Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Csabee.

    nagyúr

    Üdvözletem!

    Van egy nagyon nagy problémám!
    Otthon már közel 3éve működik a hálózat. Következőkből áll: Van egy router, ár rá csatlakozott 4gép! Ezt követően vettünk egy wifi routert! a Wifi routernek azt a szerepet szántam hogy megosztja a hálózatot wirelessen.. ez minden szép és jó!
    Namármost, iphone, pda, notebookok szépen kapják a wifin az internetet!
    DE sajnos az egyik HP notebook, nem kap ip címet! legalábbis 90%ban nem kap, csak hülye windowsos ip címet, aminek foggalmam nincs mi lehet az oka!

    Igen DHCP-vel vannak kiosztva a címek, és beállítottam hogy 15ip-t oszzon ki! Ez a bizonyos hp notebook általában a .103as címet kapja, vagyis eddig nagyrészt azt kapta! de most valamiért nem akarja megkapni a címet!!! Mitől lehet ez? DLINK routerem van!
    Elvileg lehet MAC cím szerint statikusan kiosztani ip címet, de az valamiért nem működik, legalábbis a HPnotebook mac címét hozzáadtam hogy fixen a 103as ip-t kapja, de ettől függetlenül látja a a WIFIt hogy nagyon jó a jelerősség, fel is csatlakozik rá, de mégis más címet kap.... nah várom a tanácsokat!

    Routerből a wifi routerbe az 1es portba megy a kábel(gondolom nem a wan ba kéne dugnom) mert sima elosztóként működik a router..

    Fontos lenne , mert idegesítő a probléma.

    Üdv: Csabee.

Új hozzászólás Aktív témák