Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
Az enyém is lassult egy picit, de némi takarítással el lehet érni a 3.1.2 sebességét...
Mondjuk havercsajé meg menthetetlenül hulladék lett...
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Hiftu
senior tag
"iPhone 4 négyszeres mennyiségű memóriával és legalább kétszeres számítási teljesítménnyel, ráadásul hatékonyabb energiagazdálkodással rendelkező processzort kapott, így az iOS 4 is nyilván már erre lett optimizálva."
Ez akkor ugye azt jelentené,hogy kevésbé lett optimalizálva, mert fejlettebb a proci.
Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
-
rudymester
senior tag
Mi a frászt művel az Apple? Térjenek már észhez, ennyi bénázást ritkán látni ilyen nagy és nívós cégtől.
Retrofaktor, a régi játékok tárhelye (bemutatók, végigjátszások) - youtube.com/retrofaktor
-
Én inkább visszaraktam a 3.1.3-at.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
David75
őstag
Mégis mit várunk egy két éves telefontól???
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
FRENK1988
veterán
válasz rudymester #5 üzenetére
ez a kapkodás és az észnélküli haszonhajhászás velejárója
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
<NewL>
addikt
idegesitően lassú volt, hangot is adtam a szakmai topikban. kikapcsoltam a spotlight-ban az összes keresési lehetőséget és meglódult. szerintem kibírom a 4-esig
There's an app for that
-
RaveForce
veterán
a bt headsetes error lejött már itt hírben? még ennyi apple hírt egyébként..
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
j-cool
tag
Hogyan lehet a Spotligh-ban kikapcsolni a keresési lehetőségeket?
Hatékony, online, gyors autós szerviz program, ami ráadásul ügyfeleket hoz? ---> http://szerviz7.hu ugyanez elérhető általános célú (minden szerviznek megfelelő) átalakítható verzióban is, érdeklődni privátban.
-
j-cool
tag
Köszönöm szépen, de közben informálódtam én is, itt van két video ami azt mutatja hogyan lehet gyorsítani az iOS4-et:
http://www.youtube.com/watch?v=Nnf2HnxGalI
http://www.youtube.com/watch?v=05gQIT1POtQDélután megpróbálom és ha valakit érdekel beszámolok az eredményről mert nekem pl a 3G nagyon belassult.
Hatékony, online, gyors autós szerviz program, ami ráadásul ügyfeleket hoz? ---> http://szerviz7.hu ugyanez elérhető általános célú (minden szerviznek megfelelő) átalakítható verzióban is, érdeklődni privátban.
-
veterán
A korról jutott eszembe, hogy a 2008-as Touch Diamond-on a WinMo 6.5.3 + Sense szépen szalad, pedig ez már a HD2 és társai alaprendszere. És a 2005-ös OMAP 850-nel szerelt HTC S310-en a WM6 szalad szépen, pedig a telefon alapból Win2003CE-vel jött ki.
Egyébként az Apple már vizsgálódik, biztosan lesz frissítés, ami megoldja, szóval ez max. porhintésre jó, nem eget rengető dolog.
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Megmondták, hogy csak 3GS és 4-re van, akkor minek eröltetni?
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Morden24
nagyúr
Na, hát ezt mondom.
Hogy nem a hardvertől kéne bármit is várni, hanem az anyacégtől, mégpedig azt, hogy frissítést csak akkor engedjenek egy adott eszközre, ha említett frissítés alaposan ki van tesztelve, és telepítése után a felhasználó nem kerül hátrányba/tapasztal a telepítés előtt nem előforduló hibákat. Ez még egy egységes hardverkörnyezet esetében nem is lehet túlzottan nagy feladat, arányokat tekintve persze.Szóval röviden, ez el lett baszva, mégpedig Apple részről.
Sajnos nem ismerem az iOS3 illetve iOS4 közötti felhasználói különbségeket, de ha nem hanyagság, akkor csak azt tudom elképzelni, hogy így próbálnak vásárlásra ösztönözni, terelni a népet afelé, hogy bizony, a gépetek már elavult, 2 év után ideje befektetni egy újba.[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
Ricardo
titán
Ez történik, ha egy erős hardverre írt szoftvert ráeresztenek egy gyengébb hardverre .
Ment eddig a melldöngetés hogy almáék frissitései visszafelei is működnek, mert ők gondolnak a felhasználókra
Most kiderült hogy csak azért voltak jók mert nem fejlődött érdemben a vas. -
talamasca
senior tag
Remélhetőleg minden 3G tulaj jelezte az Apple feedback oldalán a problémát...
Már eddig is jeleztem a problémát régebbi topicokban is, de most, hogy már a média is felkapta az ügyet talán lesz valami változás.
Már az eltúlzott és felfújt antennagate kapcsán is említettem, hogy van itt nagyobb probléma is.
“Black as midnight on a moonless night.”
-
sti
tag
Remélem én is, hogy b@sznak vele valamit, mert a 4-es rendszer tetszik, de ez a sebesség elfogadhatatlan. Néha azt hiszem, hogy lefagyott, de mégsem csak lassú mint a ......
Hülye kifogások keresése helyett inkább a létező hardveres és szoftveres hibákat kellene orvosolni a Steve fiúnak. Így tuti, hogy nem veszek új szifont, ha 2 évente tojnak a fejemre a régi "szar" telómmal együtt. Pedig imádom a cuccot.
(az utolsó mondat meg nem igaz a hírben. nagyon jó újításokat kínál a sima 3Gnek is a 4es iOS)[ Szerkesztve ]
-
sanp
tag
Beszámolnék az elmúlt két napban szerzett 3G gyorsítási tapasztalataimról és egy kis how-to -t is mellékelek azoknak akik nem bírják kivárni míg Stevék valamit produkálnak Cupertinoban (állítólag a 4.1 beta már hozza 3.1.2 szintjét):
0. ha még nem tettük volna, upgradeljünk 4.01-re, ez is már észlelhető javulást hoz
Akik nem akarnak jailbreakelni az alábbi két lépéssel is komoly javulást érhetnek el:
1. Dupla Hard Reset:
Tartsuk nyomva a Home és Power gombot egyszerre folyamatosan amíg a telefon újra nem indul ( almalogo feltűnik)
Várjuk meg amíg bebootol majd ismételjük meg a fenti lépést még egyszer .Ez elvileg a cache-t, logokat, stb. töröl, felhasználói adatok, programok érintetlenek maradnak, még a PIN kódot sem kell mégegyszer beütni.
Ennek a hatása már látványos csak a tapasztalat szerint néhány nap után visszalassul a rendszer, ettől függetlenül érdemes kirpóbálni, veszélytelen.2. Spotlight limitálása, kikapcsolása:
Settings / General / Home Button / Spotlight Search
Itt koppintással kilőhetjük a szükségtelen keresési helyeket, akár az összeset, ezután reboot
Ez is érezhető sebességet hozhat, nálam annyira nem volt érezhető.
Akik akarnak jailbreakelni
3. Jailbreak, erről sok helyen, sokat lehet olvasni, nem részletezném, do it
4. Cydia indít
Manage / Sources / Edit / Add
A következő repokat hozzáadjuk:
http://gumballtech.com/cydia
http://cydia.xsellize.comMajd Search és megkeressük majd telepítjük az alábbi programokat:
iMemory Enhancer
Ez a tárhelyből hasít ki a rendszer számára virtuális memóriát
DisableDaemons
Kiiktatja a fölösleges háttérfolyamatokat (itt hibajeletés küldő és hasonló dolgokra kell gondolni, semmi fontosat nem kapcsol ki)5. iPhone 3G tuning
A következő lépés a telefon energiagazdálkodását érinti, elvileg magasabb órajelen járatja a készüléket ill. javítja az akksikihasználást, legalábbis a fejlesztők ezt ígérík. A teljesítmény érezhetően jobb, hogy ez mennyit változtat az akksin az majd a következő néhány napban eldől.Először töltsük le az iPhone Exlorert innen, ezzel tudjuk tallózni a telefon fájlrendszerét (Van Win és Mac verzió)
Majd ezt a fájlt töltsük le és bontsuk kiMajd iPhone Explorer indít (telefon legyen csatlakoztatva) és megkeressük az alábbi helyet: System / Library / SystemConfiguration / PowerManagement.bundle
innen másoljuk ki backup célból a com.apple.SystemPowerProfileDefaults.plist fájlt majd másoljuk be a már korábban letöltött állományt, felülírva a régit, majd reboot
Az újraindítás után egy, a korábbi állapotokhoz képest megdöbbentően gyors és reszponzív készüléket kapunk, kb. a 2-es verzió táján éreztem ilyen gyorsnak a rendszert.
Disclaimer: a fenti lépéseket mindenki saját felelősségére végezze el, előtte szinkronizáljon, visszafordíthatatlan vagy komoly problémát nem tud okozni velük
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Tegye fel az a 3G tulaj a kezét, aki érdemben bármit tud csinálni a store.apple.com oldalán. Nálam se a zoomolás, se a görgetés se a klikkelés nem megy, és ha ezt egy kicsit magasabb vérmérséklet hatására normál sebesség mellett próbálgatom, akkor a készülék fekete képernyőt prezentál, majd kilép a főmenübe. Ha hosszas várakozás mellett, türelmesen próbálom, akkor csak szimplán nem reagál.
Amúgy 4.0.1-ről van szó...
[ Szerkesztve ]
i6 Silver
-
joey04
titán
én a mai napig 3.1.2 rendszeren vagyok, tökéletes hibamentes. láttam mit tud 3G-n a 4es szoft, hát kösz nem... nagyon csiga. egyébként sincs semmi benne ami hiányozna...
-
Hatvan9
senior tag
Mostanában elég sok minden megy rosszul az apple -nél.
-
törölt tag
én szimplán nem teszem rá jó nekem a 3.1.3 is!
-
sanp
tag
(#33) stevve: én is gondoltam rá, lehet hogy lesz belőle írás de még több tapasztalat kell
(#35) zsigus: a módosított fájlok csak iPhone 2G, 3G / iPhoneOS 3.1.3, iOS4 variánsokhoz vannak, elképzelhető hogy menne 2G Touch-on is ha azonos az energiagazdálkodása a felépítése mellett, de erre nem találtam utalást. Vannak topikok Touch overclocking témakörben, talán érdemes lenne végigbogarászni őket tapasztalat terén. A tuning kivételével a többi megoldás viszont biztos működik.
(#41) C4mp3r: igaz, ez hosszabb távon problémákat okozhat, mindenki fontolja meg hogy megéri-e neki a lehetséges háttértár teljesítménydegradáció kockázata az érzékelhető de nem drámai különbséget
-
zsigus
őstag
A hsz után kicsit gondolkoztam és valahol azt olvastam régebben, hogy elvileg az iTouch 2G-ben erősebb proci van mert a PSP-nek és a DS-nek akart ezzel konkurenciát állítani az Apple és betörni a konzolok piacára.
Elvileg ha jól emlékszem akkor az iPhone 3G-ben 500 "valahány" Mhz-es proci van (nem emlékszem konkrétan) viszont az iTouch 2G-ben (ami vele együtt jött ki) 600Mhz-es.
Így nem lehet ugyanaz az energia gazdálkodás sem, csak hirtelen megtetszett és gondoltam megpróbálom hátha, de utána rájöttem, hogy nem menne.Persze az Apple-nél sosem lehetett tudni milyen proci van mert titkolták mindig szóval lehet, hogy a fele sem igaz, de a többi dolgot megcsináltam és simán fut rajta a 4.0, eddig sem volt olyan nagyon lassú csodálkoztam is, hogy miért panaszkodnak annyian a 3G-re, hogy nagyon belassult, nekem annyira nem, de most már tökéletes, szóval annyira nem is muszáj nekem a tunning. Lehet, hogy tényleg van ebben a proci témában valami.
Nagyon köszi a kis bemutatót, szerintem sokaknak segítettél! THX -
joey04
titán
válasz manchester85 #37 üzenetére
nem is frissítettem. ha gyors lenne a 4es szoft akkor sem tettem volna, mert ami újdonság van az vagy nem érdekel (mappa), vagy kimondottan nem is tetszik (multitask). egyébként is lenne rá lehetőségem ha akarnám, a mulitaskra pl jobb is van.
-
zsigus
őstag
Meg is találtam, rosszul emlékeztem az adatokra de itt az oldal, és sok más oldalon is ezek vannak feltüntetve, de ez konkrét összehasonlítás: [link]
620Mhz-es proci van az iPod 2G-ben és az iPhone 3G-ben is, de a 3G-ben jobban le van korlátozva, majdnem 100Mhz-el kevesebbre.
Így nem is csodálkozom azon, hogy nem fut jól az iOS 4, 1Ghz-es procira van optimalizálva és fele annyit sem tud (412Mhz) az iPhone 3G, és kb fele annyit tud az iTouch 2G (532Mhz).[ Szerkesztve ]
-
P00By
nagyúr
Én nem tapasztaltam lassulást. Lehet eddig is lassú volt?
-
Xero
nagyúr
Na kezdjük az elején!
-A legtöbb ember azért szembesül lassulással, mert simán a backup-ból állítja vissza a készüléket. Valószínűleg, a 3-as rendszer sys pref-jei nem tesznek jót a 4-esnek így jelentősen lassít rajta! Mindenképpen új telefon-ként állítsuk vissza a frissítés után!
-Akik eddig nem tették frissítsenek 4.0.1-re! Valamennyit javult a dolog.
-Akik JB-eltek, ne legyenek restek kilőni a multi taskot és a hátteret ha nincs rá szükségük. (zToggle)
-Akik JB-eltek és hozzáférnek a rendszerhez, írtsák ki a már fentebb felsorolt daemonokat és felesleges szolgáltatásokat.
Én amit lehet végig próbálgattam, masszíroztam elég plist-et, most egy korrekt sebességet értem el. Kb meg van az előző 3-as gyári sebessége (azt is módosítottam amennyire tudtam tehát az nekem ezek után gyorsabb volt).
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Üdv!
Megnéztem a letölthető power plist-t... Két kapcsolóval játszanak:
gpuswitch és reduce processor speed...
A működésükről szifon.com vagy Iphoneblog...ugyanaz a cikk.
3.x.x-ben nem hozott tetemes változást, persze lehet akik linkelték, jobb kombinációt találtak...
Amúgy a virtuális memória bekapcsolását én sem javasolnám...
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
bmwk1200s
őstag
Van aki használja a Supercharged.deb-et?
Tapasztalatok? Nekem fenn van egy ideje...de félek kicsit, hogy az okoz mostanában gondokat...lassulás, programok akadozva futtnak, szaggatnak...
iPhone 3Gs, 3.1.3al...Semmit sem írok alá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen autót vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Crypto Trade
- Automobilista 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest