Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • A`rpi

    Topikgazda

    válasz RangerFox #74898 üzenetére

    "Ez teljesen off, de miért ne működne a Ps4 neten, ha a szolgáltató ad ipv4 és ipv6 címet is? :F Vagyis a Ps3 is működik így, akkor mi változott?"

    Alapesetben ipv4 címet adtak a szolgáltatók (ez már múltidő) egyre többen kapnak ipv6 címet, ami még önmagában nem feltétlen lenne probléma, de ezzel párhuzamosan NAT-olnak is.

    NAT-olás alatt azt kell érteni hogy az internet szolgáltatás, és a modemed közé kerül egy "router". (Ezt te nem látod, értsd úgy, ez a központban, vagy valahol az utcán van.)

    Ez azért problémás mert szerencsétlenebb esetben a köztes router tűzfala blokkolja, vagy nem továbbítja azokat a portokat ami a PSN működéséhez kellenek.

    Ebben az esetben célszerű felkeresni az internetszolgáltatót, kérni kell hogy rakjanak vissza az IPv4 tartományba, és egyúttal a NAT-olsát is szüntessék meg (biztosítsanak publikus elérést számodra), mert a PlayStation internetes szolgáltatásai nem működnek.

    IPv6 címet olyanok is kapnak akik "régi" előfizetők. Szóval előfordulhat egyik napról a másik napra nem megy a PSN, ilyenkor érdemes ellenőrizni a WAN IP-t a router webes felületén és a Publikus IP címet, ha nem ugyan az a cím akkor NAT-ol az internet szolgáltatód.

Új hozzászólás Aktív témák