- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen videókártyát?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Lézervágás, gravírozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
elefant
őstag
szia!
A színhelyes beállítások vizsgálatakor többször is lefuttatjuk a kalibrációt a nulláról, hiába jelzi a szoftver előzetesen, hogy jók lesznek a beállítások, utólag az ellenőrző mérések során kiderülhet, hogy ez mégsem így van. Tehát ez esetben is több beállítással kísérleteztünk, és ezekkel a paraméterekkel kaptuk a legjobb értékeket. Természetesen a kép szemre is megfelelőnek tűnt, de mi alapvetően nem annak alapján mondjuk meg, hogy mik az általunk legjobbnak vélt beállítások, hogy mit látunk a képen. Emellett fontos kihangsúlyozni, azt is, hogy mi az sRGB ICC-profilt használunk kiindulási alapnak, előfordulhat, hogy a te gépeden más profil van beállítva, és ez okozta az anomáliákat akkor, amikor az általunk javasolt beállításokkal próbálkoztál.
üdv
péter -
Dayco
tag
Kipróbáltam ezeket a "színhelyes beállításokat".
A Saturation: 92-es érték teljesen kizárt, hogy ne legyen elírás.
100 a maximum, de az már olyan erős hogy kb 6 színből áll minden. Aki nem látja sem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy a 92 is még mindig irdatlanul magas... Az árnyalatok összefolynak alapszínekké, nagyon messze áll a színhelyestől...
Ha viszont ezt hagyom 50-en, úgy talán tényleg szebb lesz, mint az alap DCI-P3. -
-
elefant
őstag
Szia!
Köszi a visszajelzést!
1: A hivatalos magyar kereskedésekben ~315 000 - 350 000 jelenleg az ára. Mikor az anyag született magasabb volt, de javítottam, köszi szépen.
2: Bakker, ezt tényleg benéztem. A dobozban úgy jött, hogy hozzá volt rögzítve a nyak a képernyőhöz (amire kb sosincs példa), használati utasítás nem volt benne, és hiába próbáltam leszedni, nem találtam semmilyen gombot kallantyút, ahol szoktak ezek lenni. Ráadásul ott volt hozzá az a kis kiegészítő, úgyhogy azt hittem, hogy azzal lehet felfogatni a falra. Megnéztem egy pár kicsomagolós videót, és rájöttem, hogy igazad van. Elnézést, köszönöm, javítva.
3: Eskü nem találtam meg a magyart, pedig máskor szokott menni...
4: Meg volt említve az extrák között, de most kicsit hangsúlyosabb.
köszi még egyszer az észrevételeket
üdv
péter -
Dayco
tag
válasz
eszterencs #4 üzenetére
Köszi a tesztet, nekem ilyen monitorom van.
1.) Rosszul írtátok ki az árát! Ezért a félreértés itt sokaktól... Sehol nem adják ilyen drágán ezt a CV-t, 360-ért a PA329C-t kapni, ezt 290-től lehet jelenleg, több helyről is! Akcióban nemrég 266-ért is ki lehetett fogni. [link]
2.) Levehető az állvány is, nem csak a talpa, csak elsőre nehéz megtalálni a kioldóját. A csatlakozóknál kell keresni alul középen. Az 5. képen látszik is. (Jó vicc bakker, különben hogy lehetne a falra rögzíteni? Amögött vannak a csavarhelyek...
)
3.) 21 féle nyelv van benne, köztük a magyar is... (nem néztétek végig a listát?)
Az extráknál a kép a képben-t (PIP/PBP) szerintem érdemes lett volna beleírni.Egyébként nagyon jó "kis" monitor munkára, én nagyon szeretem.
-
.mf
veterán
<80% A-RGB lefedés. 360k-ért... Ez egy rossz vicc.
-
general
addikt
Alig drágább a nagytesó, a PA329C, aki tényleg munkára keres monitort, azt kell megvenni, nem ezt a kamut. 80%-os AdobeRGB kifejezetten átlagos (grafikai kategóriában), nem is értem az értékelést. Nem sokat tud, de legalább drága.
-
ROBOTER
addikt
Ez nem adott színtér-üzemmódra vonatkozik, hanem a fizikai adottságra, a gamut területére, ami nincs is feltétlenül teljes fedésben a szabványossal. A DCI P3 sokkal nagyobb terület, mint az sRGB, ami a legszűkebb, legáltalánosabb szabványosított színtér. A DCI teljes egészében magában foglalja az sRGB-t, ezért ami azt 80..90%-ban fedi, az sRGB-re 100%-ot meghaladó érték adódik. De ez csak a Gamut Volume, egy terület-összehasonlítás a koordináta-rendszerben, a fedés (Coverage) nem 100%.
-
MedweSajt
tag
Van ném elgépelés az első oldalon. "kijwlző"
-
gekkoXT
senior tag
Miért jó, ha 132 százalékosan fed egy adott sztenderd szerinti színteret egy monitor? Azzól, hogy túlteljesíti, a megjelenítési sztenderd még akkor is csak 100%-on marad, amit kvázi kihasznál.
(lehet hogy baromságot beszlek persze)
Új hozzászólás Aktív témák
ph Felsőkategóriás, nagy színpontossággal és színgazdagsággal kecsegtető megjelenítőt teszteltünk.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vallás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Energiaital topic
- Házimozi belépő szinten
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest