Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sad_Vamp

    őstag

    válasz Chris Kiki #4307 üzenetére

    Sajnos egyelőre úgy néz ki, hogy mind1 a dolog. Mert egy sokkal, de sokkal komolyabb problémával szembesülök. :O Úgy nézki megdöglött az a HDD-m amin maga OMV rendszer fut, a rendszer megpróbál felfutni, de a sok erőlködés végén reseteli magát a gép, és kezdené előlről...

    a gond ugye ott van, hogy megkéne állapítanom, hogy mi a fene van, mert 2-3 hónap alatt elszállt több HDD-m is.... nem e az alaplap nyírja ki őket (AsRock QC5000), vagy tényleg csk sorrra értek volna meg HDD-k? Van valami ötlet hogy lehetne a legegyszerűbben kiszűrni a dolgot? (mármint hogy tényleg a HDDk voltak öregek, vagy az alap öli őket)

    A másik dolog, ha fentin túl vagyok, és rakok egy új HDD-re új OMV-t... akkor mi lesz? csont nélkül be fogja tudni olvasni azt a HDD-t ami most épen maradt ebből a rendszerből? (ext3 vagy ext4 filesystem) Vagy mount-olás után formázotzni fog kelleni hogy elfogadja? Akkor esetlegesen más linux alól elvégezhetem a procedúrát?

    A 3ik dolog, hogy eléggé fogytán vagyok a hDD-knek a legkisebb ami meg vásárolható az 500GB az OMV meg valahol 2 Giga körül mozog.... fel lehet rakni úgy ezt a nyavalyás rendszert, hogy adok neki pl egy 32GB-os particiót a többit meg használom adatra?

    “When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

Új hozzászólás Aktív témák