vegyek... Nem jó környékről származom
De a lényeget még mindig nem érted.
Nem az a kérdés, hogy a G700 kielégíti-e egy hardcore gamer igényeit, ehhez sajnos nem tudok hozzászólni, lévén én nem vagyok az.
A kérdés az, ha elkezdesz játszani a G700-al, érzel-e különbséget ha be van dugva, és ha nincs bedugva?
Ha esetleg ki akarod próbálni, akkor ne az egérből húzd ki, hanem a gépből, mert van aki arra panaszkodik, hogy túl vastag ez egérkábel, és ezért nem tud szabadon mozogni. De jelen esetben csak az a kérdés, hogy az érzékelő gyorsasága, a gombok reakcióideje, stb érezhetően különbözik vezetékkel és vezeték nélkül.Amikor nekem szét kellett vernem a billentyűzetet, akkor nem az volt a szokás, hanem az, hogy a vevőt, az egér elemtakaróját, és a billentyűzet magasító lábait letörve kell visszaküldeni. Én csak kialkudtam ezt a szétverőset, hogy annyival is meggyorsítsam a folyamatot, ne kelljen a postára várni, amíg odaér a cucc. Ekkor már valamilyen szinten szigorítottak, aztán megint lazábbra vették a figurát, most meg van a FixIt kft, szóval maximális szigor
Logitech hardware tester
-
félisten
válasz gabipaci #151 üzenetére
Én nem éreztem különbséget, és ezt nem értem miért.Esetleg ha sikerült neked is tesztelni ezt a dolgok nagyon kíváncsian várom , hogy mi a véleményed róla, nem más itt megírhatnád.
Direkt azért választottam,hogy ha kell otthon netezni , single offline játékhoz,akkor majd jó lesz vezeték nélküli módban, hardoce szintem meg USB-n át majd tolom. Valami oknál fogva nem volt az igazi, pedig fogásban, egyeneshúzásban simán jó volt. Néha jobbról balra nem ugyan annyit fordult, mint balról jobbra. Pedig alacsony felbontáson használtam, több féle padon.( talána Qpadot szerette a legjobban).
Gyanakodtam a sensorra is, meg arra is hogy az én példányom a rossz, de volt szerencsém kipróbálni másikat is és ott is produkálta néha. Szóval kényszerűen és keserű szájízzel vettem tudomásul, hogy ez a vezeték nélküli technológia valahogy hardcore szinten tényleg nem tud kiszolgálni. Kíváncsi vagyok neked mi lesz a véleményed"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
gabipaci
őstag
Akkor ha jól értem, nem a vezeték nélküliséggel van a bajod, mivel nem éreztél különbséget. Egyszerűen ez az egér nem képes kiszolgálni téged hardcore szinten. Tök mindegy, hogy madzaggal, vagy a nélkül.
Mondom, az én véleményem nem számít, mert igen messze vagyok a HC gamertől, lévén, hogy van, hogy hónapokig sem tudom elindítani a játékot idő hiányában.
Minden esetre nekem az elég sokat bizonyít, hogy nem éreztél különbséget.
Akkor simán elképzelhető egy vezeték nélküli gamer egér. Neked nem ebből ered a probléma.Logitech hardware tester
-
félisten
válasz gabipaci #153 üzenetére
Elképzelhető lenne de szerintem nem pro szinten. ahhoz messze van még , bár a másik oldalról sok jót hallottam viszont a Razer Mambáról, az új verzióról.Állítólag vezeték nélküli gamer egerek között alázza a G700 -t. Azt hiszem bármilyen istenkáromlás is, de ki fogom próbálni. Cs fanatikus ismerősöm oda van érte, pedig ott is kell a jó reflex.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
gabipaci
őstag
Az első Logitech-es fejlesztői találkozó végén kaptam egy T650-es touchpadot örökbe, és egy Razer Mambát tesztelésre, hogy a konkurencia csúcs egeréről alkossak véleményt tesztelés után.
Na, legközelebb vittem is vissza, és elmondtam a véleményem, nagyjóból ezt:
Pozitívumok:
-dokkoló nagyon jó
-az egérben mentődik el minden beállítás, nem úgy, mint a logitech-ben, hogy a gépen is és az egérben is van egy profil tároló (bár ennek is van előnye)
-eyecandy a görgő megvilágítása
-szép a csomagolása
-jó a reklámszlogenjük, hogy játékosoktól játékosoknakNegatívum:
-nagyon homorú gombok, nem úgy tartod az ujjadat, ahogy kényelmes, hanem ahogy az egér ki van képezve
-kevés programozható gomb, és nem is esnek kézre
-semmitérő görgő
-SZERINTEM csúnya
-nem ceruza elemmel működik, nem cserélhető úgy mint a G700 (számomra ez nagyon fontos, hogy az elemeket ne csak az egérben lehessen tölteni)Ez után visszaadtam az egeret mindenestül, mivel csak tesztelésre adták.
Beszélgettünk még egy órát a Logitech jövőben megjelenő egereiről, aztán búcsúzáskor Steve, a góré azt mondta, hogy nekem adja a Razert, vigyem haza nyugodtan. Elmosolyodtam, és annyit mondtam, hogy minek, G700-am van.Valakinek biztos tetszik, de nekem egy gamer egér legyen kicsit több és kézre esőbb gombbal felszerelve. Vagy csak elkényelmesedtem már
Logitech hardware tester
-
gekkoXT
senior tag
Nekem is G700-van, gariban kaptam Mx620 után, de pl a felső g10 programozható gomb szinte benyomhatatlan.
Amúgy szeretem, nekem nincs semmi túlvezérlése sem.A lényeg, hogy a legújabb driver atom fos, én egyből tettem vissza a sima setpoint-ot.
Ergonómiailag szerintem lehetne jobb, de ezt már máskor fotóval is illusztráltam.
Ellenben a szabadon forgó görgő minden pénzt megér.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gabipaci #155 üzenetére
De az új generációs Mambáról beszélsz?mert ha jól tudom van egy ősöreg, van egy újabb és van egy 3. generációs. valami apró átalakítással. Eddig ahol olvastam azt írták milyen jó meg ez meg az. Próbálni nem próbáltam még .Volt egy deathadder v2-m még nem rég, fél évet bírt aztán elkezdett duplán kattintgatni. el sem hittem , először arra gondoltam hogy biztos softver hiba, de aztán itt a fórumon azt olvastam hogy ez elég megszokott. fél év alatt kifektettem.
gekkoXT : Nekem se volt vele különösebb gondom, de hardcore szinten sajnos kevés volt. Amúgy ergonómiailag nem tökély, de nagyon szépen lehetett húzni vízszintesen akár 12 cm hosszan.Pl Nagyon fontos ahhoz hogy sok HS-t tudj szórni a népnek Sokan azt gondolják hogy a szimmetrikus egér elavult, pedig a G300 ET ben és Q3 ban példaértékű, hogy milyen könnyen tudod húzni egy vonalban akár 180 fokon át. A jobb kézhez kialakított egerekkel ez nehezebb mert automatikusan "elhúz" a a kezed.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
gabipaci
őstag
-
félisten
-
gabipaci
őstag
Végtére is igen, de ha az új LGS-t teszed fel, ami a gamer cuccokhoz kell, az letiltja a setpointból az összes gamer terméket. LGS-en belül meg nem a legegyszerűbb gombokat beállítani, és mint írtam, van ami nem is működik vele.
De lehet hogy már javították, majd megnézem.Logitech hardware tester
-
Csorosz
aktív tag
Azt hiszem 1995-ben vettem az MX500-am.
Tökéletes egér, tökéletes ergonómiával. Cs-ztem. Akkora volt anno a váltás, hogy én magam is meglepődtem.
Akkor azt mondtam, soha többet nem lesz más gyártótól egerem.
Aztán amikor driver nélkül hagyták az MX500-at, ugy döntöttem, nem fogok többet logitech terméket venni.
Igy tettem a Creative hangkártyákkal kapcsolatban is. Inkább veszek más gyártótól olcsóbbért szarabbat. Akkor legalább nem szivom a fogam, ha nem adnak ki drivert a jövőben megjelenő oprendszerekhez..."Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
joey04
titán
nekem eddig csak logi cuccaim voltak, de a g500 elkezdte a duplaklikkes balfaszkodást, a k800 bill meg az elején nem volt százas. szóval a következő alkalommal kipróbálok más márkát.
-
Csorosz
aktív tag
Abszolút nem emlékszem pontosan, lehet hogy mellélőttem vele, még CS1.5 alatt vettem az mx-et. Úgyhogy csak tippeltem... biztos, hogy még 2000 előtt volt. Azt tudom, hogy akkor is horror volt az ára, 10k fölött jutottam hozzá. És azidőtájt nem 63e Ft volt a minimálbér...
Egyébként a mai napig teszi a dolgát, mint generic mouse."Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
félisten
válasz gabipaci #160 üzenetére
Szerintem nagyon fontos dolog,G5 egér óta nagyon szeretem belőni vele. Persze karmos fogáshoz nem fontos annyira de, tenyeres fogásnál a finom mozdulatok kialakulásához jó ha nehezebb az egér egy kicsit. persze függ az egérpadtól is és a sensytől is.High sensnél ( amit én is használok) nagyon jól jön és persze a jó öreg Func padomon , amit néha még most is előveszek teflon skatezzal megspékelve át lehet rajt fújni 2 levegővel a G400 egeret
-
cairojack
aktív tag
Most G500-asom van, elsőnek váltottam rá G5-ről. Ez a G500s egy nulla. Pár DPI-vel többet tud a lézeres érzékelő, de ezt leszámítva nulla innováció. Ezek alapján marad a G500, amíg meg nem döglik, vagy ki nem jön egy még újabb generáció.
Ennek a nulla fejlődésnek egy előnye azért van. Ha a G500 megpusztulna, nem kellene aggódnom, hogy "jaj mire cseréljem, meg tudom-e szokni/szeretni az új egeret?'. Ugyan ezt kapom.
Zárójel: Kicsi kezem van, fontos a jól eltalált egér méret és forma. (amúgy az első oldalsó gombot így sem érem el, de még így is maradt 2 gomb )(G15 rev II-meg már nagyon rég szolgál, de még mindig nem érzem úgy, hogy az utód (immáron a 2. utód) többet tudna annyival, hogy cseréljem.
Logitechnél befulladt az innováció.[ Szerkesztve ]
4 col fölött minden phablet... nekem 4 colnál nagyobb telefon, soha az életben nem kellene. Ha fizetnének se...
-
cairojack
aktív tag
No most kell megtennem azt a kommentet, amit valószínűleg soha senki nem fog elhinni nekem, így 56 perccel az előző után. Úgy fest 3,5 év után tönkrement a G500-asom.
Ha nem velem történt volna meg, én sem hinném el. Ennek mekkora az esélye? Itt áradozok, hogy milyen jó kis cucc ez, erre kevesebb, mint egy órával később kampó.Amúgy az egér műxik, csak most azt kezdte játszani, hogy én egyet, ő kettőt klikkel néha. Átdugtam másik gépre, ahol nincs fent az LGS, ott is ezt csinálja. Most az lesz, hogy még várok egy kicsit, meg lenullázom a belső memóriát, de ha aztán sem javul meg... csere. Tán csak nem egy G500s-lesz? Amiben nulla az innováció???
Mert más alternatívát nem látok. De most azért egy kicsit berágtam a Logira... Hogy egy csúcs hardver 5 évet nem bír ki az már röhej (Nem mintha ismerőseim Razer, és Giga egerei tartósabbak lennének, sőt...)[ Szerkesztve ]
4 col fölött minden phablet... nekem 4 colnál nagyobb telefon, soha az életben nem kellene. Ha fizetnének se...
-
cairojack
aktív tag
válasz WolfheartGR #174 üzenetére
Hol javítanak ilyesmit? Nagyon sokat segítene a válasz. Nem feltétlen akarnék kiadni 15+K-t egy új egérre most.
Előre is köszi!(BTW köcsög fogyasztói társadalom. Haverom 15!!! évig használt egy golyós egeret. Általános suli végétől, középsulin át, egyetem végéig és azon túl. Informatikus lett. Napi 15000 bal-, és 3000 jobb klikk volt az átlaga. Nem azért nyugdíjazta az egeret, mert tönkrement, hanem mert az új gépén csak 1 PS2-es port volt. Régi, noname, olcsó egér 15 év, új csúcstechnika 3,5 év. Köszönjük Ford úr!)
[ Szerkesztve ]
-
-
cairojack
aktív tag
válasz WolfheartGR #176 üzenetére
Sajna senki hasonlót nem ismerek, úgyhogy priviben megdobhatnál a nevével, elérhetőségével. Előre is köszi!
-
DeadMeat
nagyúr
válasz cairojack #172 üzenetére
Szerinted... pedig ég és föld a kettő.Jobb madzag, egyáltalán nem merev, nem törik, jobb mikrokapcsolók( még a hangjuk is szebb) az egér festése nem fényesedik ki olyan hamar, 2 hónap alatt még egy apró folt sincs rajta, az 500 már egy hónap után látszott, hogy használva van.
Toleránsabb a szenzor is.Bár ezt lehet, hogy csak beképzelem. Minden esetre nekem nagyon megérte a csere. Mondom ezt úgy, hogy itt van előttem mindkettő.Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
cairojack
aktív tag
válasz DeadMeat #179 üzenetére
Könnyen lehet, hogy rá leszek kényszerülve a cserére. Ami a kopást illeti, nekem 3,5 év alatt annyit kopott a G500-asom, hogy elhalványodott rajta a Logitech felirat meg logó, de még most is olvasható. Amúgy mióta is van meg a G500s-ed? 2 hónapja? Ezt a kopás témát érdemesebb lenne 1 év múlva megvitatni.
Amúgy: kicsit utána olvastam a témának, és az sem biztos, hogy kapcsolót kell cserélni. Itt egy jó kis videó, ahol a faxi elmondja, hogy elég bénán lett megtervezve a G500.
http://www.youtube.com/watch?v=dWJk4EWfyOA
Kíváncsi vagyok, hogy az általa elmondottakból mennyi igaz. Lehet ki fogom próbálni. De ha igaz, akkor azért elég gáz, hogy ennyire trehányul - hogy mást ne mondjak - van megtervezve a G500. Ennek fényében kíváncsi lennék, hogy a G500s-en változtattak-e ezen a hibán.
[ Szerkesztve ]
-
DeadMeat
nagyúr
válasz cairojack #180 üzenetére
Ha megnézed nem kopást, fényesedést írtam. a g500-on két hónap alatt meglátszott a használat, egy évesen már fényes, ect.A festés anyaga is jobb, tényleg nem izzad a tenyerem, nem kell törölgetnem egy kiadós csata után. Nekem ugyan pénzbe nem került a csere, de kellemeset csalódtam az 500s-ben. Ami nekem tényleg nagy pozitívum: vezeték ; mikrokapcsoló (tuti, hogy más, mert mint mondtam a hangja is más, a nyomáspontja is határozottabb) ; végre nem tudom kiakasztani szövetpadon, a g500-at sikerült párszor.
No mindegy, a lényeg, hogy ne itélj egy tesztre, pár fényképre. A külseje ugye relatív, nekem pl jobban bejön, mint az előd.A többit meg már leírtamMar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
cairojack
aktív tag
válasz DeadMeat #181 üzenetére
Lehet muszáj lesz váltanom, és jó hogy elmondtad a véleményed. Nekem a G5 is nagyon bejött, utána a G500-at kicsit szoknom kellett a szélesebb alsó kialakítás miatt, de 2 hét volt az alkalmazkodási idő, és már ezt is szeretem. Engem inkább az zavar, hogy pont ott nem fejlődött az egér, ahol kellett volna. Pl szerintem az ma már minimum elvárás lenne, hogy ne 1 hanem legalább 3 profilt tudjon az egér onboard tárolni, vagy hogy ezekbe a makrók is beletartozzanak, mert jelenleg hiába mentesz el egy profilt az egér memóriájába, a hozzá rendelt makrókat nem tárolja (Legalábbis a komplexebbeket biztos nem. Sima gombnyomást asszem igen). Én nem olvastam olyasmit, hogy ez változott volna, úgyhogy felteszem ez maradt olyan, mint a G500-ban, amit már 3,5 éve is kevésnek találtam. Plusz elfért volna még +1-2 gomb. Most félre ne érts, nem akarom, hogy egy MMO egeret csináljanak belőle, de mivel nekem a kezem kicsi, nem érem el az első gombot, csak az alsót és a hátsót. Ha pl a görgő kapcsolóját pár milliméterrel arrébb tették volna, akkor befért volna +1 gomb a görgő mögé, mint ahogy a G5-ön is volt ott két gomb, és nagyon imádtam őket. Nekem nagyon kézre álltak, és sok játékban leszedtem róluk a felbontás állítást, és mást programoztam rájuk. (Ill néha csak az első DPI váltót felcseréltem az első oldalsó gombbal, ugyanis azt fogásváltás nélkül a G5-n sem értem el).
Ami a festést illeti, nekem elég izzadós a kezem, de már a G500-ra sem izzadok rá, és nem fényesedett ki (vagy legalábbis nem olyan szinten, hogy észre vegyem) a felülete, szóval a G500 festése sztem közel tökéletes volt. Technikai értelemben. Ha a kinézetről beszélünk - bár ez szubjektív ugye - meg még jobban is tetszik, mert az új dizájn szerintem (kövezz meg) ronda. Persze sosem baj, ha valami fejlesztenek, de szerintem lett volna az egéren más terület, ahol sokkal inkább ráfért volna a fejlesztés. Mert persze jó a kábel, meg kapcsoló, meg szenzor, meg festék upgrade, de ha az egérnek komoly lemaradása van a versenytársakhoz képest, akkor inkább azt kéne csiszolni szerintem.
BTW, ha végleg behal a G500, akkor 500s-em lesz, mert ilyen görgőt - tudtommal - senki más nem gyárt, csak a Logi, és én már totálisan függővé váltam tőle. A legkirályabb találmány, mióta leálltunk a golyós egerekkel.
Abban reménykedek még, hogy a G500s utódja hamar megjön, és nem kell rá 3,5 évet várni, mint az S-re. A Logi mostanában nagyon belassult, ami a fejlesztéseket illeti. Egy nyavalyás kormányt nem tudnak már letenni az asztalra, 5 éve. Van a méreg drága G27, meg a totál ronda DF-GT. Ennek már vagy 3 éve várom az utódját, mert ilyen váltóval egybeépített rusnyaság nem kell, de nincs semmi utód.
Szerintem a válság betett nekik, tuti, hogy a költségcsökkentés miatt nem fejlesztenek. Sztem az S széria is azért ugyan olyan külsőre, mint az eddigiek, mert nem volt zsé új cuccot tervezni/tesztelni. No meg az előállításhoz szükséges fröccsöntő formákon, stb sokat lehet fogni.
A korrektség kedvéért azt tegyük hozzá, hogy szinte az összes G sorozatos cucc naaaaaagyon el van találva, annyira, hogy nem is feltétlen kell rajtuk fejleszteni, és ha pedig mégis elszánják magukat erre, össze kell kapni magukat. Nehéz a jónál is jobbat alkotni...[ Szerkesztve ]
-
thurands
csendes tag
válasz thurands #118 üzenetére
Na végül megvettem eBayről a G400s-et és leírnám a tapasztalataim. Ezelőtt egy Razer Diamondback 3G egerem volt és ahhoz képest sokkal de sokkal pontosabb, tükörsimán mozog a képernyőn. A felülete is korrekt lenne, a két fő kattintó résznél fényesebb és csúszós, viszont onnaltól lefele mattabb és tapadósabb a felület. Nekem viszont extra izzadós a kezem és jelentem, hogy 1-másfél óra játék után simán ottmarad a két ujjam nyoma az egéren és állandóan törölhetem lefele. És a 3 DPI váltó gombbal nem vagyok kibékülve. Először is egy kis használat után elkezdett az alapértelmezett dpi gomb mozogni egy picit a foglalatban és elég hülye hangot ad amikor ráteszem az ujjam, meg akkor is amikor a lenyomás után elengedem. Aztán 4 nap használat után a DPI + gomb is elkezdte ugyanezt csinálni, de nem is ez a legnagyobb baj, hanem hogy mind3 gombot ha gyengéden nyomom meg, ahogy mindenki tenné, nem veszi be a gombnyomást, csak akkor ha erősebben nyomom és elég idegesítő. Haveromnak kipróbáltam a régi MX518át ami már nem tudom hány éves és még mindig hibátlanul működnek ugyanazok a gombok, válaszolnak azonnal. Aztán a Razer után az is elég idegesítő volt nekem, hogy sokkal hamarabb érzékeli a szenzor az egérpadot mint a diamondback 3g, 2 cd távolságnál még érzékeli, 3nál már nem. Leírtam a DPI gombos a problémát az ebayes eladónak, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz. Lehet, hogy most én fogtam ki egy defektes példányt, de amúgy nagyon jó egér. Még a kábeléről szeretnék írni, feltűnt, hogy a razeréhez képest véknyabb meg merevebb is. Nem tom mennyire hajlamos megtörni benne a vezeték, de nem tűnik a legjobbnak. Amúgy még a görgő is elég furcsán jár, komolyan mondom, egy 1500 forintos egérnek jobb görgője van mint ennek. Hát igen vegyes érzések, ha ezek a hülye apróságok nem lennének akkor tökéletes egér lenne. Lehet, hogy inkább egy másikat kéne választanom és teljes visszatérítést kérni? fogalmam sincs .
-
-
gabipaci
őstag
válasz thurands #186 üzenetére
Nem vágom, mennyi a posta még visszaküldöd Nekik, és ha ingyen cserélik, az ő posta költségüket is fizetned kell. Szóval lesz egy kis plusz költséged.
Minden esetre, kíváncsi vagyok mit választasz.
Ügyfélszolgálatal lehet olcsóbb lenne. Nem tudom.Logitech hardware tester
-
aktív tag
válasz thurands #184 üzenetére
a gombnyomásra válaszolva: nem defektes a példány, az össze ilyen szar. a g9x is ugyan ilyen fos. a fő gombok nagyon jók, a többi silány fos. én annak idején szétszedtem a g9x-em és a dpi váltó gombok alá tettem egy kis papírdarabot. így már nem annyira szar! (3 g9 példány volt eddig nálam, úgyhogy biztos! mx518 2db, mindkettő kitűnően üzemel a mai napig)
ez a gomb technológiájának a sajátossága. alul egy lapos fémlap, felette egy domború fémlap, ami átpattan homorúra ha lenyomod. egy idő után azt is elkezdi majd, hogy (mivel megszokod, hogy erősen kell nyomni) duplán kattint. szerintem belefért volna ebbe az árba mikrokapcsolós gomb is. egy 9e forintos cm storm spawn-nál belefért...
Peace is a lie, there is only passion...
-
thurands
csendes tag
Hát akkor most nem tudom, hogy mit csináljak, hogy emiatt érdemes-e visszaküldeni pluszköltségért, mikor lehet hogy a következő is ugyanilyen lesz? Amúgy ezt írta az eladó "don't worry and confirm that you have connected correctly. Or try to use on the other devices and test it." LoL
-
aktív tag
válasz thurands #190 üzenetére
sajnos úgy sem fogod kibírni, hogy ne próbáld meg, "hátha" alapon. én sem bírtam. nem jött be...
annyi a szerencsém, hogy szereztem egy vadi új mx518 vázat (eletronikai hibás volt és gariból vezeték nélkül elküldték), amit majd fel tudok használni ha ez elkopik.
-
félisten
nekem 3 g9x egerem volt , most is van, semmi gondom nem volt soha a dpi váltó gombokkal, 1.5 éves amit most használok ( tam) és tökéletesen teszi a dolgát.
-
aktív tag
elfelejtettem írni, hogy a dpi váltó gombokat átprogramoztam duplaklikk és alt+F4-re, így elég sűrűn használom őket. az mx518nál is így használom és ott minden faja, a g9-eknél nem, teljesen megbízhatatlan, mert bár kattan, de mégsem érzékel.
magának az egérnek semmi baja, de nekem fix 700dpi van belőve, soha nem állítgatom, ezért mindig átprogramozom a dpi váltó gombokat.
-
cairojack
aktív tag
válasz thurands #184 üzenetére
Nekem van (volt) G400-asom és G500-asom, és személyes tapasztalatom, hogy nem kell összehasonlítani a kettőt. A G400 sokkal silányabb felépítésű, a görgője tényleg olyan ratyi, hogy 1200 forintos Genius egerem agyon veri, ha tartósságban nem is, de minőségérzetre igen.
A DPI váltó gombokkal nekem bajom nem volt azt leszámítva, hogy kicsit nagyobb a nyomáspontja, mint amit kényelmesnek találok, viszont az stabilan hozta évekig. Pontosságra nem rossz, de igénytelen cucc. Ezzel szemben a G500 3,5 évig hibátlanul szolgált, épp a napokban adta meg magát a bal gomb. Mikorokapcsoló csere lesz, aztán meg G500s, előbb utóbb, gondolom.4 col fölött minden phablet... nekem 4 colnál nagyobb telefon, soha az életben nem kellene. Ha fizetnének se...
-
cairojack
aktív tag
válasz WolfheartGR #195 üzenetére
Azt én nem is mondtam, hogy ilyen eset soha nem fordulhat elő. Ízlések és pofonok. De a tények azért makacs dolgok. (Értem ez alatt a felhasznált anyagok minőségét, összeszerelési minőséget, stb. Azért a G400 még így is 1000-szer jobb, mint egy átlagos egérke. Szóval nincs szégyenkezni valója.)
[ Szerkesztve ]
-
WolfheartGR
őstag
válasz cairojack #196 üzenetére
G500 érzékelőjét meg kiakasztottam mint a hatosrugót és cefetül idegesít a pos accelja (fw-t nem frissítettem rajta). G400-al meg semmi ilyesmi bajom nincs. G9x-el sem. Szóval messze nem olyan egyértelmű a dolog mint amennyire próbálod itt feltüntetni. A fém görgőt pedig kifejezetten nem szeretem, felesleges holtsúly az is. Kikopva meg sokkal ratyibb mint a másiké, ami az 518-ban is volt.
Messze a G400 van az 500-as előtt nálam, és még jó néhány usernél a G500 rovására. És a tények bizony makacs dolgok. Egyáltalán nem látok különösebb minőségbeli különbséget a G400 hátrányára egyet leszámítva. A kábele lehetne szövött + törésgátló rá. Ennyi. De mintha már találkoztunk volna egy másik fórumon...[ Szerkesztve ]
"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
cairojack
aktív tag
válasz WolfheartGR #197 üzenetére
Hát nem tom, nekem még soha nem volt bajom az érzékelővel. Egyik egérnél sem. Mármint a kettő közül. Egy dolog van a G500-ban ami szerintem nem kéne bele. A görgő oldalra billenthetősége. Magát a görgőt imádom, nekem 3,5 év alatt nem sikerülte "kikopnia". Még mindig tök határozottan kattan, tény, hogy kisebb erővel kell görgetni, mint a G400-ast, amit azóta már utálok is (meg a legtöbb egér görgőt). A szabadon futó mechanizmusához meg baxottul hozzászoktam, netezésnél, irodai alkalmazásnál hihetetlen nagy segítség, már aki használja. Előtte is volt élet, ez kb olyan funkció, mint a kocsiknál az ajtószervó. Egész addig feleslegesnek tartod, míg nem lesz egy olyan kocsid, amiben nincs. Aztán meg már nem tudsz becsukni egy kocsiajtót, mert eleinte csak betolod az ajtót, oszt mikor nem húzza be a szervó, 2. próbálkozásra - már csak dühből is - bebaxod mint a WC ajtót.
Ez a görgő olyan kényelmi funkció, ami bár fölösleges, de ha rászoksz, rász*/sz, mert föggővé tesze, és utána nem kell más.Játékhoz tényleg felesleges. No de ellenben az oldalra billentés tényleg tök felesleges, mert túl könnyen meg lehet billenteni a görgőt, főleg, ha csak simán meg akarod nyomni. Én nem is programozok oda soha semmit, mert utálom, hogy akarva akaratlanul aktiválom. Olyan fos ez, mint a W8 charm bar, kb. Csak ezt legalább ki lehet kapcsolni. Hát nekem ennyi a bajom a G500-zal. Nálam minden másban veri a G400-at.
"Szóval messze nem olyan egyértelmű a dolog mint amennyire próbálod itt feltüntetni." - én nem próbálom sehogy feltüntetni, az tény, hogy más minőségű anyagokból építik fel a két egeret, és más minőségű az összeszerelés is. Ez a tény. Hogy aztán ez kinek hogy jön be az már egyéni kérdés. Olyan parttalan vita ez, hogy BMW M5 vagy 760Li. Van akinek a kényelem, van akinek a nyers teljesítmény számít többet...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest