Hirdetés
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speederer
senior tag
válasz Gabail #40585 üzenetére
Azt mondom ahogy nálam van, előtte direkt megnéztem mielőtt írtam. És ahogy korábban említettem, először rosszul raktam fel, aztán meg kellett fordítani.
A héten vettem hazai boltból egy 4. lakatot a nullára, azon is úgy van a nyíl.
Most nem vagyok otthon, de ha gondolod mutatok róla képet, bár gondolom az én helyzetemmel nem sokkal leszel előrébb.A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
dolon75
senior tag
válasz Gabail #40586 üzenetére
hmm..
nálunk nyaralóban van, nincs napelem, az elmúlt két hétben 21Kw volt az óra, és összeadtam, 21,3kw a 3EM.napelemes tpociban voltál? Napelem - Mobilarena Hozzászólások
Ott emlegetnek meddő áramot, meg mindenfélét, amit az óra mér (én nem értek ehhez), lehet tudnak segíteni,Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
Olympia76
tag
válasz Gabail #40733 üzenetére
Gen2-es Shelly-n 12.0-s firmware-nek kell lenni (ez a legújabb, csak ezzel megy).
Utána annyi csupán a teendő, hogy a HA-ban a Settings/Integrations-ben az adott Shelly eszközre kattintasz, majd Configure gomb és bekapcsolod az Active scanner mode-ot. Ez egyébként az adott Shelly firmware-jében is bekapcsolja a BT-t, amennyiben ki lenne benne kapcsolva.
-
fo_di
őstag
válasz Gabail #40768 üzenetére
https://www.home-assistant.io/integrations/bluetooth#remote-adapters
The Bluetooth integration supports receiving advertisement data from external adapters for devices and sensors that do not need an active connection, as well as establishing active connections.
vagyis nem kell az usb és a bluez, hanem a hálózaton keresztül is összeszedi az adaptert (ahogy a link is mondja, esphome vagy shelly eszközt)
-
Olympia76
tag
válasz Gabail #40768 üzenetére
Úgy tűnik nem lett frissítve a BT proxy implementáció után... BT Proxy esetében nem kell, hogy a Bluetooth integráció explicit megjelenjen (az valóban csak akkor jelenik meg, ha van diszkrét BT adaptere a HA-nak).
Elvileg működnie kell mindennek a Shelly-s BT Proxy-val, ami egyébként megy diszkrét adapterrel.
Nálam pl. mennek a BT-s Xiaomi-s hőmérők vagy pl. egy iBeacon eszköz is (Feasycom FSC-BP108).
Telefon-t nem szedi össze alapból, ehhez elvileg talán van valami iBeacon funkció a HA appban, de sosem próbáltam.
-
4D4M
aktív tag
-
gabter
tag
válasz Gabail #42356 üzenetére
A 12VDC minusz a Shelly Uni fekete (N), a plus a piros kábele (Vcc). Az 5. kapocs (COM) kapja az Uni két kimenetéből az N/GND feliratút, a START FULL kapocsba az OUT1 pozitív kábele, a START PART-ba az OUT2 pozitívja. Így az Uni 1-es reléje teljesen nyitja a kaput, a 2-es pedig a gyalogos kaput nyitja (ha úgy van beállítva a vezérlő). Ha akarsz nyitásérzékelőt is rákötni, az az IN_1 és IN_2-re köthetsz egy reed relét.
-
Cyberbeni
addikt
válasz Gabail #49003 üzenetére
Wifinként külön-külön lehet kapcsolni, hogy random mac addresst küldjön e. Ezt az otthoni wifire kikapcsolod és fix IP-t állítasz be. Egyszerűen csak nem kell magadat kigáncsolni azzal, hogy bonyolultabb rendszert akarsz, mint amihez értesz. (Plusz ha nincs fix IP, akkor ugye minden lehetséges címet pingelni kell legalább akkor, amikor az előző körben nem találtunk meg a keresett eszközökből legalább egyet vagy most nincs a korábbi helyén az egyik)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Synology NAS
- OLED TV topic
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Instagram közösségi fényképezés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Az NVIDIA szerint Trump kormánya alatt is folytatódik a globális együttműködés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest