- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
dud998
őstag
Igen, Ultra 1-et teljesen felesleges. 2000 helyett 3000 nit meg az új generációs UWB chip. Kb. ennyi a difi. Engem sokáig kiszolgál még. 😃
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
senior tag
"Plusz nem kevés akkuidőt is spórolsz eSIM nélkül"
pár napja van eSIM az Ultra2-mben, egyelőre nem változott érezhetően az akkuidő (értsd: én nem érzékelem a "jelentős" változást, de még nem jelentőset sem)
Szóval kíváncsi lennék, hogy ezt tapsztalatból írtad-e, vagy csak úgy, hallomásból.
(én is féltem emiatt az eSIM-től., de úgy tűnik, fölöslegesen. csak akkor fogja használni, ha tényleg nincs más - de ma pl. telefon kimentem telefon nélkül is kb 1 órára, GPS trackinggel együtt, és még telefonáltam is (többször) a watch-csal, 10 óra alatt 79%-ra ment le az akksi. Ez nem tűnik szignifikáns eltérésnek, kb itt szokott tartani nálam, az én használatom mellett).[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Igen, megy. Bár nem egyelőre nálam nem sokat csinál azon kívül, hogy mutatja, hogy duplatapp volt
Ma egy bejövő hívást próbáltam felvenni duplatappal, nem sikerült.
Elvileg van egy lista, hogy mit kellene tudjon csinálni, ezek közül egyelőre csak a widgetek megjelenítését és végiggörgetését tudtam kipróbálni, az megy, de így elég értelmetlen, hogy utána nem lehet "félkézzel" visszatérni az óra nézetre... Ráadásul azt sem csinálja AOD-ben, csak ha fel van ébrsesztve az óra. Amihez nálam sokszor egy határozott csuklómozdulat sem elég[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Na, a kedvedért kipróbáltam MOST.
Az eredmény:
CSAK Apple Music-kal megy, és csak felébresztett órával
- vagyis ha arra számítsz, hogy leengedett kézzel vagy mondjuk futás közben kettőt tappintasz az ujjaiddal, és leáll / elindul (vagy ugrik a következőre, beállítástól függően), akkor csalódni fogsz: emelned kell a csuklódat, mintha ránéznél az órára, akkor felébred az óra, na és ekkor megy csak a kettős tappintás. Ez a megkötés úgy tűnik általános, és nem igazán reklámozták.Tidal-lal is próbáltam, NEM megy (egyelőre). Egyéb zenelejátszónál (Deezer, Spotify) ugyanez várható. Egyelőre CSAK Apple Music-kal.
Én ezért tuti nem váltanék Ultra2-re Ultrától, de döntsd el magad.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Jól érted. De nem elég, hogy aktív legyen a kijelző, a zenelejátszás kell rajta legyen. Amit edzés közben a legkönnyebben úgy érsz el, hogy balra legyintesz a kijelzőn. Aztán - ha komplikálni akarod a dolgokat, vagy nagyon menő akarsz lenni - jöhet a duplatapi. Majd egy kis idő múlva szépen magától visszaáll az edzésképernyőre.
Ami így fos, mert értelmetlen, ha már úgyis mindig hozzá kell nyúlnod a jobb kezeddel, hogy megjelenítsd a zenelejátszót, hogy aztán duplatappints - de ha már ott a jobbkezed, akkor mibe kerül rátappintani a leállításra.
Mondom. Csináltak valamit, ami egyelőre szar, értelmetlen, legalábbis szerintem. Ez így olyan Apple-ös: jól néz ki a marketingen, de a valós életben kb semmi haszna.
Ez van, sajnos.
Legalábbis egyelőre.(Az még egy nonpluszultra, hogy az AirPods Pro 2-m, amiz órával és a telefonnal is párosítva van, ha óráról hallgatom, és leállítom a zenét, szépen átálla telefonra kérés nélkül.... amikor meg újraindítaná a zenét a telefonon, akkor kiírja, hogy párosítsam.... az Airpods prómmal - emiatt is oda kell nyúlni. Bravó Apple. Komolyan, kezdem megbánni, hogy megvettem ezt a vackot. De nem,majd valahogy megszokom, hogy egy halom értelmetlenség az egész, geek-eknek, akik az iPhone-juk kicsinyitett mását akarnják hordani a csuklójukon.... na jó, megszeretem.... mondom megszeretem )
A másik hasznos funkciója a "távoli" fényképezés lenne. Már előre élvezem az ezzel való bohóckodást.... de ki fogom próbálni, hátha nem jó a sejtésem.... (már ha megy már)
A telefon felvétele pl. edzés közben - egészen hasznos lehet, de nekem ma, amikor próbáltam, mert épp jött egy hívás, sajnos nem jött össze. Pedig a csöngetés felébrszti az órát, tehát nem az volt a gond....
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Hát persze hogy semmilyen shortcutot nem lehet hozzáadni...
Nem lehet zenét lejátszani shortcutból? Na ez is jó.... Meg a művelet gombra sem lehet tenni zenelejátszást... Bezzeg a "zsebámpát" (jó kis fordítás, zseblámpa, amit a karodon hordasz ) lehet vele kapcsolni
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Feltételezem abban edzés sincs. Bár a fene tudja, nálam hozza, amit írtam régebben is: 2 nap, AOD úgy 16 órát van bekapcsolva, napi egy edzés (1+ óra, egyik GPS-es, másik sima). Így van a második nap végére 20-30% között.
[ Szerkesztve ]
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
aktív tag
Ja, esim nálam sincs, viszont a zaj mérés be van kapcsolva, csak egy külsös app van telepítve. A sportolásod tökéletesen indokolja, hogy egy nappal kevesebbet tud mint az enyém, sőt, korrekt, hogy csak egy napot mínuszól.
Igen, több 100 lóerős autót se csak az vesz aki mindig mindenkit legyorsul és 200-al megy. -
senior tag
Nem világgaranciáról beszéltem.
Magyarországra vonatkozóan az Apple adja a 3 év garanciát, ezt konkrétan kiemeli, bár különbséget tesz az "Apple egyéves korlátozott jótállás" és a "fogyasztóvédelmi jogszabálok által biztosított jótállás" között, az nagyon ködös, hogy mi a kttő között a gyakorlati különbség", HAZAI viszonylatban. A legutolsó mondatot pedig ember legyen a talpán, aki értelmezni tudja, HAZAI viszonylatban (az idézet z Apple hivatalos szövege, "Apple garancia":
"A magyarországi fogyasztók általi vásárlások esetében a fogyasztóvédelmi törvények szerinti jótállás a kiszállítás napjával lép érvénybe, és a termék vételárától függően egytől (1) három (3) évig terjed. Az ilyen igényekre a helyi jogszabályok által meghatározott feltételek és követelmények vonatkoznak.
A fogyasztóknak jogukban áll választani, hogy az Apple Egyéves Korlátozott Jótállás vagy a rájuk vonatkozó fogyasztóvédelmi jogszabályok által biztosított jogok alapján szeretnének-e igénybe venni szervizelést.
Fontos: Az Apple egyéves korlátozott jótállásának feltételei nem alkalmazhatók a fogyasztóvédelmi jogszabályok alapján támasztott igények esetén."[ Szerkesztve ]
-
tag
Azt sejtettem, hogy csak fődarabcsere szintű javítás van. És onnan meg mondjuk valamennyire jogos, hogy tényleg nagyon gatyának kell lennie az akkunak, de ez a fenti 81%-os szitu is elég szar.
Tehát itt egy árlista egy authorized service provider-től, és ezek (a watch része) is csak akkor érvényes, ha az akku 80% alá ment már? -
nji
aktív tag
Én most erre gyúrok. Felettébb érdekes, hogy a bevizsgálás előtt meredeken esett az akku állapotának százaléka, majd bevzsgálás után egy helyben maradt tavaly október óta. Ez alapján simán szoftveres manipuláció, mint korábban a telefonoknál, amikor a régebbieket szándékosan lassították. Addig használom, amíg 80% alá megy, aztán újra beküldöm egy hivatalos szervizbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch S10 46mm Fekete M/L
- Apple Watch S9 Stainless Steel 45mm Milanese Loop Silver - Újszerű, Apple garancia, beszámítok
- Eladó egy bontatlan új Apple Watch S10 46mm GPS+cellular Jetblack ora 1ev Apple Garanciáv.
- Huawei Watchfit 3
- Apple watch Ultra megkímélt 2026.01.18-ig jótállás névre szóló számlával!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest