- Milyen széket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
Aktív témák
-
-
slett27
addikt
válasz Rover623 #4440 üzenetére
Szeretném egy picit kérni a segítséged. A probléma az, hogy ha 255MHz fölé viszem az FSB-t, akkor ugye már kell neki az 1.5 - 1.55V. Eddig (4050MHz) semmi gond. Miután elkezdem növelni a feszt és az órajelet, a gép teljesítménye drasztikusan csökken, 1.55V-on 4160MHz-en már a 3.2GHz-en elért eredményeket produkál, sőt volt már, hogy azt sem kaptam meg. Thermal Throttling -> Disabled, C1E opció kikapcsolva, úgyhogy még a szorzót sem állítgatja. Most egy kicsit tanácstalan vagyok, ilyennel még nem találkoztam. Esetleg tudsz segíteni, láttál vagy tapasztaltál ilyet ? Ja, mégvalami. A teljesítménycsökkenést PCMark04, PCMark05, Metabench-nél tapasztaltam, SuperPI gond nélkül hozza a 32s-ot.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
válasz Rez_Grof #4450 üzenetére
Ez kipróbálom, köszi a segítséget. És ezt hogy tudom kiküszöbölni ? Mármint a throttling-ot, a BIOS-ban is kivan kapcsolva.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
válasz Rover623 #4495 üzenetére
Szerinted melyik progi erre a legalkalmasabb, tudsz ilyet ? Amúgy a Zalman csak langyos 4GHz-en is, de az nem jelenti azt, hogy a proci közvetlen közelében nem-e olvad a réz.
-
slett27
addikt
válasz beautifulmin #4496 üzenetére
Nem rossz ! Csak a konfigot nem írtad le. Milyen hűtés, stb...
Neked volt A64-es géped ?"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
válasz Rover623 #4509 üzenetére
Rover623: Ismét egy kis segítség kéne. Igazad volt, tényleg throttlingol a procim, az a baj, hogy ezt már 4GHz-en is csinálja 1.475V-tal, anélkül hogy BIOS-ban be lenne kapcsolva ez az opció. Mit lehet tenni, kevés lenneneki a Zalman 7700AlCu ? Azt tudom, hogy prescottot hőcsöves hűtő nélkül tuningolni merész vállalkozás, de hát mégis csak egy bazinagy 12-es Zalman van rajta, mégsem lenne elég ? Kinéztem magamnak a Gigabyte G-Power Pro hűtőt, szerinted mennyi esélyem lenne. Vizet sajnos még nemtudok beapplikálni. Igazából kompresszoros hűtés lenne jó, de az egy vagyon, tudomásom szerint 90-100k-tól indul.
-
slett27
addikt
Ha 1.5V vagy felette adsz neki feszt, akkor drasztikusan nőni fog a a proci hőmérséklete. Sztem nembiztos hogy lefogja tudni hűteni a Zalman. Thermalright XP120-at neki akkor. Sokra ne számíts, valahol itt lehet a procid vége (3,6-3,8 GHz).
-
slett27
addikt
válasz slett27 #4517 üzenetére
Jahh, mégvmi. Lehet, hogy az eddigi tesztjeim nem is valósak emiatt. Újratesztelek, ha tucc adni vmi tanácsot, me' az kéne nekem.
-
slett27
addikt
válasz Rez_Grof #4520 üzenetére
Olvastam a tesztet és is így gondolom, hogy a Zalman 7700AlCu nem kimondottan a Prescottnak való.
Amúgy miért kellene várni ? A Vapochill-eket még nem lehet kapni ?"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
Bővebben: link
Én is ilyet szeretnék, de csak ennél a cégnél láttam, ez pedig nagyker. Kiskernél nem láttam."Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
válasz Rover623 #4544 üzenetére
#4441. Azóta annyi változott, hogy sikerült kiderítenem, hogy a proci már 3,8GHz-en is throttlingol (RMClock), anélkül, hogy a BIOS-ban engedélyezve lenne. Ennyire nem elég a Zalman7700 ???
-
slett27
addikt
válasz szilchi #4555 üzenetére
Te felfelé osztottad a RAM-ot. Pontosan 4:5-be, így persze hogy gyorsabb, vszínű itt a leosztásról beszéltünk volna, 5:4 mondjuk. Álatlában ez szokott a baj lenni, hogy proci megy 250FSB-n, a RAM meg csak 200-on.
-
slett27
addikt
Nem találtam Arctic Freezer 7 topikot, így itt tenném fel a kérdést, hogy a Zalman-t cserélném le hőcsöves hűtésre, a kérdés az, hogy jobb hűtő-e az Arctic Freezer 7-es , mint a Zalman7700AlCu? Nem találtam olyan tesztet a neten, ahol összehasonlítás van a két hűtő között. Persze jó lenne egy Thermalright XP120, de az nékem drága, sőt az XP90 is. Az Arctic Freezer 7-es pedig olyan 8k körül van.
-
slett27
addikt
válasz szilchi #4561 üzenetére
Jobban ''gyorsul'' a gép, ha a proci magasabb frekin megy. Igazából 466 v. 500-as RAM-mal, játékok alatt sztem egy 5-10% gyorsulás max, amit el lehet érni így RAM cserével, persze az alaplapnak is bírnia kell 500-on hajtani a RAM-ot. De a többiek megmondják, hogy fedi-e a valóságot amit írtam. Csak azért hogy többiek is hasonló véleményen vannak-e.
-
slett27
addikt
Érdekes, nemtudom olvastátok-e:
Bővebben: link
Ez egy ''szar'' i865PE-s chipkészletű ASROCK alaplap ÉS TUDJA A DUAL CORE P4-eket . Ezekszerint az összes i865, i915, i925X, i925XE chipkészletes lapnak tudnia kellene kezelni a 8xx P4-eket, csak a BIOS-t kéne megírni hozzá, nem ?"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
válasz Rover623 #4573 üzenetére
Szted melyik hőcsöves hűtőt érdemes venni ? Arctic Freezer 7, Gigabyte G-Power Pro, Vapochill (még nem lehet kapni), Thermalright XP90, XP120 (drága) ? Te meliket ajánlanád ? Én a Gigabyte G-Power Pro-val szemezgetek. Varázspálca BT.-nél van !! 8800,-
-
-
slett27
addikt
-
slett27
addikt
-
slett27
addikt
válasz slett27 #4602 üzenetére
Ejj, ez nekem most így sok. XP90 11.400,- + rá egy Noiseblocker SE2 black 3.300,- = 14.700,- + utazás v. futár v. pk. Kipróbálom a Gigabyte-ot, megnézzük mit tud.
-
slett27
addikt
válasz Scream007 #4605 üzenetére
Thermaltake Silent Tower lehet még alternatíva. Csak lenne valahol egy összefoglaló teszt minden újabb hőcsöves hűtőről..... vhol itt is volt a PH!-n, nem ?
-
slett27
addikt
válasz Rover623 #4607 üzenetére
Kösz a gyors segítséget ilyen későn ! Amúgy : , hogy nem találtam meg.
Csak nem sztech boltban dolgozol vhol ?"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
válasz nagyzs1 #4621 üzenetére
Ez tipikusan alaplaphiba szokott lenni (elindul-leáll). Minden eszköz le a gépről (CD, HDD, DVD), CMOS clear, tápcsatlakozók ellenőrzése a lapon, CPU illesztés, RAM illesztés. Ha így is ua a probléma, akkor lap. A tápon a ZÖLD+FEKETE csatlakozó összzárása elindítja a tápot, ha elindul a tápventillátor, a táp jó. Egyenlőre ennyi...
-
slett27
addikt
válasz Loretto #4624 üzenetére
Akkor megnyugodtam, itt a PH!-n nagyon meggyőző a teszt róla, 100% terhelés alatt is 53 fok a max hőm., persze 3000 rpm-en a venti, de 1700-on is ütős. Viszont a probélma lehet az a hang, 3000 fordulaton 40 dB írnak, de nem érdekel, a lényeg, hogy occsó legyen viszonylag és hűtsön.
-
slett27
addikt
válasz Scream007 #4619 üzenetére
Annyi is (32s), de viszem lejjebb, amint meglesz az új hűtő. Cél a 30s, de sztem az nem lesz meg. 4200 MHz körül kellene mennie a procinak, ez már nagyon necces még hőcsöves hűtővel is, ettől kezdve víz kellene neki, de arra nincs keret.
-
slett27
addikt
Nem tudjátok véletlenül, hogy a készülő Cedar Mill (65nm) egy maggal is kiadják, vagy csak dual core-ban lesz elérhető. Olvasni csak azt olvastam, hogy 9xx lesz, benne 2x2MB cache, skálázhatóság 3.0GHz - 3.6GHz egyenlőre, asszem.
-
slett27
addikt
válasz Gorneck #4628 üzenetére
Szerdán megtudom. Remélem tényleg azt tudja, mint ami itt a PH! tesztben volt, bár sztem nekem kicsi a házam, jó lenne az a Casetek 1018, ami neked van az egy kész frigo.
Majd írj helyzetjelentést, ha időd van..."Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
-
slett27
addikt
válasz nagyzs1 #4643 üzenetére
Szerencséd van, hogy csak az a rossz. Amúgy, ha minden jól van bekötve, általában alaplaphiba szokott lenni. A lényeg, hogy működik a géped.
-
slett27
addikt
Én is arra tippelnék, alaplap v proci. Tapasztalat, hogy procik közül kevés a ''gyári'' hibás, persze előfordul (1000-ből 1-2 db.)
-
slett27
addikt
válasz Gorneck #4646 üzenetére
Gép sípol, POST-nál RAM tesztig sem jut el, BIOS-ba nem lehet belépni, gép leláll 9E POSTIT hibával, röviden ennyi. CMOS clear volt, RAM, CPU illesztés is, VGA is, hűtő Arctic Freezer 7. RAM : 2x512/533 Elixir, lap+proci ua mint nekem.
Neked ötlet ?"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
#4625 ??
-
slett27
addikt
Az is lehet, hogy a lapod fölémér egy pár fokot. Milyen steppinges a proci ?
Fogd mega bordát kézzel. Ha langyos, akkor nincs mitől félned, viszont ha érezhetően meleg esetleg forró, akkor tényleg érdemes új hűtőn gondolkodnod.
Még tudom ajánlani az Arctic Freezer 4-est, 6-7k körül van és csendes is.
Az enyém pont eladó, ha kell. Zalman 7700AlCu. Azért adom el, megmondom őszintén, mert 4GHz felett már nem tudja tartósan hűteni a procimat."Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
válasz Rover623 #4679 üzenetére
''Nem tudjátok véletlenül, hogy a készülő Cedar Mill (65nm) egy maggal is kiadják, vagy csak dual core-ban lesz elérhető. Olvasni csak azt olvastam, hogy 9xx lesz, benne 2x2MB cache, skálázhatóság 3.0GHz - 3.6GHz egyenlőre, asszem.''
Csak erre szerettem volna választ kapni. Erről nem írtak eddig, legalábbis nem láttam sehol."Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
slett27
addikt
válasz Rover623 #4683 üzenetére
Péntekre lesz meg a Gigabyte G-Power Pro, utána már cincálom is a gépet, kicsit javítok az eredményeken.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest