- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoundRobin
aktív tag
Ebben a topickban MINDEN le van írva ahhoz, hogy a reparticionálást megcsinálhasd. Nem kell egyebet tenni, mint elolvasni, értelmezni és alkalmazni. Senki nem igért neked semmit. Le lett irva többször is, hogy mindenki a saját felelősségére vágjon bele.
Furcsa, hogy azokat hibáztatod, akik gondolkodtak, dolgoztak, anyagi kockázatot vállaltak, miközben te magad arra nem vagy képes választ adni - a saját érdekedben -, hogy mi okból tűnt el a gépedről a droidboot.
Hát így segíteni elég nehéz.Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
Orionhilles
senior tag
-
RolEnD_
tag
Sziasztok!
Felraktam az Abel déle 4.9GB-os megoldást. Működik, tök frankó minden. Gondoltam Titanium Backup-al legyalulom az Op3n Dott-os maszatokat. De a prgoram azt mondja, hogy "nem sikerült megszerezni a root jogokat", vagyis nincs root-olva a készülék. A Abel leírásában viszont egyértelműen szerepel, hogy a ROM root-olt. Namostakkormivan?
-
sb
veterán
válasz RoundRobin #2401 üzenetére
Nem hibáztatok senkit, nem tudsz szöveget értelmezni, már bocs.
Leírtam, hogy hálás vagyok és mindenki hálás is lehet az itt dolgozóknak.Ami zavar - és ezt nem értetted meg - hogy az én egyedi esetemben a topic leírása nem volt elég. Sőt túl sok volt, mivel 100 féle dolog le van íva ugyanabban a témában.
Ebben kértem segítséget... és próbáltam elmagyarázni, hogy tök magamtól felraktam minden sz*rt jól és nem arról van szó, hogy elbénáztam valamit vagy, hogy nem olvasok utána. Olvastam, eleget. Meg is oldottam magamtól.. eleget:
Többféle driverrel, kompatibilitási móddal, win8 adb problémával és kézi installal, többféle launcherrel, mindezek többféle, sokszor általában törölt letöltési linkjeivel.Tehát a lényeg:
1. Sikerült és nyilván ez a topic és az itt dolgozók érdeme elsősorban.
2. Ettől még sokkal, de sokkal egyszerűbb lett volna, ha a fenti anomáliák nincsenek. És ezek tények. Keress rá a topicban bármelyik problémára mintha most tévednél be először és próbáld összegyűjteni az anyagokat.
A fent felsorolt témákban garantálom, hogy mindegyikhez (6x)10-12 hsz/link lesz amit találsz és más.Ha ezt nem sikerült megértened - immáron kb. hatodik leírásomra - akkor sajnos nem is fogod.
[ Szerkesztve ]
-
RolEnD_
tag
válasz RoundRobin #2405 üzenetére
Igen, ha elindítom, ezt írja: "Nincs SU bináris telepítve, és a SuperSU nem telepíthető. Ez probléma! Ha ön csak frissítette az Android 4.3-ra, akkor manuálisan kell újra rootolnia, erről konzultáljon az illetékes készülék fórumán."
Rányomok az OK-ra és kilép. Páff.
-
RolEnD_
tag
válasz Orionhilles #2407 üzenetére
Köszi! Magyarul?
-
Orionhilles
senior tag
-
sb
veterán
válasz RoundRobin #2401 üzenetére
ps: Nem tudom megválaszolni, hogy mi okból tűnt el a droidbootom?
Kérdezted egyáltalán?
És nem, nem tudom megválaszolni mivel nem kérdés. Most kezdtem el a tabot hekkelni, előtte semmit nem csináltam, tehát nem volt rajta és ennyi.
Amúgy érdekes mitől nem volt? Nincs és kész.A segítség: Első segítő válaszod idézném szó szerint: "ADB".
Köszi.
Komolyan mondom tényleg ne értsen félre senki, jó a topic, de amikor hülyének néznek és rám fognak valamit ami nem úgy van azt nem bírom. Egyszerűen nehéz spec esetet kikeresni a topicból. Ennek nagy részét mégis sikerült magamtól megtennem.
Aki meg csak scriptet futtat ahhoz nyilván nullasemmi hozzáadott érték nem kell. Azt valóban könnyű megtenni betévedve ide is. -
sb
veterán
válasz Orionhilles #2402 üzenetére
Valóban friss még a téma.
-
_Soma77_
tag
Ha jobban megnézzük, kicsivel több, mint egy hete jelent meg a v1 verzió, ami egy kicsit tényleg hardcore, de mit csináljunk, ha egyszer így tuduk elérni a célt. Azóta nagyon sokat tanultunk egymástól a témában, és sok ember áldozatos munkájával napvilágot látott két újabb - és sokkal egyszerűbb megoldás v2 és v3 néven. Azért valljuk be, a tempó elég gyors, és ennyi idő alatt egy normál béta tesztet sem szoktak befejezni, nemhogy release-elt verziókat kiadni. Magyarul fel lehet ezt úgy is fogni, hogy most van a puding próbája, tehát végső összefoglalóra kár számítani. Amint összegyűlik elég tapasztalat, biztos vagyok benne, lesz aki kikristályosítja és felteszi 1. Hsz-nek...de addíg minek rángatni a moderátort össze-vissza?
A magam részéről a munkát elvégeztük, a tudást mindenki számára elérhetővé tettük - egy kis utánaolvasással mindenki beletanulhat az itteni dolgokba...nekem is ez az első android-os próbálkozásom, tehát semmivel sem indultam előrébbről, mint itt bárki más... Sőt, én csak kapkodom a fejemet, mekkora tudású emberek próbálnak itt másoknak segíteni.
Sajnos a user-support egy sok időt és türelmet igénylő tevékenység. Cégeknél van erre külön csapat. Jó látni, hogy itt is van ilyen csapat, aki saját idejét nem sajnálva próbál meg segíteni a felmerülő problémákat megoldani.
Család mellett az én időm is nagyon kevés, ezért egyre ritkábban tudok feljönni ide (a családi béke megőrzése fontosabb...) megértéseteket köszönöm.
-
RoundRobin
aktív tag
Ami zavar - és ezt nem értetted meg - hogy az én egyedi esetemben a topic leírása nem volt elég.
Dehogy nem elég. A te 'egyedi' eseted semmiben nem különbözik az én 'egyedi' esetemtől, vagy másik 6-8 emberétől, ide értve Somát is, akinek hozzád hasonlóan (többször is) USB jelből kellett ujraépítkeznie.
Az összefoglaló már csak azért is fölösleges, mert a topik minden infót tartalmaz, ami kellhet. Az, hogy egy-egy lépést akár többször is elolvashat az aki belekezd, nem hátrány, hanem inkább előny.Azt kell(ene) megérteni, hogy azok akik közreadták a megoldási módokat, nem kötelezhetők másra, neked kell eldöntened, hogy az infó elégséges-e számodra ahhoz, hogy kockáztass vagy sem. Te azért vagy most mérges, mert a nagy óvatosságod, a kivárási taktikád ellenére sem jött össze valamiért az amiről azt hitted, hogy 100 % és ennek okát jobb híján abban látod, hogy nem foglalta össze a tennivalókat senki.
Ha pedig nem tudod mi okból, mikor tűnt el a droidboot, vagy, ahogy mondod, nem is volt a gépeden, akkor bele sem lett volna szabad fognod az egészbe.
Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
_Soma77_
tag
Sajnos sok ember vett droidboot nélküli gépet (önhibáján kívül), legutóbb pl. pár napja tudta valaki az itt leírt módszerekkel újra életre lehelni a gépét, szóval szerintem ez tök jó dolog. A vásárlók 99,9%-a nem "kocka", ezért lehet sokszor kínai az, ami ide le van írva. Megértem, ha van aki kétségbeesésében inkább a fórumhoz fordul...próbálunk mindenkinek segíteni, aki úgy dönt, belevág. Úgyhogy peace!
[ Szerkesztve ]
-
joelke HU
senior tag
válasz RolEnD_ #2406 üzenetére
Tulajdonosként voltál bejelentkezve a tabra vagy egyéb felhasználóként? Mert nálam akkor nem akart futni a titanium backup, amikor másik fiókból akartam indítani, nekem is azt írta, hogy nincs root jogom. Tulajként bejelentkezve viszont tökéletes volt.
[ Szerkesztve ]
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
RoundRobin
aktív tag
válasz joelke HU #2418 üzenetére
Akkor valószinűleg nem hivatkozott volna a su hiányára.
A su ad a SuperSu-nak jogosultságot.
A teljes root-hoz három dolog kell:
A su bináris, a SuperSu apk és egy shell script (vagy egy bináris) ami a jogosultságokat, attribútum biteket beállitja.
Ha ezek bármelyike hiányzik, akkor nincs root jog.Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
sb
veterán
válasz RoundRobin #2415 üzenetére
Neked meg azt kellene megértened, hogy attól, hogy van közkinccsé tett infó még lehet, hogy az nem tökéletes.
Én csak ennyit közöltem és ebben akárhogy vergődsz nincs igazad. Mondtam: keress rá a topicban 1-1 témára és nézd meg hány fals találatod lesz... minden témában 5-6:
- driver... amiből aztán találsz újabbat... amiből aztán találsz leírást amivel win8.1 alá is felmegy
- flash.xml.. amiből aztán találsz módosítottat (sleep törlés)
- launcher, amiből van jó pár
- adb script... amiben van aztán javított space nélküli...
- sok törölt link
100 apró dolog. De már sokadszor írom le tényleg.A "topicban minden benne van" ominózus mondatod igaz, de ebben a formában sok fals infó is benne van, ami feleslegesen vezeti félre az embert.
Ennyi, ezt vitathatod, de így van.Én csak ezt javasoltam, hogy jó lenne letisztázni.
Ill. ebben kértem segítséget, hogy amit megtaláltam 6 féle infót abban erősítsen meg valaki melyiket használjam. Mivel a tabom nem volt tégla.
Olvass vissza: mikor kiderült, hogy nincs droidboot-om nem sok biztos infót kaptam, inkább azt, hogy akkor sz*pás van. Utána derült ki az is, hogy a flashtool-lal elég odáig lefutott flash-el eljutni, hogy azt rátegye.Túlragoztam. Minden infó itt van, valóban, az is ami nem kéne.
Feleslegesnek semmiképpen nem lenne az. Több órát foglalkozva ezzel persze, hogy feleslegesnek tűnik...neked.
Én végigolvastam mindent és épp emiatt lettem bizonytalan a sokféle infó miatt. Csupán ennyiben kértem segítséget utána.És pl. a te segítséged meg jó tanácsaid meg finoman szólva semmit nem értek ellentétben a többiekkel... de osztani azt tudsz... továbbra is.
Most jössz a minek kezdtem bele, ha nincs droidbootom hülyeséggel. Ezt is okosan a végén tudod idehányni. Az elején eszedbe nem jutott volna ezt leírni... (ahogy nekem sem, csak én új voltam, neked meg ennyi tapasztalattal talán mehetett volna a most is magas lóról). Épp azért derült ki, hogy nincs droidboot-om, mert elkezdtem vele foglalkozni.
-
sb
veterán
válasz _Soma77_ #2352 üzenetére
Hogy ontopic is legyek a sok totál értelmetlen vita helyett.
- A flashtool végigfutott 100%-ig.
- Immáron droidboot-al elindítottam a CWM-et.
- ADB-ból felraktam ezeket a két partíciót a leírásod alapján. Innen szedtem: [link]
- Utána jött Ábel v3 scriptje, lefutott simán.Most ott tartok, hogy a két partíció visszatöltése ellenére nincs töltés visszajelzés, előlapi kamera. Wifi van.
Megpróbáltam még egyszer visszatölteni adb-ből, semmi változás.Ehhez még kaphatnék segítséget?
[ Szerkesztve ]
-
RolEnD_
tag
válasz RoundRobin #2424 üzenetére
Értem, így már világos. Köszönöm!
Sikerült a root. Kb. fél órán keresztül nem ment fel az ADB, majd egyszer csak megadta magát és sikerült. Most megiszom a sörömet...
-
RoundRobin
aktív tag
Olvass vissza: mikor kiderült, hogy nincs droidboot-om nem sok biztos infót kaptam, inkább azt, hogy akkor sz*pás van.
Segiteni csak annak lehet, aki megfelelő infót szolgáltat. Te ezzel szemben azt irtad, hogy a gép kommunikál az Abel-féle scriptttel. Már itt kiderül, hogy mellémentél, mivel az Abel-féle script a droidboot jelenlétét igényli, tehát mielőtt elinditottad volna a scriptet, be kellett volna lépned droidboot módba. Te ezt nem tehetted meg, mivel nem volt droidboot-od. Akkor végképp nem tudom, miért indítottad el a scriptet?
Ha meg olyan infókat nyomsz, hogy a TAB-od kommunikál a gépeddel, akkor az mások számára nyilvánvalóvá teszi, hogy van droidboot-od és az működik is.Utána derült ki az is, hogy a flashtool-lal elég odáig lefutott flash-el eljutni, hogy azt rátegye.
Számodra. Akik egy kicsit is tisztában vannak a dolgokkal, azok számára ez már korábban sem volt kérdés.
Az téged sem és mást sem tesz hozzáértővé, hozzáértőbbé, hogy korábban lefuttattál egy-két itt-ott fellelt scriptet és az sikerrel járt. Az volna a minimum, hogy a scriptbe belenézel mielőtt futtatod, hogy tisztában legyél azzal, az mit fog csinálni a tabodon, telefonodon, mert ha csak elindítani tudod, akkor ilyen lendülettel a saját kivégzésédet is aláirhatod, elvi differencia a két metódus között nemigen lesz.Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
Abel
tag
válasz RoundRobin #2424 üzenetére
Így van. CWM-ből kell flashelni egy SuperSU-t és kész.
Egyébként én is örülnék, ha valaki készítene egy összefoglaló postot/weboldalt a tudnivalókról, de ha senki nem vállalja magára, akkor ez van. Én is szívesen megcsinálnám ha lenne rá időm, de nincs, és nem is lesz a közeljövőben.
-
_Soma77_
tag
hm...ez érdekes, ilyen még nem volt. a teclast-os rom-nak az ismertető jelei: nincs hang (semmilyen), nem megy a töltés-visszajelzés (semmilyen), nincs wifi (semmilyen) és a front kamerára váltás azonnali csontra-fagyást okoz. Ehhez képest ha jól értem, nálad csak töltés visszajelzés nincs?
Esetleg próbáld meg még egyszer visszatenni a mmcblkp0boot0 és mmcblkp0boot1 partíciókat, majd nyomj egy factory reset-et CWM-ből. Ha ezek után sincs töltés visszajlezés, akkor nyomozunk tovább...de addig is:
Ha lesz ADB,
mount /external_sd
dmesg > /extenal_sd/dmesg_info.txtnézz bele a dmesg_info.txt-be, hátha találsz benne valami furcsát. A dmesg kilistázza azt a logot, ami akkor keletkezik, amikor a tab bebootol. A SoC feléledésének és a hw felhúzásának a részleteit írja le. Ha valami rossz, ott nyoma lesz. Mi is itt láttunk, hogy a teclast más parifériákat futtat. (ld. I2C blokkot)
Szólj, ha találtál valamit!
[ Szerkesztve ]
-
KyeX
csendes tag
Jelentem, sikeresen lefuttattam a v3-as 5,8Gb-os patchet, probléma nélkül lefutott. Köszönöm a lelkes modderek kitartó munkáját
Eddig a root-sd modos romot használtam, amivel nagyrészt elégedett voltam. Viszont a play bug miatt nem állítottam vissza, így tiszta lappal indulva. Xposet felment, sd-mod beállítva, systemui kicserélve (nagyon zavart a sok gomb). Kérdésem az lenne, hogy a gyári, op3n dott-os ikonokat hogy tudom kigyomlálni, illetve ha valaki tudja, hol lelem fel az inteles bootanimaton-t nagyon megköszönném
A lockscreen is böki a csőrömet, de nem nagyon Aosp lockscreent, a 3rd party alkalmazások meg nem a legjobbak... Eddig kikapcsoltam, de most, hogy van tárhely, 2 felhasználóval használnánk.(Se T610 - W300 - D750 - K800 - K850 - LG KU990 - KM900 - Se Xperia X8 - Alcatel Ot990 - Se Xperia Neo V - Sony Xperia M2 - Lg g4) - Xiaomi Redmi note 4 - Xiaomi Redmi note 5 - Xiaomi Mi 9t - Realme 9 pro plus
-
P.Miki
csendes tag
Azt hogy az asztalon ne öt lapozható oldal legyen hanem csak egy meglehet valahogy csinálni?
-
RoundRobin
aktív tag
válasz Heimdallr75 #2433 üzenetére
Igen, ez is jó ötlet, de én nem látom be, hogy egyes gépeken ne lett volna droidboot a vásárlás pillanatában.
Sokkal valószinűbb, hogy a frissités keféli el a meglévő droidboot-ot.Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Heimdallr75 #2433 üzenetére
Izé... mit is?
adb-vel nincsen fastboot!
fastboot bootloader módban van, amit az adb-vel lehet elérni az:
adb reboot bootloader
...paranccsal.
Innen megy a fastboot...
-
Heimdallr75
őstag
válasz Keeperv85 #2436 üzenetére
szórom a sót a fejemre, de mondjuk akkor is meg lehet próbálni fastbootban indítani és cmd fastboot (alpból tegyuk egy könyvtárba adbvel az exe-t akinél win van) és kényszerítsük fastbootban droidboot bootolásra, mit lehet veszíteni vele ha amugyse megy droidbootba?)
الغريبة في هذا الكوكب
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Heimdallr75 #2438 üzenetére
Az említett parancsnak nincs sok kára, csak annyi, hogy ha mégis megy és történetesen a droidboot helyén van egy nagy semmi, akkor onnan jó esélye van annak, hogy a fastboot még nem megy, az adb meg már nem megy, kilépni meg nem tudsz, mert a menü nincs meg hozzá. Következetesképp vagy kiszeded bármi áron az akkut, vagy várhatod meg még csontra merül és kidob a cucc magától... esetleg azonnal újraindul....
-
RoundRobin
aktív tag
válasz Heimdallr75 #2438 üzenetére
Nem az a gond, hanem az, hogy a droidboot a fastboot szervere, ha az nem fut, akkor a fastboot olyan commandokat küld amilyeneket akar, de fölöslegesen - és eredménytelenül - teszi.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz RoundRobin #2440 üzenetére
Ez egy érdekesen szakmaiatlan megfogalmazásra sikerült, ha megengeded....
A droidboot alatt futó mikrokernel egy alacsony szintű kiszolgálón át, un. kernel daemon segítségével kommunikál a fastboot frontendel. Szó sincs szerver--host viszonyról vagy protokollról. A droidboot működése egyébiránt nagyon hasonlít a recovery-hez, csak nem adbd-t futtat daemonként. Mellékesen megjegyezném, hogy a gyári recovery sem teszi... sőt.. szerintem a fastboot él alatta.
[ Szerkesztve ]
-
tiki
tag
válasz Heimdallr75 #2442 üzenetére
Az nem biztos ., mert írok mindjárt gyorsan egy példát rá.Nem csinálsz gombkombinációt , tehát nem nyúlsz nem kapcsolod be a tabot , csak szépen bedugod az usb kábelt a pc be , és lám előjön az usb ikon.Tehát van kontakt ugyebár.
[ Szerkesztve ]
-
RoundRobin
aktív tag
válasz Heimdallr75 #2442 üzenetére
fastboot devices
Ez az. Csak a gond itt is az, hogy a fastboot addig nem szolgáltat infót a device-ról, amig az ellenoldalon a szerver (droidboot) nem nyomja neki az infót. Az meg ha nincs, akkor nem fogja, ha meg van, akkor nincs kérdés.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz RoundRobin #2446 üzenetére
Az még nem jelent semmit, hogy van devices kimenet! Tudok én olyat működő rendszer alatt is: elég ha csak a VID&PID párost fastboot devicre-ra cserélem az MTP-n is... Ettől még hiába fogja látni, semmire sem lesz jó...
-
RoundRobin
aktív tag
válasz Keeperv85 #2443 üzenetére
A droidboot alatt futó mikrokernel egy alacsony szintű kiszolgálón át, un. kernel daemon segítségével kommunikál a fastboot frontendel.
Ez igy van. A droidboot egy minimál-kernel, kevés kis szolgáltatással (daemonnal).
Szó sincs szerver--host viszonyról vagy protokollról.
Miért is nem, tessék mondani?
Van protokoll, kell is lennie, hiszen van kontakt.
Van szerver (by the way: faiting for fastboot command.., ugye) és van kliens, ami maga a fastboot.exeVennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad 8th. 128GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 88%/p3812
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 1000GB SSD
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple Pencil USB C & Apple Pencil 1 - Újszerű, csomagolás bontott
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest