Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lovi27

    addikt

    válasz szasza7103 #13991 üzenetére

    Az Összefoglalóban vannak linkek az írásos vagy videó segítségekhez - angol nyelven.

    Az FTP és az SMB/CIFS az alaprendszer része, a minidlna plugin pedig megmaradt. Tehát csak a virtuális gép és a transmissionbt telepítéséhez kell valami más mint eddig.
    Ha telepítve az OMV5 az Extrák menüben telepítsd a Dockert és utána a Portainert. Én újra szoktam indítani az OMV-t a kettő telepítése között. Arra figyelj, hogy akkor sikeres a Portainer telepítése, ha egy hosszú számsorral fejeződik be.

    A dockerben többféleképpen lehet telepíteni egy alkalmazást: Terminálban paranccsal, yml kiterjesztésű compose konfigfájl szerkesztéssel és a telepítő paranccsal. Előnye, hogy elmenthető a konfig fájl. De a Portainerben is lehet compose fájlt szerkeszteni és telepíteni a stack-ben. A legegyszerűbb ha megnézel egy tutorial vedeót és mindjárt világosabb lesz.
    De természetesen a natív telepítés továbbra is rendelkezésre áll.

    Amúgy torrentre most a qbittorrent a sláger, de a mérsékelteknek, a kiegyensúlyozottabb használatra továbbra is a transmissionbt az ajánlott. De majd te eldöntöd. Biztos lesz ajánlat.
    Hogy el tudj indulni egy-egy példa: transmissionbt docker-compose vagy natív módú telepítése. Mivel nem élesben ismerkedsz a dockerrel bátran állj neki, bajt nem tudsz csinálni.

Új hozzászólás Aktív témák