- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vyndree
őstag
válasz gezatata #4699 üzenetére
A kérdés olyan mint ha azt kérdeznéd, melyik a legjobb autó? Csak sima vezetéshez.
Philips RQ1295 vagy a Braun 790CC
-
torogyuri
aktív tag
Nyakra kör vagy rezgőkéses borotvát ajánlatok inkább? Esetleg konkrét típus is? A sima borotvától újabban mindig tele lesz a nyakam 1-2 nap után apró piros pöttyel...
Olyan 10 körül gondoltam, ha szakállvágó fej van hozzá az lenne a legtökéletesebb
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz torogyuri #4702 üzenetére
Bár nem sűrűn járok ide, de már v 10x láttam leírva,hogy a nyak és környéke a leg macerásabb. Még a 30k körüli borotvák is botladoznak ott. Braun 5-ös széria és philips 12-es széria az, ami már többnyire jó , de ezek ~ 50k.
10k-ért ne vegyél semmit, csak szívni fogsz.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
vlevi
nagyúr
válasz aronpapa #4704 üzenetére
csatlakozom.
Én 3-4 évig egy Braun 3-360-ast használtam, ami azért mégsem a 10 ezres kategória, mégsem volt az igazi. Főleg a nyakamnál. Februárban volt egy 22ezres akció a Philips RQ1145-re (máshol 25-7-9ezer), lecsaptam rá, és nagyon bejött. Sokkal halkabb, kb. 1 hónapig bírja töltés nélkül, és nagyságrenddel jobban is borotvál. Biztos volt valami fejlődés a borotvákban is az elmúlt években, de azért ennyi szerintem mégsem, ezért meg merem kockáztatni, hogy a Philips körkéses az jobb. Én úgy 2-3, néha több naponta szoktam borotválkozni, az ilyen felhasználáshoz, a nagyobb borostához szerintem már kell a körkés. -
aronpapa
tag
Én pont most beretváltam az arcomat 4 nap után.
Braun 7 series, tökéletes simaság a nyakamon is, irritáció mentesen.Többször le lett már írva, hogy embere válogatja, kinek jön be jobban a rezgős, és kinek a körkéses borotva.
Sajnos ez csak használat közben / után derül ki.Ezt a gyártók is tudják, ezért is szokták a pénz visszafizetős akciókat évente elindítani.
-
Borote
addikt
válasz Vyndree #4708 üzenetére
Ilyesmi már régóta nem létezik. Ha neten rendelsz valamit, akkor az átvételtől számítva van 8(-14) napod, hogy indok nélkül elállj a vásárlástól.
Bolti vásárlás esetén 3 napos cseregarancia van, de ha már megvetted, nem kötelesek az árát visszafizetni. Megtehetik, ha mondjuk jófejek, de nem kötelesek. -
aronpapa
tag
Hát nem hiszem, hogy 8 nap alatt elegendő tapasztalatot szerzel borotválkozás tekintetében.
-
Out
addikt
Tegnap a Tescoban észrevettem ezt a "komplett" gépet. Elvileg simára borotválkozáshoz és szakállvágáshoz is alkalmas. Ára elég durva, de legalább 2 in 1 eszköz.
Philips Styleshaver Pro QS6140
Valakinek esetleg van ilyen?
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
sandró60
addikt
Sziasztok!
Két hónapja használok egy Philips AT890 villany borotvát-nagyon "bejőtt" nálam.
Olvastam itt a fórumban is,hogy néha a körkéseket nem árt tisztitani egy hozzáillő tisztitószerrel.Ezt néztem ki a webes áruházakban [link]Egy bibi van,hogy a megrendelésem után 2-3.nappal közlik velem nem tudják beszerezni(2-webes áruház-Magyar)Lehet,hogy külfödröl meg kapnám,de én inkább itthonról szeretném vásárolni.Aki esetleg tud egy beszerzési helyet(külföld kizárva)előre is köszönöm. -
Vyndree
őstag
válasz sandró60 #4714 üzenetére
Többen használják a Braun borotvatisztító spray-t Philipshez. Ugyanúgy tisztítja, keni, zsírozza a fejegységet az alkohol és kenőanyag összetételének köszönhetően.
-
Traxx
őstag
válasz Vyndree #4717 üzenetére
Nekem Braun-om van, a spray tényleg tuti dolog. Vizes tisztítás után is marad még a fejben valamennyi szőr, na ezt a spray szépen kiviszi.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
artiny
őstag
Melyik a legjobb ár/értékű elektromos borotva?
most egy philips hq9080 van,amit mar nagyon reg vettem.... csak a bajuszt vagom mert azt visszi le normalissan es az államat.
[ Szerkesztve ]
-
artiny
őstag
vagy arrol van valkinek infoja hogy egy RQ12** szeria feje bele e tudnam rakni a borotvamba? esetleg valakinek tapasztalata hogy erdemes-e,javult e annyira eza szeria? a 9 eshez kepest vagy inkabb vegyek fej helyett egy braun Cruzert 3,4 es szeriabol? mert a fejek majdnem annyiert mennek mint ezek a braunok
[ Szerkesztve ]
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Egy egyelőre elméleti kérdést szeretnék feltenni nektek, kíváncsi vagyok a véleményetekre, tapaszalatotokra.
Én sokáig Philips borotvákat (kettőt, abból egyik jelenleg is tartalék borotva) használtam és mindkettővel meg voltam elégedve, hatékonyan nyírtak, és körkéseket se kellett cserélni. Egyedül az volt velük a problémám, hogy a Philips rendszerét nem bírja az arcbőröm, nagyon kipirosodott utána és égetett is.
Ezért áttértem Braunra, körülbelül két éve egy series 3 320s-4-et használok, és jó borotva jól össze is van rakva, és amiért vettem (irritációmentes borotválkozás) azt teljesíti is, szépen is nyír bár az össze-vissza növő szőröket csak több irányba tudom leküzdeni vele, de ez annyira nem zavar.
Ami a gondom, hogy ennél a Braunnál csak egybe cserélhető a pakk, bár igazából ezzel még nem lenne problémám, de nálam 1 év eddig az amit bírt a gyári, és amit utána vettem az is. Árba meg 8-9 ezres körül mozog, amit évente kissé soknak tartok, rejtély hogy másoknak miért megy el több évig is egy szita...
Viszont nemrég ajánlották nekem a Remington márkát, ami egy kis utánaolvasás után nekem is szimpatikus, de azt szeretném megkérdezni, hogy a körkéses borotváival van tapasztalatotok?
Én 30 körülért láttam tőlük már jól felszereltnek mondható darabokat is, pl: [link] de a márkát nem ismerem, borotválkozásra ugyanúgy szokni kell mint a Philipset, vagy a Remingtonok kíméletesebbek?Azért kérdezem, mert gondolkodok abban hogy még egy borotvaegységet veszek a Braunhoz de mielőtt az kilyukad visszatérek körkésesre, de nem tudom hogy mennyire kíméletes a Remington, mert ha az hasonló mint a Philips rendszere, akkor inkább nem kockáztatok, és maradnék a Braunnál...
Válaszotokat előre is köszönöm szépen!
-
mickemoto
őstag
Régi Braun 5443 borotvához rendelnék szitát.( 31B 5000/6000 series ) Szerintetek érdemes csak külön szitát rendelni vagy szitát és kést egyben inkább. Ja, és a cikkszám megegyezik a webshopban a gyártó oldalán szereplő alkatrészével.Ezt csak azért mert olvastam hogy már új kést gyártanak.
[ Szerkesztve ]
-
Croft-21
őstag
Sziasztok
Kb 2 hónapja használom a Philips RQ1145-ös borotvát és azt tapasztalom, hogy a nyakamon nehezen szedi le a szőrt. Néha kézi borotvával kell korrigálnom, mert hiába megyek át azon a felületen többször, nem szedi le rendesen. Veletek is előfordul ez? -
Nagya21
addikt
válasz Croft-21 #4729 üzenetére
HAli!!
Akkor más tanácsom nincs, minthogy a Braun tisztítóspray-jel próbálkozz, de úgy , hogy a késeket egyenként kiszed,megpucol spray, visszarak.
A szörszálak eltudják tömíteni a kétélü kések rugozó emelő "mechanikáját", ezért negyedévente egy alaposabb tisztítás nem árt.
A késeket egyenként tisztitsd, és ügyelj rá, hogy ne keveredjenek össze, mert akkor időbe tellik mire ujra összekopnak.
Üdv nagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Hege1234
addikt
ez belemegy a braun 390cc szériához tartozó tisztítórendszerbe ?
[ Szerkesztve ]
-
mickemoto
őstag
A szita is és a kés is más mint az eredetiek voltak az 5443-hoz.(31B).
Jobbnak nem mondanám.Hasonló, vagy talán egy picit egyenetlenebbül vág. -
Optika01
tag
Sziasztok
Szeretném lecserélni min 10-15 éves Philishave borotvámat. Még jól működik (kivéve az akku ), de gondoltam a mostaniak már szebben - jobban - gyorsabban dolgoznak.
Olvasgatva a fórumot az RQ11 és 12es sorozat jöhetne szóba (1145 : ~24e Ft ,1250: ~50e Ft) valamint még a Remington csúcs gépe az XR1370 (~29e Ft)
Az 50e Ft már "fáj", de ha teljesítményben is duplát ad akkor legfeljebb nem eszem
Ha jól látom regisztrációval mind 3 készülékre +1év garival összesen 3 év garancia van.
Ha az RQ1145-re szériára veszek egy RQ12-es fejet (cc17e Ft), akkor tulajdonképpen ugyan azt kapom, mintha eredetileg egy RQ1250-est vettem volna?
Remington hol lehet a 2 Philipshez képest színvonalban?
Esetleg tudtok valami akciókról, vagy várható kedvezményekről valamelyik készülékre?
Bocsánat a sok kérdésről, és előre is köszönöm a választ.
üdv.:Optika
-
zachary
tag
Sziasztok!
Mivel meghalt a régi Philips elektromosom, elhatároztam magam egy újabb beruházásra. Ezt azért szerettem nagyon mert állítható vágásmagasságú volt. Valami ilyesmi kéne nekem, az, hogy teljesen sima legyen nekem nem szempont, mivel az az amit nem szeretek, ezért inkább a trimmelő/szakállvágók közt nézelődtem. A Braun Cruzer5-t néztem, de hallottam a Braunról hideget-meleget róla. Van valaki aki összefutott már vele? Vagy ha ez nem a legjobb ajánlat, akkor mik vannak még, amit nyugodt szívvel ajánlanátok. Ár szempontból annyira nem duhajkodnék, olyan 20-25 körül lenne a max. amit rászánok. Előre is köszönöm a választ/okat! -
bzoley
veterán
Most, hogy már kevesebb borotválkozás van hátra, mint amennyi eddig volt, hirtelen bevillant, hogy mi lenne, ha én is kipróbálnám az elektromos borotvát. Átböngésztem a topikot, és az ajánlásokat, és végül vettem egy Remington R5150-et. Eddig egy alkalmam volt kipróbálni, de eddig minden várakozásomat felülmúlta. Azt hittem, hogy ezekkel csak valamennyire lehet rövidre vágni a szőrt, meg húzni, tépkedni fogja, de móka, és kacagás volt, a végeredmény pedig több, mint kielégítő. Jól választottam.
-
mike1334
veterán
Sziasztok.
Most untam meg, hogy minden borotválkozás után úgy néz ki az arcom, mint egy csatatér...megvágni nem szoktam magam, de mindig kipattogok, és már el se tud múlni a következő borotválkozásig..
Többen javasolták erre az elektromos borotvát (bőrgyógyász is), így tervezem, hogy veszek egyet.
A nagy kérdés, hogy körkéses vagy rezgőkéses a kevésbé irritálóbb, meg hogy azon belül is melyik. 20e forintot szánnék a projektre, plusz mínusz pár ezer...
Tudom mindenkinek más típus jön be nem lehet általánosítani, ezért is van a csereakció...ezzel kapcsolatban is kérdezném, hogy mostanában van, vagy lesz-e ilyen akció amiről tudtok, illetve vagy hogy ha az e betűs műszaki boltban rendelem meg neten keresztül, akkor kipróbálás után is elállhatok 8 napon belül a vásárlástól..gondolom igen, de hátha próbálta már vki így, és van pontos infója.
Köszönöm!...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Vyndree
őstag
válasz mike1334 #4737 üzenetére
Van aki Braun és van aki Philips párti. Van akinek a bőre az egyiket vagy másikat nem szereti, ez egyéni. Ezen az áron jelenleg ez a két készülék ami elérhető:
Braun s3-340
Philips RQ1145
szmsz utóbbit venném -
bzoley
veterán
válasz Vyndree #4740 üzenetére
Azért ha valaki vesz egy aránylag drága készüléket, csak nem kínai gagyira fogja cserélni a gyári szerelvényt.
Biztos lehet ebay-en is kapni eredeti, jó minőségű szettet, ez biztos nem az.
"Please Note: This is an aftermarket foil not manufactured by Philips."[ Szerkesztve ]
-
mickemoto
őstag
válasz mike1334 #4737 üzenetére
Mivel tisztálkodási szernek minősül ha már kipróbáltad akkor nem biztos hogy elállhatsz a vásárlástól.
Fej cseréhez annyit hogy nekem a braun borotvámhoz azért kellett szitát és ahhoz akkor már kést is vennem mert a szita elrepedt, nem pedig azért mert már nem vágott jól.Időtartamot sajnos nem tudok mondani hogy mennyit bírt mert vegyesen borotválkozom, hol hagyományos eldobható pengéssel, hol elektromossal.Braunnál vigyázni kell tisztításkor a szitára. Philips-nél nyilván nincs ilyen gond mivel körkéses.
Braunnál egyébként hivatalosan is 18 hónapot ír a vágófej cserére, de ennél azért szerintem tovább is bírja.[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
Köszi mindenkinek, valamiért a Braun felé hajlok, csak meg kellene várni a csereakciójukat, arról senkinek nincs infója? Karácsony környékén volt azt hiszem utoljára.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
tihanyi89
tag
Én is most akarok venni. Neten megrendelem, most az aqua-ban elég jó árban van. 8 nap alatt azért 2-3-szór kitudom próbálni, szerintem az idő alatt már ki lehet tapasztalni hogy mennyire szedi a szőrt és hogy mennyire irritál. Ha nem jön be akkor visszaküldöd.
-
tihanyi89
tag
Amúgy van itt olyan Braun 7-es szériát használ? Ha igen, leírná röviden a tapasztalatát? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest