Hirdetés
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsírsámán
senior tag
Sziasztok! Egy új házban szeretnék okosotthon rendszert kialakítani, egyenlőre szépen lassan, csak lépésről lépésre. Az első dolgok, amikre gondoltam a világtás lenne, valamint egy risztó rendszer. Sajnos annyi lehetséges opció van, hogy nem igen tudok dűlőre jutni, ezért szeretném a segítségeteket kérni. A topik és egy pár leírás gyors átfutása után az fordult meg a fejemben, hogy az aqara hub-al indítanék (ios és mac miatt főként, valamint mert elméletileg az ikea-s égőket megfelelően kezeli) de ahogy egyre mélyebbre kerülök a témában, úgy nézem, hogy nem fogom megúszni a HA-t sem. A kérdésem az lenne, hogy nem ismertek véletlenül egy kültéri szirénát (a riszatóhoz), amihez még nélkülözni lehetne a HA-t és az aqara hub-al vahy homekittel lehetne megfelelően konfigurálni? Esetleg valami jótanács, hogy indulásnál mire érdemes odafigyelni?
-
zsírsámán
senior tag
válasz Monkey #12456 üzenetére
Köszi! HA egyenlőre csak távlati terv lenne, amíg nem tudom magam mélyebben beleásni, addig egy egyszerűbb, gyorsabb megoldást szeretnék átmenetileg, még ha az nem is jár annyi előnnyel. A MABISZ tippet köszi, utána nézek alaposabban a biztosítónál hogy hogy áll ehhez a kérdéshez.
-
zsírsámán
senior tag
válasz zsírsámán #12471 üzenetére
Aqara hub EU verzióval van valakinek tapasztalata? Terveztem egyet rendelni Amazon-ról, de azt olvastam, hogy a kínából rendelt szenzorok nem igen működnek vele együtt mivel a hub EU szerverhez csatlakozik, egyes szenzorok meg csak kínai szerverre hajlandóak csatlakozni.
-
zsírsámán
senior tag
Adott egy HA, sok-sok ikeás égő ami szerencsésen meg is jelenik a HA-ban valamint egy EU szerveres aqara hub (ajtónyitás érzékelőkkel, mozgásérzékelőkkel, hőmérőkkel, kapcsolókkal stb.), amit 2 hónapnyi próbálkozás után sem sikerült hozzá adnom a HA-hoz, ezért beszereztem egy CC2531-es sticket. Sajnos egyenlőre nem sikerült működésre bírnom, pedig vagy 10 módszert kipróbáltam. Jellemzően csak egy login attempt or request with invalid authentication form xxx.xx.xx.x üzenetet sikerül elérnem. Most ott tartok hogy valószínűleg annyit módosítgattam a config-omat hogy lassan újra teszem az egészet, ebben kérném a segítségetek. A google-en talált összes releváns install módszert kipróbáltam már, de mindig ugyan azt az eredményt (semmit működőképeset) sikerült csak elérnem. Nem tudnátok ajánlani valami egyéb leírást?
-
zsírsámán
senior tag
Sziasztok! Egy frissítés óta látszólag nem akar tovább működni a cc2531-em. Többször újra telepítettem a HA-t, látszólag fel is ismeri a stick-et a hardware, de az mqtt indítását sosem sikerül rendesen elvégeznie. Lehetséges hogy a cc2531 firmware-je nem jó a frissített mqtt addon-nal? (sajnos nincs otthon debuggereg, így nem fogok tudni firmware update-et csinálni). A kapott hibaüzenetre rákerestem, de sehol sem találtam olyan megoldást, ami megoldotta volna a gondjaimat. Nincs valami tippetek? (eddig csak halogattam a zzh beszerzését, lehet ez a pont most eljött)
[ Szerkesztve ]
-
zsírsámán
senior tag
Rendeltem március elsején egy slaesh CC2652RB sticket de a mai napig semmi hír nincs róla. Sem mail-ben, sem Telegram-on nem tudok elérni senkit hogy mi van a rendelésemmel. Más is járt így esetleg? Jók a tapasztalatok annál, akik már megkapták?
-
-
zsírsámán
senior tag
Sziasztok! Felszabadult itthon egy 2 csarornás aqara relay, és gondoltam befogom úszókapu vezérléshez. Korábban itt a topicban is volt róla szó, ráadásul ugyanolyan vezérlő, csak shelly uni volt a párja. Létezik, hogy az aqara relay-t nem szereti de a shelly uni-val nincs baja? Ők lennének a delikvensek: (Roller 230 & kínai csoda)
[ Szerkesztve ]
-
zsírsámán
senior tag
-
zsírsámán
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 2 csatornás 5-32V smartwise relé. Az első tezstnél a z2m felismerte (valami ewelink kapcsolóként azonosította), minden működött, szépen kapcsolgatott. Kivittem a rendes helyére csatlakoztattam a vgleges, de a z2m (edge) már nem ismeri fel, failed to interview üzenettel unsuportedként kezeli. Volt már force remove, de semmi sem segít, próbáltam az eredeti próba környezetben is újra életre kelteni, de semmi. a z2mqtt is újra lett már telepítve, de nem segített, HA restart is volt pár, de semmi haszna nem volt.
Jelenleg egy cc2652rb stick van a rendszeremben, 55 csatlakoztatott eszközzel, de ezek között sok a router. Lehet hogy ennek a koordinátornak itt a határa? Elvileg akár 200 eszközt bírnia kell.
Volt itt bárkinek hasonló gondja? Sajnos githubon csak a problémát találtam meg, de az ottani segítségek nálam nem javították ki a hibát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest