Hirdetés
Aktív témák
-
szp1
addikt
válasz Johnny Cage #35480 üzenetére
Tipikus csúsztatás.
Egy mondattal lejjebbről is kellett volna idézned...."Ezzel nem akarnám azt mondani, hogy ezek a TV-k hibátlanok - természetesen nem azok - de hibáikat túldimenzionálni pont akkora félrevezetés az átlag felhasználók számára, mint elhallgatni azokat."
Nem-e politikus vagy-e véletlenül-e ?
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz Hsanyika1 #35488 üzenetére
V20.
Johnny Cage : nem személyeskedés, maximum irónia.....nálam ez az alapállás. Hosszú évek kemény munkája van benne.
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
elindul egy olyasfajta betegség, amit a testvér területen "audiofil"-nek neveznek.
Pontosan. És ami még rosszabb átcsap egy olyanba, amit "audiofób"-nak lehet nevezni...amikor azért nem hallgatja valaki a milliós cuccát, mert csak a hibákat keresi állandóan és nem a zenére figyel. Mint tudjuk, aki keres az talál is - ebben az esetben több tonna frusztrációt.
Sajnos, ismerek ilyet.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz DreamWalker #35502 üzenetére
Ne légy csalódott, lassan már az a gyanús ami nem Kínában készül....
-
szp1
addikt
válasz madgie #35511 üzenetére
Én annak idején, még amikor fotózgattam ( SLR-el ), a mozgásos felvételeknél 1/250 alá sohasem mentem - inkább az ISO-val és a blendével játszogattam. Persze ez megint kompromisszum, hiszen egy 200-as film ( ! ) soha nem ad igazi szép képet és ha kell a mélységélesség, akkor a blende is korlátozott lehetőségeket enged. Mivel itt a mélységélesség nem játszik, mert adott a céltárgy távolsága és ugye teljesen kitölti a képet, meg merném kockáztatni, hogy 1/500 lenne az alsó záridő. Nyilván normális, nagy fényerejű objektívet feltételezve.
Szóval nehéz ügy.....[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz madgie #35513 üzenetére
Ezért mondtam, hogy nehéz ügy. Pláne videózni...én szigorúan állóképben gondolkodtam, a video teljesen más tészta ( az fps és a tv frissítési frekije is összeakadhat - nem is mernék nekiállni ).
-
szp1
addikt
válasz madgie #35516 üzenetére
Pont az jutott eszembe, hogy az ominózus berakott képeken nem az IFC által "be600Herzezett" képpek okozzák-e ezt a jelenséget....?
-
szp1
addikt
válasz janos666 #35538 üzenetére
Tényleg nem bántásként : az egészből nem értek semmit, viszont azt tudom, hogy a "megfejteni" szót pontos j-vel írjuk.
-
szp1
addikt
válasz metron #35544 üzenetére
Akkor jó.
Kíváncsi vagyok, hogy rendes forrással mi lesz a véleményed róla.
Meg arra is, hogy ennyiért milyen LCD-t kaptál volna....Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz zippofcy #35559 üzenetére
Gratulálok, jó vétel emberi áron.
Az Avatar c. pocahontas utánérzés teljesen alkalmatlan TV tesztelésre - mint ezt már régebben is írtam/tuk. Annyira műanyag, hogy már fáj.
-
szp1
addikt
válasz #75912448 #35567 üzenetére
Az a "film" a legvacakabb ledeselcédén mutat a legjobban, frankón elkeni az összes hibát.
Gratulálok a tesztelőknek.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz GeneraL_XTX #35574 üzenetére
Rosszul fogalmaztam.
Akkor így : azzal a filmmel még a legvacakabb TN-es panelt is el lehet adni röhögve...kb.barpi: nincs rajta, és a manualjában sem szerepel. A felsőbb osztályban is csak bt-os csatlakozás van. Kb 3 hete volt róla szó.
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz zippofcy #35585 üzenetére
Az a modul + kártya jó lesz. Elég jó áron van.
DreamWalker: egy ilyen kaliberű TV-hez már bizony valami jobbfajta szolgáltatás is dukál.
Az IP alapú megoldásnál bármelyik tányéros is jobb ( persze, ha nincs digitális kábelre lehetőség ).[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz #75912448 #35591 üzenetére
Hát teszteknek ezeket én nem nevezném, maximum recenzióknak.
Technikailag valóban lenyűgöző, tipikusan BD-re optimalizált "film" ( beleértve a 3D-t is ), amelynek természetesen helye van minden gyűjteményben. Ezt nem vitatta senki. ( Bár én személy szerint korántsem tarom akkora durranásnak, főleg a "mesterséges" volta miatt ).
Azonban, hogy TV-k megalapozott tesztelésére alkalmas lenne, azt erősen kétlem a korábbi hsz.-ekben felsoroltak okán.
-
szp1
addikt
-
szp1
addikt
válasz metron #35609 üzenetére
Most képzeld el, ha az analóg SD-t sz@rnak láttad a 42"-os NeoPDP-n, akkor a 46"-os LCD-től egyenesen a kardodba dőltél volna....
-
szp1
addikt
válasz gprspeter #35631 üzenetére
Nem olyan rossz az a Sony, de sajnos sima TV-zésre nem ajánlanám, FHD anyagon jó közepes képe van ( már LCD viszonylatban ). A 700-as széria azért egészen más, az alatt én nem gondolkodnék Sony-ban - persze annak meg ára van elszállva.
Tényleg érdemes volna keresni egy Samu 50C530-at ( edigitalnál még láttam ).
-
szp1
addikt
válasz janos666 #35649 üzenetére
A Samu C sorozatában a 6500-tól 4:4 van. Alatta 3:2.
Ugyanúgy megvan az IFC, csak 600 Hz subfield motion-nak hívják és nem lehet kikapcsolnigprspeter : sajnos még nem láttam élőben, de a D450 tökugyanolyan mint a C450 volt. Képre legalábbis. Persze +1 coll.... Meg a szolgáltatások.
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz gprspeter #35651 üzenetére
Mint előbb írtam, a C6500-tól van C.S. - ők így hívják a 4:4-et. Alatta sima 3:2 van - de az attól még 24p lejátszás.
DM-Fan : van abban olyan. Sőt , valaki írta múltkor, hogy 900 soros a mozgóképe - hát bizony 1080 az.
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
-
szp1
addikt
válasz gprspeter #35663 üzenetére
Az addig OK, de Te a cinema smooth-ot kérdezted....de akkor valami félreértés volt. Valszeg valamit félrenéztem..
Előbb is szólhattál volna, akkor nem ütöm a notit ennyit.[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz Fail3D! #35688 üzenetére
Ha bizonytalan vagy és úgy érzed nem tudod betartani az alapvető PDP-s "szabályokat", akkor inkább az LCD-k közt keresgélj. Azok kevésbé kényesek.
-
-
szp1
addikt
Találtam egy cikket a 3D-s TV-kről, ugyan nem csak a PDP-k vonatkozásában, de mivel tükrözi ( nagyjából ) az én véleményemet is a jelenlegi "térhatású" megjelenítésről, közzéteszem itt - ha úgy tetszik megosztom( fúj ) a fórumozókkal.
Nem szakújságban jelent meg, aki akarja megtalálhatja az eredetijét a neten.
Amiért megtetszett, hogy emberi nyelven íródott és nincs teleszórva mindenféle fennhéjázó "csak-én-értem-amit-írok-de-nézz-utána-paraszt" lehetőleg idegennyelvű szakzsargonnal.Idézet:
"A számok tükrében a 3D-s tévézés első felvonása egyelőre hatalmas bukás. A szakértők a tavalyi évre jósolták a technológia áttörését, ehhez képest 2010-ben globálisan kevesebb mint négymillió térhatású képet adó készülék fogyott. Ez négy-ötszázalékos, vagyis majdnem elhanyagolható piaci részesedésnek felel meg.
Az okok között – a technikai érvek, illetve a magas ár mellett – azt is meg szokták említeni, hogy bizonyos idegrendszeri, illetve látásproblémák esetén a térbeli látvány még szemüveggel sem jön létre – vagy fejfájást, szédülést okoz –, nyilván ez is sokakat visszatart egy családi 3D-s tévé megvásárlásától.
A fenti problémák többségére a szemüveg nélküli 3D lehet a megoldás, ez azonban még kezdetleges állapotban van: kisméretű kijelzőn –például a Nintendo új hordozható játékkonzolján – már használható minőségben működik, nagyban azonban még drága és fárasztó (mármint a szemnek). A Nintendo példája arra is rámutat, hogy a térbeli látvány esetleg középtávon is csupán rétegigények kielégítésére szolgál majd: azoknak fontos ez az illúzió, akik a lehető legtökéletesebb pót-valósággal tudják csak kikapcsolni az őket körülvevő realitást.
Attól azért nem kell félni, hogy a 3D-s tévé örökre beváltatlan ígéret marad. Egy évtizeden belül valószínűleg a kijelzők többsége – szemüveg nélküli – 3D-s lesz, vagyis az új megoldás előbb-utóbb anélkül is része lesz az életünknek, hogy valódi döntéshelyzetbe kerülnénk. Hogy a folyamat a jelzett intervallumon belül milyen gyorsan zajlik le, azt – ugyanúgy, mint annak idején a CD, a DVD, vagy most a BluRay esetében – alapvetően a tartalomipar dönti el: elsősorban a videoklip-. és filmgyártókon, illetve a 3D-s tévéadások megjelenésén múlik. Kell, hogy a közönség „akarjon” 3D-ben tévézni.
Az „ős” 3D-s tévék potenciális vásárlói pontosan úgy viselkedtek, ahogyan azt a szkeptikus újságírók megjósolták: hidegen hagyta őket az újdonság. Túlságosan kényelmetlennek, mondhatni, „koraszülöttnek” találták. Az egyik tech-blog szerzője – egy másik földi élvezet témaköréből kölcsönözve a hasonlatot – nagyon pontosan tapintott rá a lényegre, amikor úgy fogalmazott: speciális szemüvegben tévézni hasonlóan vidám dolog, mint zokniban lábat mosni. A csak segédeszközzel nézhető térbeli kép addig érdekes, amíg el lehet vele kápráztatni a szomszédokat, de az egyszerre több otthoni tevékenység kísérőjeként űzött háttértévézéshez nem passzol. És ezt a többség már a vásárlás előtt felismeri."
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- War Thunder - MMO Combat Game
- Esik a hóóó!!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Seed szerver topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest