Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
Másnál se megy a Simple érintéses fizetés?
Eddig tök jól ment, de tegnap már nem tudtam fizetni. Már nem is írja a kártyámnál hogy érintéses fizetés.
WTF? -
Keem1
veterán
Érdekes dolog ez, viszont a cikk szenzációhajhász és konkrétum nélküli.
Nem tudjuk, hogy feltörték-e az appot (OTP hiba), vagy az ügyfél volt a ludas, és nem tartotta a kártyaadatait biztonságban (amivel valakik regisztrálták a Simple appban). Én ez utóbbira gyanakszom, egy ilyennek sokkal nagyobb az esélye, sem mint feltörjenek egy banki rendszert (tegyük a szívünkre a kezünket és becsukott szemmel mondjuk ki, melyikre vélünk nagyobb sanszot).Egy ismerősöm pár éve szidta mindenhol a facebookot, hogy fel lehet törni. Mikor a fülembe jutott, mondtam neki, hogy nem eszik ilyen forrón a kását, nem bántom meg, de nagyobb esélyt látok, hogy ő adta ki a jelszót, mint hogy a Zuckerbergék weboldalát törjék fel. "Jaa, tényleg", a netkávézóban/könyvtárban/t*kömtuggyahol belépve hagyta a fiókját, mikor sietve távozott.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz guftabi96 #3577 üzenetére
A webkártyáról/ra nem lehet utalni, csak kártyás fizetésre való. A főszámla és a webszámla között a 0-24 órás kártyák közti utalás (újabb nevén: "pénzküldés") szolgál, rögtön teljesül, banki nyitva tartástól teljesen függetlenül. Ja, és természetesen oda-vissza is működik.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz guftabi96 #3579 üzenetére
Ha webes felületen szeretnéd, akkor:
Bal oldali menü -> Utalások -> 7*24 órás...azonnali átutalás.
Nálam már el van mentve, de a webkártya számát kell célnak megadni, ha nálad még nincs. Azt a kártyaszámot, amit fizetésnél adtál volna meg. Visszafelé értelemszerűen a fizikai bankkártyád száma kell. Nálam ez is el van mentve, így a pénzmozgatás tényleg 2 kattintás oda is és vissza is.[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Nem hát, rossz a címed.
Ez a netbank címe, működik is. -
Keem1
veterán
-
Keem1
veterán
válasz dani0113 #3762 üzenetére
Maximum 2x, összesen 150 ezerig. Azt nem tudom, hogy a junior esetén van-e eltérés, de egyébként így van.
Ja, még valami: "meg tudnátok mondani". A "meg" a "mondani" szó igekötője, csak a "tud" szó közé ékelődik. De azt hiszem, ezt nem nekem kéne tanítani, informatikus vagyok, nem tanár
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz dani0113 #3764 üzenetére
Biztos hogy jól értetted amit írtam?
"A Pft-t módosító 2013. évi CLXXXIX. törvény értelmében 2014. február 1-től havonta két alkalommal, összesen 150 000 Ft összegig díj/költségmentesen vehető fel készpénz egy, az ügyfél által megjelölt bankszámláról"
Összesen 150k/hó. Persze ettől az ügyfél javára el lehet térni. A junior feltételeit nem ismerem.
BÚÉK!
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Az gáz, ha lassan elfelejtem pin kódomat?
Boltban Simple PP-vel fizetek, neten webkártyával. Kp-t szinte sosem veszek fel, idén legalábbis még nem volt rá példa.
Azt hiszem, ez a nekem való bankolás, fizetés. -
Keem1
veterán
válasz K1nG HuNp #3962 üzenetére
Szvsz PayPal-nál lenne érdemes. Még kell írni, hogy, mi a gond (nem azt kaptad amit rendelték, duplán vonták, stb).
Bár ilyenkor először az eladóval kell kapcsolatot teremteni, gyakran vele már lehet rendezni a nézeteltérést.Jaa, most látom, ismeretlen terhelés. Azt valóban a bankkal kell.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
"Gondolom a gépet amikor üritik látszik hogy 50 ezer ftal több van benne"
Így igaz, sok évvel ezelőtt én is jártam hasonlóképp, akkor még kellett egy kártyareklamációs formanyomtatványt kitöltenem, amit 30 nap alatt elbíráltak, majd megküldték, hogy reklamációm jogos és jóváírták a számlámon az összeget.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Csupán téjkoztató jelleggel kérdeznék attól, aki a banki hitelek és kamatok között jártasan mozog.
Kíváncsiságból átnéztem egy ismerős már régen megkötött hitelszerződését, és érdekes dologra akadtam.Fő kérdés: hogyan tudom rekonstruálni én magam a bank által számított visszafizetendő összeget? Mert nem tudom.
OTP Bank, személyi kölcsön, felvett összeg 380.000 Ft. Visszafizetendő összeg 591.120 Ft. Ügyleti kamat: 211.120 Ft. Futamidő: 48 hónap. Havonta fizetendő: 12.315 Ft
THM: 26,36%Józan paraszti ésszel úgy gondolnám, hogy a THM (ami a nevében is benne van, minden kamatot megad) alapján ha felveszek 380.000 Ft-ot, akkor visszafizetek 380.000 Ft * 1,2636 = 480.168 Ft-ot. Ehhez képest több, mint 50% a tényleges kamat.
Ha nem a THM a tőkén felüli összes költség (ami fura lenne, mert a neve alapján ezt kéne takarnia), akkor mi az a mérőszám/mutató, ami egyértelműen közli, hogy mekkora a fizetendő kamat. Igaz, nem az én hitelem, de még az is egyértelműbb lenne, ha feketén-fehéren odaírják, hogy figyelj, a hideled kamata 55,6% lesz, így 380 ezer helyett 590 ezret kell visszafizetned.Pusztán arra lennék kíváncsi, hogy hol csúszik el az elmélet, mit hibázok el a matekban?
Szerk:
Kiszámoltam, a kamat egészen pontosan 55,55789
Ami viszont fura, hogy ez a szám sehol nem szerepel a szerződésben. Miért nem?[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Konkrét példán keresztül esetleg?
Akkor 1 év alatt a tőkéből 95.000 Ft-ot kell visszafizetni. 26,36% THM-mel bővítve 119.092 Ft. De az adós egy évben 12.315 Ft * 12 = 147.780 Ft-ot fizet vissza.
Csak nekem gyanús, hogy 1 hónapra, 1 évre vagy 4 évre nézem, arányaiban így is úgy is megegyezik?
Még mindig azt nem tudom, hogy mi az a 26,36% helyetti 55%
Pedig jó lenne megértenem, mert én a kézzelfogható, explicite kimondott dolgokat szeretem, másrészt lesz lakáshitelem is hamarosan (életem első hitele, a diákhitelen kívül)
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Igen, világosabb, én is valami ilyesmit sejtettem.
Csak én ennél racionálisabb vagyok. Ugyan nem pénzügyi szektor, de ha én valamire azt mondom az ügyfélnek hogy ennyi, akkor ha a fene fenét eszik is, az annyi lesz. Van egy szám, ami alapján az ügyfél is rekonstruálhatja azt, amit fizetni kell.
Túl nagy volt a két számításban a különbség, ezért kérdeztem.Saját lakást akarok venni jövőre, sajnos kell vagy 15 milla hitel is, és hirdetik hogy 3-4%-os kamat. Most ha ebből kiindulok, akkor nehéz megtippelni magamnak, hogy mennyit kell visszafizetni.
16 milliót vagy 22-t. 3% kamattal én 16-ot tippelnék.
Ezért örülnék egy egyértelmű mérőszámnak.Köszönöm mindenkinek, hogy segít, nem vagyok közgazdász, csak egyszerű hétköznapi polgárként szeretném ezt átlátni.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Előrebocsátom, nem foglak, de nem is akarlak megtéríteni
De én épp az ellenkezője vagyok. Őrizze csak szépen a bank a pénzemet, ő jobban ért hozzá (cipőt a cipőboltból). Még a 120 forintos rágót is kártyával fizetem. Soha szinte semmi készpénz sincs nálam. Működik, csak a nagyon nagyon kicsi boltokat kell elkerülnöm - amúgy is azt tenném.
A fesztiválok is kezdenek szerencsére készpénzmentesek lenni. Pont figyeltem a Sparban, sokkal hamarabb végeztem a fizetéssel, mint mellettem a kp-s emberke. Nincs rossz visszaadás, nincs "hoppm nincs apró a kasszában", nincs "nem lenne aprója". Nem tudnak kizsebelni. Ha éjjel részegen a buszon átmotoznak, max a kártyát viszik el, amivel semmire nem mennek.A készpénzt imádók helyében én megfontolnám a kártyahasználatot. A bankok ugyan nem szentek, de a kártya semmiképp sem az ördögtől való. Havi 570 forintba kerül nekem a számla (tudom-tudom, van ingyen is), az éves kártyadíjjal együtt évente kb. 10 ezer forint a bankolásom. Ez az összeg egy év alatt semmi.A fizetésem fél százalékát se éri el (kb. 0,3%).
A készpénz sincs ingyen, csak nem azonnal érzed az árát (nem havi számlán, vagy kivonaton). Akkor éreznéd igazán, ha hirtelen megszűnne a készpénz, és a vele járó költségeket mondjuk az emberek adójában kompenzálnák. Akkor hirtelen mindenki tisztában lenne az árával. Sőt, mondhatni a készpénzforgalom, a pénz pótlását és a fekete kereskedelemből kiesett adóbevételeket is ide sorolva iszonyatosan drága.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz Criminal017 #4284 üzenetére
Ez érdekes, mert évente többször járunk Sógorisztánban, és mindig kártyával fizetünk, gond nélkül.
-
Keem1
veterán
válasz nemethchek19 #4339 üzenetére
Netes vásárláshoz webkártya (net számlacsomaghoz ingyenes), bolti vásárláshoz simple app + NFC-s telefon. A fizikai MasterCard csak nagyon ritkán kp felvételhez kell, nincs is mindig nálam.
-
Keem1
veterán
válasz TomMusic #4538 üzenetére
Ez nem Windows XP, hogy egy program mindenhez hozzáférjen.
Androidon az appok csak a közös (belső közös tárhely, SD kártya) és a saját munkaterületükhöz (/data/data/ezazappneve/) férnek hozzá, más appokéhoz nem, és az erőforrásokhoz (kamera, névjegy, ...) is csak a felhasználó engedélyével.[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz alex devil #4609 üzenetére
Csak neked
Simán ment az előbb (Android OTP Smartbank). -
Keem1
veterán
-
Keem1
veterán
válasz namenlos #4817 üzenetére
Miért?
És ha én nem kérek Visa kártyát? Úgy tudtam, nem a szocializmusban élünk, szabad a vásár.A kérdés költői, nyilván még maga az OTP se adna erre valódi választ.
Szeptemberben jár le a kártyám, nem gondoltam volna, hogy pont jubileumi alkalomból váltok bankot (1999 szeptemberében nyitottam az első és azóta is élő számlámat).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest