Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vadkörte

    addikt

    válasz McDuglas #11137 üzenetére

    Vagy Patice megoldása, vagy valami hasonló:

    Az OS jó választás! Az a lap nem egy erőművész, bár amire Te szeretnéd, arra elég.
    Nálam SSD-ről fut a rendszer, de szerintem nem annyira létkérdés az SSD. Pendrive-ot viszont NEM használnék rendszerlemeznek.
    Én felhasználnám az első SATA portot a rendszernek. Ezt vagy a 40-es SSD-re telepíteném és nem foglalkoznék vele, hogy marad rajt egy kis kihasználatlan hely (~20GB) vagy a 160GB-os 2,5"-os HDD-re. Ezesetben viszont felosztanám 20+swap+maradékra és a maradékot lehetne használni adat tárhelynek. Pl. letöltések... Lehet, hogy nem szeretnéd, de hasznos tud lenni. Pl nem kell a letöltések miatt pörögnie több lemeznek, elég ha a system teszi.
    A maradék 3 SATA portra meg tárhely lemezeket tennék. Nem azokat amik vannak, hanem WD RED, vagy RAID esetleg Seagate NAS lemezeket. 3x4TB azért elég tárhely egyelőre...
    Ha nem fontos az adatbiztonság, akkor simán, ha igen, legalább egy szoftveres RAID-be.
    Ha kevés lenne a SATA port, a PCI-E portba tennék egy vezértlőt és 2-4 SATA lemezt lehetne tenni arra is. Ezek a kártyák már elég jó áron beszerezhetőek.
    Esetleg PCI-E-es RAID kártyát és arra az rzékenyebb adatbiztonságot igénylő adatokat tartalmazó lemezeket, a belső SATA portokra meg kissebb 2-4TB-os 3,5"-os HDD-ket, esetleg 1-2TB-os SSD-ket és a RAID kártyáról futó lemezeket, ha nincsenek sokat használva leállíttatnám 60perc üresjárat után.

    A badsector-os lemezt nem erőltetném, bár én is használtam egy új korától 1 hibás szektorral működő lemezt és soha nem volt vele problémám. Mondjuk miután leesett, már nem volt vele probléma, mivel kb. 10% működő szektor maradt rajt...

    Az USB portokat nem erőltetném tárhely lemezekre, nekem rosszak a tapasztalataim.

    Üdv. V. Körte

Új hozzászólás Aktív témák