- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Androidos fejegységek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Semmire.
Kiveve persze, ha annyira felment az ara, hogy tudsz belole venni egy r7-et (akarmelyiket), ala lapot, meg hozza a megfelelo memoriat, mert ha elso genbol veszel, nem biztos, hogy szereti ugyan azt, amivel a 6700k jol elvolt.
Na, ha ennyire elszallt az ara a 6700k-nak, akkor meg add el valami idiotanak, rakj meg melle egy kis let es vegyel egy r7 2700-at, aztan egy darabig nem kell aggodnod semmin.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Norb79
őstag
Semmire. Én is kiülöm a ryzen2-ig, hátha az egy szálas teljesítmény is utoléri a 6700k (meg a 7700k,8700k) szintet és akkor jöhet a váltás. Ha nem akkor kiülök a 6700kval még egy darabig, teljesen jó proci az, még mindig inkább vga fronton érdemes váltani. Bár a mostani események alapján ott sem, maradhat az 1080ti is.
[ Szerkesztve ]
-
komi77
senior tag
Érdekes amit írsz és a "lélektani" részében igazat is adok. Tényleg létezik egy demagógia, mi szerint Nv és Intel kéz a kézben jár. Ennek ellenére én is ismerek Intelest aki Amd vga-val játszik és fordítva. Lehet, hogy az Nv és az Intel nagyobb piaci jelenléte miatt érezhetik sokan, hogy Nv + Intel. Talán nem is tévednek a tények alapján hiszen egyenként is jóval nagyobb mennyiséget adnak el mint az Amd, így Nv és Intel többször találkozhat - még úgy is, hogy néhol Nv + Amd vagy Intel + Amd keveredik egy pc-n belül.
Szegény ember kézzel nőz.
-
SZKEBE75
senior tag
AMD bármely termékét bármilyen jó áron sem leszek hajlandó venni,a nyugalmam többet ér!
A cikk hogy huszonöt százalék a piaci részedesedése még mindíg teljesen komolytalan gyártó,egy vicc.
Intelnél a jelenlegi helyzet csak átmeneti.DX260 - forzaHybrid - IE900
-
koko52
nagyúr
válasz SZKEBE75 #106 üzenetére
Újjabb 10% emelés mai napon! Hajrá, vegyed! I3 8100 56 000ft. Osztrákoknál már 180 euro kisebb áfával!
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
S_x96x_S
addikt
Kérdés, hogy kinek 30% - és kindek 70% -friss mindfactory.de statisztika. (desktop, nem reprezentativtativ - de mégis valami látszik )
via https://www.reddit.com/r/Amd/comments/9jbhk9/sneak_peak_amd_benefits_massively_from_the/Mottó: "A verseny jó!"
-
Angliaban kivancsisagbol megneztem, £10-el (~3.635 huf) dragabb az i3 8300, mint az r5 2600.
szerk: atirtam az arkulonbseget, mert abban a 3 percben valtozott £2-vel...
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
hokuszpk
nagyúr
en mindigottvasarolokmerazvanalegkozelebb boltban azt neztem, hogy a 2200G valami 34eft, a 6100, 7100 ( 2+2 ) 57.5 eft, a 8100 meg 61eft. a kulonbozetbol azert mar majdnem kijon egy B350 - B450 lap, vagy hozza lehet tolni a memoriara szant kerethez.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
félisten
Nvidia legnagyobb mumusa és ellenfele( nem VGA ügyileg még) Intel. Mindenben keresztbe tesz nekik és évek óta pereskedések és zűrös kapcsolatoki jellemzik kettőjük kapcsolatát.AMD azt csinálja évek óta VGA fronton amit Intel a CPU vonalon, csak itt van egy konkrétan kurrens ellenfele, aki ennek ellenére sem alszik.Most nem érdekelnek majd az idejövő "aranyáron RTX" satöbbi kommentek, ez nem is erről szól. Még amostani gennél is sokan nem az áron vannak fennakadva, hanem hogy " csak" 35-40 % előrelépést hozott NV, minimum 50 % -hoz vagyunk szokva. Na szóval ez az a dolog ami hiányzik Intel oldalon jó ideje.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
hobizoli
nagyúr
qrva mind1, a GTX2080TI nem lesz egy tomegmodell bestseller, kar vele szamolni is
lehet venni akar 3.2misiert is videokalyhat: [link]
de gondolhatod vajon ezert is mekkora sor allas lehet.... ja nem
amig ebbol 1-1 elmegy, addig az AMD eladott min 5000db Vega64-t vagy RX580-t, es azokon tuti tobbet keresett mar
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
félisten
válasz hobizoli #128 üzenetére
Ennek semmi értelme amit most leírtál, de sebaj. Pascal megvan Nvidiától az utóbbi 2 évben?
És belinkelsz egy Teslát Igaz milyen jó kártya, tele display kimenetekkel hisz ez gamer kártya.. ja nem. ( mellesleg fél év sorba állás volt érte ,mire kaptak a cégek, de ne zavarjon)
Igen valószínűleg többet keresett hisz Nvidiának már az 5. rekord negyedéve és ők csak VGA-t gyártanak.
Na pont ezek az elvakul fanatikus dolgok amiről szólt a kommentem. Mindegy mivel, még ha hülyeség is de a másikat okoljuk a Piaci helyzetért, semmiképpen se a kedvenc gyártónkat.
Nincs itt semmi titok, jobb terméket kell lerakni, mint a másik cég és akkor megváltozik a piaci helyzet.Lásd a cikk amihez hozzászólsz.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Hunpriest
senior tag
Ehhez én is hozzá járulok majd egy Ryzenes konfiggal. Utoljára Athlon64 x2 volt nálam AMD vonalon. Kíváncsi vagyok, hogy az Intel megint fog-e olyat húzni, mint az Athlon64-es időkben.
-
veterán
Most cseréltem a régi 3570k-t egy Ryzen 2600-as konfigra, faca Jővöre bele ugrik egy zen2 és csoki
-
komi77
senior tag
Szerintem egyet értünk. A hsz-emben csupán arra akartam rávilágítani, hogy én is érzem az Nv mellé Intelt sztereotípiát. Még annak ellenére is, hogy az eladási számok miatt sem lehet másképp. Ugyanis ha 100 eladott prociból kb. 20 az Amd és ehhez a 100 előállított vga-ból 13-14 Amd márkájút tudsz tenni csak, akkor automatikusan adódik, hogy kb 6-7 Amd procihoz már csak Nv kártyát tudsz tenni és a maradék 80 cpu-hoz már nincs is választás csak Nv. Tekintsünk el a számok pontatlanságától meg az igp-s meg egyéb rendszerektől, a példám nagyon sarkított és csak megközelítő jellegű - nyilván nem végeztem kutatást. A konklúzióm - a leegyszerűsített példából kiindulva - az, hogy sztereotípiák nélkül is megvan az Nv + Intel páros. Egyszerű piaci tényként.
Szegény ember kézzel nőz.
-
félisten
persze tök korrekt volt amit leírtál, nincs vele gond. A sztereotípiákból építkező kommenntekre vagyok kibukva, nem is neked szólt.
Intel piaci helyzete megérdemelten tart arra amerre tart, bár nagyon meglepő, hogy még a gyáraikkal sem képesek dülőre jutni, de azt tudom erre mondani, hogy abszolút megérdemlik a zuhanást.
Sajnos a probléma még mindig az, hogy a részvényeikre nem gyűrűzött rá ez igazán, mert akkor lesz az igazi probléma náluk.
Hosszú évekig aki játszani akart, az Intelt vett, mert jobb volt ez tény. 2 éve jött a ryzen, ami játékos fronton azért nem volt egyértelmű választás, legyünk őszinték. Most jött el az idő, hogy igen a 2- vagy az érkező 3. sorozat már ott lesz ahol kell.de ez hosszú folyamat alatt került ilyen mélypontra és van hova feljönni, 6-8 év hátrány / előny nem fog egyik pillanatról a másikra eltűnni.
Ugyan ez igaz Nvidia fronton, hogy 6 éve középkategóriában késéssel, nagyobb fogyasztással, végletekig kihegyezve érkeznek az AMD kártyái, felső házat szinte válasz nélkül hagyva. Tehát itt is tök evidens a piaci részesedésük., hogy itt tart most.( sőt köszönhetnek sokat a bányászatnak) Nvidia Intellel szemben generációról generációra előre lép,fejleszt. Nem egy kategória a két cég, ennyit a lényege a mondandómnak, ráadásul AMD -Intel viszony szerintem jobb, mint Nvidia másik két céghez való viszonyulása.[ Szerkesztve ]
-
eldiablo
addikt
Én ez alapján továbbra is fenntartom a véleményem. Több tesztben is pár százalékos eltéréssel, de ez jött le. Lehet egy-egy programban nagyobb az RTX előnye, de összesítve azért messze nincs 35-40%.
Az árra valóban rosszul emlékeztem, 700$-ról indult a 1080Ti a 2080Ti meg 1200$ várhatóan.
-
s.bala31
őstag
Mint ahogy az is igaz, hogy az Intel a nagy pereskedések közepette kiadta a core 2 duo szériát majd jöttek az i-s cpu-k és pár év alatt szépen elhúztak ismét az AMD-től. Lehet az AMD akkoriban több pénzt és energiát fektetett a jogászaiba mint a fejlesztésekbe, fene tudja? Mindenesetre a phenomok után nem igazán tudtak értékelhető aszatali cpu-t kiadni.
-
s.bala31
őstag
Igen és ez miben gátolta az AMD-t hogy egy normális cpu-t adjon ki akkoriban? Érdekes most képesek voltak ismét egy innovatív fejlesztéssel előjönni pedig nem hiszem hogy jobb anyagi helyzetben lettek volna mint 2011 környékén. Fanboyságról annyit hogy felváltva volt az elmúlt kb 20 évben Intel és AMD cpu a gépemben. Legutóbb piros oldalról egy phenom II x4, amennyiben mostanság újítanám a configomat valószínű Ryzen menne bele az elszabadult intel árak miatt.
-
tomcat78
őstag
válasz s.bala31 #140 üzenetére
Pl az AMD bevétel és profit kiesése esetleg.A piaci részesedésükkel együtt,amit az Intel mesterségesen tartott alacsonyan...(és ezt most szépen fogalmaztam meg....)Kevesebb pénz-lassabb fejlesztés.Legalábbis szerintem.Azt nem állítom,hogy az AMD lehetne az Intel helyében ezek nélkül,de valószínüleg nem kerültek volna ennyire a béka segge alá...
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
félisten
válasz eldiablo #138 üzenetére
Egyértelműen a végső konklúzió nem mutatja meg a kártya erejét. ITT kibontottam a kedvedért párat, az általad linkelt tesztből 4 K felbontás alatt,hogy lásd , érdemesebb egyenként végignézni, és láthatod, hogy 2-3 játék 10%! körüli gyorsulása ( FC5)nem tudja ellensúlyozni a Dx 12 ben lévő akár 45 % fölényt. ( wolf 66 % át szintén nem számolom bele)
Turing új generációs motorok alá készült, azon a terepen játszik, mint az AMD.
a 25 % semmiképpen állja meg a helyét általánosan, inkább az én 35- 40 % om ,de szerintem akkor egyezzünk meg 35 % ban ami később javulni fog.
Ettől függetlenül teljes mértékben osztom azt , hogy túlárazott, mint az állat, de ez teljesítmény beli előrelépéséből nem von le semmit.Dx 11:
AC : 35%
BF1: 35 %
COD WW2 : 34 %
CIV : 31%
COD : 35%
DIV :31%Dx 12 :
Dragon Q : 47%
F1 : 40%
FC5 : 13 %
GR : 33 %
GTA: 33 %
Hellblade: 49%
Hitman : 46 %
Monster Hun 47%ter :
Shadow of war: 42 %
Prey:44%
R6:51%
TR : 35 %
Strange : 35 %
Wolf 2: 66 %[ Szerkesztve ]
-
etnies
senior tag
Hajrá AMD! Nem azért, mert most vettem egy Ryzen 2600x-et, hanem azért, mert a verseny jót tesz a fejlődésnek és az áraknak.
"önmagam hite vagyok magamban"
-
--HARDCORE--
senior tag
Ahhoz képest hogy nyáron 29K volt egy I3-7100, néhol most az 50et is meghaladja az ára.
Nem is beszélve egy I5-7500-ról amit 30ért se vettem volna meg használtan, most meg 75ezer Ft újonnan...
Tényleg értelmes ára van a mai prociknak!Kézifékezik az intel és örülünk mert az AMD megelőzte. Ez megy minden cikk alatt.
Ez aztán mint F1-ben a DRS-es kikerülés. Semmi előzés nincs. Sőt, még mindíg ki se kerülte leginkább, mert még csak annyi történt, hogy a 20 körös hátrányt lefarakta 4 körösre.Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
Chaser
legenda
válasz SZKEBE75 #106 üzenetére
Jogos, akinek szuksege van spectrere es meltdownra, taknyolt kupakra forrasztott helyett, meg premium tuning kategoriaban is, kenytelen intel-t venni, ez a szomoru helyzet!
Hiaba toljak itt az amd fanok az iget, az amd-nel dolgozok szama kb tizede az intelenek, az erteke is hasonloan kicsi, igy elerni 20% feletti piaci reszesedest pffffffffffff, semmire se valo banda! Inkabb szunnenek meg es lennenek meg dragabbak az intel cpu-k egyeduralkodokent, mink' azt szeressuk! Te is, en is es a hasonloan felvilagosult emberek!Szerk:
( :[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos fejegységek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- eBay-es kütyük kis pénzért
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Assetto Corsa Competizione
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs