Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • agent_k

    őstag

    válasz stigma #18199 üzenetére

    - Kicsit kicsi az a swap. Nekem a VM-en 4G memóriához 2G swap-om van és abból 1G-t használ. Nálad is ez lenne vagy hasonló, de közben elfogyott. Én adnék még neki +1G-t és figyelném. Egyébként is 16G-nál már 2-4G swapet szoktunk állítani.

    - cpu_iowait mindig akkor van amikor nem lehet gyorsítótárból/RAM-ból megoldani az adatkiszedést vagy írást valahogy. Nem kell vele különösebben foglalkozni, ha problémát nem okoz. Nálam amikor megindulnak a VM-ek mentései akkor is látom, hiszen lokálisan és a hálózaton is megy az adatforgalom. Csak akkor van gond, ha nem csinálsz semmit és mégis van io_wait. Akkor a lemezalrendszerrel biztos, hogy gond van, mert azzal van elfoglalva a proci.

    - lehet azt is, meg azt is, hogy ha van valahol konfigja akkor átírod. Az iowait 50-ig nem probléma, ha egyébként nem befolyásolja a lemezelérési teljesítmény. Tehát, eléred a lemezt vállalható a válaszideje, tudsz filmet nézni róla ilyesmi.

    - dockeres konfig fájlok mappája, az ugyanez nálam is. guest only és win10. Néha összekuszálódnak a jogok, de nem mindenhol. Nálam az ACL sem használt sokat. Le kellett vennem minden jogot az érintett fájlokról és újra beállítani. Nem mondom, hogy nálad így van, de nálam az egyes docker kontérek futtató userinek a jogai mintha nem érvényesülnének.

Új hozzászólás Aktív témák