Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rarki72

    tag

    Mivel sok hozzászólásban olvastam a GPS alapú helymeghatározás energiaigényességének kifogásolását (persze jogosan), így gondoltam megosztom, hogy én hogyan oldottam meg a GPS pontosságú, de befolyásolható energiaigényű parancsok használatát.
    A Tasker-el ezt alkalmazás beállítással lehet normalizálni és nem kell hozzá külön project (hiszen van olyan lehetőség, hogy milyen időközönként csekkolja a GPS a helyzetünket - külön bekapcsolt és kikapcsolt képernyőre meghatározva) E-Robot-ban meg nem találtam ilyet, gondoltam egy erre hivatott paranccsal pótlom a "hiányosságot".
    Minden helyhez kötött parancsban az "automata detekció" ki van kapcsolva - én azt tapasztaltam, hogy bekapcsolt állapot esetén a GPS nem ciklikusan dolgozik (mondjuk x percenként frissítve a koordinátákat), hanem folyamatosan megállás nélkül - akár csak egy navigációs alkalmazás.
    A kikapcsolt "automata detekció" által viszont sosem jön meg a frissített adat, tehát nem indulnak be az ehhez rendelt parancsok.
    Csináltam hát egy külön parancsot a helyadatok ciklikus frissítésére:

    Események:
    - Aktuális idő megváltozott: 0.00 - 23:59; minden nap

    Műveletek:
    - Változó beállítása:
    név: számláló
    érték: 1 + <"számláló">
    - Hely frissítése:
    használjon: GPS
    feltétel: (<"számláló"> egyenlő 5)
    - Változó beállítása:
    név: számláló
    érték: 0
    feltétel: (<"számláló"> egyenlő 5)

    Az aktuális idő megváltozott esemény percenként futtatja a parancsot. A változók értékével lehet manipulálni, hogy hányadik futáskor, azaz hány percenként legyen futtatva a Hely frissítése művelet - jelen esetben 5 percenként.
    A helyes működéshez egy ettől független parancsban adtam meg a változó kezdő 0 értékét, ami egy riasztási esemény a reggeli hangok beállításához - nem teszteltem, hogy üres változóval működik-e az összeadás, biztosra mentem :)

Új hozzászólás Aktív témák