Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • F-ECT$

    titán

    Bugsnax

    Végeztem a Bugsnax-szel, és mivel pont most volt róla szó, hogy ki milyen játékot szeret platinázni, így aktuális is, hogy platina lett. A howlongtobeat szerint 12 óra alatt meg lehet ezt tenni, én 19 órát pakoltam a játékba, és nem bántam meg.

    Aki a játék bejelentése óta olvassa a topicot, annak ismerős lehet ez a játék, mert insta mém lett belőle (első 50-60 hozzászólás), és én is majdnem kihagytam emiatt, de így hogy bekerült a Plus-ba, kipróbáltam és nagyon élveztem vele játszani.

    Persze, nem úgy kell rátekinteni, mint egy AAA címre, hanem mint egy indie játékra. Maga a játékmenet is valahol a sétaszimulátorok és az akciójátékok között félúton van, talán valamivel az előbbihez közelebb, de cserébe kapunk 100 elkapható lényt, és mivel szinte mindet máshogy kell elkapni, így picit gondolkodni is kell.

    A sztori elsőre ilyen gyerekes, rajzfilmes vonalat üt meg, és bár nem kell nagy mélységekre gondolni, de szó van benne drogról, kiégett sztárról, barátságról, a csapatvezetés nehézségeiről, gyúrásról, tudományról-kísérletekről, szellemi vezetőkről, no meg persze a manapság nagyon divatos LMBTQ téma is érintve van. Természetesen kisebb-nagyobb poénok is helyet kaptak, de alapvetően nem erre van ráhúzva minden.

    A téma és feldolgozás miatt nyugodtan lehet gyereknek is ajánlani, vagy gyerekkel együtt játszani, viszont angol tudás kell hozzá, mert az egész játék lényege a sztori, amit párbeszédekből lehet megismerni.

    Nem igazán szeretnék lelőni semmit, és azt javaslom, hogy aki belekezd, az ne sajnálja rá az időt, próbálja meg az összes fejtörőt, küldetést, és ha igénye van rá az összes trófeát saját kútfőből megoldani. Nekem ezt majdnem 100%-ban sikerült tartani, néhány lény elkapásánál kellett csak segítségül hívni a guide-okat, de sokszor este 22:00 után játszottam vele, és ilyenkor már nem mindig volt időm/türelmem magamnak kikísérletezni a megoldást.

    A játék egyébként pont ilyen kis nap végi levezető játék volt nálam, a stressz és rohanás után igazi felüdülés volt, ahol csak élvezni kellett a kibontakozó történetet. Nem lehet meghalni, nincsenek durván pörgős, adrenalin pumpáló részek, de azért az agyat és egy-két helyen a célzó képességünket is használni kell. A trófeák mind megszerezhetők a fő szál teljesítése után is, és szerencsére túl sok rejtett trófea sincs (aminek egyébként semmi értelmét nem látom, mert ha véletlenül nem szerzed meg, akkor úgyis elolvasod valami guide-ban, hogy mi az, és akkor meg már nem lesz rejtett...)

    A kontrollert kb Dualshock V4 szinten használja, ebből azért többet is ki lehetett volna hozni, bár még így is az átlag előtt van.

    TL/DR: érdemes a játékot kipróbálni, ha egy óra után nem tetszik, akkor nyugodtan abba lehet hagyni, mert nem fog többet nyújtani, de ha igen, akkor egy kellemes 10-20 órát ad. Nálam: 8/10 pont.

    [ Szerkesztve ]

    Dive ever, work never.

Új hozzászólás Aktív témák