Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple notebookok
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ulkesh
őstag
"A digitális zoom minőségromlást okoz, ez nem vita tárgya. Más kérdés hogy az adott Nokia máshogy oldja meg a zoomot, nem digitálisan."
Digitálisan oldja meg, csak fordítva dolgozik.
Az alap nézetnél dolgozik nagyobb felbontással és valós időben konvertálja le a videó felbontásához a képkockákat, amikor meg nagyít, akkor ezt a konvertált méretet csökkenti a videó felbontási ablakán belül és a maximális nagyítás esetén lesz az 1:1 arányú a felbontás.
Ez az elmélet, a gyakorlat meg (legalábbis a látott videók alapján) úgy néz ki, hogy ezt a trükköt nem tudja 640x480-ban, csak 480x360-ban, de ezen a felbontáson is kiütközik a készülék ehhez a feladathoz alul méretezett procija, így nem képes folyamatosan rögzíteni a képet, egyrészt 20 és 25 frame között ingadozik, másrészt el-elfolyik/torzul a látott kép. Másrészt a nagyításnál a képkockák konvertálása során csúnyán elmossa a képet, így néha a kapott eredmény rosszabb lesz, mintha hagyományos módon történt volna a digitális zoom.Persze ezeket a következtetéseket csak a neten talált 9 különféle zoom-os N86 videó alapján vontam le, elképzelhető, hogy mindegyiket elszúrták a youtube-ra való feltöltésnél. (Bár érdekes, hogy az iPhone-os feltöltéseknél nincsenek ilyen anomáliák )
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
-
Ulkesh
őstag
"Értem. Ha fordítva dolgozik akkor az nem zoom szerintem."
Dehogynem, sőt kifejezetten jó megoldás lenne, ha nem lenne alul méretezve a vas alatta.
"Gondolom ez azért jó, mert a következő készüléknél csak ki kell szedni ezt a butítást és lehet drágábban eladni."
Szerintem nem értetted meg miről van szó
"a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Profi privilégium maradhat a periszkópos iPhone kamera
- Hálózati / IP kamera
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Elektromos cigaretta 🔞
- Gyúrósok ide!
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen autót vegyek?