- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Párban járnak az Intel Arc B580 VGA-k az ONIX háza táján
- Vélemény: nem akar Exynos lapkákat gyártani a TSMC?
- Az ASUS átdolgozta a "lopakodó" BTF dizájnját
- Elérhető az Intel kisebbik B-szériás Arc VGA-ja
- A Zotac legkomolyabb GeForce RTX 5090 kártyája 600 wattot eszik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Leleplezte a Switch 2-t a Nintendo
- Belépőszintű Socket AM5-ös deszka a Biostar névjegyével
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- Titanium besorolású Thermaltake táp érkezett az 1 kilowattot átlépő szegmensbe
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
Esetleg 40" alatt 1080p vagy 1440p TV-t nem akarnak csinalni? Le kene cserelnem a 32" 720p-t valami jobbra. Nincs baja, de ilyenre cserelnem siman.
Még mindig másodrangú állampolgár
-
DjFlanker
aktív tag
Apró typo:
"egytelen esztendő"Jó pilóta alagútban nem katapultál
-
jozsef8
aktív tag
Nekem sajnos beégett egy B7-es OLED úgy, hogy minden feature be volt kapcsolva ellene minden nap. Nagyon szép, de egy ideig biztos nem veszek OLED-et. Ez az egy baja van egyébként, minden mással tökéletesen meg vagyok elégedve.
-
alaves
addikt
Pioneer Kuro vs. OLED, olyan mint a referencia kategóriás analóg audiolánc vs. digitális audiolánc. Igazából nem tudod miért, de az analóg hangja valahogy jobb, emberibb. A plazma képe is 'analógosabb'. Amúgy én néztem egymás mellett Panasonic plazmát és OLED754-et, de nekem az OLED képe jobban tetszett...
Én csak örülnék neki, ha a Pioneer kijönne egy versenyképes microLED vagy JOLED TV-vel és lemosna mindenkit a piacról...Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
HoldChore
tag
Ott álltam a Mediamarktban a sok TV között. Aztán egy Samsung NeoQleddel QN95A távoztam. A fényt jobban szeretem, mint a feketét. ( 5 napig mentem be és jártam utána a TV-nek. Gamer TV-nek kellett). Aztán 2 hét múlva kötöttem rá plusz garanciát, mert biztosra veszem, hogy ennél jobbat 4 év múlva sem csinálnak. Na de aztán itt a hír, hogy talán a Samsung megteszi. Előtte 6 LG TV-t vettem. Persze a NeQlednek is van hibája. Pl, ha tök fekete háttérben tűzijátékot nézek Gamer módban, akkor szegény TV, nem tudja mit kezdjen a világos pontokkal és megpróbálja a hátteret hozzávilágítani és ott látszik a rengeteg kis négyzetes háttérvilágítás. A feketéje is teljesen jó az LCD-khez képest. Eszembe nem jut Oled-et venni.
"Ha valamit ésszerűsíteni akarsz bízd lusta emberre!" https://www.facebook.com/gaming/LongJohnHolmesStream/
-
félisten
Jó kis írás volt, rég lehetett ilyet itt olvasni. köszönet érte!
Én is Philips 706 boldog tulaja vagyok. Szeretem, jó kis tv ,de nagyon jól kell beállítani, kalibrálni őket hogy azt kapjuk amit várunk közel 600 ezer forintért.
Sokat fejlődik a biztonsági része a technológiának a beégés ellen, már lassan teljesen automatikusan rendez mindent a Tv, hogy a mumus beégést kiküszöbölje.
Én az idén várható 807 re le fogom cserélni az ígért nagyobb fényerő miatt, de kb ennyi, amit negatívumként fel tudok sorolni, hogy kissé keveslem egy világos nappaliban a fényerejét, de akkor sem vállalhatatlan amikor hétágra süt a nap. Egyéb időszakokban meg hát .. OLED.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
deaks
csendes tag
Az LG Dispaly és LG electronics teljesen összemosódik a cikkben, ez 2 külön cég.
A "tízéves pálya futása" pedig biztos ráférne egy pályafelújítás -
belan
addikt
válasz bulikavagyok #11 üzenetére
Nagyobb szemüveg kellene neked mint ami a avatarodon van .
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
kenwood3
addikt
3 éve vettem egy b7-es oledet, le voltam dobbenve a latvanyon amit nyujtott lcd után . Beegesnek nyoma sincs.rajta jala eg, pedig mennek a mesecsatornak is eleg gyakran rajta . Amikor megvettem es elmeseltem 1-2 baratomnak mit vettem es mennyiert , mind el voltak kepedve, hogy mennyit adtam 1 tv-ert es, hogy ok ennyit nem dnanak erte. En meg rajtuk voltam, hogy ők meg 1 xaros iphonert adnak ennyit 2 evente, es draganak talaljak ezt.
[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
JaniS
senior tag
Amikor a Panasonic G30 majd feladja , akkor jön nálam az OLED.
-
nagyúr
-
PuMbA
titán
Legalacsonyabb fényerőn alig van fényereje bármelyik TV-nek. Nem értem a problémát, hogy miért nehéz egy fényerő csúszkát átállítani Most néztem meg az enyémen is. Senkitől nem hallottam még olyat, hogy egy TV legalacsonyabb fényereje szembántó lenne az egész Földkerekségen.
[ Szerkesztve ]
-
kokobe
őstag
Annyi ,hogy a 2008-as kuro krp-m lenyomja spanom c11-ét...
Évek ide vagy oda még mindig egy 14 éves tv a referencia...<---AMD___ATi--->
-
privacy99
senior tag
Igen, az érzékenyebb szeműekhez kicsit még jobban passzol a technológia, én is ilyen vagyok. Céges iMac 1-es fényerőn van a kb. 15-ből. Otthoni monitor 15-30 között a 100-ból, az OLED TV meg automata fényerőn van, így nekem mindig pont jó, nem tűnik sötétnek. Nyáron persze jóval nagyobb fényerő kell, amikor majd este is süt be a nap, de elvileg akkor majd magától feljebb veszi, és kész.
-
Strezi
őstag
Hehe, annó talán én adtam kölcsön az első hazai OLED-et tesztre
https://prohardver.hu/teszt/lg_65eg960v_4k_oled_tv/lg_65eg960v_4k_oled_tv.htmlDeye rendszerek felügyelete, javítása - Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Én egy LG 65B9-et nyúzok itthon kalibrálva. Azt hiszem ameddig ki nem rohad addig mard. Számomra a tv-k képminősége terén már nem tudnak jobbat mutatni. Lehet persze növelni a felbontást, meg a fényerőt de esti filmezéshez ha rendes HDR anyaggal van etetve akkor már ez is bőven elég. Nagyobb fényerő zavaró lenne, 4k felett meg mozgóképnél 65"-nál már nem látható a különbség.
A mozgásnál lehetne javítani de ott sem a tv-vel van a gond, hanem a filmekkel.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
LeventeV
senior tag
Engem egy barátom győzött meg az OLED-ről.
TV vásárlás előtt álltunk mindketten, nézegettük a QLED-eket (Q80T-t vettünk mindketten) és mindkettőnknek ugyanaz volt a baja vele: túl nagy volt a fényerő. Ő két napig bírta, én egy hétig, szemcseppel, végigzongorázva minden beállítást. Mindketten közelről néztük (kb 1-1.5m), de aztán ő váltott OLED-re, majd én is (LG CX).
Nem bántam meg, ma is ugyanúgy megvenném.[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Emlékszem még az első találkozásommal az oleddel egy htc desire személyében 2010-ben.
Aztán a tv-k megjelenésével egyre jobban akartam egyet, amit végül csak 2020. májusában tudtam csak megvalósítani egy 65C9-el, ami azóta is nap, mint nap teszi a dolgát és gyönyörű a képe.
Telefonból azóta csak oledes van, tv-ből is már csak olyan lesz és bárki aki tanácsot kér, annak ilyet javasolok, mert egyszerűen nincs párja megjelenítésben, akármilyen csicsa nevet akasztanak az lcd tv-kre!Viszont sajnos a dezinformációs hadjárat annyira sikeres volt, hogy a mai napig amikor megemlítem az oledet az az első reakció, hogy "dehátazbeégésszar!"..
Érdekes, nekem már a desire se égett be, hát még a C9..We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Semplar
őstag
Csak is µLED, ha úgy adódik!
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
joey04
titán
Oled mindent ver most. és már az ára sem vészes.
-
alaves
addikt
"Képminőségben a cipőfűzőjét nem kötheti meg semmilyen LCD ezeknek."
A dolog lényege Nálunk hasonló használat +TV is.
Egyébként van akinek nem tetszik az OLED, nekik pedig ott van a QN90-95 óriási fényerővel.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Locutus
veterán
2 évig használtam egy 55B8-at, most pedig 55CX van már több mint 1 éve.
Mindkettőt egyedüli "monitorként" használom PC-re kötve, desktop, játék, filmnézés.
Beégés egyiknél sem fordult elő, a legcsekélyebb mértékben sem. Én elégedett vagyok vele most is. 4K/120Hz/HDR/Gsync... Képminőségben a cipőfűzőjét nem kötheti meg semmilyen LCD ezeknek.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
törölt tag
válasz bulikavagyok #19 üzenetére
Nincs mit, remélem, hogy utána már olyan képet látsz, amilyet szeretnél! A fényerő kevesebb lesz mint egy durva LCD-n, de a szürkébe menő fekete nem okés. Szerintem épp játék módban a legszembeötlőbbek az OLED erősségei.
-
nagyúr
válasz #72042496 #16 üzenetére
Sikerült beszélnem a sráccal, lehet, h megcsinálja nekem a kalibrálást. Illetve a játék módban látható szürkés feketére is volt egy tippje. Köszi még egyszer!
privacy99: Igen, ez a bajom nekem is. Alapból viszonylag gyors, de sokszor belassul illetve "beszaggat".
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
privacy99
senior tag
válasz bulikavagyok #15 üzenetére
Az "okosrendszer" működésével én sem vagyok teljesen megelégedve. Gyors, de sokszor szaggat, mint valami régi olcsó tablet. Valószínű a 4K felbontás miatt van így, kevés a hardver, ami meghajtja. Volt előtte egy 4K-nak mondott, valójában 1440p-s LG tv-m, és azon egész szépen futottak ugyanezek. Mondjuk a még meglévő FHD LG tv-m meg rácáfol erre, mert azon a Netflix appban egy gombnyomás után 2-3 másodperccel történik meg a művelet, de azért az már egy kb. 6 éves tv.
-
nagyúr
-
törölt tag
válasz bulikavagyok #15 üzenetére
Ez olyan, mintha a feketeszint el lenne csúszva, mert játék módban sem szabad szürkének lennie a feketének. LG-nél ott is inkább black crush jelentkezik a gyári profilokkal. De kalibrálással ez megszüntethető.
Vagy, másik ok lehet, hogy megemelted a Brightnesst. 50 az alap beállítás, felette "szürkül" a fekete.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Flashback #14 üzenetére
Én komolyan elgondolkodtam azon, h az enyémmel van valami baj. Még nem volt időm (kedvem) keresni hozzá egy ajánlott beállítást, de hamarosan sort fogok keríteni rá. Nagyon sokszor van olyan érzésem, h nincs jól beállítva a kép, gyakran váltogatom a különböző képkiállítási módokat. A legnagyobb csalódás számomra a játékmódban látható "fakó" kép. Hozzáteszem, h abban a módban szerintem nincs pixelkikapcsolás sem, mert a fekete nem full fekete (21:9-es videóknál szürke csík alul-felül). HDR játékoknál egyértelmű a visszalépés, azt szerintem bármilyen "laikus" felhasználó észrevenné.
Szerk.: Mostanában a YT szokta bezárni magát. Illetve ha jól emlékszem az HBO GO is egyszer. A menüben való navigálás már az első naptól lassúnak tűnik egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
Flashback
addikt
válasz bulikavagyok #11 üzenetére
Hát pedig nagyon kijön a különbség pl HDR tartalom vagy egy csillagos égbolt esetén. Van hogy az LCD tvken elveszik a háttér. kb teljesen. Végtelen kontraszt érzet sincs meg LCDk esetében.
Nälunk is C1 van, automatikus fényerön, és nekünk nem hiányzik a plusz fényerö. A Samsung LCDnk is automatikus fényrön volt (közepes ECO módban).
De elhiszem hogyha teljesen fel van véve a fényerö akkor látható a különbség.MOD: WebOS böngészöjével csak egyszer volt gondunk egy streamelös weblap miatt újra kellett inditani a böngészöt. De az Appok tökéletesek és villámgyorsak.
[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
tibaimp
nagyúr
elefant: köszi a cikket, jó volt olvasni , és egy csomó új infót tartalmazott számomra.
Én még egy régi Pana plazmát nyúzok, de amennyiben csere lesz, tuti LG OLED fogja váltani, valami a középkategóriából, mondjuk 65 colos C1 .
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
privacy99
senior tag
2 hónapja használok egy LG C1-et, a mai napig van olyan, hogy egymásra nézünk a párommal, és nem akarjuk elhinni, hogy ilyen képe van. Sajnos amióta megvan, minden más jelentősen "romlott", köztük a boltokban lévő más tv-k, és a saját IPS monitorom is, de ilyen a megszokás. Durva lehet, ha valaki ezen játszik mondjuk egy új Xbox-szal, vagy PS5-tel. Én egyelőre nem akarok házon belüli konkurenciát a gépemnek, de aztán ki tudja, mi lesz később.
-
nagyúr
Akkor álljon itt egy ellenvélemény is: engem nem győzött meg az OLED technológia. LG OLED65 C1. Kb fél éve váltottam egy négy éves csúcs-közeli Samu LCD-ről, képminőségben jóformán semmilyen előrelépést nem veszek észre (mindennap látom a "különbséget" mert az továbbra is használatban van a hálóban). OK, a feketéje nyilván "jobb", de ezt játékoknál/filmeknél nehéz kiszúrni, sportközvetítéseknél meg kb észrevehetetlen. A jóval kisebb csúcs fényerő (800 vs. 1200 cd/m²) viszont nagyon is észrevehető. A tv szoftverével sem vagyok maradéktalanul elégedett, mindennapos a belassulás/akadozás, nem ritka az alkalmazások bezárogatása sem. Meglátom, h hova fejlődik ez a technológia pár év alatt, de ha ma új tévét kéne vennem biztos, h egy csúcs LCD-t választanék.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
Sidorovich
senior tag
Én tavaly szeptemberben vettem meg az első OLED tévémet (55-ös C1), és eddig nem bántam meg, sőt. Az új játékkonzolokhoz meg némi Netflixhez kerestem tévét, QLED és OLED között próbáltam dönteni hetekig (nem volt sürgős vásár).
Üzletben személyesen egymás mellett megnézve a legújabb sok zónás Samsung QLED már nem sokkal marad el az OLED képminőségétől (de még így is), de a nekem fontos game módban viszont nagyon elvérzik. Ott nem működik olyan jól a háttérvilágítás zónák (local dimming) állítgatása, lekapcsolása, így QLED-en game módban a fekete az inkább ilyen kimosott sötétszürke, nagyon gyenge a kontraszt. Másik jó pont volt nálam az OLED mellett gamingre a közel 0 ms pixel válaszidő. Egy érdekes és részletes külföldi teszt ebben a témában: https://www.youtube.com/watch?v=Oy3cKwq6vEw
Szóval én bátran ajánlom mindenkinek, nálunk eddig nagyon bevált és tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
GreatL
őstag
Oled. Bár nevetséges hogy nem tud az LG panelt gyártani, nekem 3-at adtak, mindegyik szar.
Intel Core Ultra 7 265K | Arctic LF3 420 víz | MSI Z890 Tomahawk Wifi | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
Segal
veterán
Boldog evfordulot!
Egy elegedett CX tulaj"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
fulton
addikt
Jó cikk volt. Tetszett kicsi áttekintést kaltunk. Köszi
-
BB9000
senior tag
Nálam is az OLED a nyerő. Egy Sony KE-55A8-at sikerült megcsípni jó áron. Elképesztően gyönyörű a képe!
-
tlala
addikt
Ugyanígy voltam vele.
Amikor 3 évvel ezelőtt gazdasági totálkáros lett a Panasonic plazmám, teljesen bénultam álltam a boltokban, hogy most mivel is fogom pótolni. A plazma minősége után az LCD-k képe szomorú látványt nyújtott. A Samsung Q meg kvantum készülékek képe már figyelemre méltóbb volt - de sajnos csak addig, amíg egymás mellé nem tették a Mediamarktban őket az OLED-del. Leforrázóan egyértelmű volt, hogy OLED. 2019. májusában 350e Ft-ért vettem egy akciós B8-ast (2018-as modell) 55 collos méretben. Ez bizony nem kevés pénz, de a Samsung említett készülékei vagy ugyanennyibe kerültek, vagy drágábbak voltak - rosszabb képpel.
Egyfelől ez az LG évjárat már fejlett volt, semmi beégés vagy hasonló gond nincs - másfelől szerencsére anno végigjártam a plazmával is a rettegő kórust, így ezúttal már nem vettem olyan komolyan, mint egy átlag vásárló.
Hihetetlenül jó TV (a WebOS rendszer is gyors és nagyon jó, még soha nem akadt meg semmilyen filmen) és a mai napig vigyorgok minden áldott nap, amikor bekapcsolom.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Régi vágyam volt az oled, mindig nézegettem MM-ban amikor épp benéztem. De akkoriban még bőven 1m felett voltak és csak fhd kivitel volt ívelt kijelzővel. Akkor eldöntöttem ha cserélni kell a sony lcd-t akkor kizárólag oled lehet. Már 2 éve használunk egy LG C9-et és most is ugyanúgy megvenném. Egészen más dimenzió a képminősége egy lcd-hez képest.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
mad823
őstag
Bár én elismerem az OLED pozitívumait, de az én használati profilomhoz nem passzol az OLED. De objektíven úgy látom, hogy 10 év alatt a WOLED kb. ugyanott tart, marginálisan nőtt a fényerő, de még mindig kevés, illetve mindenféle trükkökkel csökkent a beégés elméleti esélye. Számottevő javulást a Samsungtól sem várok, de ne legyen igazam.
-
nexplo
őstag
Én is oled-re váltottam. Az a fekete amit produkál az brutális. Este sötét résznél úgy néz ki mintha ki lenne kacsolva a tv. Ilyet szegény sima LCD nem tudott, pedig azt is imádtam. Van régi FHD lcd tv a családban és simán megfelel a minősége a mai napig. Ettől független az oled impozáns termék lett. Amennyiben az ára még zuhanni fog (most sem horror drága már) akkor ez a "jövő"
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Flashback
addikt
Èn meg sosem voltam Oled párti. Aztán amikor 8 éves TV-nek cserélni kellett akkor a bemutatóteremben egyértelmüen OLED...
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Iqos cigaretta
- Vélemény: nem akar Exynos lapkákat gyártani a TSMC?
- DOOM - The Dark Ages
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Az ASUS átdolgozta a "lopakodó" BTF dizájnját
- Elérhető az Intel kisebbik B-szériás Arc VGA-ja
- A Zotac legkomolyabb GeForce RTX 5090 kártyája 600 wattot eszik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Leleplezte a Switch 2-t a Nintendo
- Belépőszintű Socket AM5-ös deszka a Biostar névjegyével
- További aktív témák...
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- LG ( OLED77G48LW) 195CM 4K OLED SMART TV ! 2024 UJ MODELL! AKCIÓ
- LG (OLED55B36LA) 140CM 4K SMART PRÉMIUM OLED TV 2024! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75LS03TAUXXC) 190CM Q-LED SMART FRAME PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE65Q95T 165CM 4K Q-LED SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ!!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest