Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mirage

    tag

    válasz totalwarrior #70695 üzenetére

    Én inkább azt érzem, hogy sokan nem hajlandóak meglátni a kedvenc cégeik kevésbé vásárlóbarát húzásait, sőt egyenesen szemethunynak felette.

    Ne haragudj, de nevetségesnek tartom annak az ötletét, hogy a fogyasztónak már-már hálásnak kellene lennie azért hogy odahatja a pénzét a cégnek, és hogy azért egyáltalán kap is valamit cserébe!...

    Az hogy hiány van, nem hiszem hogy feljogosítja bármire a céget.
    Kereslet-kínálat ide vagy oda, a végcélja a Sonynak vagy épp a Microsoftnak az hogy a platformjukhoz kössön mint lojális felhasználó, mert ebből keresik a kenyerük nem pedig a gép eladásaiból.
    Ehhez viszont az kell, hogy minél nagyobb tömegek számára elérhető áron legyen a konzol, ezért is van 2 árkategória. A scalperekre applikálható ez a logika hogy megsokszorozottan adják el a gépet a hiányra hivatkozva, a Sonyra viszont nem, teljesen más magasságok, és végcélok, nekik inkább pont hogy az a céljuk hogy megtalálják a lehető legvonzóbb (avagy legalacsonyabb) árat.
    A Sony nem légből kapott számokat ad meg msrp-nek, hanem sokkal inkább "lélektani határokat" lőnek be, amikhez tartaniuk is kell magukat.
    Csak ez a hiány most egy jó magyarázat arra, hogy hát nincs elég felhasználó akik vennék a jó ütemben termelődő kiegészítőket, így akkor ezeket lenyomjuk az emberek torkán, hiszen úgysem fognak nemet mondani.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák