Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Somatom #12 üzenetére

    Csináld meg magadnak.
    A kamu wasabi azért tartalmaz eredeti wasabit is néhány százalékban, de mi ettől eltekinthetünk. Amúgy is csak a az eredeti hulladékának újra hasznosítása.

    A megközelítő recept.
    Frissen felszedett tormát pépesítesz.Ennek a folyamatnak döntő hatása van a torma erősségére. Minél kevesebbet érintkezik levegővel, annál kevésbé erős az íze. (A filmen látszik, hogy maximalizálják az eredeti receptben a gyökérpép erősségét.
    Ehhez jön nagyon kevés őrölt mustármag. Étolaj, lehetőleg a hidegen sajtolt változatból. Savanyítószer citromsav. Ízlés szerinti további fűszerek.
    A színezék általában klorofill. de jobb a spirulina por. Az legalább beillik a japános jellegbe. De óvatosan, mert nagyon zöldít Őrölt kurkumával lehet a színt lágyítani és az ízt javítani. De azt is óvatosan, mert nagyon sárgít.

    A citromsav helyett inkább friss citrom levet használni, jó ötletnek tűnik.
    Az olaj helyett a tejszín bizonyosan lágyabb ízt ad.
    Ha nagyon híg a végeredmény rizsliszt vagy keményítőpor használható sűrítésre.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Új hozzászólás Aktív témák