- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
L_ajos
őstag
válasz Atimester #23650 üzenetére
Nos, mondhatom hogy ég és föld. Már csak a dx 11 miatt is. Kevés ilyen játékom van, és az egyik a kedvenc MMO-m, ami 100% gyönyörübb igy ( jó hogy eddig nem tudtam róla ).
A 280ast nincs szivem kidobni, igy aszem alkatrésznek eladom.
De összefoglalva: Like
PSN felhasználó: Foxxika | Samsung S23 Ultra | Canon EOS 1300D Kit
-
L_ajos
őstag
válasz Atimester #23652 üzenetére
Mivel 2Dben tökéletes, 3Dben pedig egyenlőre csak bizonyos játékokkal nem akar megbírkózni, max ilyen 5-6k-ra gondoltam. Annyit még a hűtése is megér ami rajta van. + megvan a doboza meg pár tyúkbél is
-
Amarth
aktív tag
Üdv!
Adott egy Palit Gtx 260.Játék közben igencsak hangos a ventije.Szerintetek lenne értelme lecserélni a hűtését 2 db 12-es ventire?
Porfestés Szegeden, rövid határidővel!
-
L_ajos
őstag
válasz Bulitt #23663 üzenetére
Nem mozgat. Ennyi. ( azt mondom Hála Égnek lexarom a grafikát - ezért is szeretem az olds school játékokat )
Amugy tudom, amikben van dx 11, azt mind megnézem ( és mind jól fut ), de utána ha lehetőség van rá visszaveszem.
[ Szerkesztve ]
-
dre75
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem...Szerváltam egy GTX 260as szörnyeteget, és amit adtak hozzá 6pines átalakítót abba mindkettő tápkábelt be kell dugni?(mind a kettő vége ugyanaz, ezért kérdezem)
ilyenA válaszokat előre is köszönöm!
-
Bulitt
addikt
válasz ZetorGumi #23668 üzenetére
Tudomásom szerint, nem ezért van rajta a két azonos molex csatlakozó. Ha ezért lenne rajta, akkor a VGA 1db 6pin kábelen elmenne, de nem működik csak ha mind a két 6pin be van dugva. Tehát, ha mind a két 6pin kell és összesen 4db molex akkor ha kiszámolod kicsit über sok feszültséget kapna a kártya, ami teljesen felesleges. A használati utasítás is azt írja, hogy 2x6pin 2x molex. Tudomásom szerint ez azért van, hogy mást is rá tudj kötni arra az ágra. De mivel általában VGA kártya mellé semmit nem kötünk ilyen módon ezért ez felesleges is
-
-
dre75
tag
válasz Bulitt #23669 üzenetére
2 6pines elosztóm van az egyiken egy molex a másikon kettő van!
4et semmilyen módon nem tudok bedugni! most három van bedugva, és ez szetm igy van helyesen mert ahol kettő molex van oda mind2őt be kell dugni, mivel a 6pines csatlakozó fele az egyik kábel a másik fele a másik kábel.
A másik elosztón egy molex van de ott nincs két részre bontva a 6pin...remélem érthetően irtam le -
Bulitt
addikt
válasz ZetorGumi #23672 üzenetére
Nekem az első verzió van. Ahogy a GTX2xx szériánál úgy a GTX5xx szériánál is 2db 6pin csatlakozó van. Tehát az első képet ha nézed, olyat kaptam alapból a kártya mellé. Nekem 6pinenként 1molex van bedugva, és csoda megy a kártya. De, ha megnézed a feszültség igényeket, semmi nem indokolja neki a 68V-ot. A nagy áram az kell neki, de 68V??
De ha a második képet nézem, ahol 3db 12V van az összesen 36V. Ezt megszorzom 2-vel, mert két 6pin van az 72V. Szóval nem értem. 1db 6pin csatlakozóval nem is indul el a kártya
szerk.: bár én a táp saját vga ágáról hajtom a kártyát
[ Szerkesztve ]
-
ZetorGumi
addikt
válasz Bulitt #23674 üzenetére
öhm??? 68V?? 72V?? Az feszültség. Nem áram, én áramról beszélek, ami A (amper)
Azért irtam azt, hogy direkt van igy szétosztva, mert egy 0,5ös kábelen pl 30A az elég nagy fűtőhatással bir (konkrétan elég a tyúkbél). Ezért irtam azt, hogy a teljesitményelosztás miatt van ez, hogy több szálon fusson az a pl 30A.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Bulitt
addikt
-
dre75
tag
Na nem baj legalább kirobbantottam egy kisebb vitatémát
-
ZetorGumi
addikt
válasz Bulitt #23676 üzenetére
Akkor jó.
A fesz az marad ugyanúgy.
Hát igen, a táp az le tud annyit (ha olyan a táp), de lehet, hogy ha vékonyabb kábellel kötnék össze a cuccost, akkor már lehet, hogy AC/DC koncert lenne, füst és fényeffekttel.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Atimester
aktív tag
Sziasztok!
A tápegységek közös nulla ponttal (negatív pólus, fekete kábel), stabil 3,3V (narancssárga), 5V (piros) és 12V (sárga) pólussal rendelkeznek. Ha nagyobb teljesítményű, akkor több modulból állnak és egymással párhuzamosan több független ágon is szolgáltatnak stabil 5 és 12 Voltot.
Ennek következtében a leadott áram összeadódhat, de a feszültség soha!
(Ez talán már az általános iskola 8. osztályos fizikában is szerepel. Soros-párhuzamos kapcsolás!)Tehát a nagyobb teljesítményű videokártyák megnövekedett teljesítmény igényéhez nagyobb áram felvétel társul, amit több párhuzamos ágon biztosítanak. Emiatt szükséges egy vagy esetünkben akár két külön csatlakozó is!
-
-
Atimester
aktív tag
válasz ZetorGumi #23684 üzenetére
Igen. A tápegység tisztázása azért volt szükséges, hogy lássuk, hogy az áramok adódnak össze, és nem a feszültségek.
Mivel az alaplap PCIe foglalata nem bírna több tíz ampert átadni, ezért a nagyobb teljesítményű videokártyák külön tápcsatlakozót kaptak. Mégpedig azért egyből 2*3=6 pint, mert a nagyobb áram felvétel első sorban a csatlakozókat és a mögötte húzódó nyáklap erezetét viseli meg. A csatlakozók tápegység felé eső vezetéke (ha szabványos vastagságú) melegedés nélkül képesek elviselni a terhelést. Ezért kell mindkét 6 pines csatlakozót bekötni, mert a GPU mellett első sorban a csatlakozások, a nyáklap és a feszültség stabilizáló modulok melegednek a videokártyán. -
Dave946
tag
Sziasztok
Melyik a legjobb driver a gtx 280-hoz?
üdvözlettelSOD
-
Dave946
tag
Egyébként érdekes...
Gpu-m a játék 50%-ban használja mégis 30FPS-em van:S
Ez miért van?
E8200 processzor+gtx 280 vgaSOD
-
Joker94
aktív tag
-
Bulitt
addikt
válasz Dave946 #23697 üzenetére
Egyszerű a válasz A GTS450 DX11 támogatású, ezért a BF3 jobban tud rajta futni, mint egy DX10-es kártyán
Jelen helyzetben én GTX570-el és 4mag 3,7GHz-re járatva multiban 50-70FPS-t produkál a gép FullHD-n Ultra grafikán. Proci mind a 4 mag 80% kihasználtság VGA szintén 80%.
Erőteljesen meg kell rángatni azt a procit, ahhoz, hogy a GTX280 jobb eredményt mutasson fel. De nekem erős a gyanúm, hogy a DX11 hiánya okozza a problémát. BF3 asszem nem is támogat mást.
szerk. minimum követelményben a DX10 és DX11 kártyák is szerepelnek, szóval akkor CPU Wall van
[ Szerkesztve ]
-
Dave946
tag
válasz ZetorGumi #23699 üzenetére
Ez az pontosan.!
Processzor 100%-on van de a kártyám csak 50-55-60%-os kihasználtság.
Mivel alaplapom csak a LGA-775-öt támogatja ezért jó lenne minél hamarabb alávágni egy 4magos processzort..
Uraim akinek van eladó kérem jelezze!
Illetve várom azt aki beszámítana nekem intel core2 e8200-ast!SOD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest