Új hozzászólás Aktív témák
-
Csapo83
aktív tag
válasz Parallaxis #99 üzenetére
Az AMOLED-eknél nem ok nélkül váltotta az RGB-t az RGBG. Jelenleg tagadhatatlanul a kijelzőgyártás csúcsát képviselik ebben a Samsung paneljei. Az Apple ha nagyon akarta volna akkor választhatott volna 1080p-s GRB OLED panelt is hisz hemzseg a piac tőlük.
Egy kijelző minőségét nem CSAK a felbontás vagy a subPixelek száma határozza meg. A Gear-t meg nem kell egy céleszközzel összehasonlítani ( ennyi erővel hasonlíthatnánk a HTC VIVE-hoz is )
Mint ahogy minden gyártó így az Apple is belekezdett a számháborúba. Az meg hogy nagyobb felbontást akarnak részben érthető mert ezek a vásárlói igények ( bár értelme nem sok van ha nem akarnak betörni a VR piacra ).
Ugyan Android párti vagyok de elismerem az Apple érdemeit is. Viszont egyre nagyobb bennem a csalódás irányukban. Eddig pont azt becsültem bennük hogy mernek újat letenni az asztalra és az eszközeik azt az érzést keltik az emberben hogy "basszus ez hogy nem jutott még más eszébe?!"
Az elmúlt években azon kívül hogy erősebbek lettek a hardverek ( amiket így sem nagyon használ már ki az amúgy nagyon jól optimalizált iOS ) és kemény kutató munkával gondolom nem kis büdzsé mellett kifejlesztettek olyan innovatív dolgokat mint a Taptic Engine ( hurrá van valami ami tudja azt imitálni mint egy 2centes mikrokapcsoló csak nem olyan jól )Ez most tényleg nem fikázása a cégnek mert mint androidos is minden évben vártam az új iPhone modellt mert látni akartam valami új és innovatív dolgot. Ez viszont az elmúlt években nem igazán sikerült.
Remélem hogy idén tartogat meglepetéseket az új iPhone és nem azt kell látnunk hogy elkezd beállni a sorba és követni az androidos agymenéseket....A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
buvartacsko
addikt
-
törölt tag
válasz buvartacsko #104 üzenetére
Elegánsan átléptél azon a felhasználói csoporton, akik problémamentesen használják Androidos eszközüket - SD kártyástul.
-
Wesder
félisten
Jé, nem mondod???
Nem nekem kéne ezt magyaràznodApp tekintetében tényleg nem jó az SD, de multimédiàs anyagok tàrolàsàra még mindig jó.
Nem véletlen lett tíltva 4.4 óta. Bàr ezt visszahoztàk aztàn megint elvették.
6.0-tól meg belső tàrolóként is hasznàlható SD. Ennek mondjuk értelmét nem làtom, kivéve ha UFS 2.0 kàrtyàd van. (Van ilyen egyàltalàn?)[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
törölt tag
Azért ez amúgy teljesen logikus, ne is haragudj. Adattárolásra (zene, videók, képek) teljesen jó bármilyen SD kártya, legfeljebb lassabb lesz rá másolni. Appokhoz kell a gyorsabb sebesség (nem hiába térnek át az UFS tárolókra), mert a JIT fordítónak muszáj gyorsnak lennie.
Viszont itt a lényeg az, hogy lehet választani. Ha elég mindenre a beépített tárhely, akkor élsz boldogan. Ha nem, akkor vehetsz olcsón SD kártyát, amit multimédiára használsz. Vagy vehetsz drágábban egy gyors SD kártyát, ami meg bármire jó. Ellenben Applenél ha nem elég mégsem a tárhely, akkor vehetsz egy másik telefont.
wesder: A belső tárolóként használatnak vannak előnyei pedig.
- Egyben van titkosítva a belső tárhellyel -> ha kiveszi valaki, nem tudja olvasni (mint egy RAID tömb egy lemezét külön)
- Az AOSP implementációnál megadhatod az egyed kategóriáknak, hogy fizikailag a belső tárhelyen legyenek, vagy SD kártyán. A rendszer továbbra is egy, összefüggő tárhelyként látja, ellenben a fájlrendszer a megfelelő tartalmakat szortírozza a megadott helyre (így az SD kártya kezelésére fel nem készített appok is zökkenőmentesen mennek SD kártyával).[ Szerkesztve ]
-
Csapo83
aktív tag
Ne már srácok!
Komolyan egy M4 Aqua amit össze kell hasonlítani egy iPhone-al?!?!?!
Komolyan ezzel kell takarózni hogy miért nincsen SD bővítés az iPhone-ban?!?!?!Érdekes mások meg tudták oldani az SD bővítést lassulás nélkül is, főleg hogy SD-re képeket, videókat, dokumentumokat tesz az épeszű ember nem oda telepít progikat ( nekem benne figyel az S8+ ban a 128-as nem gagyi SD amin a képeim és videóim vannak illetve a biztonsági mentéseim és semmi lassulás nincsen )
[ Szerkesztve ]
A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
buvartacsko
addikt
válasz #16820480 #109 üzenetére
én vettem egy 64GB-os iPhonet és nem érzem hogy kevés lenne, és nem jött még elő hogy új telefont kell vennem. tudtam hogy ennyi hely elég lesz simán kényelmesen.
legközelebb időtállóság miatt valszeg nekem is 128GB lesz, de nem érzem hogy ez húde hirtelen elfogyna és hoyg szükségem lenne arra hogy sd kártyákat dugdossak a telefonomba.
-
.Szaki.
addikt
Appokat akkor rakna szívesen az ember SD-re, ha maga a készülék egy vacak és nincs elegendő tárhely, mint pl a tabletem. Egy igazi sz@r (nem, nem azért, mert Androidos, sőt ha valaki tud nekem ajánlani egy kiváló kijelzővel ellátott, de egyébként a mai kornak megfelelő alaptudású, így ennek értelmében olcsó tabletet, azt privátban meg is köszönném), aminek az alapmemóriája 8GB, és hiába raktam bele egy 16GB-os SD kártyát, semmire nem megyek vele, mert az alapmemória a tabletre előre feltelepített és letörölhetetlen használhatatlan baromságok miatt azonnal lecsökken 2GB alá, az 5.0.1 miatt pedig az appokat nem tudom a kártyára áthelyezni. Az előző tabommal ilyen gond nem volt, 4-5 évig szolgált hűségesen és tökéletesen tudott működni az, hogy az appok egy része SD-n volt. (Az 4.0.3 volt)
Ha készüléknek viszont van megfelelő mennyiségű tárhelye, akkor viszont értelemszerűen az az igazi, ha minden a telefon memóriájában van.
-
törölt tag
válasz buvartacsko #112 üzenetére
És ez így teljesen rendben is van - a te esetedben. Számodra elegendő, tehát nyilván nem rólad/neked szólt a példa, hanem azokról, akiknél ez nem így van. Hiszen különbözőek vagyunk, eltérő igényekkel.
-
Csapo83
aktív tag
iPhone oldalon a 16GB-s szörnyűségekkel volt a gond és azzal hogy a szolgáltatók azzal etettek mindenkit.
16GB pedig hidd el már nagyon kevés tud lenni, akinek 32 vagy 64GB van a telójában annak tényleg nem biztos hogy hiányzik az SD..A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
buvartacsko
addikt
én tudom, hogy kevés, de azt is hidd el hogy sokan elvannak vele.
nekem pl a 32 kevés lenne, a 128 túl sok, ezért nem igazán tapsikoltam hogy kivették a 64est a kínálatból. a 6s 64GB-ot emlékeim szerint az iPhone 6 32GB árában adták, ennek pl nagyon tudtam örülni, de most a 128 ami nekem sok még drágább is hála a forint gyengülésének és a hatalmas adók miatt itthon. kénytelen leszek 128GB-os iPhonet venni ebben az évben...
aki pedig nem tudja felmérni az igényeit, nem kéri ki egy szakember véleményét egy ilyen értékű vásárlás előtt azért ne az Apple legyen már a hibás meg a szemétláda. akinek szüksége van SD bővítésre, az választhatott volna olyan telefont is, de inkább iPhonet vett. így járt.
ezekről nem a márka tehet.
az Apple tájékoztatást ad a weboldalán, hogy nem lehet SD kártyával bővíteni a készüléket, ezek után ha valaki nem mérlegel és megveszi a kevés tárhelyes telefont az így járt.
[ Szerkesztve ]
-
.Szaki.
addikt
válasz RaveForce #92 üzenetére
Ebben csak az a vicc, hogy ha az X8 után az illető i4 helyett vett volna egy akkori Samsung S szériát lehet semmi baja nem lett volna vele és utána nem szarozta volna az OS-t. De ez egy létező jelenség, számomra sem ismeretlen, hogy azért vesznek iOS-es telefont, mert az alsó kategóriás Android nem vált nekik be. Más kérdés, hogy azért ha már alsó kategóriában is van Android, akkor illene azt úgy megcsinálni, hogy az ember ne akarja a második héten a falhoz vágni, mert az alapvető probléma ez szerintem, hogy utána a laikus user mit vesz, már más kérdés.
Én annyira azt sem értem miért kell folyamatosan komperálni az Androidot az iOS-szel. Mindkettő baromira jó (Android alatt most pl egy Galaxy S8-at értek), nagyon jól használható, mind tudásban, mind minőségben elismerésre méltóak, csak teljesen más elv alapján készültek, ezért is van az, hogy ha valakinek az egyik rendszer tetszik, a másikat nem szereti és fordítva. Innentől már egyéni preferencia kérdése, hogy kinek mi jön be, nekem volt kezemben S7, mellette pedig haverom i6S-e és én pl utóbbit választanám. Ez nem hülyeség kérdése, csak nekem pl az iOS vált be, nagyon szeretem, Siristől, mindenestől. Pedig baromi jó érzés volt a kezemben tartani az S7-et is. Tényleg.
A másik pedig az, hogy nem vagyok meggyőződve arról, hogy az S8-at az i7-tel kéne összehasonlítani. Szerintem az S7e az i7 ellen ment, az S8 ellen pedig az i8 fog jönni Szeptemberben, akkor pedig az a "hatalmas" lemaradás eltörpülni látszik.
Egyébként ha már mindenáron hasonlítani akarunk, akkor érdemes megnézni Magyarósi Csaba "appleguru", az Apple blog szerkesztőjének videóit, volt nála S7e és S8 is (nem kerestem meg, akit érdekel írja be yt-ra), teljesen reálisan, nem elfogultan beszél a telefonokról, úgy gondolom mind a két tábornak így kéne hozzáállnia ehhez a(z egyébként értelmetlen) vitához.
-
törölt tag
Nekem szerintem simán elég egy 16GB-os cucc, a zenék meg mennek SD-re. Így nem kell megfizetni a felárat a 32-64-128-as tárolók esetén, ami ugye sok tízezer is lehet egyes gyártóknál. Azért ez is lehet előnyök
-
Csapo83
aktív tag
válasz #16820480 #122 üzenetére
Sokan azt hiszik hogy azok a borzalmas összegek amit rárakódnak egy nagyobb tárolóval ellátott készülékre a gyártóhoz vándorolnak pedig nem. Minél nagyobb a tároló egy készülékben annál több "adót" fizetsz rá (pontosabban a gyártó) így növekednek a költségek
-
Arcképgyáros
-
Parallaxis
addikt
Az AMOLED-eknél nem ok nélkül váltotta az RGB-t az RGBG.
Persze, hogy nem ok nélkül.. Egy gyártástechnológiai problémát próbálnak ezzel megoldani több-kevesebb sikerrel (még a legújabb kijelzőik is beégnek egy idő után).
Apple ha nagyon akarta volna akkor választhatott volna 1080p-s GRB OLED panelt is hisz hemzseg a piac tőlük.
Nem választhatott volna, mert ezek eléggé problémásak.
Egy kijelző minőségét nem CSAK a felbontás vagy a subPixelek száma határozza meg.
Nem csak az határozza meg, de ettől még meghatározó szempont ez is.
A Gear-t meg nem kell egy céleszközzel összehasonlítani
Adott kontexusban nyugodtan lehet hasonlítani, mert a látott képet ez a technológia különbség határozza meg.
(Az, hogy a háttérben mi számol és a mozgást mi érzékeli más történet, de itt ez nem is lényeges.)Mint ahogy minden gyártó így az Apple is belekezdett a számháborúba.
Ha igazad lenne, akkor 2, vagy 4k-s kijelzőt mutatnának be. Pont, hogy letojják a számháborút és csak annyit növelnek, amennyi az eddigi képminőség megőrzéséhez szükséges.
bár értelme nem sok van ha nem akarnak betörni a VR piacra
Ahogy nézem, inkább az AR érdekli őket.
és kemény kutató munkával gondolom nem kis büdzsé mellett kifejlesztettek olyan innovatív dolgokat mint a Taptic Engine
..és micsoda fejlesztési munka.. a Galaxy S8 már szintén képes ugyanerre
A helyzet az, hogy igaz kis lépésekkel haladtak eddig, de még mindig őket másolják.
-
törölt tag
Ez itthon igaz, de nem csak nálunk drágábbak annyival a nagyobb tárolók, hanem máshol is. Mondjuk az iPhone eseténél maradva, Kínában is hasonló arányokkal nőnek a nagyobbak árai, pedig a helyi gyártóknál nem fizetsz ilyen sokat a nagyobb tárhelyért, szóval nem csak az adókon múlik.
-
buvartacsko
addikt
válasz Parallaxis #126 üzenetére
"és kemény kutató munkával gondolom nem kis büdzsé mellett kifejlesztettek olyan innovatív dolgokat mint a Taptic Engine
..és micsoda fejlesztési munka.. a Galaxy S8 már szintén képes ugyanerre"
mit jelent számodra jelen esetben az ugyanerre? csak kérdezem.
-
szupermacs
veterán
válasz Parallaxis #99 üzenetére
Ez a Gear VR+2K felbontás tényleg egy vicc. Egyszer próbáltam és egy hatalmas időutazás volt az egész. Mint a belvárosban a hatalmas kivetítőkön a reklámok, olyan képe volt. Nem tudom, hogy ezzel, ebben a formában kinek lehet eladni egy telefont. Szerintem vicc és élvezhetetlen.
-
Juhaszatti
addikt
válasz buvartacsko #128 üzenetére
Egyébként kikapcsolható a Taptic Engine?
Használtam már és elképesztően irritáló hogy minden érintésnél rezeg a telefon alja, legkevésbé sem hasonlít egy nyomógombhoz. Ha viszont kikapcsolható, az más megvilágításba helyezi a dolgot, szívesebben használnám úgy a telefont. -
Csapo83
aktív tag
válasz Parallaxis #126 üzenetére
Persze, hogy nem ok nélkül.. Egy gyártástechnológiai problémát próbálnak ezzel megoldani több-kevesebb sikerrel (még a legújabb kijelzőik is beégnek egy idő után).
Évek óta használok AMOLEDes telefonokat és még nem sikerül beégetnem egyet sem
Nem választhatott volna, mert ezek eléggé problémásak.
Mit értesz az alatt hogy problémásak?
Adott kontexusban nyugodtan lehet hasonlítani, mert a látott képet ez a technológia különbség határozza meg.
(Az, hogy a háttérben mi számol és a mozgást mi érzékeli más történet, de itt ez nem is lényeges.)Pont az hogy az adott megjelenítőknek az alap funkciója teljesen eltérő így más kialakítást igényelnek. Egy telefon kijelzőnél olyan dolgokat is figyelembe kell venni amiket pl egy céleszköznél nem ( gondolok itt az energiahatékonyságra, fényerőre, érintésérzékeny felületre ) egy céleszköz pont azért céleszköz mert az adott feladatra optimalizált, nem kell pl foglalkozni az adott panel vastagságával, fogyasztásával, fényerejével ( nézz már bele egy Gear-be ha feltekered csutkára a fényerőt egy S8-on, kb a tarkódig ég ki a retinád ) Pl a PS VR-nél ami fontos az a felbontás, kontraszt, válaszidő ( de valamiért okkal ott is az AMOLED/OLED a nyerő )
Ha igazad lenne, akkor 2, vagy 4k-s kijelzőt mutatnának be. Pont, hogy letojják a számháborút és csak annyit növelnek, amennyi az eddigi képminőség megőrzéséhez szükséges.
Ha ez így van akkor miért nem maradnak az általuk preferált és tudományosan bizonygatott "Retina" felbontásnál ami 336ppi. Hidd el ez a piaci követelmények utáni futás nem pedig saját döntés...
..és micsoda fejlesztési munka.. a Galaxy S8 már szintén képes ugyanerre
Azért ott van különbség hogy fogok egy gombot ami már nem gomb csak annak látszik és kifejlesztek valami ami úgy csinál mint ha az lenne aminek látszik ( ennyi erővel használhattak volna mikrokapcsolós gombot is ), még a vízállósággal sem magyarázható a dolog hisz mindenki meg tudta oldani a gombok szigetelését. Az S8-nál pedig egy virtuális gomb van ami rezgéssel igazol vissza lenyomást követően szóval kb semmi köze hozzá...
A helyzet az, hogy igaz kis lépésekkel haladtak eddig, de még mindig őket másolják.
Ezért mondtam hogy régen ők diktáltak de most már csak követik a piacot.
Nézzük meg hogy az eddig tudottak alapján mi az ami még nincsen a piacon az i8-ból?
-Kávátlanítás?
-AMOLED panel?
-Írisz felismerés?
-Nagy felbontású kijelző?
-Dual kamerarendszer?Jelenlegi tudásunk szerint pedig ezek amikben előrelép az előző generációhoz képest az i8. Várom hogy legyen megint valami forradalmi mert az versenyre készteti a droidos készülékeket is de még nem látom.
-
buvartacsko
addikt
válasz Juhaszatti #130 üzenetére
Ha kikapcsolod akkor hogyan szeretnéd hogy rezegjen a telefon ha hívnak és le van némítva? A Taptic Engine Apple Watch óta van, utána MacBook Pro, utána pedig 6s. Nem csak az i7 Home gombjához kell, hanem a 3D Touch műveletekhez is. Az pedig nettó baromság hogy minden érintésnél rezeg egyet, mert ahhoz le kell nyomni, és szerintem sokkal kellemesebb mint egy fizikai gombot lenyomni.
-
Juhaszatti
addikt
válasz buvartacsko #132 üzenetére
Nyilván a home gombhoz tartozó funkciót szeretném csak kikapcsolni mert az a zavaró és nagyon rosszul megoldott, nem az értesítések vagy a hívás rezgése. Igaz hogy nem jól fogalmaztam.
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz buvartacsko #132 üzenetére
Szóval ha kikapcsolom, hogy ne rezegjen a home gomb, akkor a telefon sem rezeg?
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
szupermacs
veterán
Örülnének inkább, hogy legalább az rezeg, ha már a billentyűzet nem.
(#135) buvartacsko: A motorhoz tartozó egyik opciót akarja kikapcsolni, nem pedig teljesen megszüntetni a működését. Lehet játszani a hülyét és értetlent, de fölösleges. Ha nem érted a kérdést, akkor kérdezz újra és leírjuk, hogy érthetőbb legyen. Ha érted, de csak mellébeszélni akarsz, akkor azt hanyagold. Gondolom a kolléga nem a kioktatásra volt kíváncsi tőled (ha már egyáltalán rád volt kíváncsi és a segítségedre).
[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
válasz Juhaszatti #133 üzenetére
Nehezen tudlak megérteni, én pl pont ezt imádom, és pont a fizikai gombtól mászok inkább falra.
-
Csapo83
aktív tag
válasz buvartacsko #137 üzenetére
Pont ez a baj a Taptic Engine-al. Aki a fizikai gombot szereti az azért fogja utálni mert csak virtuális, aki a virtuálisat szereti annak meg az a baja vele hogy olyan akar lenni mint egy fizikai.
Szerintem kb annyi értelme van mint a tonhalas fagyinak...
[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
Én csak annyit nem értek, hogy személyesen még egyetlen egy emberrel sem találkoztam az elmúlt 1 évben aki szerint ne lenne király a 3D Touchos Home gomb az iPhone 7-en, ellenben írásban/fórumokon/facebookon 10-ből 9 ember szerint egy használhatatlan idegesítő szar. Főleg PH!-n jelentkezik ez. Gyanús..
-
-Ben-
veterán
válasz buvartacsko #139 üzenetére
Valószínűleg azért, mert hozzád hasonló vérfanok vesznek körül... Ilyen ez.
-
Arcképgyáros
Az eredeti kérdés még mindig az, hogy a Home gomb kattogását ki lehet-e kapcsolni...
Igen, vagy nem.
Ezek szerint nem lehet, ha csak megmagyarázni próbálod, hogy milyen klassz meg ilyesmi.
(Elhiszem, hogy tetszik, de nem ez volt a kolléga kérdése, aminek a válaszára én is kíváncsi vagyok.)Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
Csapo83
aktív tag
Volt szerencsém nekem is használni 2 hétig ilyen csodát szóval kitapasztaltam.
Más megnézni, kipróbálni és más minden nap együtt élni vele.
Ami engem idegesített az pl az értelmetlensége és az hogy nem adja vissza azt a hatást amit szeretne, főleg kézben tartva.
Van akinek tetszik de sokaknak nem.
Ha csinálnának vállfa alakú telefont az is tetszene biztos valakinek csak közel sem mindenkinek....A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
szupermacs
veterán
válasz Dr. 444Hertz #141 üzenetére
De hát nem érted, hogy mekkora királyság és minek azt kikapcsolni?
-
Arcképgyáros
válasz szupermacs #143 üzenetére
Jah, pardon...
Megyek, elásom magam.Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
Csapo83
aktív tag
válasz Dr. 444Hertz #144 üzenetére
De csak virtuális ásóval mert az igazival már nem trendi
-
madgie
titán
válasz Dr. 444Hertz #141 üzenetére
Nem, nem lehet kikapcsolni, ellenben háromféle visszajelzést tud, ki lehet választani, kinek melyik kényelmes (már a telefon beállításainak a végén, kibontás után). Fogadjunk, hogy a fikázók ezt nem próbálták végig...
Szerk: a "rendszer haptikus jelzései" kikapcsolhatóak, a home gombé viszont nem, annak valahogy jeleznie kell, hogy lenyomták (mert más funkciók vannak érintésre és lenyomásra ugye).
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz buvartacsko #135 üzenetére
Nem magát a rezgőmotort akarja kikapcsolni, hanem azt a funkciót, hogy a home gomb megnyomásakor rezegjen.
-
Csapo83
aktív tag
Kipróbáltam azt is de akkor is csak egy virtuális gomb marad fizikai gombnak álcázva. Nekem nem jött be és nem egy igazi Alma rajongót ismerek akik ugyan így vannak vele. Érdekes elgondolás volt de nem hozott osztatlan sikert. Nem kell fikázni de azt is el kell fogadni hogy van akinek nem jött be a dolog....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest