- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyrg
aktív tag
válasz DJSPIDEBOY1 #6149 üzenetére
Na örülök, hogy sikerült!
Csak annyit kérdeznék, hogy 10 svájci frankért, te most kártyásan vetted, vagy előfizetéssel? Mert ha kártyásan akkor az marha jó vétel volt!
Most próbáld meg a telót frissíteni! (azért lennénk rá NAGYON kíváncsiak, hogy akinek eredeti Alcatel telója van annak mit frissítene az upgrader, lehet arra már kiadták a 2.3-at! )Matepalfi kolléga! Én a helyedben ennyire nem hírdetgetném az oldalad, mert lehet, hogy egy jó modorú moderátor megdorgál érte! Szerintem aki kérdez itt valaki olyan dolgot ami ott szépen le van írva, akkor annak kéne a címet megadni!
Félreértés ne legyen, én örülök az oldaladnak és meg is fogom adni annak akinek hasznára válik, csak nem szeretném, hogy baj legyen belőle...[ Szerkesztve ]
Megvenni és megszerelni...
-
istvan47
senior tag
válasz DJSPIDEBOY1 #6147 üzenetére
Szia!
ugye én megmondtam a tutit!
Grat( ͡° ͜ʖ ͡°) Iphone 13. つ ◕_◕ ༽つ
-
matepalfi
aktív tag
válasz handrash #6154 üzenetére
A fórumot nem én akartam, azt mondták páran nekem (pü és itt) hogy legyen és azt is csak arra csináltam hogy ötleteket adjatok hogy mivel kellene még kiegészíteni meg persze ott lehet a saját leírásokat beküldeni, hogy majd be tudjam rakni a leírások közé.
De ha ti itt leírhátok hogy mik legyenek még benne nekem az is jó. Csak ugye a sok üzenet után visszakeresni nem kis munka. Esetleg akkor PÜ-ben írtok.[ Szerkesztve ]
-
Bagira01
veterán
válasz DJSPIDEBOY1 #6157 üzenetére
Abba a 10 frankba valami nagyon nem kerek . Azért, hogy ezt a telót 2600Ft-os áron meg lehessen venni az elég irreális. Előfizetéssel tarifahűséggel úgy már más.
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
BotaN
senior tag
válasz Bagira01 #6158 üzenetére
Svájcban vette, az más világ. Magyarországon azért ennyi még előfizusan is, meg azért kell 30k előleget letenni mert nem bíznak benne hogy lesz rajta hasznuk. De ott mivel nem hiszem hogy bárkinek is fizetési problémája lenne, vagy bármi ilyesmi megéri még ennyiért is eladni, mert beszélnek eleget az emberek, és simán visszajön az ára. Plusz biztos valami speckó akció volt.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/kristofkulcsar/
-
őstag
válasz Bagira01 #6160 üzenetére
Jó kérdés.
És miért volt rajta korlátozás?
1. Lehet valami kártyás csomaghoz volt, kedvezményes árú készülék?
Külföldön van ilyen. Ha sok feltöltésed van, akkor kaphatsz hozzá új telót.
2. Vagy előfizetéshez kapták hűségben.Simán boltban nem hiszem, mert akkor független lett volna.
Majd az érintett segít nekünk
[ Szerkesztve ]
-
matepalfi
aktív tag
Ti melyik videó/ médialejátszó programot használjátok? Olyan kellene nekem, ami nem foglal olyan sok helyet, de tud sok formátumot, és esetleg nem kell hozzá/ vagy könnyen letölthető kodek is van hozzá
-
attis86_zeg
csendes tag
hello mindenki!
olyan gondom lenne, hogy mikor wifore akartam kapcsolódni véletlenül azt találtam nyomni neki, hogy felejtse el azt a hálózatot, hogyan tudnám újra előhozni?
-
Lasy
veterán
válasz attis86_zeg #6167 üzenetére
menü
beállítások
vezeték nélküli
wifi
ha be van kapcsolva, éa a közelben van is akkor ott látni fogod...+36702778032
-
szaszapi
őstag
Hello!
Valaki próbálkozott microusb-hdmi kábellel?Több fajta is létezik amik nagyjából samu meg HTC-vel kompatibilisek,vajon jó lehet az alcatelhez is?Ha valakinek van tapasztalata,kérem jelezze,köszi
-
mkRoland
senior tag
válasz szaszapi #6170 üzenetére
Nem próbáltam, de nem tartom valószínűnek, hogy képes lenne erre ez a telefon. Nem hinném, hogy beletettek egy modult, ami képes lenne microUSB-csatlakozón HDMI-jelet kiadni. Ez csak a csúcskészülékek kiváltsága. USB OTG kábellel próbáltam a telefont, meg se nyikkan a rácsatlakoztatott eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
DJSPIDEBOY1
csendes tag
Tényleg Svájc nem paradicsom, de náluk van egy olyan érdekesség, hogy ha kártyás előfizető vagy náluk, legyen az bármelyik szolgáltató, akkor a cég vagy cégek meg tudnak téged ajándékozni valamivel, legyen az egy ingyen pénzbeli feltöltés vagy legyen egy telefon,stb.
És az érdekesség az, hogy van választási lehetőséged is.
Én a telefont választottam, igaz kellett fizetnem 10 frankot. Kártyát nem adtak hozzá. És boltban
kaptam meg 10 frankért.
Állítólag függetlenül kellett volna, hogy megkapjam a telefont, de sajnos kiderül, hogy függő Orange telefont kaptam. Ezt én sem tudtam. De érdekes volt, hogy mivel Svájcban van 3 szolgáltató mind a 3 szolgáltatónak a SIM kártyája működött. De bezzeg ahogy megérkeztem Magyar területre, SIM kártyát teszek a telóba és kéri a hálózati kódot.
Szóval elég érdekes ez a Svájc, de meg lehet szokni, igaz időbe telik.
Szóval szerencsém volt ilyen téren.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz DJSPIDEBOY1 #6173 üzenetére
Köszi!
Kipróbálnám azt a furcsa svájci életet
-
Lasy
veterán
válasz DJSPIDEBOY1 #6173 üzenetére
Ez csak azért van, mert ország-ra is lehet korlátozni egy készüléket.
+36702778032
-
-
Dyrg
aktív tag
-
Bagira01
veterán
válasz szaszapi #6180 üzenetére
Már csak azért is felesleges, mert maga a telefon se tudja igazán kezelni a hd videókat. Mondjuk képnézegetésre talán jó lenne, ha működne, de én se találam sehol arra utaló jelet, hogy a micro usb csatoló valamiféle multifunkciós ki/bemenet lenne Én 4-5$-ért láttam micro usb hdmi átalakítót. Már annak is örülnék, ha ebay-en akkora termékpaletta lenne hozzá mint a Zte Blade-hez. Azért ez se egy mai telefon.
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
alba-regia
aktív tag
Eléggé eltér a svájci árképzés a magyar szolgáltatókéhoz képest. A telefonok általában olcsóbbak, pre-paid előfizetéssel is. A percdíjak jóval magasabbak, de (ha jól emlékszem), a három szolgáltatónál találtam korlátlan beszélgetést (vagy SMS-ezést) tartalmazó opciót.
-
matepalfi
aktív tag
Üdv!
Tudjátok van ez az oldal amit csinálok a leírásoknak.
Na annyi hogy egy gyerek rám írt az forum.se-portal.hu-n. hogy neki tetszik az oldal, de ő is akar ilyen oldalt mint a leírásomé, és tőlem fogja lopni a leírást. És megkérdezte hogy nem baj-e.
Most hogy én is úgy gyűjtöttem, nem mondhatom, hogy ne lopja, de legalább ne legyen könnyű munkája.
Hogyan tudnám levédeni, hogy ne tudja kimásolni? Nincs hozzá valami olyan html kódotok ami a copy, pastet akadályozza meg valahogyan?
Üdv -
barsony0
csendes tag
http://forum.joomla.org.hu/szoveg-levedese-javascripttel-t1359.html
Hátha müködik!
-
Dyrg
aktív tag
Sziasztok! Metapalfi kollégának írtam egy "kis" összefoglalót az akksival kapcsolatban, amit itt most megosztanék nektek. Kérlek benneteket, ha találtok benne hibát, vagy kiegészítenétek valamivel, akkor ne tartsátok vissza magatokban!
Akkumulátor töltése, üzemideje, kalibrálása
A töltésről
A lítium-ion akkumulátorok töltését CSAK A SAJÁT töltőjével szabad tölteni!
Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyorstöltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK.
A lítium-ionos akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól. Bár a lítium-ionos akkumulátorok celláit 4,2 Voltra lehetne tölteni, a töltők általában 4,1 Voltnál megállnak. Ezzel a kapacitás 10%-kal csökken, de az élettartam nagyban javul.
Nézzük mi történik töltés közben: a cellafeszültség gyakorlatilag az első órában eléri a kívánt szintet, ekkor a töltőáramot a töltő elkezdi csökkenteni. A következő 20 percben csökken a töltőáram és az akkumulátor eléri a maximális töltöttségi szintjét. Ekkor e töltőáram drasztikusen elkezd csökkenni és az ezt követő 3 órában gyakorlatilag a töltésnek nincs is értelme.
A lítium-ion technológia kényes, de bizonyos szabályok betartása mellett biztonságos. Ennek érdekében az akkumulátorokat - bár ez kívülről nem látszik - ellátják különböző védelmi rendszerekkel. A túltöltés, a túlnyomás és a túlmelegedés ellen is védettek, ahogyan az alulmerülés ellen is. Általában akkor kapcsol szét a biztonsági renndszer, ha a cellafeszültség eléri a 4,3 Voltot, vagy a hőmérséklet eléri a 90 Celsiust, illetve amikor a nyomás eléri az adott szerkezetre számított értéket.
Ha túlmerül az akkumulátor, akkor a saját töltőjével nem hozható már vissza. Vannak viszont úgynevezett gyógytöltők, amelyek mintegy újraéleszthetik az alulmerült akkumulátorokat is, de 1,5 Voltos cellafeszültség alatt már ezekkel sincs remény.Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a lítium-ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg. Ennek ellenére havonta egyszer érdemes teljesen lemeríteni és feltölteni őket, hogy a cellák között keletkezett különbségek megszűnjenek. Ezek ugyanis hibás diagnosztikához vezethetnek, azaz például a telefon azt mutatja, hogy már csak félig van az akkumulátor, miközben még majdnem televan, vagy éppen fordítva.
Jótanácsok a lítium-ionos akkumulátorok töltéséhez
-Próbáljuk az akkumulátort minél kevesebb ideig a maximális cellafeszültségen tartani, azaz például ne kikapcsolt, hanem bekapcsolt állapotban töltsük a telefont;
-3,92 Volt/cella a legideálisabb töltöttségi szint, ezen a várható élettartam a duplája, mint a maximális cellafeszültségnél. A gyártók általában e fölé hangolják a töltőket, így magunkon úgy segíthetünk, ha háromnegyed óra elteltével lehúzzuk a töltőről az akkumulátort;
-A töltőáramot nem szabad a maximálisan leadható áram 50%-a felé vinni, a töltők így is vannak hangolva. Akkor kell odafigyeljünk erre, ha nem a készülékhez járó töltővel töltünk. (Szóval az akksi 1300mha, ezért a töltő 550mha, vannak 1000mha töltők is, amik jval gyorsabban feltöltik az akkut, de sajnos ez nagyon megrövidíti az akksi élettartamát. A számítógép USB-jén keresztül is max 500mha-t kap, vigyázni kell az autó szivargyújtójába dugható töltővel, érdemes megnézni, hogy 600mha-nél ha lehet ne legyen nagyobb...)
Alacsony és magas hőmérsékletek
Az akkumulátorok szobahőmérsékleten adják le a legjobb teljesítményt.
TÖLTENI NEM SZABAD ŐKET ha nagyon hidegek, vagy forróak! Előbb fel kell melegíteni, vagy le kell hűteni és csak ezután szabad megkezdenia töltést. A télen, az autóban hagyott telefont egyetlen óvatlan töltéssel elintézhetjük, ha nem várjuk meg, amíg felmelegszik, a töltő ugyanis adja neki a 0,5 C-t, míg az akkumulátor ilyenkor maximum 0,1 C-t képes elviselni. A következményeket a kedves olvasó képzeletére bízom.Forrás: http://www.technet.hu/hir/20090831/akumulator_akademia_-_amit_az_akksikrol_tudni_erdemes/
Üzemidő
Ez egy kényes téma. A telónak 1300mha-s akkuja van, ami a gyártó szerint ez készenléti időnek 550 óra (majd 23 nap :-), beszélgetési időnek pedig 6 óra tulajdonítható. Az Android rendszernek viszont iszonyatos étvágya van, ezért jó ha 2-3 napig elmegy. Persze sokan arról panaszkodnak, hogy 1 napot is alig bír ki, vagy a második nap felében hagyja őket cserben. Találkozunk olyan jelenséggel is, hogy az Android nem írja ki pontosan a töltöttségi szintet, az OT-990-nél pedig gyakori, hogy 95%-nál megál a töltötségi szint és csak várunk és várunk...
Ha nagyon gyorsan merül a telefon a következőket állítsd be:
-az első legfontosabb az energiafogy. ellenőrző widget használata (az üres képernyőre hosszan ráböksz/aztán Widget)
Ezzel gyorsan és egyszerűen be ki kapcsolhatod a wifit, a bluetooth-t, a GPS-t, a szinkronizációt és állíthatod a kijelző fényerejét. Pl .egy bekapcsolva hagyott wifi marha gyorsan leszívja az akkut...-ha nem használsz mobilinternetet akkor érdemes átállítani csak 2G-re. A 3G-n a készenléti idő elvileg több, viszont beszélgetésnél már sokkal jobban meríti. Az is probléma, ha olyan helyen laksz, ahol a 3G nem annyira erősen tud bejönni, ezt látni is lehet, hogy csak 1,2 csíkot mutat a toronynál. Ilyenkor szó szerint küzd a telefon, hogy térerőhöz jusson, ergó több energiát ad az antennának, hogy erősebb legyen... (ennek a beállítása: beállítások/Vezeték nélküli kapcs/Mobilhálózatok/Hálózat üzemmódja/Csak GSM
-a mozgó háttérkép, és a háttérben futó programok is meríthetik a telefont. Az Androidot direkt úgy írták meg, hogy az elindított programot sokszor ne is lehessen bezárni, egyszerűen fut a háttérben, ha kell ha nem. Task killer-rel ki lehet lőni ezeket, bár nem ajánlatos. Jól megírták az Androidot és automatán kezeli a programokat. Akkor történik probléma ha beragad egy program.
Ebben a telóban egy 600Mhz-es processzor fut és képes a rendszer ennek a sebességét állítani. Ha nem használjuk akkor "elvileg" akár 122 Mhz-re is le tudja venni a sebességet, ami nagyban megnöveli készenléti időnket. Sajnos ez nem mindig működik. Vagy egy program beragadás miatt hajta a procit feleslegesen, vagy egyszerűen nem működik ez az automatikus rendszer. A beragadt programot nem egyszerű megtalálni, arra most nem is térnék ki, mert ez ritkán fordul elő, viszont sokan számoltak be arról, hogy a proci 600Mhz-en megy és ez meríti. Erre vagy egy upgrader (frissítés) a megoldás, vagy egy processzor vezérlő alkalmazás pl: SetCPU. Ez sajnos nem egy ingyenes program, de a http://filecrop.com -on érdemes beírni és letölteni a legfrissebbet. :-)
A program működéséhez Root szükségeltetik!
Használata: telepítésnél autodetect-et válasszuk.
A Scaling-nál állítsuk conservative módba, alatta Set on Boot bepipáljuk.
Fent az advenced menüt választva (lehet vissza kell menni a mainra aztán újra ha mindenhol -1-et látsz megadva) Set on Boot bepipa, fentről le az adatokat változtasd ha kell: 200000, 21, 20, 0, 100. Ez most azt jelenti, ha a processzor használat eléri a 21%-ot akkor 100%ban azaz 600 Mhz-re felskálázza, ha 20% alá megy akkor 122mhz-re súlytja a procit. Ha nem használod sokat a telót akkor simán rádob egy nap készenléti időt!!!Kalibrálás
Az Android telefonunk létrehoz egy kalibrációs file-t, mely tárolja az aksi adatait, mikor mennyit töltöttük, mennyi üzemideje volt és az akksi töltöttségi szintjéből próbálja nekük kiszámolni, hogy hány % van még hátra, mikor kell tölteni stb... Ez a file sajnos pontatlan is lehet.
Szerencsénkre létezik egy program, mely ezt a fájlt törli, és akkor 'tiszta lappal' kezdhetünk.
Sok esetben az akkumulátor élettartama akár 30-40%-al is növekedhet ez után!
A program futtatásához ROOTOLT telefon kell.
Törlés után az Android ezt a fájlt ismét létrehozza csak már a legaktuálisabb adatokkal.
Ha valaki új ROMot tett fel, akkor ezt mindenképp érdemes megejteni.Akkumulátor kalibrálás menete:
- Teljesen fel kell tölteni a telefont. Ilyenkor érdemes eljátszani azt, hogy kikapcsoljuk a telót akksit kivesszük egy percre, aztán akku vissza és töltés. Egy pár percig megint elindul a töltés. Ezt érdemes max 3szor megcsinálni. A végén ne húzzuk le e töltőt.
- Telepítsük fel a [Battery Calibration] nevű programot.
- A program kalibráció gombját megnyomni, majd ezután lehúzni a telefont a töltőről.
- Ha lehet merítsük le a telefont kikapcsolásig és utánna töltsük fel csutra.[ Szerkesztve ]
Megvenni és megszerelni...
-
matepalfi
aktív tag
válasz istvan47 #6188 üzenetére
Nem azt mondom hogy ne mentse le, majd én is csinálok doc ban fájlokat és belinkelem a leírás alá hogy le lehessen tölteni, csak hogy most valaki úgy csináljon egy oldalt, hogy csak lemásolja az én leírásaimat copy/pasteval vagy még a html fájlaimat is letölti, akkor legalább legyen nehezebb dolga és szenvedjen vele.
[SZERK]: Legalább én megnevezem Milangfxet meg Mjocikát akiktől a leírás 60%át kaptam, és ha aki meg lemásolja az oldalam legalább a forrást linkelje be[ Szerkesztve ]
-
matepalfi
aktív tag
Üdv!
MOST VALAMI IGAZÁN JÓ HÍRREL SZOLGÁLHATOK!
Írtam az alcatelnek hogy mi van a 2.3-al vagy a forráskóddal.
Erre tegnap az alábbi üzenetet kaptam:
Dear Mate,
We have been developed One Touch 990 kernal source code package.When the time comes,we will contact your with email.Please kindly to give us some time.Thank you!Should you have another request, do not hesitate to contact us.
Thank you for choosing AlcatelAZTÁN MA PEDIG EZT KAPTAM ÚGY, HOGY NEM IS ÍRTAM NEKIK (rendesek voltak és megkerestek e-mailben :
Dear Mate,
Now we have developed software to upgrade one touch 990 from Android 2.2 to android 2.3, but not all one touch 990 can be upgraded; it depends on requirement from service provider.
You can try to use one touch upgrade at that moment. If your phone Android version isn't update after the upgrade, then it means your phone doesn't support: http://www.alcatelonetouch.com/support/download/ot-990.htmlAz elsőben arról ír, hogy már csinálják a forráskódot de még nincs készen, de ha meglesz írnak nekem e-mailt.
A második levélben az van, hogy már ELÉRHETŐ a 2.3 Az OT 990-re , de ki kell próbálni hogy a frissítő program engedélyezi-e frissíteni, mert szolgáltatótól függ.
ÜDV.
Ha kell PrintScreen (képernyőfotó) esetleg továbbított (Fw.) email a levélről (nem hiszitek el), akkor küldjetek egy PÜ-t egy email címmel együtt meg hogy mi kell(PrintScreen, Fw)
Remélem a Telenornál lehet majd frissíteni a telefont
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz matepalfi #6198 üzenetére
Nem akarok elszomorítani senkit, de mindkettő sablonüzenet, legalábbis már mindkettőt olvastam vagy itt vagy xda-n (vagy mind2 helyen). A másodikból kiszedték azt, hogy nov. vége/ dec. elején kész lesz, mert elég vicces lett volna így dec. végén. Szóval nem mai cucc, és így nem is értelmes, de eszerint már 2.3-t rakna fel az upgrade(ami ugye nem így van) vagy ha nem megy, akkor nem is lesz (szolgáltató miatt?).. talán majd custom ha lesz kernel..., de miért nem adják ki ha már kész van?? Sebastiannak szó szerint ezt írták dec. 2.-án... (mármint a kerneles levelet) és hogy egy-két hónap míg kiadják (azt ami már rég kész van?!?) szóval február eleje legkésőbb.. én már nem hiszek nekik.
...most nézem egy az egyben copy-paste, "kernal" megint 'a' betűvel vicc ez a cég..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest