Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bogyooka

    tag

    válasz szpajk #7081 üzenetére

    Szia!
    Megprobálom kicsit összefoglalni a 2 napos tapasztalatom a 2 készülék között mert én 5ről váltottam 5S-re, ezek az első benyomásaim.
    - Az ujjlenyomatolvasó nagyon korrekt, nem várakoztatt, nekem eddig mindig reagált egyből, de talán ez nem mindenkinek egy hasznos újítás.
    - A kamera videofelvétel része érezhetően tényleg jobb, de ez talán annak lehet szempont aki szeret sokat videózni, én inkább fotózni szoktam. A dupla vaku tényleg nagyon jó, de észrevételem szerint ha nem közeli dolgot fotózol (tehát ami már ki esik a vakunak a hatótávolságából) és van fény (pl ha este várost fotózol) nekem nem szembe tünően jobb a képminőség. Ha közeli dolgot, személyt fotózol akkor viszont tényleg szép képet add a vakú. Nappal számomra nem sok különbbséget nyújt ha borús, ködös az idő számomra egyik készülék sem alkotott korrekt képet, napos időben pedig mind kettő szép képeket lő. Az első kamera javult kicsit.
    - Gyorsaságban alap apoknál (facebook, dropbox stb) nem érzek különbbséget, nagyobb játékoknál 1-2 másodperc eltérést tapasztaltam. A böngészésnél is az oldalak vissza lépésénél, betöltésnél is tapasztaltam 1-2 másodperces sebbeség gyorsulást.
    - Ugyan az a használat mellett nekem az 5S akksia egy-másfél órával több használatot bír.

    Számomra ezek amik így két nap elteltével szembetűntek. Ha hosszú távra tervezel szerintem érdemesebb az 5S, nem is (csak) az újítások miatt hanem mert időtt állobb mint a sima 5. Bár szerintem a sima 5 is lesz még támogatva 2 évig biztosan. Mindennapi használatba nincs gond a 5-el, engem nem hagyott cserben sosem. Ha esetleg gondolkodsz rajta, hogy szeretnél majd 6ra váltani akkor a sima 5 is jó választás.
    Én nem terveztem az 5öm leváltani, mert teljesen elégedett voltam vele, úgy terveztem majd 6ra váltok, a sors hozta így mert párom készüléke megadta magát és szeretett volna ő is inkább Iphone készüléket. Ha simán váltottam volna ok nélkül S-ra szerintem sajnáltam volna a belefektetett pénzt.
    Sokan vallják, hogy az 5S kb majd fél év, év múlva fogja tudni megmutatni magát hardveresen akkor meg már a nyakán lesz a 6 megérkezése.

    Magyarán ha 2 évnél tovább gondolkodsz akkor 5S. (de szerintem az 5is fog kapni még 2évig frissítést). Na meg persze ha nem sajnálod a plusz pénzt. Ha nem tervezel hosszabb távra akkor szerintem 5.
    Az 5 még most megállja a helyét bőven gyorsasságban, de 1-2 év múlva már lehet nem. Bár még a 4S is bőven hozza az elvárt szintet.

    [ Szerkesztve ]

    Iphone 5 16GB White

Új hozzászólás Aktív témák