Új hozzászólás Aktív témák
-
RolXX
tag
Valaki írta, hogy vodafone-os i5-öt keres, előfizetés nélkül, de nem kapható vitamax-ban.
Hát most felnéztem vodafone.hu-ra és 210-ért ott van az i5 a feltöltőkártyás telefonok között.Windows Mobile 2002-2003 -> Symbian 6.1-9.2 -> iOS 4 -> Android 2.1 - 7.0 -> iOS 13.3
-
Tuninger
addikt
Azért zöld, mert a mobilos kijelzőkből adott maximális fényerőnél semelyik másik sem tud ennyire jó fekete szintet. 556nites fehér mellé a 0.41-es feketével az iPhone a legjobb kontrassztal rendelkező LCD-vel rendelkezik. Csak a HTC One X tud hasonlót. Így mobilos mezőnyben indokolt a "zöld" rublika.
Nem mellékesen pedig teljesen jó feketéje van, nem az a durván bevilágítós mint mondjuk egy Xperia Ray esetében.
EZ a gsmaréna mérése az Xperia Miroról, látható hogy a többi telefon bizony messze alul teljesít az iPhone 5 kijelzőjéhez képest. (Ők egyébként 640 nittet mértek csúcsban)
Az AMOLED-ek feketéje egyedülálló, de korlátozva van a max fényerejük, mert nagyon elszállna a fogyasztás 500 nites fehérnél. A Nokia N9 és azt hiszem a Nokia E7 talán az a két telefon aminél AMOLED-ben megoldották a 0-ás feketét, és a 600-800 nites fehéret.[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz Tuninger #2852 üzenetére
Attól még nem zöld. Ha az amoled az, akkor csak az az. Nemrég váltottam omnia 7-ről azért elég zavaró a fekete az iphone-nál este (nem cska magas fényerőn, sőt). Nem mondom, hogy borzalmas, megszokhatatlan, de nem very good, meg zöld, inkább egy böcsületes középszint.
-
LordAndrew
tag
Sziasztok,
szeretnék venni egy iPhone5-öt, de a Telenor még nem forgalmaz Nano SIM kártyát (így a hivatalos kártyacsere kilőve).
Találtam a neten olyan szolgáltatást, hogy a jelenlegi (normál méretű) SIM kártyámat méretre vágnák (valamilyen géppel, professzionális módon) - pl. itt
A nano sim a leírások szerint 0.12 milliméterrel vékonyabb, mint a normál SIM. Ez nem jelent problémát? (Vagy a vágás során valamilyen csiszolást is alkalmaznak és eltávolítanak róla 0.12 milliméternyi műanyagot)?
Csináltatott már valaki közületek nano SIM-et? Hol érdemes, mik a tapasztalatok?
Üdv és előre is köszönöm a segítséget,
Andrew -
Tuninger
addikt
Én Galaxy S II-ről váltottam, de nagyon hamar sikerült megszokni a "nem annyira mély" feketét. Az iPhone talán nem véletlenül használ világos témát Este, főleg teljes sötétben valóban nem 100-as a dolog, de legtöbbet nem teljesen sötét környezetben használom.
Ez kb hasonló story mint az LCD vs Plazma vs teljesen sötét/nem teljesen sötét szoba.Egyébként a feketét leszámítva hogy tetszik az iPhone kijelzője?
[ Szerkesztve ]
-
pomk
őstag
Az mitől lehet, hogy a gyári e-mail alkalmazásban nem látom, a legutóbb elküldött e-mailt, amit saját címemre küldtem? A Safari-n keresztül megnyitva a gmail fiókomat, egyből látom a levelet.
A másik kérdésem, hogy a Safariban megnyitott gmailben lévő e-mailból hogyan tudok letölteni egy ....m4r fájlt?
A harmadik pedig az, hogy feltölöttem PC-ről a Google Drive-omba, de Safarin keresztül nem látom a fájlt. Az összes többit látom, de azt az egyet nem. :/ -
kchris78
veterán
van még egy dolog amiért az AMOLED-ek nem világítanak annyira: drasztikusan csökken az élettartamuk ilyen fényerő mellett... Az in-cell technológia miatt szerintem nagyon jó a fekete (-1 üvegréteg), igaz koromsötétben nem használom, szerintem az nem az amire terveznek egy telefont, nem mellesleg a szemnek sem tesz jót. én azért ha valami hosszabb olvasnivaló van vagy kindle-zek, vagy bekapcsolom az Air-t.
-
madgie
titán
válasz kchris78 #2859 üzenetére
Én sokszor használom koromsötétben, mikor kint fotózom a csillagokat, vagy mittomén.
Az amoled-nél azért mókás volt, hogy néha csak kapirgáltam, vajon hol lehet az érintős vissza gomb, mert annyira fekete a fekete, hogy nagy sötétben néha nem tudod, hol ér véget a kijelző és hol kezdődik a készülék többi része -
zaskar
senior tag
válasz LordAndrew #2854 üzenetére
Ha tegnap nem kellett volna visszaküldenem a sérülten érkezett készülékemet, akkor már többet tudnék mondani neked a nano-sim vágásról, ugyanis én is így akarom előállítani a mostani micro-ból. Találtam olyan oldalt, ahol azt írták, nem gond, hogy vastagabb a régi. Én ennek ellenére finom csiszolópapírral le fogok belőle csiszolni annyit, amennyi szükséges. Nagyon sok netes leírás van, azok alapján szerintem mindenféle kockázat nélkül bele lehet vágni. Jó élű olló feltétel (pl. Fiskars).
Mondjuk én könnyen beszélek, mert T-s vagyok, ha elrontom kicserélik, még ha pénzért is. -
pomk
őstag
Igen. Igen.
Csak munkahelyi gépről szerettem volna elintézni ezt. Eléggé megnehezíti a dolgot, hogy a céges géppel sem fájlmegosztó sem felhő oldalakat nem tudok megnyitni, valamint semmit nem tudok feltelepíteni a gépre.Van egy zene, szeretném betenni csengőhangnak. A fentiek ismeretében van valami megoldás, ami mindemellett működik?
-
LordAndrew
tag
Köszönöm a választ, bár kicsit félek a "csiszolástól". Jó lenne, ha a nyomorult Telenor is haladna végre a korral és szerezne nano SIM-et...
A másik kérdésem a sérülten érkezett telefonnal kapcsolatos: apple.hu-ról rendelted? Hogyan történik a garanciális csere Magyarországon? A neten olvastam arra utaló írásokat, hogy sokszor már a dobozból kivéve is apró lepattanások, karcolások lehetnek a fekete készülékek festett alumínium keretén és picit félek, hogy kifogok egy ilyen hibás telefont... (BTW: amikor átveszem, nem lehet megnézni és elállni a vásárlástól, ha hibásan érkezett?)
-
metju
tag
iphone5nel se lehet kikapcsolni a 3gt igaz?
-
Touch-ko
őstag
Nekem errol inkabb az uj SONY Xperia jut eszembe..
Amugy a design jo, csak a fenti resz kicsit aranytalan. Szerintem a mostani iPhone design szep nagyon. Velemyenyem szerint szebb lett mint a 4/S, sot meg a 3G/S-nel is szebb lett. Az elso generacio tetszett idaig a legjobban.
[ Szerkesztve ]
-
N4ri87
senior tag
Sziasztok.
Ma kaptam meg az i5-öt és természetesen már le is merítettem, így rögtön adódott egy hulye kérdés: Ugye itt már nincs ilyen fullra merítés aztán 8 óra töltés butaság?C805
-
Mobilfan511
csendes tag
Segítségetek kérném!
Az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet a legbiztosabban megkülönböztetni az Iphone 4S-t az Iphone 4S Clonetól? Azért kérdem, mert vannak olyan változatok is cloneból , amelyek szinte az oprendszere is megegyezik az eredetivel! Köszi a segítséget előre is!
Imei alapján meg lehet nézni valahol? Fontos lenne! Köszönöm előre is! -
Totheground
addikt
-
erdoke
titán
válasz Mobilfan511 #2877 üzenetére
A másik topikban már többen is válaszoltak, lszi ne szemeteld tele a fórumot. Ebbe a témába pl. egyáltalán nem passzol a kérdés.
A legjobb aláírás a héten
-
alba-regia
aktív tag
válasz LordAndrew #2867 üzenetére
Valamelyik fórumban linkeltek itt egy pdf fájlt, ami alapján egy már nem használt kártyámat kíváncsiságból körbevágtam. A régebbi SIM-eken nagyobb a chip, az újabbak (ez kb. 1,5 éves volt) már kisebb chippel rendelkeznek. Kb. a chip maradt meg körbevágva, ill azon az oldalon, ahol a kis bevágás van a kártyán, kb. 2 mm plasztik maradt. Ezt követően egy smirglin párszor meghúzkodtam a hátát, majd beraktam a telefonba. Kb. ennyi.
"Köszönöm a választ, bár kicsit félek a "csiszolástól". Jó lenne, ha a nyomorult Telenor is haladna végre a korral és szerezne nano SIM-et..."
Na én nem a csiszolástól félek, hanem inkább a Telenortól... De ez már egy másik történet. Aki teheti, kerülje őket.
[ Szerkesztve ]
-
zaskar
senior tag
válasz LordAndrew #2867 üzenetére
Témobil webshopból rendeltem. A futár jelenlétében felbontottam, egyből észrevettem a fekete kereten a hibákat. Nem vettem át, a futár visszavitte. Talán még jobb is így, mintha később figyeltem volna fel a hibára, aztán járhatnék a csere után (vidéki lévén, ez nem lenne könnyű, mivel még csak a Mammutban tudják cserélni). Aztán megrendeltem ismét, és várom a következőt. Egyszer talán küldenek egy jót is...
-
-axxon-
tag
válasz LordAndrew #2854 üzenetére
én tegnap voltam Győrben a Telenornál, és volt nanosim.
Mindegy, milyen nehéz volt a tegnap, ma mindent újrakezdhetsz.
-
Devy
csendes tag
Ma kaptam egy sms-t a T-mobiletól,hogy már okt. 25.én szállítják az iPhone 5-ömet. Azért gondoltam,hogy megosztom ezt az infot, mivel eddig úgyvolt,hogy okt. 26.án érkezik Magyarországra egy nagyobb iPhone készlet (legalább is a T-hez ) így akik mostanában rendelték vagy rendelik azoknak csökken a várakozási idő 1 nappal. 1 napon nem sok múlik már, de aki már 1 hete vagy régebb óta várja az Almáját az értékelni fogja ezt is!
-
balika333
tag
Ma beszéltem a T-vel, rendeltem egy i5 telot és csütörtökön hozzák!! Jelenleg VAN raktáron
Samsung S22 Ultra
-
N4ri87
senior tag
Nem értem. Szombaton rendeltem és ma megkaptam. Sokkal korábban, mint igérték.
C805
-
pufferzóna
tag
Sajnos elég sokan jártak hasonlóan az iPhone-jukkal, ahogy elnézem... És akkor még itt ez a nano simes probléma is sokaknál... Szóval sok pozitív tulajdonság mellett akad jópár negatív is, számomra eléggé vegyesnek tűnik az összkép...
Az egyébként komoly, hogy a Gmailt konfigurálni kell? Azt hittem, egyszerűen csak beírom a nevet és a jelszót...
[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz pufferzóna #2888 üzenetére
Az itt lévő tulajok közül azért elég kevesen szerintem.
De legalább most már normális hangnemben tudsz fikázni, igaz, ehhez kellet hogy egy moderátor szóljon...[ Szerkesztve ]
-
zaskar
senior tag
válasz Tibee86 #2889 üzenetére
Úgy látszik, részéről ez valami kényszer, hogy továbbra is megossza velünk a véleményét...
Egy valamivel egyetértek: az Apple nagyon leírta magát előttem azzal, hogy olyan készülékeket engedett ki kereskedelmi forgalomba, amit nekem is hoztak. Az én amerikai cégemnél sem fizetik túl az alkalmazottakat, de ilyen sérüléssel termék tőlünk nem mehetne ki. Bevallom, az elmúlt két napban elgondolkodtam, hogy ne vegyek-e inkább egy 4S-t. Szerintem a 4 és a 4S jóval nagyobb minőségérzetet sugároz, mint az 5-ös. De adok még egy esélyt neki, másodjára is alaposan megvizsgálom majd, mielőtt átvenném. -
N4ri87
senior tag
Ismét bocsánat, droidról váltottam i5-re és nehézségeim akadtak. Hogy tudok egy filmet iTunes-on keresztül a telefonra tenni?
Köszi előre is.C805
-
erdoke
titán
válasz pufferzóna #2888 üzenetére
Érdekes formája a véleményformálás előtti tájékozódásnak az "ahogy elnézem". Abban azért megegyezhetünk, hogy nem statisztikailag releváns adatokon alapul?
Gmail működik cím és jelszó megadással is, de akkor "csak" IMAP fióknak állítja be, és az Exchange ugye többet nyújt. Utóbbit kell külön beállítani.
Nano SIM-et kaptam a készülékkel, probléma azoknál lehet, akik otthon farigcsálni akarják a nagyobbakat. Végülis logikus, hogy 200 ezres telefon mellé már nem adunk pár ezret a SIM cseréért. Persze szolgáltatótól is függ.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
alba-regia
aktív tag
Egyszerűbb, ha letöltöd a Gplayert vagy valami hasonló appot és akár wifin is fel tudod másolni a filmeket. Alapból az iOS a formátumokat tekintve válogatós. Ez megeszi az avit is, és iTunes sem kell hozzá.
Devy: gyorsan megszokod az iOS-t, én is Androidról váltottam. Azóta az i5 már a második iOS eszközöm. Amit még javaslok, hogy használj Dropboxot. Mondjuk én az Androidot sem reszelgettem, mert a felsőkategóriás eszközökön tökéletesen működött a gyári.
-
Devy
csendes tag
válasz alba-regia #2899 üzenetére
Köszi a választ! Kicsit még tudnál írni erről a Dropboxról?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest